ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
tuncas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Mart 2016 23:49
Toplam Mesaj:
70 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Tunca Söylemez
Doğum Tarihi:
28 Ekim 1986
İl:
Tekirdag
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Tunca Soglu
SON 10 MESAJI
200 lt bitkili hi-tech neon-rasbora tankı denemesi
[QUOTE=Flyman]Cuba yapmak istiyorsunuz fakat gercekten cok iyi bir isiklandirmaya ihtiyaciniz var
[/QUOTE]
[QUOTE=Flyman]Cuba yapmak istiyorsunuz fakat gercekten cok iyi bir isiklandirmaya ihtiyaciniz var
[/QUOTE]
Sadece floresanlara 280 lira harcadım . 4 tane . Ama bu hobi öyle bir hobi ki, bana denk gelmedi ahlaklısı, akvaryumdan soğudum ne küba kaldı ne başka bir şey. Her şeyi aldım yaptım deli gibi uğraştım. Forumdan tanınmış birinden bir kucak paraya co2 sistem aldım. Sonuç, sistem çalışmıyor, forumdan mesaj attım cevap gelmiyor. O olmuyor bu olmuyor. Daha çok şey söylenir ama bu işi zevk alarak , hakkıyla yapanlar ve yardım edenlere ayıp olur. Bana gelmedi o yardımlar.
Neyse , zaten ayarlayamadım ince ayarını , 2 tane ince vana değiştirdim olmuyor. Regülatörü çok kıssan gaz gelmiyor, az kıssan akıp gidiyor. Tahliyeyi açsan akıp gidiyor tam kapatsan hiç gitmiyor. İnce ayar vanası yine sıksan da gevşek de olsa hep aynı ayarı veriyor. Resmi ismi cismi hepsi yukarda.
Ha ne yaptım , ince ayarı selenoidten sonra bağladım. Bakalım değişir mi diye , yok olmadı. Bilen varsa beri gelsin.
Aslında forumdan bir kaç kişiyle irtibat sağlayabilsem ön plan bitkisi cuba olarak, onları da yapmayı planlıyorum . Biraz daha toparlıyor bitkiler ama cubasız olmaz. Kayalar da şart kesinlikle , belki ortadaki büyük mangrowu bile çıkarabilirim.
Aslında forumdan bir kaç kişiyle irtibat sağlayabilsem ön plan bitkisi cuba olarak, onları da yapmayı planlıyorum . Biraz daha toparlıyor bitkiler ama cubasız olmaz. Kayalar da şart kesinlikle , belki ortadaki büyük mangrowu bile çıkarabilirim.
Tabi ki daha iyi bilebilirsiniz ama cubalar daha güzel geldi gözüme. Aslında reekart hocamdan utri almıştım ama yaşatamadım floresanlar uygun değildi. Şu anda 4-5 dal ya ektim ekmedim emanet duruyorlar. Duruma göre hangisi daha kolay olacaksa ondan alacağım. 1 ayda tabanı kaplatan arkadaşlar var forumda. Belki öyle yapabilirim.
Tabi ki daha iyi bilebilirsiniz ama cubalar daha güzel geldi gözüme. Aslında reekart hocamdan utri almıştım ama yaşatamadım floresanlar uygun değildi. Şu anda 4-5 dal ya ektim ekmedim emanet duruyorlar. Duruma göre hangisi daha kolay olacaksa ondan alacağım. 1 ayda tabanı kaplatan arkadaşlar var forumda. Belki öyle yapabilirim.
Forumdan birinden paket olarak bitki alacağım , ayrıca ön tarafa taban olarak utri düşünüyordum fakat onu henüz yapamayacağımı düşünerekten biraz daha arsız olduğunu düşündüğüm için cubaya yöneldim. cuba biraz daha çabuk yayılımcı olduğundan bana daha uygun sanırım.Yine forumdan karides de almayı planlıyorum. Zeki Bey stem nedir anlamadım mazur görün.
Forumdan birinden paket olarak bitki alacağım , ayrıca ön tarafa taban olarak utri düşünüyordum fakat onu henüz yapamayacağımı düşünerekten biraz daha arsız olduğunu düşündüğüm için cubaya yöneldim. cuba biraz daha çabuk yayılımcı olduğundan bana daha uygun sanırım.Yine forumdan karides de almayı planlıyorum. Zeki Bey stem nedir anlamadım mazur görün.
Uğur hocam , litre başına yaklaşık 1w olduğunu düşünüyorum. O yüzden yeterli olacağını düşündüm. Açıkçası çok zaman , emek ve para harcadım tamamlarken bunları. Artık sadece bitki ve balıklara odaklanmak istiyorum. Belki biraz indirebilirim armatürü aşağı. Zaten dediğim gibi 7x39 wattlık.
En kısa zamanda diğer gübreleri temin edeceğim. Sadece bitkilerin toparlanmasını bekliyorum.
[QUOTE=Keys] Elinize sağlık öncelikle. Hayırlı olsun.
Zemin bitkileri için bu aydınlatmanın yeterli olacağını sanmıyorum. Eğer uzunluğu 100 yerine 200 yazmadıysanız akvaryum hacmi 400 litre ediyor. Elinizdeki aydınlatma da oldukça yetersiz kalacaktır. Ayrıca gübre için de mikro element ve karbon gübresi yazmışsınız. Karbon gübresi dediğiniz sanıyorum ki excel. Bu ikisiyle verimli bir şekilde bitki yetiştirebileceğinizi düşünmüyorum. Eksiklerinizi tamamlarsanız oldukça güzel şeyler ortaya koyabilirsiniz. [/QUOTE]
Evet uzunlugu yanlis yazmisim . 100 olarak duzelttim, bir de misketleri ekledim. Eksikleri soylerseniz tamamlamaya calisacagim .Henuz baslangic oldugu icin baska gubre almadim.
[QUOTE=Keys] Elinize sağlık öncelikle. Hayırlı olsun.
Zemin bitkileri için bu aydınlatmanın yeterli olacağını sanmıyorum. Eğer uzunluğu 100 yerine 200 yazmadıysanız akvaryum hacmi 400 litre ediyor. Elinizdeki aydınlatma da oldukça yetersiz kalacaktır. Ayrıca gübre için de mikro element ve karbon gübresi yazmışsınız. Karbon gübresi dediğiniz sanıyorum ki excel. Bu ikisiyle verimli bir şekilde bitki yetiştirebileceğinizi düşünmüyorum. Eksiklerinizi tamamlarsanız oldukça güzel şeyler ortaya koyabilirsiniz. [/QUOTE]
Evet uzunlugu yanlis yazmisim . 100 olarak duzelttim, bir de misketleri ekledim. Eksikleri soylerseniz tamamlamaya calisacagim .Henuz baslangic oldugu icin baska gubre almadim.
Fotoğraf:
Boyut (cm):100x40x50
Kapasite (litre):200 brüt , 180 net
Canlılar:15 neon tetra , 6 rasbora , 2 sae , 1 çöpçü , 1 vatoz , 1 lepistes , 1 ramshorn , 6 yavru lepistes
Malzemeler: 3 lt co2 tüpü , ph metre , yüzey skimmer , ısıtıcı , 4x39w t5 (aquastar , grolux, jbl solar natur,jbl tropic ultra) , bitki maşaları , 2 adet 2 şerli floresanlara bağlı olmak üzere elektronik timer(akşam 6 saat , gündüz fasılalı 2 şer saatten toplam 10 saat)
Akvaryum Bakımı: azalan suyu tamamlama, yüzey temizliği (vanayı açarak), ayda bir dip çekimi(eski alışkanlık)
Kullanılan Yemler: tetra supervit pul yem, kabuğu açılmış artemia
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: mikro element , karbon gübresi(excel), misket gubre (yasmut)
tuncas 2014-01-23 01:05:31
Fotoğraf:
Boyut (cm):100x40x50
Kapasite (litre):200 brüt , 180 net
Canlılar:15 neon tetra , 6 rasbora , 2 sae , 1 çöpçü , 1 vatoz , 1 lepistes , 1 ramshorn , 6 yavru lepistes
Malzemeler: 3 lt co2 tüpü , ph metre , yüzey skimmer , ısıtıcı , 4x39w t5 (aquastar , grolux, jbl solar natur,jbl tropic ultra) , bitki maşaları , 2 adet 2 şerli floresanlara bağlı olmak üzere elektronik timer(akşam 6 saat , gündüz fasılalı 2 şer saatten toplam 10 saat)
Akvaryum Bakımı: azalan suyu tamamlama, yüzey temizliği (vanayı açarak), ayda bir dip çekimi(eski alışkanlık)
Kullanılan Yemler: tetra supervit pul yem, kabuğu açılmış artemia
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: mikro element , karbon gübresi(excel), misket gubre (yasmut)
Selamlar,
Bitkilerim biraz yamulmuş durumdalar. Bunları düzelttikten sonra bir dahaki ay forumdan ya da yine yerli bitkiden özellikle tabanı kaplayacak olan utricularia graminifolia bitkisi almak istiyorum. Umuyorum birlikte yemyeşil bir hale getirebiliriz . Sürekli yeni durumları sizinle paylaşacağım.
Bitki akv. ışıklandırma nasıl olmalı? " 7x39w T5 "
[QUOTE=Keys]Hocam büyük bir sorun değil. Uygun boyutlarda bitkili akvaryumda işinizi görecek floresanlarla değiştirerek kullanmaya devam edersiniz. Bunları seçerkende maddi durumunuza göre hareket edebilirsiniz. [/QUOTE]
[QUOTE=Keys]Hocam büyük bir sorun değil. Uygun boyutlarda bitkili akvaryumda işinizi görecek floresanlarla değiştirerek kullanmaya devam edersiniz. Bunları seçerkende maddi durumunuza göre hareket edebilirsiniz. [/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/forum/aksan_t5_armatur___ince_tasarim_k738874.asp?PID=4142567
Tavandan sarkıtmalı armatür bulamadım. Bunu da satılığa çıkardım. Bugün http://www.akvaryum.com/forum/aksan_t5_armatur___ince_tasarim_k738874.asp?PID=4142567 bu armatürü almaya karar verdim. Yalnız beyaz mobilyaya beyaz armatür mü siyah mı o kaldı. Fikir için teşekkür ederim.
[QUOTE=CATBALCA][QUOTE=tuncas]Armatürü bir yakınımın arkadaşından 450 liraya aldım. Araştırdıktan şimdi de aldığım paraya satmaya karar verdim. Nasıl olacak bilmiyorum. [/QUOTE]
[QUOTE=CATBALCA][QUOTE=tuncas]Armatürü bir yakınımın arkadaşından 450 liraya aldım. Araştırdıktan şimdi de aldığım paraya satmaya karar verdim. Nasıl olacak bilmiyorum. [/QUOTE]
Tunca bey ben daha önce 39 w T5 Aquastar ve normal 6500k floresan kullanmıştım .Piyasadan bulabilirisniz. Üzerindeki floresanlardan da mavi olanları iptal ederek belki kullanılabilir.
[/QUOTE]
Hakan Bey malesef , bazıları kurumaya bile başladı. Mavileri tamamen kapadım ama diğerleri de %50 mavi %50 beyaz olduğu için sanırım . Co2 sistem bile tamam ph metreli ama yok bir plan hatası her şeyi bitirdi.
Armatürü bir yakınımın arkadaşından 450 liraya aldım. Araştırdıktan şimdi de aldığım paraya satmaya karar verdim. Nasıl olacak bilmiyorum.
Armatürü bir yakınımın arkadaşından 450 liraya aldım. Araştırdıktan şimdi de aldığım paraya satmaya karar verdim. Nasıl olacak bilmiyorum.
Aşağıdaki resimlerde renklerinden özelliklerini çıkarabilmeniz için yanarken armatürün resmini çektim. Armatür aslen resif akvaryumda kısa süre kullanılmış .
Özelliklerini tesbit edebilmek için satıldıkları adres:
Fotograf bakarsanız 7adet floresan göreceksiniz . Sırasıyla
1- Aquablue Special %50 beyaz %50 mavi
2- Blue Plus
3- Aquablue Special %50 beyaz %50 mavi
4- Blue Plus
5- Coral light Fiji Purple
6- Blue Plus
7- Aquablue Special %50 beyaz %50 mavi
Armatür akvaryumdan 30 cm yükseklikte
Resif akvaryum armatürünün bitkilide kullanılmayacağını aldıktan sonra öğrendim. Şimdilik idare etmesi için nasıl bir yol izlemeliyim ? Bunlardan sadece 4ünü çalıştırsam şimdilik nasıl bir kombinasyon yapmalıyım.
Bitkiler de geldi , yarın da Co2 sistem geliyor. Açıkçası madur oldum resmen .
SON MESAJLAR
- 30 Litre Akvaryum [lepistes] Larvaklm, 02:27
Yeni Üye Forumu - Bu Akvaryuma Melek Yada Discus Gider Mi? Larvaklm, 02:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Isıtıcı Larvaklm, 02:23
Akvaryum Tanıtımı - 60x30x30 Tür Önerisi NobleThoth, 01:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı İle Transgenetik Tetra Yaşar Mı HOPPALA, 01:41
Yeni Üye Forumu - Dere Kumu Mu Hagen Kum Mu? (lowtech) Leof, 01:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fotosentez Mi Gözlemliyorum? Leof, 01:01
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Karides Ölümleri Leof, 00:58
Omurgasızlar - Aktif Karbon Filtre Dışı Kullanılabilir Mi ? GhostKoi, 00:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Difüzörden Sorunu Babakızakvarist, 00:35
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Baliklar Asagi Bakıyor Ardasa, 00:26
Yeni Üye Forumu - 29x29x35 Nano Bitkili Tankım Laterthanbefore, 00:17
Yeni Üye Forumu - Nano Karides Tankı Laterthanbefore, 00:06
Akvaryum Tanıtımı - Termometre Sorunu GkhaNLioN, 23:51
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Poso Rabbit Snail Hakkında Rafayel, 23:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Şelale Filtre Seçimi Ardasa, 23:29
Filtreleme Seçenekleri - Şelale Filtrem Yeterli Mi Ardasa, 23:27
Filtreleme Seçenekleri - 40x33x30 Karides Tankım Theguardian, 23:16
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu Başkanceto, 23:14
Sazansıgiller - Armatür Yapıyorum Ehtiyar, 22:57
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Soğuk Yerde Akvaryum Mehmet kiraz, 22:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eurostar Hbl Ses Sorunu neomeo, 21:45
Yeni Üye Forumu - Kafa Motoru Arızası neomeo, 21:42
Yeni Üye Forumu - Filtre Cama Zarar Verir Mi? neomeo, 21:33
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Sizce Sağlam Mı ? Lovelepistes, 21:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteslerin Doğurmaması Hk. musab, 20:42
Canlı Doğuranlar - Hobiye Yeni Başladım Tavsiyelerinizi Bekliyorum Tortuga4, 20:05
Yeni Üye Forumu - 30 Litre Akvaryum Balık Önerisi Tulpar99, 19:41
Yeni Üye Forumu - 180x60x60 Karma Güney Amerika Frkn, 19:31
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Gözündeki Buğu Buziak, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - African Pipefish İlk Deneyimlerim Filtresiz, 19:09
Yeni Üye Forumu - 200lt Powerled Yeterli Mi ? quatro, 19:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beyaz Benekli Molinin Tedavisi Hakkında Laterthanbefore, 18:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Silis Kumda Bitki Laterthanbefore, 18:52
Bitki Akvaryumları Genel - 2. El Dış Filtre Alınır Mı Aktasefe, 17:43
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum İlacını Ne Kadar Damlatmam Gerekiyor Berkayv, 17:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 15:49
Labirentliler - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu darkaura, 15:29
Yeni Üye Forumu - Dış Filitre Gwynbleidd, 15:19
Yeni Üye Forumu - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? Muhammedcay, 14:14
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Bitki Tohumu Muhammedbedri, 13:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x40 Utricularia High Tech darkaura, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Yeşil Su Sorunu ÇaĞRı, 13:09
Yosun - Tür Tavsiyeleriniz SaRCoPhiLiuS, 12:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Yemi Ve Balık SaRCoPhiLiuS, 12:53
Yeni Üye Forumu - Molly Yavrularının Karnindaki Şişkinlik SaRCoPhiLiuS, 12:45
Canlı Doğuranlar - Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı Yasin034, 11:36
Filtre ve Sump Yapımı - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 11:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sera Vipan Nature Vs Sera Vipan Flora SaRCoPhiLiuS, 10:56
Yeni Üye Forumu - Yarasa Melek MasterChief, 10:41
Fiyat Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:37
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:37
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:37
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:37
- Kalan Malzemeler lazy46 02:21
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 02:05
- Mikro Kurt wallece 01:15
- Erkek L144 Vatoz Arıyorum wallece 01:15
- Arkadan Sumplı 4 Katlı Set Ve Malzemeler Burak PEKDEMİR 01:06
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 01:06
- Led Driver 36-48w ilh4n 00:51
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 00:51
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 00:51
- Co2 Tüp 5 Litre Baracuda80 00:39
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 00:37
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 00:35
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 00:35
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:25
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 23:56
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 23:56
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 23:35
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 23:35
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 23:23
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:23
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:23
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:23
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 23:13
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 23:13
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 22:39
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 22:39
- Betta Çeşitleri Fade 22:28
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:24
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 22:24
- Saz Bitkisi selfish 21:58
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 21:36
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 21:25
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 21:25
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 21:25
- 80×30×30 Ön Cam Ekstra Clear Akvaryum H.polat 20:42
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 20:27
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 19:51
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:51
- L236 Super White Damızlık Ve Damızlık Altı ZeMaHŞeRi 19:45
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 19:30
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 19:30
- Red Check Endler Doğasa 18:48
- Elektrik Blue Ramirazi Doğasa 18:48
- 3 Erkek 7 Disi Yumurta Alan Sari Prensesler FarukBey 17:51
- Panda Lepistes Koloni Antepli 17:42
KULLANICILAR
- 145 Online Kullanıcı, 79 Üye
Online Kullanıcılar
Eymn20,
holstat,
BaldGuy,
HarunYILDIRIM,
mmemati,
xellence07,
kaganbozkurt,
Vartego,
Angelguy,
kadir_7,
Budmo,
Buziak,
Akvarist Batuhan,
MrAlaattin,
reprise,
sedaterdem,
hashüs,
omerkykn,
UrasArt,
Cyper1989,
MiSoSiKiaN,
Mertkaandoruk,
ShowaSanshoku,
Tulpar99,
vagus,
darkLightning0,
abunil,
Ehtiyar,
AmatorAkvryumcu,
Lina Shrimps,
melektrikci,
Bibliyorlar,
Sadullah016,
ORHANM,
R0h1rr1m,
Melih23,
HLLDNLYC,
Hidro Dinamik,
Theguardian,
BRHNSNMZ,
Delta Hoby,
Lepistes..,
barsbingul,
puffity,
BarisD,
Fatih_Yolalan,
Başkanceto,
ahmetfiratozkaya,
SinanBulut,
karidesrehberi,
Osmanosman06,
erosennin,
Burak PEKDEMİR,
Aktasefe,
hepatik,
thundereblue,
Hobihanem48,
HayatımızBalık,
musteynn,
MEOzbay,
iakyol,
GokKurt,
Vlademirol,
ilh4n,
PsyArt,
Kara Karga,
Kerim6161,
Taha Yanık,
isssmailak,
sfcscannow,
MCY4,
achiiles_622,
Enescetin,
Hobilik,
valarmorghulis12,
Mehmet kiraz,
Miracccc,
Narval,
chimeric,
kdrackgz,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.