ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bvarisli
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
210
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Saat 41 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2463 [0.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
44 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış VARIŞLI
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1982
İl:
Bursa
Meslek:
Bilgi İşlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış VARIŞLI 45*27*30 Hi-tech bitkili 35*20*20 Hi-tech bitkili 35*20*20 Low tech bitkili 35*20*20 Blackwater 25*25*25 Blackwater Betta

SON 10 MESAJI

Apistogramma Nijsseni Tankım
Tayfun bey yaptığınız tanıtımlara ara ara denk geliyorum ve hepsi çok başarılı. Kullandığınız kum nedir acaba?

Gerek balıklar gerekse de dizayn çok güzeller. Bir de biraz uzaktan genel bir foto atabilir misiniz?
Bettamarketimden Gelen Frodo Stonelarda Yosun!
Aslında peyzaj malzemeleri satılan yerlerde de çok güzel kayalar oluyor ama o yerleri bulmak ve gitmek biraz zahmetli olabiliyor. Zamanında Bursa’daki peyzajcılardan kaya alıp kullanmıştım ve akvaryumculardan çok daha ucuza gelmişti.
Suya Yanlışlıkla İlaç Dökülmesi
İlacın içeriğini tam olarak bilmiyorum ama muhtemelen bakterileri de öldürecektir. Su değişimi ve karbon eklemesini yapmışsınız zaten, su değişimlerine 2-3 gün de bir olacak şekilde devam edebilirsiniz bir süre daha. Karbonuda çok fazla tutmayıp ya çıkartın ya da yenisi ile değiştirin. Bakteri kültürü de eklemeye başlayabilirsiniz.
Akvaryum Entegreli Tv Ünitesi
2017’den bu zamana kadar çok istikrarlı bir akvaryum olmuş elinize sağlık. Şuan ki halinde çok hoş duruyor. Evde hala tv izleyen var mı? [:)]
Bettamarketimden Gelen Frodo Stonelarda Yosun!
Firmayı ve sahibini az çok bildiğim için bunun bilerek yapılmış bir şey olacağına pek ihtimal vermiyorum. Hüseyin de bu işe hobiyle başlayıp kendini geliştirerek hobiyi işi edinenlerden. Keşke kayaları atmadan önce firma ile tekrar konuşup fotoğrafları da atıp iade ya da değişim talep etseydiniz, eminim yardımcı olmaya çalışırlardı.
Sıvı Gübre Tavsiyesi
Ben karides tankımda seachem’in gübrelerini ve yine seachem low tech gübreleme dozaj tarifini kullandım. Karidesler üzerinde herhangi bir etkisini görmedim. Zaten flourish’in sss kısmında da karides akvaryumlarında kullanılabileceğini yazmışlar.
Siyah Kumda Demir İçeriği Hakkında
Kumun salınım yapmasından şüpheleniyorsanız bir miktar kum' a tuz ruhu dökerek test edebilirsiniz. Kabarma, köpüklenme oluyorsa salınım yapıyordur. Tabi ne salınımı yaptığını söylemek zor.
Akvaryum Aydınlatma Power Led İle
[QUOTE=razzedo]40 60 lık lensler daha dar açı oluyor sanki yanlış bilmiyorsam 90lık lens denenebilir aslında[/QUOTE]

Evet daha darlar, ben mavi ledlerle beyazları dengelemek için öyle kullanmıştım. Beyaz led sayısı mavi ledlerin iki katıydı o yüzden mavilerde 60 beyaz ve 10K larda 45 kullandım.
Akvaryum Aydınlatma Power Led İle
Poker LED’lerin standart ışık açısı 130 derece olduğu için dağılma fazla oluyor. Ben resif için kullandığım led’lerde 45 ve 60 derecelik lensler kullanmıştım. Hatta sonradan aklıma geldi ki benim tank da 35 cm yükseklikteydi. Mercanlar’da kayaların üstündeydi tabi ki. Deneme amaçlı birkaç lens alıp test edebilirsiniz.
Ember Tetra İle Karidesler Yaşar Mı
Ember tetra' ların olduğu akvaryuma bağlı olan Dophin BB-10 Breeding Box' ın içindeki karidesler ana tanka geçmişler bir şekilde. Büyük karideslere ember' ler bulaşmıyor ama yavru karides hiç göremedim, büyük ihtimalle yavrulama olsa bile ember' ler yiyordur. Tank dekorasyonundan dolayı hiçbir türü de ayıramıyorum maalesef.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.