ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Nisan 2018 19:41
Toplam Mesaj:
171 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
erol koca
Doğum Tarihi:
17 Şubat 1991
İl:
Kirikkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
koi havuzu,süs havuzu,bahçe havuzu,japon koi
[QUOTE=recep_erginer]Merhaba Erol bey, Koi havuzlarında özellikle bahar aylarında kurbağlarlar nasıl mücadele ederiz.[/QUOTE]
Merhaba Recep Abi
Korkuldugu kadar rahatsiz edici bir durum olmuyor sesleriyle güzellik bile katiyorlar gece fener tutarak etkisiz hale geliyorlar bir 5-10 sn bu arada fileyle toplayip uzaklastirablirsiniz.yavru biraktiklarinda yumurtalari toplamak çok basit oluyor zaten hic istemiyorsaniz inşaat filesi çekebilirsiniz
[QUOTE=recep_erginer]Merhaba Erol bey, Koi havuzlarında özellikle bahar aylarında kurbağlarlar nasıl mücadele ederiz.[/QUOTE]
Merhaba Recep Abi
Korkuldugu kadar rahatsiz edici bir durum olmuyor sesleriyle güzellik bile katiyorlar gece fener tutarak etkisiz hale geliyorlar bir 5-10 sn bu arada fileyle toplayip uzaklastirablirsiniz.yavru biraktiklarinda yumurtalari toplamak çok basit oluyor zaten hic istemiyorsaniz inşaat filesi çekebilirsiniz
koi havuzu,süs havuzu,bahçe havuzu,japon koi
Bahsettiğiniz ölçüler çok küçük liner işinizi görür.hem derinlik hem ebat olarak o şekilde bulmanız çok zor olur.
Bahsettiğiniz ölçüler çok küçük liner işinizi görür.hem derinlik hem ebat olarak o şekilde bulmanız çok zor olur.
Koi Hastalık
İhsan mrb
Su degisimi,yemleme vs birsey yapma
Dipte akinti yapacak herseyi kapat filtre hava motoru vs.
Koiler 10 derecenin altinda yavas yavas kis uykusuna gecer bu uyku tamamen hareketsiz degilde nadiren kisa mesafeli dipte durgun olarak gezerler.bu aylari rahat atlatmalari icin sonbaharda oldukca iyi beslenmeli yaglanmalari lazim.
Koilerin saklanabilecekleri kayalar taslar koyarsan daha rahat bi ortam olusturursun olabildigince az rahatsiz et.
Tuz kullandiysan tuzu cok yosunlu havuza doktugunde yosunlar olür ve baliklarinda nitrattan ölebilir.koilere tuz banyosu yaptirman pek saglikli degil koilerin mukozalarindaki kaygan sivi hastaliklardan kkorunmasini saglar tuz banyosunda bu siviyi yok edersin kis aylarinda bu sivi daha gec toparliyor kendini.olusan erimeler suyun sogukluguna adopte olamayan zayif kalan koilerdir.beyaz benek daha cok akvaryumda olur.havalarin duzelmesiyle mart ayinda koilere iy bakmalisin bir an önce kendilerini toplamazlarsa daha kotü sonuclar cikabilir gecmis olsun saglikli baliklar
İhsan mrb
Su degisimi,yemleme vs birsey yapma
Dipte akinti yapacak herseyi kapat filtre hava motoru vs.
Koiler 10 derecenin altinda yavas yavas kis uykusuna gecer bu uyku tamamen hareketsiz degilde nadiren kisa mesafeli dipte durgun olarak gezerler.bu aylari rahat atlatmalari icin sonbaharda oldukca iyi beslenmeli yaglanmalari lazim.
Koilerin saklanabilecekleri kayalar taslar koyarsan daha rahat bi ortam olusturursun olabildigince az rahatsiz et.
Tuz kullandiysan tuzu cok yosunlu havuza doktugunde yosunlar olür ve baliklarinda nitrattan ölebilir.koilere tuz banyosu yaptirman pek saglikli degil koilerin mukozalarindaki kaygan sivi hastaliklardan kkorunmasini saglar tuz banyosunda bu siviyi yok edersin kis aylarinda bu sivi daha gec toparliyor kendini.olusan erimeler suyun sogukluguna adopte olamayan zayif kalan koilerdir.beyaz benek daha cok akvaryumda olur.havalarin duzelmesiyle mart ayinda koilere iy bakmalisin bir an önce kendilerini toplamazlarsa daha kotü sonuclar cikabilir gecmis olsun saglikli baliklar
havuzda koi den başka türler gördünüz mü
Koyabilirsin tabiki sayıda 2 yi geçirirsen bu litrede sağlılkı olmaz.
Koyabilirsin tabiki sayıda 2 yi geçirirsen bu litrede sağlılkı olmaz.
koilerin bu yazdan kalan fotoğrafları
[QUOTE=KoNsEpT06]Erol merhaba. Kırıkkaleli bir hemşerimin böyle güzel işler çıkarmasına çok sevindim, tebrik ederim. Çok da beğendim koi havuzunu ama gel seni böyle güzel ırk japonlara geçirelim çok yakışır japonlar o havuza :)) Ayrıca orada bir turna kafası var galiba barajdan bu kadar büyük turnalar çıkıyor muydu Kırıkkale'de? :)[/QUOTE]
[QUOTE=KoNsEpT06]Erol merhaba. Kırıkkaleli bir hemşerimin böyle güzel işler çıkarmasına çok sevindim, tebrik ederim. Çok da beğendim koi havuzunu ama gel seni böyle güzel ırk japonlara geçirelim çok yakışır japonlar o havuza :)) Ayrıca orada bir turna kafası var galiba barajdan bu kadar büyük turnalar çıkıyor muydu Kırıkkale'de? :)[/QUOTE]
Mrb kardesm turna kafası eskiden kalma.Koilere başladıktan sonra avı bıraktım şuan barajlarda ne oluyor ne bitiyor hiç bilmiyorum.
japon işini ise bir ara düşündüm fakat balığın kalitesizini beslemek filan beni sarmaz. zaten koiler çok fazla birde japonlarla kalabalıklaştırmayı istemedim.ilerde bulabilirsem sağlam japon türleri dediğin gibi japon güzel olur
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim
yılan vs herangi bi zararlı hayvanla henüz hiç karşılaşmadım.Sadece su kurbağaları çoğalınca file ile toplayıp alıyorum.
Üretim için Havuz yapımı
Mrb hocam fikir çok güzel umarım sonucuda istediğiniz gibi biter.fakat bodrum ışık almassa balıkların renklerinde değişimler olablir ışıklandırma gerekirmi diye bir araştırın isterseniz bende düşünmüştüm benzer bir uygulama k.gelsin
Mrb hocam fikir çok güzel umarım sonucuda istediğiniz gibi biter.fakat bodrum ışık almassa balıkların renklerinde değişimler olablir ışıklandırma gerekirmi diye bir araştırın isterseniz bende düşünmüştüm benzer bir uygulama k.gelsin
Mrb arkadaşlar bu yazdan koilerden biraz fotoğraf paylaşmak istedim.Şuan 2. bi havuz yaptım yazdan beri yavruları orada tutuyorum 1200 litre su alıyor.Bu yaz iki üç kez koileri çiftleşirken gördüm malesef kayda alamadım.dişi bir koim çiftleşirken sazlıkta sıkışmış karıncalar akın yapınca farkettim çok geçdi.yaz oldukça renkli geçti son yavrular diğerlerinden epey küçük kaldı.hızlı büyüyenleri ana havuza aldım.güzel bi sezona bu aylarda veda etmiş oldum seneye havaların ısınmasıyla koileri izleme zevkine devam :)
Mrb arkadaşlar bu yazdan koilerden biraz fotoğraf paylaşmak istedim.Şuan 2. bi havuz yaptım yazdan beri yavruları orada tutuyorum 1200 litre su alıyor.Bu yaz iki üç kez koileri çiftleşirken gördüm malesef kayda alamadım.dişi bir koim çiftleşirken sazlıkta sıkışmış karıncalar akın yapınca farkettim çok geçdi.yaz oldukça renkli geçti son yavrular diğerlerinden epey küçük kaldı.hızlı büyüyenleri ana havuza aldım.güzel bi sezona bu aylarda veda etmiş oldum seneye havaların ısınmasıyla koileri izleme zevkine devam :)
Nilüfer ve Koi Balığı, Süs Havuzu Yapımı
[QUOTE=trserials]şuan çizdiğimde dalgıç olmayacak direk bidona bağladıgım(sarı bölge) kafa motoru olacak videodada paylaştığım gibi bu bidonun içindeki suyu cekip basacak hava kaçırmayacak şekilde dizayn edince üst tarfında pis(kırmızıdan) su hortumundan havuzdaki suyu cekip devir daim yapacak .[/QUOTE]
[QUOTE=trserials]şuan çizdiğimde dalgıç olmayacak direk bidona bağladıgım(sarı bölge) kafa motoru olacak videodada paylaştığım gibi bu bidonun içindeki suyu cekip basacak hava kaçırmayacak şekilde dizayn edince üst tarfında pis(kırmızıdan) su hortumundan havuzdaki suyu cekip devir daim yapacak .[/QUOTE]
Videoya detaylı baktım su üstten girip muhtemelen(bidonun hepsini kullanmadan belli bir akıntıyla alta iniyor tekrar motora kadar yükselip motorla akvaryuma dönüyor)
Bu arkadaşın elinde malzemeler varmış birazınıda uydurmuş kafa motorunu oraya takmak su giriş çıkışları filan baya sağlam olması lazım hava kaçarsa suyu çekmez akvaryumdan bana riskli iş geldi yinede siz bilirsiniz sonucu merakla bekliyorum
Nilüfer ve Koi Balığı, Süs Havuzu Yapımı
[QUOTE=trserials]erol bey kırmızı ile gösterdiğim boru 35 lik mi 50 lik mi yada hortum mu kullanmam gerektiği konusunda yine sizin nacizana fikirlerinize ve deneyimlerinize danışacagım :) pompanın bastığı pis su alt tarafta buluşunca bidonla yukarı filtrelenerek çıkar diye düşündüm, bidonu gömmeyi planladıgım için girşini üst taraftan yaptım aynı şekilde hortumu bidonun dışından da yapabilirim. Mavi temiz su çıkışıda aynı şekilde boru yada hortum olup şelaleye akar diye düşündüm . Ancak girişi direk alttan yapmakta bu sorunu çözmeyecek sanırsam.
[QUOTE=trserials]erol bey kırmızı ile gösterdiğim boru 35 lik mi 50 lik mi yada hortum mu kullanmam gerektiği konusunda yine sizin nacizana fikirlerinize ve deneyimlerinize danışacagım :) pompanın bastığı pis su alt tarafta buluşunca bidonla yukarı filtrelenerek çıkar diye düşündüm, bidonu gömmeyi planladıgım için girşini üst taraftan yaptım aynı şekilde hortumu bidonun dışından da yapabilirim. Mavi temiz su çıkışıda aynı şekilde boru yada hortum olup şelaleye akar diye düşündüm . Ancak girişi direk alttan yapmakta bu sorunu çözmeyecek sanırsam.
şöyle bir çözüm yolu ürettim bu şekilde oldugunda pompa kapandığında yine aynı şekilde su kalacak ancak kırmızı boruyu sudan cıakrtıp bidonu boşatabileceğim hatta bir örnek buldum aynı sistem http://www.youtube.com/watch?v=lWzefNvmnoU Bidon su seviyesinde oldugu içinde bir hortumla suyu rahatca cektirebilirim..
saate 2500 ton diyor sanırım bu kafa moturuda yeterli olur. 3500 tonuna gerek yok diye düşündüm
düşüncelerinizi bekliyorum. :)
Tek sıkıntı bidonun içerisine temizliğin kolay olması için birşeyler daha düşünmem gerekli gibi hissediyorum.. ve bu arada teşekkür ederim daha değil bence sizin yarıdmlarınızla koici mertebesine ulaşacagım yavaş yavaş :D
[/QUOTE]
Dediğinizi yaparsanız yine bir şey değişmez.Şimdiki çizdiğiniz resimdede kırmızı boru (pis su) atıyorum 70-100 litrelik bir filtre bidonuna dalgıç çalıştı ve yeni su basmaya başladı bu durumda su 10 cm çapında bir alanı kullanarak direk aşağı inecek iyi bir filtreleme olmayacak.pis Su alttan girerse bidona yukarı çıkabilmek için bidonun içinin % 100 ünü kullanacak
Zaten dediğinizi yaparsanız bidonda kalan suyla uraşır durursunuz boruyla hepsini çektiremezsiniz illaki kalır süngerler filan suyu tutar onları tek tek çıkar temizle geri tak filan çok iş
Biz bu kadar yardım almıyorduk mertebe için ama neyse bundan sonrakilere öncü olacağız dedik napalım :)) bitince özelden yazın koicilerin olduğu bölüme ekleyeyim havuzu asıl mertebeyi orda veriyoruz zaten
SON MESAJLAR
- Shallow Tank twinsoul, 12:42
Akvaryum Tanıtımı - Ramirezi kdrackgz, 12:39
Güney Amerikan Cichlidleri - Bucephalandra İle Alakalı Yardım Lütfen SaRCoPhiLiuS, 12:16
Bitki Akvaryumları Genel - Monte Carlolarım Gelişmiyor SaRCoPhiLiuS, 12:12
Yeni Üye Forumu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit SaRCoPhiLiuS, 11:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - Sonunda Başardım Melek Yavruları SaRCoPhiLiuS, 11:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hava Motoru Zorunlumu? SaRCoPhiLiuS, 11:43
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Fluval E100 Isıtıcısı Nasıldır HarunYILDIRIM, 10:39
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” bendeniztayfun, 10:03
Akvaryum Tanıtımı - Hava Motoru Ve Su Berraklaştırma Orhan76, 09:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hava Motoru Ve Filtre Önerisi. Orhan76, 08:33
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Yavrusu Hakkında Jilkorsen, 07:02
Canlı Doğuranlar - Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem egedin, 00:46
Canlı Doğuranlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:31
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ebubekir ATAR, 00:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nano Deniz Akvaryumu Kurulumu İçin Ne Gerekiyor 1Balikci, 00:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığı Neothauma, 23:19
Yeni Üye Forumu - Hightech Aydınlatma Önerisi Alidndr, 23:07
Aydınlatma - Dar Alanda Tropheus Bakabilir Miyim Neothauma, 22:52
Tropheus - Yeni Akvaryum Hakkında Sorularım Kumo, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bakteri Kültürü ahmetfiratozkaya, 18:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Doğuma Daha Var Mı ? Gokalpp, 17:44
Yeni Üye Forumu - Sera Costapur Beyaz Benek Tedavisi Laterthanbefore, 17:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı Laterthanbefore, 17:31
Akvaryum Tanıtımı - Sera Akvaryum Kumu Beyaz 1-3mm rayed, 17:19
Taban ve Gübreleme - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 Neothauma, 16:34
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Dış Filtre Tavsiyesi Hüdai, 16:17
Yeni Üye Forumu - Vatozumun Cinsiyeti Ve Türü Nedir ? SaRCoPhiLiuS, 15:09
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı neomeo, 15:01
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 54 Litre Akvaryum İçin İlavebalık Ve Bitki Öneris DESSİZ 35, 14:41
Yeni Üye Forumu - Anubiaslarım Neden Bu Hale Geldi bendeniztayfun, 14:40
Bitki Akvaryumları Genel - Kuyruk Erimesi Berkayv, 13:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum-cam Hk SaRCoPhiLiuS, 13:03
Yeni Üye Forumu - Kelebek Vatoz ( Sewellia Lineolata ) Üretimi scorpion26, 12:14
Kedi Balıkları Tanıtımı - Moli Balığımın Hamile Mi MasterChief, 11:34
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yeni Moli Balığımın Cinsi Nedir scorpion26, 11:34
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Kayseri Develiden Hevesli Hobici Orhan76, 09:56
Yeni Üye Forumu - Otomatik Yemleme Makinası Tavsiye GETS34, 09:23
Yeni Üye Forumu - Filtre Orhan76, 09:23
Yeni Üye Forumu - Yem Önerileri (ana Konu) Aguamentist, 09:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 08:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Hamilelik Mesenizli, 07:50
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Uzun Süreli Kovalama Ali Selim Kadan, 06:21
Sazansıgiller - Walstad Deneme alaladee, 04:48
Yeni Üye Forumu - Melek Baligim Küçük Leptiseslerimi Yer Mi? taskinramazan, 01:23
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum İçin Kum Seçimi Alidndr, 01:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 00:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Çizgili Elma Salyangozu nurtensultan, 23:46
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yavru Bettaların Sürekli Beyaz Benek Olması aupqua, 22:50
Labirentliler - Daha Fazla Gübre Kullanmalı Mıyım? Hasan usta, 22:41
Taban ve Gübreleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 2 Oscar - Bostancı OrdiBuko 12:36
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 12:17
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 12:17
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:01
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:45
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 11:45
- Co2 Regülatör Set egedin 11:43
- Her Ölçüde Akvaryum Yapılır Theguardian 10:40
- Elindeki Balıkları Değerlendirmek İsteyenler İçin Theguardian 10:40
- Cüce Vatoz, Melek, Ciklet Vs Theguardian 10:40
- Java Moss Miller 10:20
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 10:20
- Karışık Cichledler vseckn 10:17
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 10:17
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:09
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:09
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:09
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:07
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:07
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 10:07
- Spotted Angelfish Hiko 10:07
- Black Venezuela Corydoras Hiko 10:07
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:49
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:49
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:49
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:49
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:49
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 09:40
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 09:40
- Bitki Çeşitleri emreemin 09:21
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 09:21
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 09:21
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 09:21
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 09:21
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 09:11
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 09:11
- Malzeme propecia 09:11
- Set Akvaryum propecia 09:11
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 08:51
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:37
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 08:37
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 08:37
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 08:25
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:19
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:19
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:19
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:19
- Bio Sünger Brdk64 08:05
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:05
KULLANICILAR
- 131 Online Kullanıcı, 71 Üye
Online Kullanıcılar
laryscrl,
lado,
Aguamentist,
darkaura,
osmandbnl,
VuralSemih,
Furcifer,
Atesufuk,
ZET,
ekmbr,
twinsoul,
HaydarGul,
kdrackgz,
Budmo,
ciways,
Fukushuu,
alpernar,
MiSoSiKiaN,
Zytrec,
ShowaSanshoku,
cengiz han,
cyrelman,
reano,
Koksal Gurkan,
Oasis,
Turkercakir,
cpu1803,
Gastropoda,
Mikail Erdoğan,
ozgurtpcogl,
forester64,
Orhan76,
kaancevik,
FerhatKaya,
Feyyazzzz,
muzunman,
hashüs,
R. Ünal,
SaRCoPhiLiuS,
Kamber Karaaslan,
emreabay6,
ÇaĞRı,
bluesbant,
ArifhbsAquatics,
Ehtiyar,
Brdk64,
sfcscannow,
egedin,
Gwynbleidd,
Golkizi,
Theguardian,
Hayrizorlu,
ibrahim43,
Closerysn,
Erdal Hoca,
Vlademirol,
umutuyar,
Cichlid_Universe,
ahm335,
Mirza Adar,
kerimrhyme,
01Aykut01,
ozgurko,
asliaral,
chimeric,
ertuğrull,
Tulpar99,
emrylmazr,
ogurcay,
umut353535,
BurAkvarist,
muratyarici,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.