ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Oğuz Han
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Ağustos 2013 12:02
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
oğuz zencir
Doğum Tarihi:
18 Ağustos 1986
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Oğuz ZENCİR
SON 10 MESAJI
Akvaryum su kaçağı ve camcının çözümü hakkında...
Onalar da benimle aynı düşüncedeler yine karar sana kalmış...Oğuz Han 2013-05-03 10:43:32
Aslında akvaryumu baştan söktürüp tekrar silikonlatsan daha sağlıklı olur ama maliyet ve zaman artar. Yok geçici çözüm bulmam lazım diyorsan 8 mm yapsa yeterli bence ama emin olmak için, yarını bekle. Çok yakın bir arkadaşım var babası camcı ve akvaryum konusunda tecrübeliler. Yarın sabahtan onları arar sorarım sende ona göre yaptırırsın.
Onalar da benimle aynı düşüncedeler yine karar sana kalmış...
Bir armatür hikayesi
Aslında ben büyük olmasını beğenmiştim, tabi sizin zevkiniz. Yeni yapacağınızı da buradan paylaşırsanız çok sevinirim çünkü acayip kopya çekiyorum bu konulardan çok güzel oluyor. :) Birde askı aparatlarını pazardan aldım demişsiniz nasıl bir pazardır ve ne satıcısından aldınız kafamda soru işareti kaldı. :D
Aslında ben büyük olmasını beğenmiştim, tabi sizin zevkiniz. Yeni yapacağınızı da buradan paylaşırsanız çok sevinirim çünkü acayip kopya çekiyorum bu konulardan çok güzel oluyor. :) Birde askı aparatlarını pazardan aldım demişsiniz nasıl bir pazardır ve ne satıcısından aldınız kafamda soru işareti kaldı. :D
Akvaryum su kaçağı ve camcının çözümü hakkında...
Merhaba Gökhan kardeşim akvaryumunun 6mm camları bana biraz ince gibi geldi. Camcının yapacağı şey kayıt kuşak ise bence daha mantıklı ve daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ama sadece sızdıran noktaya yapacak ise ilerde diğer noktalarda da aynı sorunlarla karşılaşırsın. Geçmiş olsun.Oğuz Han 2013-05-05 23:26:09
Merhaba Gökhan kardeşim akvaryumunun 6mm camları bana biraz ince gibi geldi. Camcının yapacağı şey kayıt kuşak ise bence daha mantıklı ve daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ama sadece sızdıran noktaya yapacak ise ilerde diğer noktalarda da aynı sorunlarla karşılaşırsın. Geçmiş olsun.
Teknoloji tasarım
[QUOTE=NUSO]Aslında 23 yaşında deyilim 13 yaşındayım özel üye olabilmek için 23 yazdım. [/QUOTE]
Oğuz Han 2013-05-02 22:32:01
[QUOTE=NUSO]Aslında 23 yaşında deyilim 13 yaşındayım özel üye olabilmek için 23 yazdım. [/QUOTE]
Aferin Nusret doğruları söyle her zaman. Yanlış da yapsan doğruları söyle kardeşim. Yöneticiler senin 13 yaşın da olduğunu görmüşlerdir belki ama gerçek yaşını yazarsan belki bir şey demezler.
Hem bak ödevinde böyle bir şey yapabilirsin, hem yapması kolay hemde çok iyi çalışıyor.
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum
Mustafa bey dallara yaptığınız sarım gerçekten hoş olmuş ilk başlarda beğenmiyordum ama bu hoşuma gitti. Taban da biraz yeşillenirse sanırım daha güzel olacaktır. Emeğinize sağlık tebrik ederim.
Mustafa bey dallara yaptığınız sarım gerçekten hoş olmuş ilk başlarda beğenmiyordum ama bu hoşuma gitti. Taban da biraz yeşillenirse sanırım daha güzel olacaktır. Emeğinize sağlık tebrik ederim.
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum
Benimde pek fazla bilgim yok bende bitkiliye yeni başlamak üzereyim ama bence her şeyi hemen ekleme. Sonuç olarak yeni bir sistem kuruyorsun biraz oturmasını bekle akvaryumun diğer bitkilerinde sağlıklı gelişimler görürsen öyle ekle. Yani en azından zarar edeceksen bile az etmiş olursun diye düşünüyorum.
Benimde pek fazla bilgim yok bende bitkiliye yeni başlamak üzereyim ama bence her şeyi hemen ekleme. Sonuç olarak yeni bir sistem kuruyorsun biraz oturmasını bekle akvaryumun diğer bitkilerinde sağlıklı gelişimler görürsen öyle ekle. Yani en azından zarar edeceksen bile az etmiş olursun diye düşünüyorum.
Bitkili için t5 armatür
Merhaba arkadaşlar, elimde 100x30x40h ebatlarında bir akvaryumum var. Tropheus, Flowerhorn, Brichardiden sonra boşta kalan bu tankımı da bitkili olarak değerlendirmek istiyorum. Belki ilerde, şu aralar çok ilgimi çeken Apisto türlerine devam ederim. Yolun çok başındayım her gün araştırma yapıyorum. Aceleye getirmek istemiyorum ve emin adımlarla ilerlemek istiyorum. İşe ekipmanla başlayacağım. T5 armatürlerden almak istiyorum. Ve güvenebileceğim akıl alabileceğim sizlere danışmak istiyorum.
Oğuz Han 2013-04-27 23:17:33
Merhaba arkadaşlar, elimde 100x30x40h ebatlarında bir akvaryumum var. Tropheus, Flowerhorn, Brichardiden sonra boşta kalan bu tankımı da bitkili olarak değerlendirmek istiyorum. Belki ilerde, şu aralar çok ilgimi çeken Apisto türlerine devam ederim. Yolun çok başındayım her gün araştırma yapıyorum. Aceleye getirmek istemiyorum ve emin adımlarla ilerlemek istiyorum. İşe ekipmanla başlayacağım. T5 armatürlerden almak istiyorum. Ve güvenebileceğim akıl alabileceğim sizlere danışmak istiyorum.
"Hai Yang HY1200 T5 Armatür 3*28 Watt"
Bu ürünü almak istiyorum. İnternette araştırdım herkes memnun ama fiyatlar biraz ilginç çünkü aynı ürün 175.00 tl ile 289.00 tl arası değişiyor. Sizin düşünce ve fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim saygılar.
Bitki akvaryum tasarımı
[QUOTE=ADALI06]
[QUOTE=ADALI06]
1-Hangi tür kum kullanmalıyım. En iyisi hangisidir?
2-Meleklerim için kullanabileceğim bitki cinsleri nedir?
3-Tabana ekilen ve boyu uzamayan çimene benzeyen bitkinin cinsi nedir?
4-Tabanda bulunan ve bazen mango kökü üzerine yerleşen yosuna benzeyen bitkinin türü nedir?
5-Bitkilerin daha canlı olması için yapmam gereken katkılar nelerdir?
6-Bitkilerin fotosentez yapması için gereken aydınlatma sisteminde şerit led kullanabilirmiyim?
7- Bitkileri için akvaryumun su sıcaklığının optimum değerleri nelerdir?
8-Suyun olması gereken ph değeri aralığı ne olmalıdır?
[/QUOTE]
Benimde (100x30x40h ebatlarında) boş bir akvaryumum var. Bende bitkili konusunda çok acemiyim ve çok fazla meraklıyım. Bu sorulara ek olarak 2 soru daha sormak istiyorum ki bu sorular tam benim merak ettiğim sorular.
9 - Tabana kumu koymadan önce hangi marka gübreden ne kadar koymalıyız? En iyisi hangisidir?
10- Co2 şart mıdır? Eğer o yeşil vadiler için Co2 şartsa yangın söndürme malzemeleri satan yerden mi tedarik etmeliyiz yoksa akvaryumcudan mı daha sağlıklı olur?
"Arkadaşlar bu soruları forumda araştırsanız bulursunuz" diyeceksiniz. İnanın bir haftadır okumadık konu bırakmadım çok çelişkili ve kafa karıştırıcı sonuçlarla karşılaşıyorum. Bu da beni başlamadan korkutuyor açıkçası. Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.
Tüm eleştirileri saygıyla bekliyorum. foto var
Hayri bey merhaba akvaryumunuz çok güzel fakat sarı taşlarla beyaz taşları ayrı ayrı yapmışsınız, sarı taşların küçüklerinden beyazların önüne beyazların da küçüklerinden sarıların önüne serpiştirseniz ve kuma saplasanız sanki kumun altındaymış gibi biraz daha farklı olacaktır bence, hayırlı akşamlar.
Hayri bey merhaba akvaryumunuz çok güzel fakat sarı taşlarla beyaz taşları ayrı ayrı yapmışsınız, sarı taşların küçüklerinden beyazların önüne beyazların da küçüklerinden sarıların önüne serpiştirseniz ve kuma saplasanız sanki kumun altındaymış gibi biraz daha farklı olacaktır bence, hayırlı akşamlar.
Bir Otobüsle Balık Gönderme Hikayesi:
[QUOTE=BURHANERCAN]Oğuz bey korkmayınız yeterki yukarıda verdiğim linki inceleyiniz bir aksilik olmadan teslim alırsınız.
[QUOTE=BURHANERCAN]Oğuz bey korkmayınız yeterki yukarıda verdiğim linki inceleyiniz bir aksilik olmadan teslim alırsınız.
Hatta yanında getirecekse arkadaşınız işiniz daha kolay hava motoru ile sorunu çözembilirsiniz. Yeterki yol öncesinde 48 saat öncesinde yemlemeyi kesiniz.
[/QUOTE]
Burhan bey çok teşekkür ederim sağ olun yardımınız için gerçekten çok işime yaradı ve içimi rahatlattı bu konu.
SON MESAJLAR
- 25 Cm Küp Betta KaanE, 05:17
Akvaryum Tanıtımı - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık KaanE, 05:11
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bu Beyaz Benek Mi ? HOPPALA, 04:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Oranda Balık Yemi HOPPALA, 03:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sarımsak Konusunu Açıklığa Kavuşturalım HOPPALA, 02:39
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Emresrsln, 00:56
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Ehtiyar, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Bakteri Besini Sorunu Göksel D, 00:35
Yeni Üye Forumu - Vatoz Baligim Hamilemi mhmt266, 00:01
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları Bakımı Dexter85321, 23:52
Yeni Üye Forumu - Japon Balığının Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Dexter85321, 23:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Betta Splendens HarunYILDIRIM, 23:02
Akvaryum Tanıtımı - Işık Omerclk, 22:55
Yeni Üye Forumu - Cuce Vatoz Yumurtasi mhmt266, 22:19
Yeni Üye Forumu - Moli Neden Bu Şekilde Davranıyor Muhammedbedri, 22:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Challenger Hakkında Ehtiyar, 21:41
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Göksel D, 21:17
Yeni Üye Forumu - Canlı Yem Ne Kadar Verilmeli ? aliefecilciler, 20:56
Yeni Üye Forumu - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - Jebo 829 Filtre Malzemesi Önerisi Utku_kerem, 19:45
Filtreleme Seçenekleri - Sump Motoru İçin Bilgi Almak İstiyorum Umut2334, 19:35
Filtreleme Seçenekleri - Melek Yumurtalarına Hangi Marka Dezenfektan Anti07, 19:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Motorlu Pipo Filtre MasterChief, 19:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var bendeniztayfun, 18:57
Yosun - Dekorasyon Konusu bendeniztayfun, 18:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryuma Balıklar Ne Zaman Eklenmeli mitii, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Fosfat İçin Lavman Kullanımı KaanE, 18:14
Bitki Akvaryumları Genel - 250 Lt Akvaryum Sump İçin Kafa Motoru Seçimi Göksel D, 17:41
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin twinsoul, 17:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kırmızı Leke ÇınarTtl, 17:07
Yeni Üye Forumu - Akrilik Akvaryum Matlık, Çizik Giderme Parlatma KaanE, 16:23
Yeni Üye Forumu - Beta Baligim İcin Napabilirim Kuyruk Erimesi Var Taha Yanık, 15:48
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Suyu Berraklığı Sorunu bendeniztayfun, 15:41
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu Göksel D, 15:02
Yeni Üye Forumu - Bitki Önerisi bendeniztayfun, 15:00
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kribensis Çifti İçin 60lt,bitkili Akvaryum Göksel D, 15:00
Yeni Üye Forumu - Nano Bloody Mary AbdullahKurcaduz, 14:08
Akvaryum Tanıtımı - Eheim Experience150 60x40x40 Akvaryuma Yeterli Mi? Emresrsln, 13:40
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Tavsiyesi BATU, 13:20
Yeni Üye Forumu - Tavsiye Canbudakkkk, 12:15
Yeni Üye Forumu - Eheim Experience 250 Mi Aquel Ultramax 1000 Mi? Emresrsln, 12:11
Yeni Üye Forumu - Plakatımın Bir Gözü Yok Üremesinde Sakınca Olurmu ArifhbsAquatics, 10:38
Yeni Üye Forumu - Betta Akvaryumu Hakkında. dimbeleth, 10:24
Yeni Üye Forumu - Askı Filtre Yetermi Orhan76, 08:49
Yeni Üye Forumu - Sessiz Ve Güçlü Hava Motoru Sobo Sb-688 Aguamentist, 06:55
Malzemeler ve Yemler Forumu - Termometrem De Sorun Mu Var ? MasterChief, 05:12
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Eşleme Sonucu Ne Oluşabilir? KaanE, 03:43
Labirentliler - Aksolotl Akvaryumu Sisli Su MasterChief, 01:22
Yeni Üye Forumu - Askı Filtre Yetermi MasterChief, 00:39
Canlı Doğuranlar - Yunus Cikletlerim Yavru Vermiyor Ne Yapmalıyım MasterChief, 00:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Altın Kafa Melekler Tekin35 02:56
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:46
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:46
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:46
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:46
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:46
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 01:43
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 01:43
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 01:05
- Yerli Üretim Erkek Dişi Karşık Halfmoon Genç Betta betta.ist 01:05
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 01:05
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 01:04
- Christmas Moss Ve Dev Saz Furkann 01:04
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:07
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 23:27
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 23:27
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:53
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 22:53
- Set Akvaryum Ve Malzeme propecia 22:52
- Led Driver 36-48w ilh4n 22:49
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 22:49
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 22:49
- Ultra Clear Akvaryum,eheim Isıtıcı,ramirezi,panda yamansengonca 21:23
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W!!! JapoJupo 21:17
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 21:17
- Kribensis (yavru Veren Çift) Mehmet KAPTAN 20:45
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 20:38
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:38
- Çeşitli Malzemeler, Takasa Açık Tropman 20:20
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 20:16
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 20:16
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 20:16
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 19:26
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 19:26
- Led Armatür , Nano Armatür BywenzeL 19:08
- 30 Cm Aquantum Sirius Rgb BywenzeL 19:08
- Estetik Kökler - İç Ve Dış Filtre Vasfi 19:00
- Hazır Kurulu Tank Vasfi 19:00
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 18:53
- Saz Bitkisi selfish 18:49
- Yetişkin Kongo Tetra Xl Boy paXua 17:51
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 17:49
- Albino Platin.melek - Krom Tele Sarılı Moss bonker0618 17:11
- Malawi Erkekler AlisBaba 16:53
- Dış Filtreler AlisBaba 16:53
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 15:55
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 15:45
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 15:45
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 15:44
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 15:44
KULLANICILAR
- 26 Online Kullanıcı, 14 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.