ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
berke271
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
05 Ağustos 2013 08:46
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
berke sağlık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
berke sağlık
SON 10 MESAJI
Lepistes Ölümü
Lepistese ne desem yalan olur.Daha önce müthiş bi bitkili kurup içerisine 10 erkek 20 dişi atmıştım ve 1 ay bitmeden sadece 2 dişi 1 erkek kaldı.Sonra onları 25 litrelik hiçbirşey olmayan bir akvaryuma aldım ve hiç ilgilenmedim desem yeridir.Sadece yemlerini veriyordum.Kendi kendine üredi keratalar :D hiçbişey belli olmuyor bu hayvanlarda :D
Lepistese ne desem yalan olur.Daha önce müthiş bi bitkili kurup içerisine 10 erkek 20 dişi atmıştım ve 1 ay bitmeden sadece 2 dişi 1 erkek kaldı.Sonra onları 25 litrelik hiçbirşey olmayan bir akvaryuma aldım ve hiç ilgilenmedim desem yeridir.Sadece yemlerini veriyordum.Kendi kendine üredi keratalar :D hiçbişey belli olmuyor bu hayvanlarda :D
Online oyun oynayan var mı ?
İstanbul Kıyamet Vakti oynuyorum hatta karakterimin adını en sevdiğim balık türü yaptım :D Auratus
İstanbul Kıyamet Vakti oynuyorum hatta karakterimin adını en sevdiğim balık türü yaptım :D Auratus
41 Litre Akvarumum Var
1 beta 2 erkek 4 dişi lepistes yap zamanlada yavruların olur japonları geri ver 41 litrede çok pislik yapar temizlemekten bıkarsın
1 beta 2 erkek 4 dişi lepistes yap zamanlada yavruların olur japonları geri ver 41 litrede çok pislik yapar temizlemekten bıkarsın
betayla ilgili bir soru
Cevaplarınız için teşekkürler, hayvan aynadan kaçıyor ama beni görünce kabarıyor dikleniyor.Sevmiyor herhalde beni kerata :D
Cevaplarınız için teşekkürler, hayvan aynadan kaçıyor ama beni görünce kabarıyor dikleniyor.Sevmiyor herhalde beni kerata :D
betayla ilgili bir soru
Arkadaşlar bugün akvaryumcudan bir beta aldım ya da daha doğrusu kurtardım desem yeridir.Evde onu koyacak yerim olmamasına rağmen 12 litre hacimli bir akvaryum ve onu alıp hemen çıktım.Aslında 12 litre bile küçük sayılır ancak akvaryumcu onu şeffaf plastik bardakta satıyordu benim aldığım akvaryum bu yüzden o ortamdan bu ortama geçince ona küçük bir cennet gibi gelmiştir diye düşünüyorum.Neyse soruya geçeyim hasta olup olmadığını kontrol etmek için karşısına bir ayna koydum ve gözlemlemeye başladım.Kabarmasını beklerken arkasını döndü ve akvaryumun aynaya en uzak köşesine gitti ve aynayı çekene kadar oradan ayrılmadı.Sizce bir sorun mu var?Acaba kendi yansımasından mı korkuyor bu hayvan ya da hasta falan mı?Gerçi ben direk en kötü olasılıkları söyledim belkide akvaryuma alışma döneminde olduğu için böyle oldu ama ben yinede aynadan kaçan beta duymadım bu güne kadar.Sizce bir sorun var mı, varsa acaba nedir?
Arkadaşlar bugün akvaryumcudan bir beta aldım ya da daha doğrusu kurtardım desem yeridir.Evde onu koyacak yerim olmamasına rağmen 12 litre hacimli bir akvaryum ve onu alıp hemen çıktım.Aslında 12 litre bile küçük sayılır ancak akvaryumcu onu şeffaf plastik bardakta satıyordu benim aldığım akvaryum bu yüzden o ortamdan bu ortama geçince ona küçük bir cennet gibi gelmiştir diye düşünüyorum.Neyse soruya geçeyim hasta olup olmadığını kontrol etmek için karşısına bir ayna koydum ve gözlemlemeye başladım.Kabarmasını beklerken arkasını döndü ve akvaryumun aynaya en uzak köşesine gitti ve aynayı çekene kadar oradan ayrılmadı.Sizce bir sorun mu var?Acaba kendi yansımasından mı korkuyor bu hayvan ya da hasta falan mı?Gerçi ben direk en kötü olasılıkları söyledim belkide akvaryuma alışma döneminde olduğu için böyle oldu ama ben yinede aynadan kaçan beta duymadım bu güne kadar.Sizce bir sorun var mı, varsa acaba nedir?
semenderciler içeri
Önerilerin için çok sağol.Deri değişimi gözlemlediğim üzere sona erdi.Bundan sonra neler yapmam gerekiyor?
Önerilerin için çok sağol.Deri değişimi gözlemlediğim üzere sona erdi.Bundan sonra neler yapmam gerekiyor?
semenderciler içeri
Benim şuanda beslediğim Cezmi ve Almina adında 2 adet kırmızı karınlı japon semenderim bulunmakta.Sabah kalktığımda Almina'nın tamamen Cezmi'ninse tamamına yakın deri değiştirdiğini gördüm.Yaklaşık 2-3 aydır beraberiz ve bu ilk defa oluyor.Ben bu olaydan bulundukları yeri sevdiklerini&alıştıklarını bu nedenle büyümeye başladıklarını ve sonuç olarakta eski kalıplarına sığamadıkları kanısına vardım.Ama dedim ya ilk kez yaşıyorum bu durumu.Sizce benim dışardan bir takviye yapmam gerekir mi(elle soymak falan değil vitamin ilaç olarak soruyorum)?Yoksa kendi haline mi bırakayım?Normalde kuru yemle besliyorum ve haftada 2 kez solucan kurtçuk falan yediriyorum.Ama bu olaydan sonra protein ihtiyaçları artar diye solucan kurtçuk olayını sıklaştırmayı düşünüyorum.Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Benim şuanda beslediğim Cezmi ve Almina adında 2 adet kırmızı karınlı japon semenderim bulunmakta.Sabah kalktığımda Almina'nın tamamen Cezmi'ninse tamamına yakın deri değiştirdiğini gördüm.Yaklaşık 2-3 aydır beraberiz ve bu ilk defa oluyor.Ben bu olaydan bulundukları yeri sevdiklerini&alıştıklarını bu nedenle büyümeye başladıklarını ve sonuç olarakta eski kalıplarına sığamadıkları kanısına vardım.Ama dedim ya ilk kez yaşıyorum bu durumu.Sizce benim dışardan bir takviye yapmam gerekir mi(elle soymak falan değil vitamin ilaç olarak soruyorum)?Yoksa kendi haline mi bırakayım?Normalde kuru yemle besliyorum ve haftada 2 kez solucan kurtçuk falan yediriyorum.Ama bu olaydan sonra protein ihtiyaçları artar diye solucan kurtçuk olayını sıklaştırmayı düşünüyorum.Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
İyi forumlar...
Ahh şu acemilik :)
Melek hoşuna gitmiş ki almışsın kardeşim.Ben vazgeçme sevdandan derim.Çünkü şimdi tür değiştirirsen 2-3 ay sonra gene sıkıldım deyip başka tür tavsiyesi isteyeceksin.Onun yerine hobiye gerçekten beğenerek başladığın balık türüne sonuna kadar devam etmeni öneririm.Ama illa değiştireceğim diyorsan plati/neon karması öneririm.Bitkili tankta ayrı bir zevk bunları beslemek.Ayrıca aşırı hacimde istemezler hani.
Melek hoşuna gitmiş ki almışsın kardeşim.Ben vazgeçme sevdandan derim.Çünkü şimdi tür değiştirirsen 2-3 ay sonra gene sıkıldım deyip başka tür tavsiyesi isteyeceksin.Onun yerine hobiye gerçekten beğenerek başladığın balık türüne sonuna kadar devam etmeni öneririm.Ama illa değiştireceğim diyorsan plati/neon karması öneririm.Bitkili tankta ayrı bir zevk bunları beslemek.Ayrıca aşırı hacimde istemezler hani.
100 lt akvaryumda kapluş mu semender mi ne bakalır?
Semender ve neon tetra besle yaklaşık 4-5 semender dibi az çok doldurur(sayı az gelmesin ne kadar geniş yer o kadar fazla büyüme tür önerim kırmızı karınlı japon semenderi) neonlarda su yüzeyini boş göstermez şahsen böyle besleyen arkadaşlarım var akvaryumda tam dere kenarı havası yaratmışlar izlemeye doyum olmuyor.Ama kuru yer önemli!Sakın unutma...
Semender ve neon tetra besle yaklaşık 4-5 semender dibi az çok doldurur(sayı az gelmesin ne kadar geniş yer o kadar fazla büyüme tür önerim kırmızı karınlı japon semenderi) neonlarda su yüzeyini boş göstermez şahsen böyle besleyen arkadaşlarım var akvaryumda tam dere kenarı havası yaratmışlar izlemeye doyum olmuyor.Ama kuru yer önemli!Sakın unutma...
Edirne'de piranaya benzer balık bulundu...
[QUOTE=mendos] Bu balıkları akvaryumda ısıtıcısı filtresi v.s ile doğal ortam sağlamaya çalışıyoruz. Pacunun yaşadığı iklim özellikleri burada yok nasıl oluyorda yaşıyor. Bunu yapan kişi üreyebileceğini düşünmeden salmış aklınca ama bu balıklar otçul olsada ben gazetede görmüşdüm insanlara saldırıyor.
[QUOTE=mendos] Bu balıkları akvaryumda ısıtıcısı filtresi v.s ile doğal ortam sağlamaya çalışıyoruz. Pacunun yaşadığı iklim özellikleri burada yok nasıl oluyorda yaşıyor. Bunu yapan kişi üreyebileceğini düşünmeden salmış aklınca ama bu balıklar otçul olsada ben gazetede görmüşdüm insanlara saldırıyor.
Sonuç olarak benim merak ettiğim bu balık bulgaristanda nehirden salınmış ve edirneye gelmiş acaba biz zararsız lepistes v.s göllere koysak yaşar mı?
[/QUOTE]
Gölde yaşar mı bilemem ama ben Balıkesir/Susurlukta yaşıyorum.Burada bizim bir köyümüzde 10 yıl önce içme suyu izleme noktasının yanında küçük bir havuz boşalmış daha doğrusu kullanılmamaya başlamıştı.Köy sakinlerinden bazılarıda iklim şartlarına dayanıklı diye doğadan topladıkları bitkileri buraya attılar 4-5 ay sonra bitkilerin geliştiğini gözlemleyince içerisine lepistes ve moli attılar.Yaklaşık 30 erkek 100 dişi lepistes 25erkek 100dişi moli diye hatırlıyorum ve 2 yıl sonunda suyun içi lepistes ve moli kaynamaya başladı.Hatta öyleki 1 karış çapında bir kepçe daldırdığında bir kaç tane yakalama şansın oluyordu.Hayvanlarında keyfine diyecek yoktu.Havuz cıvıl cıvıldı.Tabi bunu görmeye gelen insanlar durur mu köylülere bildirmeden her gelen insan yüzlercesini alıp götürdü.Şimdi çok az kalmasına rağmen artık köylüler bunun yapılmaması için önlem almış durumdalar kalanları çoğaltmaya çalışıyorlar.Ayrıca bu havuzada dışarıdan hiçbir müdahale edilmemekte.Eğer bu köye yakın zamanda gidersem size fotoğraflarınıda göstermek isterim.
İyi forumlar...
SON MESAJLAR
- İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balık Hastalık Teşhisi bendeniztayfun, 14:11
Yeni Üye Forumu - Ista 96gr Setin Limon Tuzu Sitrik Asit Dönüşümü armaganb, 14:06
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Akvaryum Kurulumu Cem Altay, 14:03
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Balık Ekleme mitii, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Glowfish Ve Akvaryumum Yiğit solak, 13:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yarasa Melek writer, 12:55
Fiyat Forumu - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 12:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Vuslat ArifhbsAquatics, 12:28
Akvaryum Tanıtımı - Caridina Akvaryumu reprise, 12:20
Akvaryum Tanıtımı - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Hasan usta, 12:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Arka Köşe İç Sump Orhan76, 11:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon Balığıma Ne Kadar Yem Atmalıyım? MasterChief, 11:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor :( MasterChief, 11:14
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Çöpçü Baligi Yumurtasini Yer Mi ? Muhammedcay, 11:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Ciklet Orhan76, 10:56
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 09:04
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Artemia Muhammedcay, 08:59
Canlı Doğuranlar - Sump Türü Seçimi Hakkında omerali06, 08:59
Filtre ve Sump Yapımı - Elma Salyangozum Öldümü Acil omerali06, 08:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu omerali06, 08:43
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu Orhan76, 08:32
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 80lt Filtreleme Bütçe 3000tl Orhan76, 08:23
Filtreleme Seçenekleri - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 03:46
Akvaryum Tanıtımı - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı Emreözamisos, 02:55
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumumda Hangi Ürünleri Kullanmalıyım Emreözamisos, 02:53
Yeni Üye Forumu - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 02:13
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ebubekir ATAR, 02:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitki Adaptasyonu? Sena Karaman, 01:48
Bitki Türleri ve Bakımı - Eloeda Vs Filtre baranerd, 00:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 00:14
Labirentliler - Bettamın Türü Ne Taha Yanık, 23:28
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Renk Sorunu Eren042, 23:14
Omurgasızlar - Bettamın Türü Ne? Neothauma, 22:58
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 22:53
Yeni Üye Forumu - Vatoz Balığımın Yüzgeci erenerturk, 22:45
Kedi Balıkları Forumu - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acele Edin Ölümler Başladı Muhammedbedri, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre Vlademirol, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Tetra Akvaryumu GkhaNLioN, 19:16
Amerikan Tetraları Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:54
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 14:54
- Kaliteli Malzemeler - Eheim,sera,matrix Vs. FurkanSehit 14:53
- Bitkili Tank İçin Aydınlatma Arıyorum Turkan06 14:33
- Mobilyalı Akvaryum Arıyorum Turkan06 14:32
- Axolotl Hcan 13:48
- Kiraz Karides serserimayin88 13:35
- Moscow Dark Blue Genç Lepistesler serserimayin88 13:35
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 13:10
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 13:10
- 🌲🌳🌲🌳🌲🌳high Tech Bitkiler Nadir Türler🌲🌳🌲 hasancn 12:51
- Hızlı Olan Alır :) Tek Paket Vardır.85 Kök hasancn 12:51
- Super Red Tül Damızlık Erkek Arıyorum. Veya Çift hasancn 12:51
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 12:47
- Sobo Şelale Filtre/ Aquel Versamax 2 Şelale Filtre barsbingul 12:47
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 12:45
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:35
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 12:09
- Stoklar Güncellendi Hobiciye Mdf Dolap Woodwork Can TEK 12:09
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 12:05
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 11:59
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 11:59
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 11:59
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 11:50
- Leptosoma Kitumba Firefighter 11:50
- 6 Adet Damizlik Altı 2e4d Ocellatus Gold abunil 11:42
- Christmas Moss Furkann 11:34
- Epey Miktarda Moss brkenginol 11:26
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 11:23
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 11:23
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 11:23
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 10:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 10:56
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 10:56
- Larviva Kafalı Yunus Ciklet İçin Kafa Yemi Esakvarist 10:54
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 10:32
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 10:23
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... onuribrahim 10:21
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 10:21
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:18
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:18
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:18
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:07
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 10:07
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:07
- Albino Full Red Ve Filkulak Redtail, C. Sterbai nikon_ 10:07
- Red Tiger Lotus nikon_ 10:07
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:06
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 09:56
KULLANICILAR
- 144 Online Kullanıcı, 81 Üye
Online Kullanıcılar
neomeo,
AC-72,
nakkas__45,
KaanE,
armaganb,
sıtkı,
Ehtiyar,
the__legend,
polaris,
kn0w,
cnylcn,
kadirik,
Oasis,
reprise,
atiryaki,
ercane,
MiSoSiKiaN,
yavuzsezgin,
Sütçü,
Yasin034,
Öğretmen Ali,
ahmetteke,
01Aykut01,
osmandbnl,
murattuterr,
captainFlint,
Berkant,
Orhan76,
Golgeci,
kopruluonur,
berkanozcann,
Sputnik,
Alberu,
DenizOlsam,
enginsemsi,
Ulker,
cgdsdmr,
mehmetsah1n,
tuzlanıl,
sfcscannow,
laryscrl,
kimyager16,
Yiğit solak,
Ulubey35,
duman18,
Angelguy,
Mirza Adar,
Hidro Dinamik,
erdalakçay,
ulucguray,
Batuhan Tosun,
Justbe,
mitii,
sakpolat,
Brdk64,
tanerberkgulec,
Pasnew,
Güntaç aytaç,
kolpalarcok,
salihclk,
1Balikci,
mercedesclk,
Ozii35,
bbkaya06,
Muhammedcay,
zıpkıncı07,
dimbeleth,
Turkan06,
barsbingul,
-RBG-,
Muhammedbedri,
Rüzgar.57,
snopy,
Hamite07,
TalhaAkif,
ArifhbsAquatics,
Hakan ARP,
A2626,
KaraDenizli34,
Rüstem2481,
MCY4,
Haku,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.