ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
süleyman.karasu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Aralık 2013 01:59
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Süleyman Karasu
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1992
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Süleyman Karasu
SON 10 MESAJI
Moly Balığım Hamile mi? (resimli)
Bitkili canlı doğuran akvaryumum var moli ve plati bakıyorum iki dişi molim ve bir dişi platim var ve her ay düzenli bir şekilde yavru alıyorum plati doğurduktan 1hafta 10 gün sonra moli balığım doğuruyor.ilk doğumdan önce ufak bir akvaryum almıştım 20 litrelik doğuma yakın buraya koyarım dedim ama balığın strese girdiğini görüp ana akvaryumuma aldım sonra yavruları buraya koyarım dedim.Doğduktan sonra ne moliler ne platilerin yavrulara birşey yaptığını görmedim.Bitkilerin arasında dolaşıyorlardı sonra 4 tane yavru platimin motor tarafından yutulduğunu farkettim ve hepsini küçük akvaryuma aldım 1-2 hafta sonra farkettimki ana akvaryumdaki platiler daha güzel gelişiyor ve daha kuvvetli görünüyorlar ondan sonra küçük tanktakileride ana akvaryuma aldım.Diyeceğim o ki en güzel doğum bol bitkili ana akvaryuma olur yavrulukta kullandım(balık strese giriyor ve çıkartırken yarıda kalıyor eziyor balığı) yavru tankıda kullandım.
Bitkili canlı doğuran akvaryumum var moli ve plati bakıyorum iki dişi molim ve bir dişi platim var ve her ay düzenli bir şekilde yavru alıyorum plati doğurduktan 1hafta 10 gün sonra moli balığım doğuruyor.ilk doğumdan önce ufak bir akvaryum almıştım 20 litrelik doğuma yakın buraya koyarım dedim ama balığın strese girdiğini görüp ana akvaryumuma aldım sonra yavruları buraya koyarım dedim.Doğduktan sonra ne moliler ne platilerin yavrulara birşey yaptığını görmedim.Bitkilerin arasında dolaşıyorlardı sonra 4 tane yavru platimin motor tarafından yutulduğunu farkettim ve hepsini küçük akvaryuma aldım 1-2 hafta sonra farkettimki ana akvaryumdaki platiler daha güzel gelişiyor ve daha kuvvetli görünüyorlar ondan sonra küçük tanktakileride ana akvaryuma aldım.Diyeceğim o ki en güzel doğum bol bitkili ana akvaryuma olur yavrulukta kullandım(balık strese giriyor ve çıkartırken yarıda kalıyor eziyor balığı) yavru tankıda kullandım.
Plati Çöpçü kavga
Fotoğrafı çeksemde net çıkmaz gibi geliyor.Vatozda var bitane yaşlı kaç akvaryum görmüş geçirmiş demirbaşı olduğundan yazmayı unutmuşum :D.Bitkilendirmede bol akvaryumda yem olayınıda düzenli sabah ve akşam veriyorum ışık saatleri düzenli.Belki doğum zamanı yaklaşmıştır o yüzden böyle oluyor olabilir gibi geliyor şuan bana çünkü daha önce yoktu kendi erkeğine bazen doğal bir şekilde kafa tutuyordu ki çoğu balık yapar bunu
Fotoğrafı çeksemde net çıkmaz gibi geliyor.Vatozda var bitane yaşlı kaç akvaryum görmüş geçirmiş demirbaşı olduğundan yazmayı unutmuşum :D.Bitkilendirmede bol akvaryumda yem olayınıda düzenli sabah ve akşam veriyorum ışık saatleri düzenli.Belki doğum zamanı yaklaşmıştır o yüzden böyle oluyor olabilir gibi geliyor şuan bana çünkü daha önce yoktu kendi erkeğine bazen doğal bir şekilde kafa tutuyordu ki çoğu balık yapar bunu
Plati Çöpçü kavga
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:Dişi plati(hamile) albino çöpçüye saldırıyor.iki çöpçü artık bitkilerin arasına saklanır vaziyetteler birinin derisinde kızarıklıklar oluştu.Diğerininde kuyruğu tırtıklanmış.Nasıl bir işlem yapmam lazım
Akvaryum Kapasitesi (litre):60
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3 dişi moli 2 erkek moli 1d 1 e plati 3 çöpçü
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:İç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Sera nitrivec,Bitki gübreleri
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:Dişi plati(hamile) albino çöpçüye saldırıyor.iki çöpçü artık bitkilerin arasına saklanır vaziyetteler birinin derisinde kızarıklıklar oluştu.Diğerininde kuyruğu tırtıklanmış.Nasıl bir işlem yapmam lazım
Akvaryum Kapasitesi (litre):60
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3 dişi moli 2 erkek moli 1d 1 e plati 3 çöpçü
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:İç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Sera nitrivec,Bitki gübreleri
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Yavruluk
1.Kılıçkuyruk yavrulara zarar verir.
1.Kılıçkuyruk yavrulara zarar verir.
2.Yavruları daha sonra ayırman gerekir.
3.15 litre akvaryum 18lira gitti gidiyor hava motoru 5 lira hortum ve hortum vantuzu 2-3 lira pipo filtre maks 5-10 lira 30-40 arası bir fiyata sahip olursun yaz ayı olduğu için ısıtıcıya gerek yok ama daha eylül ayındada onu alırsın.
Su Değişimi
Spler bu gibi durumlarda biraz daha dayanıksız.%50 suyu büyük ihtimal çeşmeden direk doldurdunuz ve bu ısıyı ve dengeyi hemen değiştirdi.Onun yerine su hazırlayacısı ile hazırladığınız suyu ve ya dinlendirdiğiniz suyu %15-20 oranında değiştiririn.Şuan için çok fazla ilaç kullanmayın suyu kademeli olarak normal sıcağına getirin ve daha fazla su değişimi yapmayın.2 sene önce istanbuldayken bende yaşadım bunu daha öncesinde Akçay(Memlekette) sizin gibi değiştiriyordum büyük tankımda ve hiç bir sorun olmuyordu.Burda balıklarla birlikte bir şok ve tecrübe yaşadım
Spler bu gibi durumlarda biraz daha dayanıksız.%50 suyu büyük ihtimal çeşmeden direk doldurdunuz ve bu ısıyı ve dengeyi hemen değiştirdi.Onun yerine su hazırlayacısı ile hazırladığınız suyu ve ya dinlendirdiğiniz suyu %15-20 oranında değiştiririn.Şuan için çok fazla ilaç kullanmayın suyu kademeli olarak normal sıcağına getirin ve daha fazla su değişimi yapmayın.2 sene önce istanbuldayken bende yaşadım bunu daha öncesinde Akçay(Memlekette) sizin gibi değiştiriyordum büyük tankımda ve hiç bir sorun olmuyordu.Burda balıklarla birlikte bir şok ve tecrübe yaşadım
50 litre akvaryum ışıklandırma yaptım
Akvaryum 50x30x34 bombeli bir akvaryum buna uygun floresan bulmak neredeyse imkansız ve bombeli olduğu için yeni kapak yapmakta bir o kadar imkansız.İki tane tanesi 7.5 liradan http://www.cp-lighting.co.uk/F18DBX-865-G24d-2 lamba aldım koçtaşda bulunabiliyor ama dükkanı didik didik etmeniz lazım.Balans ve duylar elektrikçilerde var.Ben uğraşmadım kapağı elektirikçiye götürdüm montaj ve malzemelerden 20 lira aldı.Toplamda 35 liraya 36 watt ışık sağladım.Sizce seçtiğim lambalar uygunmudur?
Akvaryum 50x30x34 bombeli bir akvaryum buna uygun floresan bulmak neredeyse imkansız ve bombeli olduğu için yeni kapak yapmakta bir o kadar imkansız.İki tane tanesi 7.5 liradan http://www.cp-lighting.co.uk/F18DBX-865-G24d-2 lamba aldım koçtaşda bulunabiliyor ama dükkanı didik didik etmeniz lazım.Balans ve duylar elektrikçilerde var.Ben uğraşmadım kapağı elektirikçiye götürdüm montaj ve malzemelerden 20 lira aldı.Toplamda 35 liraya 36 watt ışık sağladım.Sizce seçtiğim lambalar uygunmudur?
Dinlendirilmiş suya aquatan
Değiştirmeden önce içine hava taşı koyup 3 saat havalandırdıktan sonra su değişimi yapıyorum.Sera aqutanın üstünde yazanlar balık mukozası ve stress olayı için kullanıyorum aslında çok bir faydası yoksa boşuna para vermek istemiyorum aquatana
Değiştirmeden önce içine hava taşı koyup 3 saat havalandırdıktan sonra su değişimi yapıyorum.Sera aqutanın üstünde yazanlar balık mukozası ve stress olayı için kullanıyorum aslında çok bir faydası yoksa boşuna para vermek istemiyorum aquatana
60 litre akvaryumda su değişimi yapıyorum peki dinlendireceğiniz suyamı aquatan ekliyorsunuz yoksa dinlendirdikten sonramı?
60 litre akvaryumda su değişimi yapıyorum peki dinlendireceğiniz suyamı aquatan ekliyorsunuz yoksa dinlendirdikten sonramı?
Arkadaşlar ben akvaryumda su değişimi yapmadan önce çeşmedeki suyu 2 tane 5 litrelik ve bir tanede ani durumlar için 10 litrelik şişede çeşmeden doldurduktan sonra şırınga yardımıyla gerekli ölçude aquatan koyup 3 gün dinlediriyorum.Dinledireceğim suya aquatan koymak gereksizmidir gerekliyse yaptığım yöntemmi doğrudur yoksa su değişiminden sonra akvaryuma koymak daha mantıklımıdır?
Arkadaşlar ben akvaryumda su değişimi yapmadan önce çeşmedeki suyu 2 tane 5 litrelik ve bir tanede ani durumlar için 10 litrelik şişede çeşmeden doldurduktan sonra şırınga yardımıyla gerekli ölçude aquatan koyup 3 gün dinlediriyorum.Dinledireceğim suya aquatan koymak gereksizmidir gerekliyse yaptığım yöntemmi doğrudur yoksa su değişiminden sonra akvaryuma koymak daha mantıklımıdır?
gözde beyaz tabaka
Aynı sorun bu yaz bendede oluştu ve bir çok yerde aradığımda istanbulda bu yaz bu sorunun oluştuğunu gördüm belki istanbuldakiler foruma yazdı belki rastgeldi bende bir süre çaresiz araştırdım.Çay ve metilen mavisi tedavisi ile bu hastalığı geçirdim ve forumdaki bi arkadaşımız bana çok değerli bilgilerini verdi.50 ml akvaryuma 1 ml çay damlattım.Çayın hazırlanışı bir bardağın 1/3 oranında çay ve kaynamış suyu yaklaşık 10 dakika kaynatıyorsunuz daha fazla değil ve akvaryum suyuna 50 ye 1 oranında ekliyorsunuz.Günde bir kez balığın gözüne 2-3 damla metilen mavisi damlatıp geri akvaryuma koyuyorsunuz yada bir kulak pamuğuna metilen mavisini damlatarak dikkatli bir şekilde balığın gözüne sürüp 5-10 saniye bekledikten sonra akvaryuma koyuyorsunuz.2-3 gün içinde balığım iyileşti ama yaklaşık bir gün yemek yemedi ve sürüden ayrı gezdi bu doğal bir durummuş şimdi diğer balıklarla mutlu bir şekilde yaşıyor.Eleştirebilirsiniz ama ben bu şekilde geçirdim
Aynı sorun bu yaz bendede oluştu ve bir çok yerde aradığımda istanbulda bu yaz bu sorunun oluştuğunu gördüm belki istanbuldakiler foruma yazdı belki rastgeldi bende bir süre çaresiz araştırdım.Çay ve metilen mavisi tedavisi ile bu hastalığı geçirdim ve forumdaki bi arkadaşımız bana çok değerli bilgilerini verdi.50 ml akvaryuma 1 ml çay damlattım.Çayın hazırlanışı bir bardağın 1/3 oranında çay ve kaynamış suyu yaklaşık 10 dakika kaynatıyorsunuz daha fazla değil ve akvaryum suyuna 50 ye 1 oranında ekliyorsunuz.Günde bir kez balığın gözüne 2-3 damla metilen mavisi damlatıp geri akvaryuma koyuyorsunuz yada bir kulak pamuğuna metilen mavisini damlatarak dikkatli bir şekilde balığın gözüne sürüp 5-10 saniye bekledikten sonra akvaryuma koyuyorsunuz.2-3 gün içinde balığım iyileşti ama yaklaşık bir gün yemek yemedi ve sürüden ayrı gezdi bu doğal bir durummuş şimdi diğer balıklarla mutlu bir şekilde yaşıyor.Eleştirebilirsiniz ama ben bu şekilde geçirdim
SON MESAJLAR
- Betalar Taha Yanık, 19:25
Yeni Üye Forumu - Yosun Sorunu Canlı Önerisi Taha Yanık, 19:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Catappa Yaprağı Pamukçuklanma Fukushuu, 19:17
Akvaryum Bilimi - Organik Atıklara Çözüm Ayberk1634, 19:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Balığı Taha Yanık, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Önerilerinizi Bekliyorum (yengeç, Karides) furkandeveci, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acil Durum Bu Beyaz Benek Mi GkhaNLioN, 18:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2 Difüzörden Çıkan Baloncuklar Ehtiyar, 18:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepistesler Ve Yavruları İlkerSHN, 18:39
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Kılıç Kuyruk Sirakaya@hmet, 18:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor Mnoomg, 18:36
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerim Sürekli Yüzeyde Yardım Tortuga4, 18:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Minik Lepistes Akvaryumum Ayberk1634, 18:15
Akvaryum Tanıtımı - Su Düzenleyici Bakteri Kültürü Ve Sıvı Gübre Öneri Lepistes.., 18:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 16:01
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balık Cinsi Ramazan09, 15:10
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Makrakantam Sürekli Saklanıyor ahmetfiratozkaya, 14:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Silikonunda Kabarcıklar Kazmakul12, 14:35
Yeni Üye Forumu - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? alperonal, 12:24
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Güne Yavru Karides Sürprizi Tcanis, 12:23
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Metodu (ternapi) ahmetfiratozkaya, 12:13
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 12:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İstanbul Anadolu Yakası Co2 Dolumu,fiyat Bilgisi onur55, 10:39
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Mı? Lepistes Mi? YOTHAN, 10:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Veliferalar Hakkında Detaylı Bir Yazı bendeniztayfun, 09:16
Canlı Doğuranlar - Co2 Mayalı Sistem Yosun Yapar Mı bendeniztayfun, 07:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasımda Aşk Başkadır Mt_aquascaping, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? AlperKrks, 00:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Aynı Anda Ölduler ytugcek, 23:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Çöpçü Balığım Çok Bitkin Ve Hareketsiz. Sadullah016, 22:17
Yeni Üye Forumu - Vatoz Ve Japon Balığı Bakımı Taha Yanık, 22:15
Yeni Üye Forumu - Su Marulu Hk. Mirza Adar, 21:49
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Hobi Lapistes Egoli37, 21:22
Yeni Üye Forumu - Atremianın Akvaryum Suyunun Tds Ye Etkisi Hamite07, 20:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Midaslarim Yavrulamiyor valarmorghulis12, 20:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Bulanık Mı? Nurşah, 19:37
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? Koksal Gurkan, 19:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Bunlar Ne? Kharoon, 18:45
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 17:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Balığımın Hareketsizlik Problemi Göksel D, 17:10
Yeni Üye Forumu - 60 X 50 X 50 Akvaryum Hakkında.. Aguamentist, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Trop. Yavru Bakımı BJK-123, 16:42
Tropheus - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum koc006, 16:09
Tropheus - Yeni Başlayan Akvaryumu Taha Yanık, 16:01
Yeni Üye Forumu - Konuyla İlgili Bilgisi Olan ? Yunuss058, 15:58
Yeni Üye Forumu - Kayalık Habitat BJK-123, 15:53
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 15:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Tropheus İçin Aydınlatma Ve Dekor BJK-123, 15:15
Tropheus - Nematod'un En İyi Çözümü Nedir? smetdman, 14:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Kökleri Topraklı Bitkiler Sorun Olur Mu? Aguamentist, 14:00
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Kırmızı Taiwan Karides Lina Shrimps 19:01
- Katil Salyangoz Lina Shrimps 19:01
- Black Flame Wood cagdas_0606 18:51
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 18:30
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 18:30
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 18:27
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 18:27
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 18:20
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 18:20
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 18:20
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 18:20
- 2 Adet Erkek Tam Damızlık Gökkuşağı Serdariekrem 18:01
- Mobilyalı Akvaryum Komple Set ByTKN 17:59
- 🍁🌼🍁🌺100 Adet Farklı Tür Bitki 🍁🌼🍁🌺 hasancn 17:42
- Super Red Tül Damızlık Erkek Arıyorum. Veya Çift hasancn 17:42
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 17:24
- Anubias Bucelandra Rocky Volkan 17:24
- Moss -pelia Moss -amazon Hançeri Bitkisi mightymurat 17:18
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 17:18
- Thumbi West Mc-ob Yavrular yakaryus 16:38
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 16:05
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:05
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 16:05
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 16:01
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 15:38
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 15:38
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 15:31
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 15:31
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 15:28
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 14:45
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 14:45
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 14:41
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 14:34
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 14:34
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:22
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 13:42
- 2 Oscar - Bostancı OrdiBuko 13:25
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 13:16
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:16
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:16
- Malawi Erkekler AlisBaba 13:15
- Dış Filtreler AlisBaba 13:15
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 13:13
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 13:13
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 12:53
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 12:53
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 12:38
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 12:38
KULLANICILAR
- 159 Online Kullanıcı, 85 Üye
Online Kullanıcılar
FURKANALTIN,
ZET,
MasterChief,
BRHNSNMZ,
Mrl4stromance,
Serdariekrem,
DTxLorD,
sedaterdem,
emrecokmus,
ozzeren,
feycedall,
Feyyazzzz,
Koksal Gurkan,
kdrackgz,
webcamsiz,
KaanE,
vagus,
kadir_7,
Ayberk1634,
Eminsalih,
bendeniztayfun,
ShowaSanshoku,
mimar55,
MehmetSerkan,
İlkerSHN,
Kazmakul12,
umutsb,
Hidro Dinamik,
Azizdurdenn,
abilge,
darkfreez,
Balikcidede,
mightymurat,
CevdetSERBEST,
ytugcek,
darkLightning0,
quadra,
Tortuga4,
MiSoSiKiaN,
arkan,
sıtkı,
TCERKEĞİ,
MertSoyumert,
demian,
farabix13,
Firefighter,
Muhammet2727,
Taha Yanık,
grendel1984,
HBOSKURTH,
bubersteraryum,
Fukushuu,
sadece soru,
ahmetfiratozkaya,
Fırat pınar,
Ciyus,
şansal,
yakaryus,
ExceL,
Metinmert Yiğit,
mitii,
İskorpit,
Gokalpp,
Best Fish,
Mirza Adar,
Canberk59,
neomeo,
wallece,
Osmanosman06,
YOTHAN,
Laterthanbefore,
Eflatun61,
hepatik,
tgrlrgn,
HOPPALA,
artgy,
aires,
Eminator,
Öğretmen Ali,
Justbe,
Closerysn,
UrasArt,
muratdeg,
furkandeveci,
serhatin,
Tekin_35,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.