ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
LatifEROL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Mart 2013 00:33
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Latif EROL
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1987
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Latif EROL
SON 10 MESAJI
60*40*40 ölçüleri
Söylediğiniz ölçüler 2e 4d için ideal.. yosunlanma ne durumda bilmiyorum ama yeni doğan yavruları yavruluğa ayırmanızı tavsiye ederim büyük vatozların arasında beslenemeyeceklerdir..
Söylediğiniz ölçüler 2e 4d için ideal.. yosunlanma ne durumda bilmiyorum ama yeni doğan yavruları yavruluğa ayırmanızı tavsiye ederim büyük vatozların arasında beslenemeyeceklerdir..
cüce vatozların üreme sıklıkları nekadar ?
Sağlıklı cüce vatozlar ayda 1 kez yumurta dökerler bu biraz erkeğe bağlı erkek ara verip dinlenmeye çekiliyor zaman zaman
Sağlıklı cüce vatozlar ayda 1 kez yumurta dökerler bu biraz erkeğe bağlı erkek ara verip dinlenmeye çekiliyor zaman zaman
Vatoz Yavrularım Ölüyor
Diğer arkadaşlarında söylediği gibi vatoz yavruları su değişimine çabuk adapte olamıyor.. ölümlerin büyük bir nedenide su değişimi ve yeterli beslenememeleri.. kullandığınız yemler güzel bunu daha da çeşitlendirebilirsiniz ve salatalık vermenizi öneririm.. Balıklarınızı akvaryuma aldıktan sonra su düzenleyici kullanmanıza pek gerek yok yeni kurulan akvaryumlarda bakteri oluşumunu hızlandırmak için kullanılabilir.. Ama vitamin kullanabilirsiniz faydalı olduğu görüşündeyim.. Sera Fishtamin ya da TetraVital öneririm.. Umarım sağlıklı büyürler..
Diğer arkadaşlarında söylediği gibi vatoz yavruları su değişimine çabuk adapte olamıyor.. ölümlerin büyük bir nedenide su değişimi ve yeterli beslenememeleri.. kullandığınız yemler güzel bunu daha da çeşitlendirebilirsiniz ve salatalık vermenizi öneririm.. Balıklarınızı akvaryuma aldıktan sonra su düzenleyici kullanmanıza pek gerek yok yeni kurulan akvaryumlarda bakteri oluşumunu hızlandırmak için kullanılabilir.. Ama vitamin kullanabilirsiniz faydalı olduğu görüşündeyim.. Sera Fishtamin ya da TetraVital öneririm.. Umarım sağlıklı büyürler..
Vatozlarımda Son Durum..
[QUOTE=jacksparrow]Maaşallah ne kadar güzel akvaryumlar inşallah logfinlerde başarılı olursunuz. [/QUOTE]
[QUOTE=jacksparrow]Maaşallah ne kadar güzel akvaryumlar inşallah logfinlerde başarılı olursunuz. [/QUOTE]
teşekkür ederim.. inşallah..
Cüce Vatoz Ve Karides Akvaryumum
Dip çekimini şiddetle tavsiye ediyorum. hasan_ozgur beyin dediği gibi sifonun başına çorap geçirirseniz ve akvaryumda ki bitki sayısını artırdığınız taktirde karides yavruları için bir sorun olmayacaktır. Bunun dışında balıklarınız üreme boyunda. Önemli olan erkeğin faaliyette olması dişi 5 cm iken bile 15-20 tanede olsa yumurta bırakıyor ama dediğim erkeğin küp tutması ve dişiyi çağırması önemli. inşallah sağlıklı yavrular alırsınız..
Dip çekimini şiddetle tavsiye ediyorum. hasan_ozgur beyin dediği gibi sifonun başına çorap geçirirseniz ve akvaryumda ki bitki sayısını artırdığınız taktirde karides yavruları için bir sorun olmayacaktır. Bunun dışında balıklarınız üreme boyunda. Önemli olan erkeğin faaliyette olması dişi 5 cm iken bile 15-20 tanede olsa yumurta bırakıyor ama dediğim erkeğin küp tutması ve dişiyi çağırması önemli. inşallah sağlıklı yavrular alırsınız..
Vatozlarımda Son Durum..
Yaklaşık 3 ay önce 80 cm lik akvaryumumda başlayan vatoz maceram bugün 3 akvaryuma yayılmış durumda 4. yüde kurdum beklemedeyim :)
Yaklaşık 3 ay önce 80 cm lik akvaryumumda başlayan vatoz maceram bugün 3 akvaryuma yayılmış durumda 4. yüde kurdum beklemedeyim :)
Akvaryumlar: 100x45x30
100x45x30
90x45x45
80x35 x40
Kullanılan malzemeler: Atman F600 dış filtre ( 600 lt )
Aqua Pro dış filtre (1800 lt )
Dolphin C-500 dış filtre ( 500lt )
Sobo 10000 hava motoru
Mango Kökü
Silis kum
Anuabias barteri
Kalsiyum kayası
Kayrak Taş
Kullanılan yemler : JBL NOVO PLECO,JBL NOVE FECT, TROPİCAL PLECOS TABİN,DAİNİCHİ VEGGİE FX,SPECTRUM THERA A+,TROPİCAL SPİRULİNA,
Akvaryum Bakımı : haftalık dip çekimi
Canlılar : 1 çift L144 BlueEye
2 Çift Albino Cüce
1e-2d siyah cüce
Mart ayında akvarum düzenim oturdu ve balıklarım üremeye başladı.. Önümüzdeki ay Albino Longfin ve L144 Blue Eye Longfin ilave etmeyi düşünüyorum inş.
Yorum Ve Önerilerinizi Bekliyorum Arkadaşlar Teşekkür Ederim..
VATOZ AKVARYUMU
[QUOTE=sedat_ist]Değerli hobici arkadaşım öncelikle vatoz akvaryumunuz için sizi kutlamak isterim..nacizane bir iki fikrimi paylaşmak isterim müsadenizle.öncelikle 2 adet dış filtre akvaryumunuzda aşırı bir dalgalanmaya ve sirkülasyona neden olacaktır.2.olarak çok çeşit vatoz türünde bir kaç ay içerisinde mutlaka kırılma sıkıntısı yaşayabilirsiniz ne kadarda takip etseniz olasıdır.tavsiye olarak 1 adet dış filtre uygun olacaktır.ayrıca türde mutlaka seçim yapmanızı öneririm ben L144 lerimde günlük dip çekimi mahiyeti ile su değişimi yapıyorum şu ana kadar herhangi bir sıkıntılarını yaşamadım.dilerim sizde bir an önce sağlıkla büyütür ve sağlıklı yavrulara sahip olursunuz. tekrar hayırlı olmasını dilerim.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim.. Kırılma noktasında haklısınız ama inanın hepsini ayrı ayrı seviyorum :) muhtemelen akvaryum sayısını artıracağım :) 1 filtre kullanıyordum 2.filtrem boşa çıkınca değerlendiriyim istedim bu nedenle onuda kurdum tatlı bir akıntı oldu ve şuan için çok keyfli görünüyorlar problem gözlemlediğim nokta da teke düşüreceğim. Tekrar teşekkür ederim önerileriniz için...
[QUOTE=sedat_ist]Değerli hobici arkadaşım öncelikle vatoz akvaryumunuz için sizi kutlamak isterim..nacizane bir iki fikrimi paylaşmak isterim müsadenizle.öncelikle 2 adet dış filtre akvaryumunuzda aşırı bir dalgalanmaya ve sirkülasyona neden olacaktır.2.olarak çok çeşit vatoz türünde bir kaç ay içerisinde mutlaka kırılma sıkıntısı yaşayabilirsiniz ne kadarda takip etseniz olasıdır.tavsiye olarak 1 adet dış filtre uygun olacaktır.ayrıca türde mutlaka seçim yapmanızı öneririm ben L144 lerimde günlük dip çekimi mahiyeti ile su değişimi yapıyorum şu ana kadar herhangi bir sıkıntılarını yaşamadım.dilerim sizde bir an önce sağlıkla büyütür ve sağlıklı yavrulara sahip olursunuz. tekrar hayırlı olmasını dilerim.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim.. Kırılma noktasında haklısınız ama inanın hepsini ayrı ayrı seviyorum :) muhtemelen akvaryum sayısını artıracağım :) 1 filtre kullanıyordum 2.filtrem boşa çıkınca değerlendiriyim istedim bu nedenle onuda kurdum tatlı bir akıntı oldu ve şuan için çok keyfli görünüyorlar problem gözlemlediğim nokta da teke düşüreceğim. Tekrar teşekkür ederim önerileriniz için...
VATOZ AKVARYUMU
[QUOTE=serkang57]İlanlara bakıyorum L144 Blue eye ile black eye arasında fiyat farkı var o yüzden sordum.[/QUOTE]
orijinali blue eye.. black eye diyince aklıma gelen albino ile kara cüce kırılması olabilir... L144 istiyorsanız blue eye olanlara bakın...
[QUOTE=serkang57]İlanlara bakıyorum L144 Blue eye ile black eye arasında fiyat farkı var o yüzden sordum.[/QUOTE]
orijinali blue eye.. black eye diyince aklıma gelen albino ile kara cüce kırılması olabilir... L144 istiyorsanız blue eye olanlara bakın...
VATOZ AKVARYUMU
Aynı tür... Mavi gözlü olarak gördüğümüz balıklar orjinalinde siyah gözlü olup gözçevresindeki göremeyeceğimiz incelikte çizgiden kaynaklı mavi görünüyormuş.. son edindiğim bilgiler bu yönce... L144 longfin yani tül kuyruk ve blue eye normal kuyruk olarak 2 türü var black eye diye hiçbiryerde rastlamadım kırılmış olablir belki..
Aynı tür... Mavi gözlü olarak gördüğümüz balıklar orjinalinde siyah gözlü olup gözçevresindeki göremeyeceğimiz incelikte çizgiden kaynaklı mavi görünüyormuş.. son edindiğim bilgiler bu yönce... L144 longfin yani tül kuyruk ve blue eye normal kuyruk olarak 2 türü var black eye diye hiçbiryerde rastlamadım kırılmış olablir belki..
Albino Corydoras(Çöpçü) Akvaryumda Koşuşturuyor....
Alışmaları için onlara biraz zaman vermelisiniz.. Bu süre içinde akvaryumun ışığı kapalı olursa faydalı olabileceği görüşündeyim.. alıştıktan sonra uyum içinde yaşayacaklardır..
Alışmaları için onlara biraz zaman vermelisiniz.. Bu süre içinde akvaryumun ışığı kapalı olursa faydalı olabileceği görüşündeyim.. alıştıktan sonra uyum içinde yaşayacaklardır..
SON MESAJLAR
- Betalar quadra, 18:24
Yeni Üye Forumu - Yosun Sorunu Canlı Önerisi efex06, 18:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Balığı beratf, 18:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteslerim Sürekli Yüzeyde Yardım Tortuga4, 18:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Minik Lepistes Akvaryumum Ayberk1634, 18:15
Akvaryum Tanıtımı - Su Düzenleyici Bakteri Kültürü Ve Sıvı Gübre Öneri Lepistes.., 18:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 Difüzörden Çıkan Baloncuklar TechniciaN, 17:59
Işık CO2 ve Ekipmanlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 16:01
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balık Cinsi Ramazan09, 15:10
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Acil Durum Bu Beyaz Benek Mi Nurşah, 14:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Makrakantam Sürekli Saklanıyor ahmetfiratozkaya, 14:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Silikonunda Kabarcıklar Kazmakul12, 14:35
Yeni Üye Forumu - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? alperonal, 12:24
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Güne Yavru Karides Sürprizi Tcanis, 12:23
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Metodu (ternapi) ahmetfiratozkaya, 12:13
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 12:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İstanbul Anadolu Yakası Co2 Dolumu,fiyat Bilgisi onur55, 10:39
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Mı? Lepistes Mi? YOTHAN, 10:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor giyotyn, 10:06
Yeni Üye Forumu - Veliferalar Hakkında Detaylı Bir Yazı bendeniztayfun, 09:16
Canlı Doğuranlar - Co2 Mayalı Sistem Yosun Yapar Mı bendeniztayfun, 07:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasımda Aşk Başkadır Mt_aquascaping, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? AlperKrks, 00:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Aynı Anda Ölduler ytugcek, 23:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Çöpçü Balığım Çok Bitkin Ve Hareketsiz. Sadullah016, 22:17
Yeni Üye Forumu - Vatoz Ve Japon Balığı Bakımı Taha Yanık, 22:15
Yeni Üye Forumu - Su Marulu Hk. Mirza Adar, 21:49
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Hobi Lapistes Egoli37, 21:22
Yeni Üye Forumu - Atremianın Akvaryum Suyunun Tds Ye Etkisi Hamite07, 20:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Midaslarim Yavrulamiyor valarmorghulis12, 20:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Bulanık Mı? Nurşah, 19:37
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? Koksal Gurkan, 19:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Bunlar Ne? Kharoon, 18:45
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 17:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Balığımın Hareketsizlik Problemi Göksel D, 17:10
Yeni Üye Forumu - 60 X 50 X 50 Akvaryum Hakkında.. Aguamentist, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Trop. Yavru Bakımı BJK-123, 16:42
Tropheus - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum koc006, 16:09
Tropheus - Yeni Başlayan Akvaryumu Taha Yanık, 16:01
Yeni Üye Forumu - Konuyla İlgili Bilgisi Olan ? Yunuss058, 15:58
Yeni Üye Forumu - Kayalık Habitat BJK-123, 15:53
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 15:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Tropheus İçin Aydınlatma Ve Dekor BJK-123, 15:15
Tropheus - Nematod'un En İyi Çözümü Nedir? smetdman, 14:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Kökleri Topraklı Bitkiler Sorun Olur Mu? Aguamentist, 14:00
Bitki Akvaryumları Genel - Filitre Önerisi YOTHAN, 13:53
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistesler Hakkında. Aguamentist, 13:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Balığın Problemi Nedir ? Ehtiyar, 13:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Blody Mary Karides Yanina Baska Hangi Karides Ekle Aguamentist, 13:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35x35x35 Bitkili Tank Balık Adeti Kaç Olmalı KaanE, 12:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 18:20
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 18:20
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 18:20
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 18:20
- 2 Adet Erkek Tam Damızlık Gökkuşağı Serdariekrem 18:01
- Mobilyalı Akvaryum Komple Set ByTKN 17:59
- 🍁🌼🍁🌺100 Adet Farklı Tür Bitki 🍁🌼🍁🌺 hasancn 17:42
- Super Red Tül Damızlık Erkek Arıyorum. Veya Çift hasancn 17:42
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 17:24
- Anubias Bucelandra Rocky Volkan 17:24
- Moss -pelia Moss -amazon Hançeri Bitkisi mightymurat 17:18
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 17:18
- Thumbi West Mc-ob Yavrular yakaryus 16:38
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 16:05
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:05
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 16:05
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 16:01
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 15:38
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 15:38
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 15:31
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 15:31
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 15:28
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 14:45
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 14:45
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 14:41
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 14:34
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 14:34
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:22
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 13:42
- 2 Oscar - Bostancı OrdiBuko 13:25
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 13:16
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:16
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:16
- Malawi Erkekler AlisBaba 13:15
- Dış Filtreler AlisBaba 13:15
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 13:13
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 13:13
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 12:53
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 12:53
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 12:38
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 12:38
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 12:38
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:29
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:05
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 12:00
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 12:00
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 12:00
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 12:00
KULLANICILAR
- 143 Online Kullanıcı, 79 Üye
Online Kullanıcılar
KaanE,
erdo_bg,
Bgoodies,
vagus,
kadirbursa,
hasancn,
Tortuga4,
Abdullah Ehliz,
Metinmert Yiğit,
Mt_aquascaping,
Başak u,
GhostKoi,
Tulpar99,
Kazmakul12,
beratf,
Balikcidede,
mightymurat,
Balik76,
darkLightning0,
Kaan59,
MehmetSerkan,
mimar55,
Emregll,
MiSoSiKiaN,
Eminsalih,
MufasaBosss,
Zytrec,
ZET,
sedaterdem,
Kaya0606,
muratsehirlis,
HunnicKhan,
Pasnew,
HakanYeni,
ozgurtpcogl,
Öğretmen Ali,
aliefecilciler,
BJK-123,
UrasArt,
Erdem054,
Rafayel,
1Balikci,
Vexpy,
blenny,
Emirrztrk,
ahmetfiratozkaya,
Fırat pınar,
ArifhbsAquatics,
okanyvz,
Cem Hazir,
Elijah,
wiantona,
frkndkm,
mertt1925,
Sehzade0132,
DTxLorD,
Ayberk1634,
Brdk64,
İskorpit,
eggs,
Vlademirol,
mitii,
akomania,
Feyyazzzz,
devito,
Thefishmannn,
Ehtiyar,
Burak PEKDEMİR,
Over,
bay7,
MCY4,
aleko61,
sametyildiz,
nightmareo,
FerhatKaya,
dimbeleth,
Lepistes..,
Topal34,
KartalŞafak,
Sadullah016,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.