ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
citronx
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Ekim 2024 01:09
Toplam Mesaj:
5773 [0.87 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Faruk ERBASAN
Doğum Tarihi:
31 Ekim 1975
İl:
Istanbul
Meslek:
A.G.Y.A
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
*Yeni, yine, yeniden DİSCUS :)*Pristella,Neon,Kırmızı Göz Tetra, Siyah Neon,Werneri,L144 Blueeye vatoz,Orange sulawesi rabbit snails
SON 10 MESAJI
Discus,yeni,yine,yeniden...;)
Yeni gelişme var Ömer Bey; Ağustos sonu gibi deniz kuruyorum ,hazırlıklar devam ediyor,balıkları verdiğim arkadaşta en az benim kadar ilgilenir ve keyif alır umarım
Yeni gelişme var Ömer Bey; Ağustos sonu gibi deniz kuruyorum ,hazırlıklar devam ediyor,balıkları verdiğim arkadaşta en az benim kadar ilgilenir ve keyif alır umarım
[QUOTE=tosyalı]Discus seven adam yeniden discusla dönüş yapmana çok sevindim. Biraz niyetim var tropheusları verip birde discus macerası yaşamaya tecrübelerinden yararlanmak için konuyu takibe alıyorum.[/QUOTE]
[QUOTE=BUGRACAGATAY]Abi eğitim işi bende bana gönder her türlü terbiye edilir. Bende senden ilacı bekliyorum haberin olsun balıklar damızlık oldu çift tutacaklar yakında. Birde astaxhantinnerden temin ediyorsun ve ne oranda kullanıyorsun dana yüreğinin içine.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Balıkların kendine gelmesine sevindim,discus beslerken akvaryumdan ve balıklardan uzak kalmak strese falan girerler önyargısının aksine, alışmalarını uzatmaktan,strese daha çok girmelerinden başka şey değil bence.
İlacı almak bişey değil ben akşam işten geldiğimde çok geç, sabah giderken de çok erken oluyor,cumartesi vitamini alıyorum unutmadan...
Astaxhantin i denizle uğraşan çılgın bir abim var sağolasun o getirdi dana yüreğini hazırlayacağım zaman,ama bildiğim kadarıyla ticari ilanlarda satan biri vardı diye hatırlıyorum. Kullanımı konusunda dozajı iyi ayarlamak lazım kesinlikle,fazlası karaciğere zarar veriyor bildiğim kadarıyla. Renklenmenin yanısıra antioksidan özelliğininde faydası var unutmadan...1 kilo mamaya 1 gr yeterli geliyor şimdilik gözlemlediğim kadarıyla
Discus seven adam iyiymiş... Discusa tekrar dönmek bana da iyi geldi ,tropheustan sonra discus beslersen çok daha huzurlu ve dingin bir akvaryumun olacağından emin olabilirsin,şimdiden hayırlısı olsun.
[QUOTE=omardaing]Balıkların gelişimi çok güzel. Melon gibi diamond gibi tek renk diskusları daha çok seviyorum.
citronx 2013-05-24 15:06:23
[QUOTE=BUGRACAGATAY]Merhaba;
Faruk abi maaşllahları var çok güzel gözüküyorlar. Şöyle tankta neler yapıyorsun detaylı bilgiler verde senin engin bilgilerinden bizde yararlanalım. Bide bu tank pisss yakıştıramadım sana olmuyor böyle.
[/QUOTE]Eyvallah birader...
Öyle özel birşey yapmıyorum;
Hergün aksatmadan düzenli dip çekimi ve doğal olarak taze su
B12 içeren vitamin
Saechem Discus Trace
Ferrum ampül
Dana yüreğini yaparken astaxhantin ekliyorum malum balıklar kırmızı...
Kuru yem seçerkende bu maddenin yoğun olarak kullanılanlarını tercih ediyorum.
Kurutulmuş kan kurdunun beslenmelerinde ve yüzeyden yemlenerek güvenlerinin artmasında etkili olduğunu söyleyebilirim.
Hepsinden önemlisi akşamları evde olduğum zamanlarda önce kızımla daha sonrada balıklarla vakit geçiriyorum,gözgöze gelip yakın hissettirmeye ve yılışıp,şımarmalarına müsade ediyorum
Akvaryum mu pis? Daha evlerini derli toplu tutmayı öğretemedim o da olacak kısmetse
İçlerinden yarışmalık balıklar çıkacak gibi :).
[/QUOTE]
Ömer Bey beğenmenize çok sevindim ben hergün gördüğümden, dışarıdan bakanların gözlemleri daha önemli benim için.
Ben de tek renk discusların hem formlarını gösterme,hem tek varyete olarak daha iyi görünmelerini tercih ettim bu sefer,diamond a gelince ne kadar beslenirse beslensin hormon kullanılarak yapılan yemler dışında istenilen forma gelemediğini gözlemledim hep...
Ben de tek renk discusların hem formlarını gösterme,hem tek varyete olarak daha iyi görünmelerini tercih ettim bu sefer,diamond a gelince ne kadar beslenirse beslensin hormon kullanılarak yapılan yemler dışında istenilen forma gelemediğini gözlemledim hep...
Yarışma konusuna gelince fotoğraftan bahsettiniz sanırım ama ben fotoğraf hobisini pek beceremedim bugüne kadar,elime yüzüme bulaştırmakta istemiyorum açıkçası,bakalım artık sağlıklı olsunlarda madalyalarıda olmayıversin benim için bu daha önemli şu aşamada.
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
Hayırlı olsun kardeşim,ürkekliklerini hallederiz ,getir sen onları bana misafirliğe maymuna çeviririm ben onları
Hayırlı olsun kardeşim,ürkekliklerini hallederiz ,getir sen onları bana misafirliğe maymuna çeviririm ben onları
[QUOTE=burak]
Keratalar ne durumda Faruk abi.
Geçen zaman içinde akvaryuma ramirezi eklenmiştir,kırmızı göz tetraları,siyah neon ve birkaç zebra türünü çıkardım,perşembe günü ramirezi ve bir kç farklı tetra ile pristellaları yer değiştirmeyi düşünüyorum.
Şimdilik herşey yolunda görünüyor,bir kaç fotoğraf ve video ile güncelemenin zamanı gelmişti sanki...
Şimdilik herşey yolunda görünüyor,bir kaç fotoğraf ve video ile güncelemenin zamanı gelmişti sanki...
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=FvqG8WOZ3AQ&feature=youtu.be[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=ywJUkhlFbEY&feature=youtu.be[/VID]
Bende sana imrenip evdeki 300 lük tankı bozdum onlar için hazırladım, havalar ısınıp biraz daha serpildiklerinde yeni evlerine taşıyacağım İnşaallah.
[/QUOTE]
Hayırlısı Burak,bir an önce senin tanıtımıda görelim artık Bir süredir foruma giremedim işlerim dolayısıyla bana da bahane oldu birkaç video,fotoğraf ekleyeyim dedim bu arada.
Gelişimleri ,adaptasyonları çok şükür çok iyi,vitamin,aminoasit derken korkuyorum benide yiyecekler
Eminönünden aldıgım canavar gibi discuslar :)
Çok değil 3-5 sene önce irice bir fanusun içine neon ve discusun beraber satıldığına şahit olduğum için,Eminönü denilince biraz düşünüyorum. İthal gelen balıkları karantina akvaryuma almadıklarından adım gibi eminim,bu balıklar sağlıklı bile gelmiş olsa ileride ne olur bunu bilemeyiz. Ama bir risk olduğu gerçek.
Başlıkta nedense,iş discusun fiyatından çıkıp başka başka konulara gelmiş her zamanki gibi. Artık ne desem bilemiyorum,bu ilanları uzaydan gelen hobiciler mi veriyor anlamıyorum. Almazsınız olur biter demekte çare değil artık.
Çok değil 3-5 sene önce irice bir fanusun içine neon ve discusun beraber satıldığına şahit olduğum için,Eminönü denilince biraz düşünüyorum. İthal gelen balıkları karantina akvaryuma almadıklarından adım gibi eminim,bu balıklar sağlıklı bile gelmiş olsa ileride ne olur bunu bilemeyiz. Ama bir risk olduğu gerçek.
Başlıkta nedense,iş discusun fiyatından çıkıp başka başka konulara gelmiş her zamanki gibi. Artık ne desem bilemiyorum,bu ilanları uzaydan gelen hobiciler mi veriyor anlamıyorum. Almazsınız olur biter demekte çare değil artık.
Discus hayalimi gerçekleştırmek İstiyorum
Bahsi geçen filtre yeri müsait olmayan,su dinlendirecek imkanı olmayanlar için bir avantajdır. Osmoz ile alakası yoktur,su arıtma cihazlarına eklenen bir kartuş filtre ile klor su dan uzaklaştırılıp uygun hale geleceği için bir avantajdır. Günde %80 su değişimi yapıyorum ve 250 litre suyu dinlendirmek benim içinde imkansız olduğu için ben de bu yolu tercih ediyorum. Hiçbir sakıncası yok isterseniz kullanabilirsiniz.
Bahsi geçen filtre yeri müsait olmayan,su dinlendirecek imkanı olmayanlar için bir avantajdır. Osmoz ile alakası yoktur,su arıtma cihazlarına eklenen bir kartuş filtre ile klor su dan uzaklaştırılıp uygun hale geleceği için bir avantajdır. Günde %80 su değişimi yapıyorum ve 250 litre suyu dinlendirmek benim içinde imkansız olduğu için ben de bu yolu tercih ediyorum. Hiçbir sakıncası yok isterseniz kullanabilirsiniz.
Discus ısısı
Discus beslemeyin bence. Isıtıcı ile masraf ilişkisini anlayamadım gerçi,japon bile besleniyorsa doğrusu o akvaryumda 12 ay ısıtıcının takılı kalmasıdır. Bahsettiğiniz hacimde bunu tolere etmek imkansız bir şey.
Discus beslemeyin bence. Isıtıcı ile masraf ilişkisini anlayamadım gerçi,japon bile besleniyorsa doğrusu o akvaryumda 12 ay ısıtıcının takılı kalmasıdır. Bahsettiğiniz hacimde bunu tolere etmek imkansız bir şey.
Discuslar icin önerisi olan
73 litre de discus beslemenin düşünüldüğü bir akvaryuma tavsiye yapası gelmiyor insanın malesef,bir de o akvaryuma kütük koymak,discus dışındaki balıkların uyumunu tartışmak.
Öncelikle akvaryumunuzu büyütmeyi düşünün,araştırdığınız yerleri bilemiyorum fakat 2 haftada bir dip çekimi,yada suya dokunmayayım, müdahele etmiyeyim, su otursun gibi şeyler,size sadece zaman kaybettirir. 45 gün değil,6 ay yem yemeden discus görürseniz şaşırmayın. Önemli olan herşeyi doğru olarak hazırlayı discusa öyle başlamaktır diyorum.
73 litre de discus beslemenin düşünüldüğü bir akvaryuma tavsiye yapası gelmiyor insanın malesef,bir de o akvaryuma kütük koymak,discus dışındaki balıkların uyumunu tartışmak.
Öncelikle akvaryumunuzu büyütmeyi düşünün,araştırdığınız yerleri bilemiyorum fakat 2 haftada bir dip çekimi,yada suya dokunmayayım, müdahele etmiyeyim, su otursun gibi şeyler,size sadece zaman kaybettirir. 45 gün değil,6 ay yem yemeden discus görürseniz şaşırmayın. Önemli olan herşeyi doğru olarak hazırlayı discusa öyle başlamaktır diyorum.
Dİscus Bakımı
Discus için belli yaştan yada aydan sonra parazitlenme diye birşey söz konusu değildir. Yani şu kadarlık discusta parazit olur yada parazit tabanlı sorunlar görülür demek doğru değildir. Size verilen tavsiyeler uymanız çok önemli,bazı tecürbeler yaşayarak kazanılır ,bu tecrübenin sizi soğutmaması adına 3.5 cm lik discusla hobiye başlamayın derim. Bu boy discus için daha başlangıçtır ve ciddi anlamda tecrübe gerektirir. Boy bu anlamda özellikle discusta çok önemlidir.
Discus için belli yaştan yada aydan sonra parazitlenme diye birşey söz konusu değildir. Yani şu kadarlık discusta parazit olur yada parazit tabanlı sorunlar görülür demek doğru değildir. Size verilen tavsiyeler uymanız çok önemli,bazı tecürbeler yaşayarak kazanılır ,bu tecrübenin sizi soğutmaması adına 3.5 cm lik discusla hobiye başlamayın derim. Bu boy discus için daha başlangıçtır ve ciddi anlamda tecrübe gerektirir. Boy bu anlamda özellikle discusta çok önemlidir.
SON MESAJLAR
- Orion Led E Serisi Aydınlatma Aguamentist, 07:38
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Sürecimdeki Sorunlar. (izmir) Kubilaya, 07:11
Yeni Üye Forumu - Reeflowers İceland Black Sand Rengi omerali06, 06:56
Şikayet Var! - İlk Akvaryumum KaanE, 04:12
Yeni Üye Forumu - Karideslerimi Yedi! KaanE, 04:01
Yeni Üye Forumu - Bacopa Monnieri Bakmak İçin Ne Yapmalıyım Yagiz55, 03:01
Bitki Türleri ve Bakımı - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 01:32
Akvaryum Tanıtımı - Bu 2 Yem Japon Balığına Verilir Mi? ali, 01:03
Sazansıgiller - Akvaryum İçin Alınan Kum Ph Düşüren Cinsten Çıktı EfeAkgun, 00:34
Yeni Üye Forumu - Aşırı Yosunlanma Aquatıc, 00:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2siz Arkaplan Ve Zemin Bitkisi Ömer Kaan, 00:02
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Altın Oran GhostKoi, 23:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 100 Litre Akvaryum Sump Enescetin, 23:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Filtre Enescetin, 23:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum ArifhbsAquatics, 23:36
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Colissa Gurami Cinsiyet Ayrımı Drfish, 23:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kaybolan Ve Akıntıya Karşı Yüzen Tetralar ArifhbsAquatics, 23:16
Amerikan Tetraları - Hangi Hava Motoru Daha Sessiz H.e.k, 22:48
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Dönüş NatHeo, 22:08
Yeni Üye Forumu - Potasyum Karbonat darkaura, 21:58
Taban ve Gübreleme - 35* Küp Co2 Siz Bitkili Akvaryum NatHeo, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Ucuza Mineral Katkılar ve Su Hazırlayıcı Yapımı daco, 21:39
Akvaryum Bilimi - Co2'siz Low Tech Akvaryum Kurulumu (tasarım) NatHeo, 21:35
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Eden 511 Thermo otlubaliklisu, 21:14
Filtreleme Seçenekleri - İlk Akvaryumum/tavsiyelerenize İhtiyacim Var NatHeo, 21:04
Yeni Üye Forumu - Arkadaşlar Ben 13 Yaşımdayım Üç Tane Balğım Var NatHeo, 20:59
Sazansıgiller Tanıtımı - Tanganyika Cikletleri Neden Bu Kadar Az Popüler? Mithrandirr, 20:27
Tanganyika Cichlidleri - Kökün Suya Saldığı Mantar Efe ramazan ay, 20:18
Yeni Üye Forumu - Bitki Solması Efe ramazan ay, 20:07
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Net Berraklığı Nasıl Saglıyabilirim Hidro Dinamik, 19:18
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryuma Meşe Yaprağı Koymak Lulu lulu, 19:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryumda Bulanıklık Hamdi bayram, 18:59
Yeni Üye Forumu - Sakal Yosunu Mu? Ve Tedavi Yöntemi? bearse22, 18:57
Yeni Üye Forumu - 4a Konsept Tanıtım KaanE, 18:40
Akvaryum Tanıtımı - 3d Akvaryum Dekor Esedullah54, 18:37
Yeni Üye Forumu - Katil Ve Adi Salyangoz Bitki Yer Mi? eren12345, 18:35
Omurgasızlar - Şelale Filtre Debisi Fazla KaanE, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesim Ne Zaman Doğurur 1Balikci, 17:49
Yeni Üye Forumu - Black Flame Ve Seiryu Stone İçin Kum Önerisi osmandbnl, 17:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığım 1 Aydır Dipte Yüzemiyor . DorukGuppy, 17:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığım Çok Garip Duruyor DorukGuppy, 17:31
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Yavrusu? visamlord, 16:59
Omurgasızlar - Ista 1lt Tup Dolumu rayed, 16:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 55 Litrelik Akvaryuma Hava Motoru Seçimi? Orhan76, 16:12
Sazansıgiller - Minik Lepistes Akvaryumum 1Balikci, 15:51
Akvaryum Tanıtımı - Altın Oran Fotografcılık caga71, 15:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b Hakkında Mithrandirr, 15:01
Yeni Üye Forumu - Yem Tavsiyesi Orhan76, 15:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Görülen 11 Böcek Aguamentist, 14:47
Omurgasızlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Black Flame Wood cagdas_0606 07:27
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 07:27
- Leptosoma Kitumba Yeni Yetişkinler koyu 06:11
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 04:07
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 02:31
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 02:31
- Cynotilapia Sp. Mbamba 'chilumba' Yavruları thercan 01:03
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 01:01
- Ahşap İskelet İkili Set 113×60×60 Ve 103×60×60h Burak PEKDEMİR 00:52
- Lethrinops Red Cap (1 Erkek 2disi) - Ahli (d. Altı Burak PEKDEMİR 00:52
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:27
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 00:27
- Altın Kafa Melekler Tekin35 00:20
- 25 Adet 4-5 Cm Arasında Siyah Cuce Vatoz tetikk 23:00
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 22:39
- Kriza Gold emree06 22:39
- Kiraz Ve Hayalet Karides Murat Aktuğ 22:33
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 22:09
- Black Galaxy Fishbone (seleksiyon Fazlası) iEmre 21:50
- Aktif Toprak iEmre 21:50
- Dophib Cf300 Askı Filtre iEmre 21:50
- Marina Pilli Dip Süpürgesi /ithal Akvaryum... egemenc 21:49
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:22
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 21:18
- Akvaryum Malzemeleri - Dekor - Güncellendi. osmandbnl 21:18
- Tuksedo Koi Ve Tam Damızlık Katil Salyangoz Başak u 21:13
- Akvaryum 1 Metre Redrainbow 21:07
- Malawi Erkekler AlisBaba 20:56
- Sarı Ates Neon Mavi Sakura Karides Mevcut Rocky Volkan 20:36
- Vatoz Tuğlası Vatoz Küpü Çeşitleri Rocky Volkan 20:36
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 20:29
- Sajika Çiklet Redrainbow 20:20
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 20:09
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 19:47
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 19:47
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 19:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 19:35
- Cryptocoryne Wenditti Brown(fiyat Düştü) ballantines 19:22
- Çok Uyguna Apistogramma Kakadu TayfunSylkn 19:07
- Seachem Phosphorus-nitrogen-trace 4,5 Lt TayfunSylkn 19:07
- Ultra Clear Akvaryum Seti TayfunSylkn 19:07
- Afrika Cichlidleri devito 19:07
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 19:07
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 19:03
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 19:03
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 19:03
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:03
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 19:02
- Extra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanmidilic 19:02
- Taeniacara Candidi & Abacaxis & Cacatuoides HarunYILDIRIM 19:01
KULLANICILAR
- 41 Online Kullanıcı, 23 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.