ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oktay_kustutan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2010 19:53
Son Ziyaret:
13 Kasım 2015 09:54
Toplam Mesaj:
139 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oktay Kuştutan
Doğum Tarihi:
15 Haziran 1983
Yaş:
41
İl:
Manisa
Meslek:
Ziraat Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oktay KUŞTUTAN / 0 537 320 35 34 / L 144 Mavi/Siyah Göz Tül Vatoz - Saka - Saka Melezi ...

SON 10 MESAJI

L 144 BELF Erkeği Diğer Dişiyle de Eşleşirmi
İnşallah benimkilerde sizinki gibi aktif olur Mehmet Bey. Benim baskın erkek aktif ama yumurta dolu dişi sayısı baya fazla. Şuan 3 tane yumurta dolu dişi var, onlarda küpü rahatsız etmeye başladı. Hayırlısı artık. Yorum için teşekkürler.
L 144 BELF Erkeği Diğer Dişiyle de Eşleşirmi
Mehmet Bey ben yeni eşleşmiş olan erkek kısa süre içinde diğer dişiyi de kabul edermi diye merak ediyorum, birkaç saat dinlendikten sonra karnı yumurta dolu olan diğer dişi ile de eşleşirmi?
L 144 BELF Erkeği Diğer Dişiyle de Eşleşirmi

Merhaba değerli form üyesi arkadaşlarım. Erkek vatozum daha küçük yapılı dişi ile eşleşmesini tamamladı fakat büyük dişide durumu kabullenmeyip küpün kapısından ayrılmıyor. 2 gündür dişiler arasında üstünlük savaşları vardı, birbirlerine baya baya saldırdılar. Küçük dişi kurnazlık yapıp sonuca ulaşmasına rağmen erkek diğer dişiyi de kabul edebilirmi? Böyle bir durumla karşılaşmış bir arkadaş varmı ve bu durum nasıl sonuçlandı?

Videoda sol altta görülen dişi eşleşmesini yenice tamamlayıp, istirahate çekilmiş dişidir.  

 http://www.dailymotion.com/video/x1tmc9s_l144-belf-vatozlarim_animals

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Adım Adım Tuzlu Su Akv. Kurulumu; Manisa
Merhaba arkadaşlar.
BM Curve 7 Ps, Newjet 3000 Sump Motorunu almış bulunmaktayım. Sıra dalga motorlarına geldi. Tuz ve kumu Coralx markasını almaya karar verdim. Kayayıda cansız alıp canlandırma düşüncesindeyim. şimdilik durum bu şekilde ilerlemekte. Saygılar.
L144 Longfin Blue Eye Tül Kuyruk Yavrucaklar
Merhaba Gökhan Bey. Küplerin yönlerini farklı farklı ayarlayın, genelde direk ışık alan ve direk içi görülebilen küpleri pek tercih etmezler.  Bende Dev amazonlar var, diktiğim günden beri hiçbir sıkıntı yaşamadım, kök atıp çoğalmaya devam ediyorlar. Bende bitkileri satıp çıplak taban bırakmayı planlıyorum. Bitki ilanları bölümünde akvaryumumun videosu var, bakmak isterseniz;

  http://www.akvaryum.com/Forum/dev_amazve111;n_cryp_wend_brown_ve_digerleri__gubre_k744166.asp

Saygılar.
Adım Adım Tuzlu Su Akv. Kurulumu; Manisa
Günaydınlar. 
Uğur Bey ve Tuzlu su'da tatlı su gibi ''aman olmadı, boz gitsin baştan yenilerim'' lüksümüz olmadığını düşünerekten sıkı bir araştırma içindeyim. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, çok faydalı bilgiler. 
Serkan Bey çok teşekkür ederim.

Adım Adım Tuzlu Su Akv. Kurulumu; Manisa
Form üyesi değerli arkadaşlarım Merhaba.

 

Tuzlu Su Akvaryumu Kurulumu için araştırmalarım devam etmekte. Araştırmalarım neticesinde yeni başlayanlar için enaz 200-250 lt hacme sahip akvaryumun uygun olacağı sonucuna vardım. Bunun neticesinde ilk olarak;

 

Ana Tank : 100x50x50(h) (250 lt)

Sump : 85x40x35(h) (119 lt) ölçülerine sahip durso sistemli bir akvaryum edindim. Akvaryumun mobilya yüksekliği ise 100 cm’dir.

 

Kurulum açısından acelem yok, tuzlu su için iyi bir araştırma yapmak birincil önceliğim olmakla beraber halihazır durumda olan 140 lt’lik bitkili akvaryumumu bozup mevcut yerinden kaldırmamda gerekiyor. Kurulumun maddi boyutundan hiç bahsetmiyorum, ödemelerden fırsat kaldıkça ufak ufak kenara bir şeyler atıp yeterli birikime ulaştımı alım yapmayı planlıyorum. Not: Ticari kaygısı olmayan, samimi arkadaşlardan; 2. el temiz, faturalı-kutulu ihtiyacım olan ürünleri imkanım dahilinde alabilirim. Proje değişikliğinden dolayı alınıp da kullanılmamış ürünlerde olabilir.

 

Deneyim/Tecrübe sahibi form üyesi arkadaşların önerilerine ve kafama takılan sorular için görüşlerinize ihtiyacım olduğunu bilmenizi isterim. Bu bağlamda sorularımı şu şekilde sıralamak istiyorum;

 

1)     RO Sistemi; tuzlu su akv. için özel filtreler-ekipmanlar kullanılarak değerler istenilen seviyeye düşürülebilmektedir. Fakat içme suyu için düşündüğümüz sistem ile bu işi göremezmiyiz, bu sistemin yosunlaşma dışında (artı) dezavantajı olurmu? Tuzlu su için konulan filtrelerin ve ekipmanların bağlantısına aç/kapa anahtar takılarak hem tuzlu su hemde içme suyu için kullanılabilme imkanımız oluyor diye okudum güvenilirliği yada uygulanabilirliği nedir?

 

2)     PS; değerlendirmesinde akvaryum+sump hacmini baz almamız gerektiği bilgisini edindim. Bunun neticesinde ekonomik olma bakımından BM Curve 7 uygun olur diye düşündüm ama (daha toleranslı olmaları nedeniyle) yumuşak mercanlar ve 8-10 adet balık (20-25 lt için 1 balık hesabı ile) (1 çift Palyaço, 1 çift Kardinal, Yellow Tang, Purple Tang, Blue Tang, Brown Tang) beslemeyi düşünüyorum, tabi geç büyüdüklerini düşünerekten küçük boylarda olacaklar. Bu anlamda BM Curve 7 yeterlimi yada BM Curve 9 umu düşünmeliyim tam karar veremedim. (sump 40 cm derinlik ve 35 cm yükseklikte). Sizin önerebileceğiniz farklı PS hangisi olurdu bilmekte isterim. Not: Tang türleri oldukça hareketli oldukları için oksijene ihtiyaçları diğerlerine göre çok daha fazla oluyormuş diye okumuştum, bu açıdan oksijen parçalanması enaz hangi düzeyde olmalıdır?

 

3)     Dalga Motoru; sirkülasyon değerinin akv. hacminin en az 20 katı olması gerektiğini okudum. Bu güçte olan 1 adet yerine yarı güçte olan 2 adet kullanmayı düşünüyorum uygunmu? 1 tanesini sump dönüşünün yanına diğerini ise karşı çaprazına ve kayaların hizasına kayaların arkasına akıntı sağlayacak şekilde koymayı düşünüyorum. Tunze 6025 modelini düşündüm, öneriniz? Işık Sensörlü olanları ve kumanda ile kontrol edilebilenler hakkındaki düşünceleriniz, marka-model öneriniz?

 

4)     Sump Motoru;  sirkülasyon değerinin akv. hacminin en az 10 katı olması gerektiğini okudum. New-Jet 3000 düşünüyorum fakat New-Jet 4500’te olabilirmi? Önerebileceğiniz faklı marka-model nedir? Enerji tüketimleri baya fazla, daha az tüketen marka-modeller nelerdir?

 

5)     Canlı/Cansız Kaya; genel görüş 1 (kilo kaya) / 7 (litre su) oranında canlı kaya olması fakat buda benim akvaryum için artı ağırlık ve yüklü bir maliyet demek. Kayaların önemi çok akvaryumda; biyolojik filtrasyon, balıklara saklanma alanı oluşturma, anaerobik bakterileri barındırma, kabuklu kabuksuz canlılara ev sahipliği yapma, mercanlara destek olmak gibi bir sürü faydası var. Bu konuda öneriniz ve en az hangi miktarda almalıyım? Kum kalınlığını 8-10 cm arası tutarsam kaya ihtiyacım o oranda azaltılabilirmiş. 8-10 cm kalınlığında kum ve dekor amaçlı seçilmiş 10-15 kg yada 20 kg kaya yeterli olurmu? Daha farklı önerilerinizde benim için önemli. Kaya türü olarak öneriniz?

 

6)     Canlı/Cansız Kum; genel görüş 1 (kilo kum) / 8 (litre su) oranında olması yönünde. Aragonit kum özelliklerinden dolayı öne çıkıyor. Kumun canlı olması döngünün erken başlamasından başka faydası varmıdır? Bir miktar canlı bir miktar cansız karışımı olabilirmi? 8-10 cm kalınlık için ne kadar almam gerekir? Marka vb. açıdan önerileriniz?

 

7)     Tuz; içerikleri açısından faklı özelliklere sahiptirler. 1 litre için 24-33 gr arası bir miktar yeterli geliyormuş. Mercan ve balık kombinasyonu açısından en iyisi/faydalısı hangisidir?

 

Genel itibari ile benim öğrendiklerim ve sormak/öğrenmek istediklerim bunlar. Eksik yada yanlış bildiğim konusunda uyarılarda bulunursanız sevinirim.

 

Zaman ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Saygılar. 

Oğuz Büyükyaka 100-60-50 (Resimli)
Uğur Bey, akvaryumunuzun ölçüleri nedir?
Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
Merhaba arkadaşlar. 23 Kasım'da oluşturduğum 2,5 Lt Mayalı sistemi dün akşam sonlandırıp yeniledim, bugün CO2 çıkışı başladı. Son bir hafta çok aktif değildi 1 sıra bazende 2 sıra ince çıkış oluyordu. Saygılar. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.