ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bmys
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2012 10:23
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2015 01:01
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yusuf şahin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Melek ve Yavruları
Melek balıklarımı ve ilk aldığım yavruların fotoğraflarını paylaşmak istedim.



[VID]http://www.youtube.com/watch?v=7OVkOGULNwI&feature=youtu.be[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=TTMEO3zwJmk&feature=youtu.be[/VID]


bmys2014-10-01 18:23:07
Hydra problemi var. Ne yapmalıyım?
Konu eski ama konuya katkı olması için paylaşıyorum.

Hidra için kimyasal kullanmadan çözüm : Benekli gromiler, güneş balığı ve çok kolay bulunabilecek bir tür olan moliler hidrayı yiyerek kontol altında tutmanıza yardımcı olabilir. Bu arada sizde su değişimlerini sıklaştırır ve hidranın beslenmesini sağlayacak faktörleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Bitkisiz ve az bitkili tanklarda filtreler kapatılıp canlılar ayrılarak şebekeden akan klorlu su ile 100% su değişimi. Bu işlemin ardında 48 saat sonra canlıları ekleyebilirsiniz.

Hidralar yüksek ısılara dayanamazlar, aynı şekilde tüm canlıları çıkarıp su ısısını bir kaç saat 40 derece civarına yükseltirseniz bu da sizin için bir çözüm olabilir.


Kimyasal çözümler
Bitkili tanklar için : normalden yüksek dozda amonyum nitrat ve amonyum sülfat kullanarak da hidralardan kurtulabilirsiniz. İşlem sonunda su değişimi ile kullandığınız bileşiklerin oranını azalttıktan sonra canlılarınızı ekleyebilirsiniz, bitkileri ayırmanız gerekmemektedir. Canlılarınızı bu süre zarfında akvaryumdan ayırmanız mecburi olmasa da ayırmanız strese girmemeleri için iyi olur.

Veterinerlerden bulabileceğiniz Panacur isimli ilacı da kurtçuklar ve hidra (muhtemelen copepodlarda da etkili olabilir) için kullanabilirsiniz. Bu ilacın bakterilere bir zararı yoktur ancak kullanımı ve oranları konusunda kullanan arkadaşlardan bilgi almanız faydanızadır.
 
Silinebilir.
Birçok bölümünü izledim. Edindiğim izlenim; Sadece show amaçlı tank kuruyorlar, canlı uyumu, madde salınımı, canlıların kurdukları tankların içerisinde rahat edip edemeyeceği gibi faktörlere dikkat etmiyorlar.

Farklı göllerin balıklarını bir arada kullanıyorlar. Renkleri sırf daha canlı diye bir tank kurulumunu tamamen farklı türdeki cikletlerin erkeklerini kullanarak yaptılar. Bence bilgisizce sadece tv show olsun diye yapılmış bir program.
250x70x65h Aşırı Sert Amerikanlar (1137 Litre)
Oscarlar çıkartma gibi duruyor, arka fon güzel olmuş. Elinize sağlık.
Cuba adaptasyonu ve Elma Salyangozu
Tabanda kullandığım Cuba lar sürekli yeni filiz vermesine rağmen yeni filizler kayboluyordu. 200lt de algleri temizlmesi için 4 adet elma salyangozu eklemiştim. Sorunun elma salyangozundan kaynaklandığını düşündüm ve salyangozları ayırdım. Sonraki hafta Cubalarda gözle görülür bir gelişme gözlemledim.

Diğer arkadaşlara tecrübe olması açısından elma salyangozu Cubaların ilk adaptasyon sürecinde Cubaları rahatsız ediyor ve yeni filizleri yiyorlar. Bu nedenle akvaryumda bu süreçte bulundurmamanızda fayda var.
Oliver Knott - İstanbul 25-26 Ekim 2014
Ben daha önceki petshop fuarına gitmiştim ama daha çok yem fuarı gibiydi. Bu sene akvaryum hobisi daha ağarlıkta olacaksa katılmak isterim.
Bitki Seram-ümit Birkol
Sitenize bakmak istedim ama galiba kapatmışsınız
Cuba (nuhun gemisi)
Kübaların köklerindeki çürümenin nedeni muhtemelen ışık kaynağının kuvvetli olmasından. İlk zamanlar litre başı 0.5watt olacak şekilde ayarlarsanız bitki kök sistemi daha kuvvetli gelişir.
Konu eski ama yine de yazayım dedim.
Selamlar..
bmys2014-09-03 14:10:20
Bitki Akvaryumu Hava Motoru
Tavsiye için teşekkürler hocam. Hava sorununu şu şekilde çözdüm hocam. Dış motorun akvaryum içine su getiren borusunun ucuna eski bir iç filtrenin hava girişi sağlayan aparatını taktım. Biraz derine batırdım. Göz kararı normal bir düzeyde temiz hava veriyor akvaryuma şu an. Difüzörü de kapatmama gerek kalmadı.

Bu arada difüzörün tek eksi yönü haftada bir temizlik istiyor. Üstten su giren kısım çok çabuk tıkanıyor ve debisi düşüyor. 
Bitki Akvaryumu Hava Motoru
Tavsiyeniz için teşekkürler Rıza bey, gece difüzörün fişini çeksem sanırım durumu kurtarır. Bir kaç gün deneyip bitkilerde bir anormallik varmı kontrol edeceğim.

Difüzörden çok memnunum, mayalı co2 kiti ile birlikte gelmişti. Aşağıda linkini gönderdiğim ürün. CO2 yi haznede biriktirip yavaş yavaş çözüyor. Haznede yukarıdan aşağı su akıntısı var. Hapsolan C02 bu akıntı sayesinde suya karşıyor. Dışarı hiç kabarcık vermiyor.

https://www.google.com.tr/search?q=ferplast+kit+co2+classic&num=100&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=aan0U9-XJIX17Abx84FA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=971

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.