ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
istanbuldostum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2010 11:28
Son Ziyaret:
07 Mart 2012 10:26
Toplam Mesaj:
72 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer İstanbul
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Usak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer İstanbul

SON 10 MESAJI

Sp ilk yavru tutumu ve sonrası

bu sıra yavru sayım arttı. İceman ve Sarı Prensesler yavrularını bıraktılar ve kayalar arasında gizlenerek yaşıyorlar. Güçlü olanlar kendini kurtarıyor. Ben de kırmızı mercanları arttırarak onlara yardımcı oluyorum. Hatta bu kayalar süprizler de getiriyor. 3-4 cm ye ulaşmış 3 tane yavru sp'lerim vardı, dün bir baktım meğer 4 taneymiş. Yani birisi devamlı saklanmış görememişim. 2 aydır bizi yanılttılar, böyle süprizler de olabiliyor.

Demasoni

Tüm arkadaşların ortak fikri gibi 2ye10 olması benim de düşüncem.

Yavrular meselesine gelince. Ben de aynı dertten muzdaribim. Hatta bende bir kaya parçası var 3 KG ağırlığında ve içi deliklerle dolu. Çıkartmak için akvaryumun üst tarafını da çıkartmak gerekiyor. Yani çok daha zorlu durumdayım. Onun için ben biraz işi oluruna bıraktım. Tedbirimi de aldım tabi.
Kırmızı mercan isminde kayalar var. Akvaryumcularda satılıyor. Ondan aldım ve bir köşeye onları dekor yaptım. Çok küçük delikleri var. 4-5 cm ve üstü balıklar giremez. Yavrular buraya saklanıyorlar ve burada hayatta kalabiliyorlar. Tabi kayıp çok oluyor ama bu şekilde dekora ve balıklara dokunmadan yavru alabiliyorum. Kayanın durumuna göre yavruların %20-30 u kurtulabiliyor. Benim çözümüm bu oldu
Sarı Prenses ile yan yana yaşayabilcek balık önerir misiniz?
Öncelikle Akvaryum Hacmini Bilmemiz Lazım.
Eğer yeterliyse iceman idealdir. Mutlu Mesut yaşarlar.
 250 litre üstüyse Yunusla da anlaşarak sorunsuz besleyebilirsin
Dip Süpürgesiyle İlgili
Bu aletle ilgili bilgisi olan var mı? Yani kullanımı kolay mı ve nasıl işliyor. Nasıl çalışıyor ?
 
Dip Süpürgesiyle İlgili
Ben neden hiç bir zaman tam istediğim cevapları alamıyorum?
Evet dip çekimi yapmak istiyorum ve bununla ilgili dip süpürgesi tavsiyesi ve kullanım şeklinin tarifini istiyorum.
Örneğin sera nın var bir tane hava motoruna takılabilir diyor. Hava motoru desteğiyle mi çalışıyor nasıl oluyor?
Özkoçak2012-01-20 18:32:11
Dip Süpürgesiyle İlgili
O kadar uçuk olmasın 35-40 TL civarı olabilir
Sp ilk yavru tutumu ve sonrası
Konuyu açan arkadaş balığı dekordan dolayı yakalayamadığını söylüyor ama maalesef hep cevaplar şöyle ayır böyle ayır diye gelmiş.
Aynı problem bende de var. Hep akvaryum yüksekliğim 60 cm hem de çok fazla kaya dekorum var hele büyük delikli bir kayam var 5kg civarında . Balık yakalamak (şansına olabilecek durumlar harici) imkansız. Bu yüzde ağzına yavru alan balıklarda ben de aynı zorluğu yaşıyorum. Geçen Ramazan Bayramında eve geldiğimde kayalar arasında tek bir balık gördüm yavru. Çok şükür hala yaşıyor. Akvaryumdan aldığım tek yavr oydu şu an kendini kurtarmış durumda.
1 ay önce ise 2 SP birden ağzına yumurta aldı. Son günler yaklaştığını düşündüm ve ne pahasına olursa olsun ayırmaya karar verdim. Tamamen boşalttım akvaryumu. Balıklar çok strese girdi ben de çok zorlandım ve yakaladım ayırdım. Sabah kalktığımda 2 SP de ölmüş ama 35-40 yavru balık vardı. Baktım onlar da yavaş yavaş ölüyor bıraktım ana tanka. Bende kırmızı mercan kayası var çok küçük delikli. (Önceki balık da orada yaşamıştı) oraya doğru koydum ve hala yaşıyorlar. En iyisi böyle bir kayalık veya taş bulundurmak. Bu şekilde yaşama şansı artıyor. Bundan sonra ben hiç ayırmıcak bu şekilde yaşayabilenler yaşayacak yoksa kayıp daha çok oluyor.
Dip Süpürgesiyle İlgili
Merhaba arkadaşlar 60 cm yüksekliğinde 220 Litre Akvaryumum var. Maalesef dip çekim yapamıyorum. Daha önce bir dip süpürgesi aldım internetten ama ya ben kullanamadım yada kullanışlı olmamasından dolayı verim alamadım. Birkaç defa denedim hem temizlik sağlanmadı hem de su çekimini falan tam beceremedim. ben motor gibi kendi çalışacak zannediyordum ama sürüpgeyi sert sert yukarı aşağıya hareket ettirince su çekiyordu. 
Şimdi tekrar bir dip süpürgesi almak istiyorum. İnternette pilli olarak da ayrıca belirtilenler var. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir ve tavsiye ettiğiniz süpürgenin ayrıntılı kullanım şeklini de söyler misiniz. Yükseklik de biraz fazla olduğu için her süpürge de uymayacak sanırım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
2 Sarı Prensesin Ağzı Dolu
Fikir olarak güzel ama uygulanabilirlik yok 60cm yüksekliği var benim akvaryumun. sineklik kafi gelmez sanırsam
2 Sarı Prensesin Ağzı Dolu
Zaten Sarı Prenseslerde bir korkaklık var.  Onun için hep kayaların arasında duruyorlar. Karanlıkta da gene kayalıklarda oluyorlar. Hele bir tanesi mercan kayası var onun içinden pek çıkmıyor. Orda yavruları bırakırsa problem yok orada yaşarlar. Kayaların hepsini çıkartıp yakalamayı da düşünüyorum ama stres olurlar yutarlar mı bu şekilde onu da bilmiyorum ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.