ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Selamlar arkadaşlar,
Discuslarım yaklaşık 10 cm boyutunda.İkisi de yan yana gelince alt yüzgeçlerini ve arka kuyruklarını titretiyorlar.Bu neye işarettir.Yardımlarınız için şimdiden teşşekür ederim.Ayrıca balıklarımın resimlerini siteye eklemek istiyorum ama nasıl fotoğraf ekleyebileceğimi bilmiyorum.Yardım ederseniz sevinirim.Image simgesine tıklayınca resim adresi olarak ne yazmam gerekiyor.
Herkese saygılar.
Merhaba.
Benim size tavsiyem kaliteli ve güvenilir bir marka olan EHEİM dış filtreleri.Discular için dış filtre kaçınılmazdır.Çünkü tankınızın biyolojik ortama kavuşması için vardır.Marka ve modeline gelince tankınızın boyutlarına göre değişiklik gösterir.Ayrıca dış filtre varken iç filtreye hiç ama hiç gerek yok.Suda boşuna bir su akımı oluşturursunuz.Fazla su akımı ve hava sirkülasyonundan kaçının.Bu arada yanlış anlaşılmasın.Fazla derken gereğinden fazla demek istiyorum.
Saygılarımla , Koray TAŞKIN
Selamlar arkadaşlar.
Öncelikle discusa geçmek ne güzel bir fikir.Akvaristliğin doruk noktası.:)Profesyonelliğin ilk adımlarını bu düşüncelerle atmışsınız zaten.Mete bey'in de dediği gibi o boyutlardaki bir tanka ancak 8-10 cm.lik dşskuslardan 5-6 tane koyabilirsiniz.Discus başına en az 50 lt.su olması gerekli.Çünkü kendine yüzebilecek alan olarak o imkanı vermeli ve balığınızın kendisini özgür hissetmesini sağlamalısınız.En sevdiğiniz renler ve türler hangisi ise karışık koyabiliriniz.Sonuçta yeterki hepsi discus olsun.Wallahi Ankara'da olmadığım için alabileceğiniz yer bilgisi veremiyorum ancak İstanbul'da olsanız bu sorun olmazdı:)Öncelikle şunu belirteyim.Discus tankınızı sakin ve loş ışık alan bir yere kurunuz ve eğer gerçekten niyetiniz discus ise hiçbir masraftan kaçınmayınız.Aynen SULTAN'lara yakışır gibi.Çünkü onlar akvaryumların gerçek sultanları.Üzerine balık tanımıyorum.En iyi ve en kaliteli malzemeleri kullanın sorun yaşamamak adına.
Sorularınızı dert etmeyin.Her sorduğunuz soru sizin bilgilenmenize,bizimse bu konuda biraz daha pişmemize etken olacaktır.
Evet discusta günlük su değişiminin gelişmeleri ve sağlıklı olmaları açısından şart olduğu kesin.Ayrıca düzenli yemleme ve doğal besinler,ayrıca vitamin desteği şart.Bir şey sorcam bu arada.Ben eheim'ın dış filtresini kullanıyorum.Filtreyi ne kadar zamanda bir temizlemem gerekir ve içerisindeki torf'u ne sıklıkla değiştirmeliyim.
:) Ben de günlük %20-%30 arası değişim yapıyorum.Ama benim discuslarım henüz küçükler.5-6 cm.civarındalar.Bu arada Erdal beyin discuslarının resimlerini görmek isterim.Eğer foruma koyarsa sevinirim.
Çok teşekkür ederim Altay bey.Bu arada birşey daha sorabilir miyim?
İyi beslenmeleri için neler yapabilirim.3 çeşit yem kullanıyorum.Seranın color green,color red ve tubifex.Ayrıca zaman zaman yemlerine sarmısak karıştırıyor ve sarmısak suyunu da sularına karıştırıyorum.Hergün düzenli su değişimi yapıyorum.Düzenli dip çekimi yapıyorum.2 hafta da bir vitamin eritip karıştırıyorum sularına.Daha neler yapabilirim iyi gelişmeleri için.Bu konu da yardımcı olursanız çok sevinirim.
Emir Bey cevabınız için çok teşekkür ederim.Çok kesin ve net bir yanıt.Ayrıca diğer arkadaşlara da teşekkür ederim yardımları için.Yem olarak Sera'nın color red,color green ve tubifex kurutulmuş yem kullanıyorum.Tubifex haftada bir veriyorum.Diğer yemlerden bir sabah bir akşam yemliyorum.Umarım sağlıklı discuslar yetiştiririm.Ama en çok ne hoşuma gidiyor biliyormusunuz.Akşam işten eve dönünce yemlerini veriyorum.Yemlerini yerken onları izliyorum.Zaman zaman da izliyorum onları.Hep ekip halinde yüzüyorlar.Ben tankın yanına gelince onları izlemek için onlar da surup beni izliyorlar:)Parmağımı camına koyuyorum ona bakıyorlar.Bazen sularını değiştirirken elimi içerisine sokop parmağımla onlara yaklaşıyorum.Tam olarak kaçmıyorlar.Yüzgeçlerine dokunmama izin veriyorlar.:)Bu arada bir şey daha sorcam sizlere.Normal gelişim züreci nedir?Discuslarımın yetişkin bir hale gelmesi için ne kadar süre geçmeli.Şu an 6-7 cm. civarındalar.
Tekrar merhabalar.
Şimdiye kadar hep granül yem kullandım ama dipte kum olmadığı için rahatlıkla yiyorlardı.Acaba dipte yemleri bulamazlar mı yemek için.Olmazsa tankımın bir kısmındaki kumu kaldırcam ve yemlemeyi o kısımda yapıcam rahat bulabilmeleri için.Yorumlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar merhaba.
Dün tankımın içerisine Eminönü'nden kum aldım.Teralit mi öyle birşey.Bütün akvaryumcularda discus akvaryumlarının içerisinde teralit denen kum var.Yanlış yazıysam özür dilerim:) Tankıma koydum ancak yemlediğim de yemler dibe çöküyor ve sanki discuslarım yemi bulamıyorlar gibime geldi.Kumsuzken daha rahat görüp yiyorlardı yemlerini.Sizlerin bu konudaki yorumlarınız nedir?Bu arada Sera'nın partikül yemlerini kullanıyorum.Bilgi ve yorumlarınıza ihtiyacım var.
Tekrar herkese selamlar.
Akşam işten geldiğimde saklanan discusum filtrenin arasına girmişti.Öldü sandım ama ölmemiş.Hemen karantina tankına aldım.Metronidazol,bactirim forte ve vitamin uyguladım ama discusumun vucut yüzeyi beyazlaşmış,karnı balon gibi olmuştu.Dışkısı bembeyaz bir hal almıştı.1 saat yaşadı sonrasında öldü.Çok üzüldüm.Kurtaramadım discusumu.Diğer discuslarım şu an gayet sağlıklılar.İnşallah onlar hastalıklara yakalanmazlar.Yakalanmamaları için elimden geleni yapıyorum.
Yorumlarınız için herkese çok teşşekürler ediyor,saygılarımı gönderiyorum.
Koray TAŞKIN
SON MESAJLAR
- Akvaryum Camında Ki Çizikler Corumlu Kral, 06:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yılların Hayali Bitkiliye Adım Adım CrownBetta, 02:23
Akvaryum Tanıtımı - Bettamın Hastalığı Nedir? CrownBetta, 02:11
Labirentliler - Bunlar Hangi Tür Tetra Ya Da Hasta Mı ? Ömer t, 02:01
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Kurulumda Parazit Sorunu Ömer t, 01:27
Yeni Üye Forumu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 00:47
Akvaryum Tanıtımı - Salyangoz Bilgisi MrtGn, 00:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sobo Yüzey Temizleyici Serce, 00:33
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 23:57
Akvaryum Tanıtımı - İlk Kurulumum Ve Tuhaf Bir Sorun beary, 23:51
Akvaryum Tanıtımı - Barbun Ve Tekir Balığı Akvaryumu ? Ömer t, 23:10
Deniz Akvaryumları Genel - Monte Carlo Bitkisi İçin Kum Kalınlığı Ne Olmalı bendeniztayfun, 22:50
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Tropheus Tam Olarak Hangi Tür? Kazancioglu, 22:44
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkimin Adı Ne Emirrztrk, 22:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Echinodorus Muricatus Emre3599, 22:37
Bitki Akvaryumları Genel - Karides Yemi Emirrztrk, 22:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En güzel fotoğraflarınızı gösterin isssmailak, 22:16
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hamile Moli 5 Adet Doğru Mirza Adar, 21:56
Canlı Doğuranlar - Yine Yeni Yeniden :) Montesque, 21:31
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumum Mithrandirr, 21:24
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Frontozam Üreme Magrasına Girmiyor Berke.., 21:21
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi 1Balikci, 21:04
Akvaryum Tanıtımı - Başının Ortasında Beyaz Bir Nokta Çıktı Nedir Bu? Hoppala, 20:33
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Tecrübemle Yeni Akvaryumum burakbyrs, 20:29
Canlı Doğuranlar - Beta Balığı Hakkında Sudemis, 20:13
Yeni Üye Forumu - Balığın Bezelye İle Beslenmesi Sudemis, 20:11
Yeni Üye Forumu - Bu Hava Motoru Sessiz Mi Kullanan Var Mı Abdullah929, 20:07
Yeni Üye Forumu - 30cm Küp Betta Akvaryumu Mirza Adar, 19:44
Akvaryum Tanıtımı - Isıtıcımın Tamamı Su İçinde Kalsa Bişey Olurmu bendeniztayfun, 19:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 19:09
Akvaryum Tanıtımı - 700l Flowerhorn Tankım ahmetfiratozkaya, 19:02
Akvaryum Tanıtımı - Plati Balığım Hamile Mi Hamile İse Ne Zaman Doğuru 1Balikci, 18:32
Canlı Doğuranlar - Tedavi Edilebilmiş Balıklar Ve Tedavi Yöntemleri MehmetKaan, 17:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Adana Da Akvaryum Bitki Satışı Mithrandirr, 16:45
Yeni Üye Forumu - Aqua Led Mi Orion Led Mi? Orhan76, 16:24
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yukarı Çıkmayan Balıklar Gwynbleidd, 15:55
Amerikan Tetraları - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle KaanE, 15:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Biolife Cı Abi Akvaryum.com A Çok İçerlemiş. ahmetfiratozkaya, 15:34
Forum ve Site Hakkında - Blody Mary Karidesler İcin Yem Tavsiyesi SaRCoPhiLiuS, 15:28
Bitkili Akvaryum Canlıları - Düşük Destekli Ofis Akvaryumu Yeni Versiyon Mirza Adar, 15:21
Akvaryum Tanıtımı - Karides Ve Bitki İçin Uygun Kum Seçimi SaRCoPhiLiuS, 15:00
Bitkili Akvaryum Canlıları - Aquaming Hagen Kum ÇaĞRı, 14:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dophin Sfp Serisi Hakkında ÇaĞRı, 13:59
Filtreleme Seçenekleri - Ada Amazonia Sahte Mi ÇaĞRı, 13:56
Taban ve Gübreleme - Seyyar Sump Konumlandırmak İçin Yardım Lazım🙏 Orhan76, 13:46
Yeni Üye Forumu - Bitkiler Emre3599, 13:42
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepisteslerim Sürekli Yüzeyde Tortuga4, 12:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Pus Sorunu Ve Balık Kayıpları Ömer t, 12:23
Bitki Akvaryumları Genel - Tetramdaki Sorun Nedir ? mertozerr41, 11:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Tül Kuyruk Platinyum Koi Yemleri Ve Genel Bilgi Saintslayer, 11:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 05:47
- Bitki Çeşitleri emreemin 03:33
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 03:33
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 03:33
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 03:33
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 03:33
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 01:14
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 23:20
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 23:20
- Nano Led Armatür BywenzeL 22:42
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 22:33
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:33
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 22:18
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 22:18
- Kribensis Yavru tarikyksl 22:18
- Albino Platin.melek - Krom Tele Sarılı Moss bonker0618 22:09
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 22:04
- Tanganyika Regani Cichlid Yavruları iakyol 21:57
- Black Flame Wood cagdas_0606 21:25
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 21:25
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 21:06
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 100tl sıtkı 21:00
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 21:00
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 21:00
- Mikro Kurt Kültürü 100 Tl sıtkı 21:00
- Altın Kafa Melekler Tekin35 20:41
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 20:20
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 20:11
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 20:11
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 20:11
- Corydoras Gold Laser Dişi Arıyorum Corydoras.gram 20:02
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 19:58
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 19:55
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 19:55
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 18:46
- Chihiros B120 (kutulu) blenny 18:46
- Komple Satılık Hazır Bitkili Dekor darkfreez 18:33
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 18:31
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 18:31
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 18:18
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 18:18
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 18:01
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 18:01
- Eheim Isıtıcılar,sobo Armatür,sump Ve Dalga Motoru Burak PEKDEMİR 17:53
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 17:53
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 17:30
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme, İndirim barsbingul 17:30
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 17:30
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 17:19
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 17:19
KULLANICILAR
- 42 Online Kullanıcı, 23 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.