ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgurbaskaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Haziran 2006 16:52
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2014 17:11
Toplam Mesaj:
31 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Başkaya
Doğum Tarihi:
29 Mayıs 1973
Yaş:
51
İl:
Ankara
Meslek:
avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Başkaya

SON 10 MESAJI

Bedelsiz Erkek Halfmoon Beta(Verildi)
Verildi ozgurbaskaya2014-01-19 13:01:07
Betta üretimi hakkında aklımı kurcalayanlar
Kutlarım, Karaqan bey; küçük bir önerim olacak,  yavrular ilk çıktığında artamia yiyemez; serbest yüzmeye başladıktan sonra  artemia yiyebilecek boyuta gelinceye kadar yumurta sarısı usaresi ile besleyebilirisiniz; internette nasıl yapılacağını bulabilirsiniz;

Betta üretimi hakkında aklımı kurcalayanlar
Açıkçası ben hiç karınca vermedim o yüzden   bir şey söyleyemeceğim. Taş konusuna gelince doğrudur; erkek bir şekilde bulur ancak,  taşlar işini zorlaştırır.  Dediğim gibi çok üzerine düşmenize gerek yok, koşullar oluştuysa siz istemeseniz bile olur.  Biraz sabredin yeter, mutlaka başarıya ulaşacaksınıza inanıyorum.
ozgurbaskaya2013-11-06 17:27:55
Betta üretimi hakkında aklımı kurcalayanlar
İyi günler,  Yönteminde genel olarak bir sıkıntı yok,  aynı yönteme devam et  bence . Ancak, deneyimlerime dayanarak  bir kaç önerim olacak, belki yararı olur.   Dipteki taşlar yumurtalar , arasına kaçabileceğinden, erkeğin yumurtaları görmesini ve alıp yuvaya taşımasını engeller o yüzden taşları kaldırırsan iyi olur. Suyun derinliğini daha az tutabilirsin, böylelikle erkek yumurtaları alıp yuva yerleştirirken daha az yorulur.  Bence  o lambayı suyun dışına çıkarsan ya da hiç kullanmasan daha iyi olur. Ayrıca en önemli şey sabırdır,  aradaki camı bir kaç gün tut  ve dişinin harekteleri gözle, o hazır olduğunda kendini belli eder,  bir de yumurtalama olayı bir anda olmayabilir, sabırla bekle. Benim kendi ,  karma akvaryumumda erkek ve dişi birlikte yaşıyor, akvaryumun bir tarafına küçük bir saklama kabından yaptığım küçük bir bölmeyi  koyuyorum,  onlar hazır olunca yavruluyorlar, böyle dört kez yavru aldım, şu anda  karma akvaryumda 30-40 adet yavrum var.  (görüntüsü Karma Akvaryumda Beta Üretimi başlığıyla formda mevcut) Bence en önemli şey sabır ..
Betta Yavru Bakımı
Yanlış bilmiyorsam en üç gün içinde  bir kıpırtanma olması gerekir, iki gün  içinde yumurtalara  güçlü bir ışıkla bakınca yavru olup olmadığı anlaşılır.  Siz yine de bir kaç gün daha bekleyin derim. 
Karma Akvaryumda Beta Üretimi
Kabın bir yanı açık içeri girip çıkabiliyor. Zaten hepsi bir arada yaşıyorlar. Kabı sonradan koydum akvaryuma erkek girip yuva yaptı, bir kaç gün sonrada çiftleşme oldu.  Bu akşam yavrular yumurtadan çıkmaya başladı, erkeği çıkarıp kabın açık yanını kapattım. Biraz büyüyünce kadar orada kalırlar sonra yavruluğa alırım. 

BeZGiN2013-02-25 22:46:21
Karma Akvaryumda Beta Üretimi
80*40*50 boyutlarındaki karma akvaryumumda ( 1 Erkek 3 Dişi Beta; 2 Erkek 3 dişi; 15 yavru  plati; 10 Adet Neon; Elma Salyangozu) beta çiftleştiriyorum. Daha önce bir kez daha denemiş ve iki dişi betam olmuştu. Bu kez görüntüledim ve belki yararlı olur diye yayımlıyorum. Adres http://www.youtube.com/watch?v=zGC3p_qZ1IQ

ozgurbaskaya2013-02-25 20:57:40
Bu da ikinci betta
Dişi halfmoona benziyor,  

Yeşil su (Alg) Sorunu :(
Ben de yeşil su sorunu yaşadım ve akvaryumcumun önerisiyle  sera bio nitrivec kullandım ve sorun hemen son buldu.
Betta üretimi püf noktaları
Açıkcası, beta üretimi çok zor gibi görünsede bazende o kadar kolay oluyor. İki dişi bir erkek betam karma akvaryumumda (80*50*40) -üretme çabam olmadığından-  aylarca beraber yaşadılar. Sonra aklıma esip deneme amaçlı olarak, 10*5*5cm  boyutlarında saydam bir saklama kabını akvaryuma yerleştirip bir yanı betaların gireceği kadar kestim ve içine bir kaç parça yapay bitki koydum. aradan bir hafta geçmeden bir akşam eve geldiğimde hırpalanmış dişiler ile  köpük yuvada döllenmiş yumurtaları görünce erkeği çırakıp, saklama kabınının kestiğim yeri kapattım. Acemelikten epey yavru kaybetsem de şu anda kendi üretimim yetişkin iki dişi betam  var. Bu arada ben saklama kabından yaptığım yuvayı kaldırdıktan sonra da akvaryumun köşelerinde ( ki akvaryumdaki su yüksekliği 40cm/den fazlaydı) köpük yuvada döllenmiş yumurta bulduğum oldu ancak, o yumurtaları kurtaramadım. Kısacası çok üzerine düşmenize gerek yok bence, sakin ve sabırlı olun doğa gerisini halediyor. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.