ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erol18tr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2012 14:46
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2014 17:17
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EROL TAŞCI
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1970
Yaş:
55
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EROL TAŞCI

SON 6 MESAJI

5 Aylık ilk bitkili denemem
Şimdi baktım gayet net görünüyor resimler.
5 Aylık ilk bitkili denemem
DEĞİŞİK ZAMANLARDA ÇEKİLMİŞ RESİMLER. AKVARYUMU AYDA 1 KEZ GÖRME ŞANSIM OLUYOR. ŞEHİR DIŞINDA ÇALIŞIYORUM.
ANKARAYA ANCAK AYDA BİR GİDEBİLİYORUM . İLGİLENME ŞANSIM YOK. O YÜZDEN SADECE SEYRELTME YAPABİLİYORUM.

UMARIM BEĞENİRSİNİZ.













5 Aylık ilk bitkili denemem
[QUOTE=pegasus77]
Tam hayalimde ki gibi tebrikler!
Tabanda sadece aqulacy mi var?  Kurulumdan itibaren hangi süreyle ışıklandırma yaptınız bilgi verirmisiniz?
[/QUOTE]
 
Tabanda sadece Aquaclay var. Önde 2.5- 3 cm arkada 3.5-4 cm kalınlığında. Başlangıçta 1-1.5 ay hiç hareket olmadı. İlk başta sadece kütüğe sarılı 1 cm civarında köklerden oluşan 20-25 yaprak java fern vardı. Daha sonra internetten 4 kök Lilaeopsis Mauritiana-Taban Bitkisi, 2 kök Mayaca fluviatilis, 40 yaprak hirsuta, 2 kök Ammania sp. "Bonsai", 4 kök rotala red, 1 kök Ludwigia inclinata, 2 kök  Alternanthera reineckii aldım. Bitkiler in bazıları çok kötü geldi. Özellikle 4 kök taban bitkisi çok çabuk öldü. Şu an yok.
En çabuk Mayacaca fluviatilis adapte oldu. Sonra o da öldü. Fakat bir ara akvaryumun şeklini değiştirirken yaklaşık 1 ay önce toprak altında 1 kök kalmış . Çıkardım ve diktim şimdi 20 cm boyunda. hirsuta çok yavaş toparlandı ama şimdi zeminde yer bırakmadı. Günde 20 yaprak civarı çoğalıyor. Bonsai bitkiside yavaş büyüyen bir bitki 2 kökten şu an 7-8 dal oldu. Budanan yerlerden çatallar atıyor. 1 kök aldığım ludviga inclinata isimli kırmızı bitkiyi sabretmeden soldu diye attım. Ama diğer kırmızı bitki Alternanthera sabır sonunda şu an 10 kök civarında.
 
Daha sonra forum üyelerinden Tolga TRAK hocadan saz ve gül bitkisi aldım. Bu işi çok iyi yapan birisi. Benden daha doğal yollarda gübre ve co2 kullanmadan hatta ışık bile yetersizken öyle güzel sağlıklı ve güzel bitkilere sahipki gidip gözlerinizle görmenizi tavsiye ederim. Harika akvaryumları var ve harika karides kolonilerine sahip. Buradan kendisine bir kez daha teşekkür ederim. İyiki tanışmışız. Herkes tanışmalı kendisiyle.
 
İlk mesajda da dediğim gibi bitkil akvaryum sevgi ve sabır işi . Bekleyeceksiniz. Düzenli budama yapacaksınız. Ben sabahları işe giderken Co2 ve ışığı açıyorum gece yatmadan önce ikisinide kapatıyorum.
 
Mayalı sistem CO2 için 2,5 litrelik kola şişesine 2 bardak şeker 2 tatlı kaşığı toz kuru maya, 1 yemeş kaşığı süt , 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edip iyice karışana kadar çalkalıyorum.  Su olarak şebeke suyunu şişenin ağzına 5 parmak kalana kadar dolduruyorum.
 
 
Başlarda hava taşı kullandım. Gayet ince çıkış alıyordum, sonra 15 tl ye ista difüzör aldım fakat o hava taşından daha kalın çıkarıyor. Anlayacağınız difüzöre bile gerek yok.
 
Gübrelemeyi haftada 1 kez 5 cc nitrat fosfat ve sülfat koyuyorum. Su azaldıkça ilave yapıyorum.
İlgilenen herkese saygılarımı sunarım.


[QUOTE=heartmaker]

Çok güzel bitkileriniz var tebrik ederim High-tech gibi görünüyor akvaryumunuz. Bi dünya para verip pahalı gübre ve katkılarla bile bu işi başaramayanlar var. CO2 yi nasıl veriyorsunuz acaba Dıy difüzör mü, ben formülü bi türlü tutturamadım hep çabuk bitti.

[/QUOTE]
 
 
Mayalı sistem yaklaşık 10 gün gidiyor. Bitince 1 bardak şeker ve 1 kaşık maya ilavesiyle 5 gün daha devam ediyor. Şişe dolabın içinde ışık görmüyor. Saygılar.
5 Aylık ilk bitkili denemem
[QUOTE=klander123]Paslı çivili su mu ? Bu yanlışı yapan birçok hobiciden birtanesisiniz.

Kesinlikle bunlar yanlıştır ,yapmamanızı öneririm.

[/QUOTE]
 
 
Yanlışın nedenini açıklarmısınız, anlamadım ben. Çokmu kötü gözüküyor bitkilerim. Yoksa dünyanın parasını verip florish veya sera nın demir gübresindenmi almalıyım ?


[QUOTE=Altınordu]Başarılı bir çalışma olmuş canlılara rasbora veya neon eklerseniz göze daha çok hitap edeceğini düşünüyorum başarılar.[/QUOTE]
 
Başta bende dediğiniz balıklardan beslemeyi düşündüm, ama lepisteslerin canlılığı daha çok hoşuma gidiyor. Özellikle sık sık yavrulamaları.
5 Aylık ilk bitkili denemem
[QUOTE=R. Ünal]Emeğe saygı. Çok güzel bir akvaryum olmuş, bitkiler çok sağlıklı duruyor ve daha önce bu sıklıkta marsilya hirsuta görmemiştim. 

Aydınlatma ve yüksekliği de merak ettim. 
[/QUOTE]
 
 
Aydınlatma için, 2 adet osram flora (tanesi 12 tl) 1 Adet philips dayligt (4 tl) florasan lamba.
 Yükseklik 45 cm.
Sabah 8 de ışığı açıyorum , gece 12-01 gibi kapatıyorum.
 
İlk kurulumda Marsilya Hirsuta 40 yapraktı, şimdi binlerce. Saz 3 köktü. Şimdi 50 kök, gül ve zeytin haftada bir kez budanıp dağıtıyorum arkadaşlara. Kütük üzerindeki Java fern 1 er cm boyunda tek kök üzerindeydi. cripto wendhi 1 kökten 5 ayda 6 kök yavruladı. Subulatayı 2 hafta önce diktim . 2 haftada 4 kök daha attı. Kırmızı bitki (adını unuttum ) tek kökten çoğaltım. Red rotala 3-5 kökten bu hala geldi.
Co2 mayalı sistem. Gübre forumdaki tarif üzerine ev yapımı potasyum nitrat-sülfat fosfat. ( 1 litre suya 7 gr KNO3- 1 litre suya 85 gr KSO4- 1 litre suya 110 gr K2PO4) Demir için paslı çivileri suda bekleterek süzüp az miktarda akvaryuma ilave ediyorum. İşin kısası fazla masraf etmeden çoğu kişinin high tech dediği akvaryumlardaki bitkilerden daha sağlıklı ve yoğun bir bitki akvaryumu yapmak mümkün. Fazla söze gerek yok deneyip görünüz. Bitkil akvaryum sevgi ve sabır işidir. Küsmeden bekleyeceksiniz.
 
İlgilenenlere ve yorumlarını esirgemeyenlere teşekkür ederim.
 
 
 
Gübre yapmak  için malzemeleri Ankara Sanayi caddesinden aldım. Kilo halinde satılıyor. 1 er kiloluk paketlerde . 3'ünü 60 tl ye aldım..
erol18tr2012-06-14 22:22:05
5 Aylık ilk bitkili denemem
Fotoğraf:   
































Boyut (cm): 76 cm
Kapasite (litre): 100 lt
Canlılar: lepistes, 20-25 adet  kiraz karides , 2 adet sae ,  4 cüce vator, 4  beyaz çöpçü

Malzemeler: Aquaclay kum

Akvaryum Bakımı: sadece yosun temizliği , buharlaşan su ilave

Kullanılan Yemler: Canlı doğuran için pond ve pul yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: el yapımı sıvı gübre

Not : Çoğu bitkili akvaryumun başbelası adi salyangoz maalesef çok . Ankara da Helena bulamamak ayrı bir olay.
 
Yorumlarınızı Bekliyorum erol18tr2012-06-15 01:22:18

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.