ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
05 Şubat 2013 16:51
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Abbas Ünal
Doğum Tarihi:
22 Ocak 1981
İl:
Ankara
Meslek:
Ziraat Mühendisi (hayvansal üretim)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Abbas ÜNAL
SON 10 MESAJI
discus akvaryumu?
Discusları tamamen oturttuktan sonra belki bir deneme yapabilirim.En ufak bi risk bile almak istemiyorum aslında.Çünkü riski seven ve şartları zorlamayı seven biriyim.Discus fazla zorlamaya gelmiyor ama.Bilgiler için teşekkür ederim.
Discusları tamamen oturttuktan sonra belki bir deneme yapabilirim.En ufak bi risk bile almak istemiyorum aslında.Çünkü riski seven ve şartları zorlamayı seven biriyim.Discus fazla zorlamaya gelmiyor ama.Bilgiler için teşekkür ederim.
yeni kurulum başlıyor
Kardeşim ankara keçiörenin çok eski discuscularından biriyle şu anda aynı iş yerinde çalışıyorum.O bilgiyi kendiside söylemişti.Ben biraz şartları zorlamıyı seviyorum galiba.Bilgi için çok teşekkür ederim yinede.Paslaşmaya devam inşallah:)
Kardeşim ankara keçiörenin çok eski discuscularından biriyle şu anda aynı iş yerinde çalışıyorum.O bilgiyi kendiside söylemişti.Ben biraz şartları zorlamıyı seviyorum galiba.Bilgi için çok teşekkür ederim yinede.Paslaşmaya devam inşallah:)
discus akvaryumu?
Bir önceki tecrübemde discus harici balıklardan sanıyorum hüsrana uğramıştım.Ama kulağa hoş geliyor ve başarılı bir şekilde yapan arkadaşlar mevcut.Ama bu sefer riski elimden geldiği kadar en asgariye indirmeyi planlıyorum.Sıfırdan bir sistem kurcam. Görüşleriniz için teşekkür ederim.Akvaryumu oturttuktan sonra discus alma evresinde tekrar siz değerli arkadaşlardan görüş ve tavsiye alıcam.Şİmdiden teşekkür ederim.
Bir önceki tecrübemde discus harici balıklardan sanıyorum hüsrana uğramıştım.Ama kulağa hoş geliyor ve başarılı bir şekilde yapan arkadaşlar mevcut.Ama bu sefer riski elimden geldiği kadar en asgariye indirmeyi planlıyorum.Sıfırdan bir sistem kurcam. Görüşleriniz için teşekkür ederim.Akvaryumu oturttuktan sonra discus alma evresinde tekrar siz değerli arkadaşlardan görüş ve tavsiye alıcam.Şİmdiden teşekkür ederim.
yeni kurulum başlıyor
Kardeşim öncelikle inşallah hayalindeki akvaryumu çok sağlıklı balıklarla rengarenk donatarak kısa zamanda kurarsın.Ben ekstradan kum koymadan sadece mango kökü koysam 6-7 cm discuslar için sıkıntı olurmu? diye senin sorularının arasına karışmak istedim.Sorduğun sorular benim içinde çok faydalı olacak.Teşekkür ederim.
Kardeşim öncelikle inşallah hayalindeki akvaryumu çok sağlıklı balıklarla rengarenk donatarak kısa zamanda kurarsın.Ben ekstradan kum koymadan sadece mango kökü koysam 6-7 cm discuslar için sıkıntı olurmu? diye senin sorularının arasına karışmak istedim.Sorduğun sorular benim içinde çok faydalı olacak.Teşekkür ederim.
discus akvaryumu?
[QUOTE=Deep83]
[/QUOTE]
Mehmet zahit kardeşim sana da önerilerin ve bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim.Diğer discus üstatları ve discus sever arkadaşlar bronz çöpçü,kelebek vatoz ve bezelye hakkında ne düşünüyorlar?düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim.
[QUOTE=Deep83]
Akvaryum kurulumana başlamadan bolca araştırma yapın , bulabildiğiniz tüm kaynaklardan yararlanın . Ankara'da değerli bir çok üretici mevcut , yerli diskler bulmaya ve alıcağınız tüm balıkları bir seferde almaya özen gösterin.
Saygılar.
Görüş bildirip zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.Ben tankımda 12-15 adet 6-7 cm discusla başlamayı planlıyorum.Olası kayıplar sonucunda elimde eş tutmaya yeterli sayıda discus kalsın diye.
Alacağım balıklara gelince önerebileceğiniz kaliteli discus alabileceğim bir yer var mı?Ankara'da ikamet etmekteyim.Gerçi daha tank kurulmadı hatta yapılmadı bile.Şu an ön hazırlık yapıyorum malzemeler vs...
Tanıdık bir akvaryumcum var.Sİpariş üzerine ithal getireceğini söyledi mart ayında.Ama istediğim türler ne derece gelir belirsiz.Random bir alım yapmak ta istemiyorum aslında.Bu konuda da önerilerinize açığım.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim
Mehmet zahit kardeşim sana da önerilerin ve bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim.Diğer discus üstatları ve discus sever arkadaşlar bronz çöpçü,kelebek vatoz ve bezelye hakkında ne düşünüyorlar?düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim.
teşekkürler.
dişi discus erkek discusu kovalıyor ..
Genel olarak dişiler erkeklerden daha çabuk erginliğe ulaşırlar.Erkek ve dişi aynı yaştalarsa dişi erginliğe girmiş erkek girmemiş olabilir.Beslenme açısından farklılık gösterme durumu olduğunu sanmıyorum.İkiside aynı tankta çünkü.SAnırsam sadece biraz erkek discusunuzun zamana ihtiyacı var gibime geliyor.
Genel olarak dişiler erkeklerden daha çabuk erginliğe ulaşırlar.Erkek ve dişi aynı yaştalarsa dişi erginliğe girmiş erkek girmemiş olabilir.Beslenme açısından farklılık gösterme durumu olduğunu sanmıyorum.İkiside aynı tankta çünkü.SAnırsam sadece biraz erkek discusunuzun zamana ihtiyacı var gibime geliyor.
discus akvaryumu?
Fiyatlar uygun.En iyisinden edineceğim inşallah.Akvaryumu sıfırdan kuracağım için 2. el malzeme düşünmüyorum.Teşekkür ederim
Fiyatlar uygun.En iyisinden edineceğim inşallah.Akvaryumu sıfırdan kuracağım için 2. el malzeme düşünmüyorum.Teşekkür ederim
discus akvaryumu?
Saol kardeşim içime su serpildi Benim kurma süremde şubat ayını balıların gelmesi mart ayını bulacak büyük ihtimalle.Şu an işin ayrıntılarındayımBen ayrıntılara çok takılıyorum yaa.Ama bunuda zamanla aşarız hep birlikte inşallah.Önerilerini dikkate alacağım teşekkür ederim.PAslaşalım bu arada sürekli iyi geliyor
Saol kardeşim içime su serpildi Benim kurma süremde şubat ayını balıların gelmesi mart ayını bulacak büyük ihtimalle.Şu an işin ayrıntılarındayımBen ayrıntılara çok takılıyorum yaa.Ama bunuda zamanla aşarız hep birlikte inşallah.Önerilerini dikkate alacağım teşekkür ederim.PAslaşalım bu arada sürekli iyi geliyor
discus akvaryumu?
Güzel bir düşünce umarım başarılı olursunuz.Benimde ph düşürücü olarak ekinezya kullanma düşüncem var.Eczanelerde satlıyor tamamen bitkisel ekinezya kökünden yapılıyor sanırsam.Biraz daha araştırma yapmam gerek.Mango kökünden esinlendim.suyu yumaşatıyor.Henüz denenmemiş bir olay bildiğim kadarıyla bende denemedim ama aklıma sürekli deneme fikri geliyor.iyi bir marka üretim filtresi ve hava motoru ne kadara maal olur.sump sistemle birliktemi kullanmalıyım?
Güzel bir düşünce umarım başarılı olursunuz.Benimde ph düşürücü olarak ekinezya kullanma düşüncem var.Eczanelerde satlıyor tamamen bitkisel ekinezya kökünden yapılıyor sanırsam.Biraz daha araştırma yapmam gerek.Mango kökünden esinlendim.suyu yumaşatıyor.Henüz denenmemiş bir olay bildiğim kadarıyla bende denemedim ama aklıma sürekli deneme fikri geliyor.iyi bir marka üretim filtresi ve hava motoru ne kadara maal olur.sump sistemle birliktemi kullanmalıyım?
Birde kum kullanıyımmı mango köküyle birlikte (bitki kullanmadan) çok kararsızım hala.dip çekiminde sıkıntı olacağından korkuyorum.Son deneyimimde kum vardı hüsrana uğramıştım ama bu kadar teşkilatlı ve özenli değildi tankım.(Yavru discusla başlayacağımı göz önünde bulundurursak.)
Hakan Erdat 400 lt. Discus Akvaryumu "Video Eklendi"
Öncelikle akvaryum ve discuslarınız harika.MAşallah.Tebrik ediyorum sizi.Ben 125 *50 *65 ebatlarında bir akvaryum kurmayı düşünüyorum.YAVRU DİSCUSLA bu işe başlamayı düşünüyorum.Ulaşabilecekleri maksimum boya eriştirebilmek ve hatta yavru alabilmek amacım.Önceleri bitki ve kum hatta başka balık türleri koymayıda düşünüyordum fakat yavaş yavaş bu fikrim değişti.Kum bile koymamayı düşünüyordum akvaryumunuzu görünceye kadar.Akvaryuma koyduğunuz köklere ekstradan bir bakım yapmak gerekllimidir?Gerekliyse ne zaman süre ile ne yapılmalıdır?Bu konuda görüş belirtirseniz sevinirim.Biraz görsellikten sıkıntı çıkar mı?Sadece Kum ve kök.
Öncelikle akvaryum ve discuslarınız harika.MAşallah.Tebrik ediyorum sizi.Ben 125 *50 *65 ebatlarında bir akvaryum kurmayı düşünüyorum.YAVRU DİSCUSLA bu işe başlamayı düşünüyorum.Ulaşabilecekleri maksimum boya eriştirebilmek ve hatta yavru alabilmek amacım.Önceleri bitki ve kum hatta başka balık türleri koymayıda düşünüyordum fakat yavaş yavaş bu fikrim değişti.Kum bile koymamayı düşünüyordum akvaryumunuzu görünceye kadar.Akvaryuma koyduğunuz köklere ekstradan bir bakım yapmak gerekllimidir?Gerekliyse ne zaman süre ile ne yapılmalıdır?Bu konuda görüş belirtirseniz sevinirim.Biraz görsellikten sıkıntı çıkar mı?Sadece Kum ve kök.
SON MESAJLAR
- Beta Balığı Yüzgecleri Soluk Hoppala, 04:57
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Akvaryum Kurumu mempusa, 03:51
Yeni Üye Forumu - Co2 İstemeyen Bitkiler Alper1717, 03:36
Yeni Üye Forumu - Lepistesim Karardi😞🙏🏿 Akvarist Batuhan, 02:58
Yeni Üye Forumu - Low Tech Akvaryuma Dönüş :) Kturan06, 01:54
Akvaryum Tanıtımı - 60*60*60 Amatör Low Tech Denemem Tortuga4, 01:21
Akvaryum Tanıtımı - Bilgiye Aç, Tetrayla Alakalı Dertli Tortuga4, 01:18
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bağımlılığı GhostKoi, 01:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Yüzeyinde Yoğun Yağlanma Ehtiyar, 00:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dophin H200 Ses Sorunu Çözemedim Hainz, 23:09
Filtreleme Seçenekleri - Isıtıcı Sorunu Ozii35, 22:49
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Akademi Çocuk Anaokulu Goldfish Oranda Akvaryumu CeLaSuN, 22:43
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Kurtçuklar Türemeye Başladı ferhatnator, 22:34
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Tortuga4, 22:34
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Lamprologos Ocellatus Gold Çifti Ferdi2327, 22:23
Yeni Üye Forumu - Betamın Neyi Var? M_usta, 22:08
Hastalıklar ve İlaçlar - 40x40 İçin Kaç Kg Kum Gerekmektedir? KaanE, 21:47
Akvaryum Bilimi - Corydorasçılar buraya serkorti, 21:47
Kedi Balıkları Forumu - 60p Bitkili Eminsalih, 21:31
Akvaryum Tanıtımı - 100 Litrelik Akvaryumda Kaç Tane Transgenetik Tortuga4, 21:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes'in Anlaşabildiği Türler mitii, 20:44
Yeni Üye Forumu - Betta'nın Sorunu İle Başlayan Yeni Tank Kurulumu Abdullah929, 20:39
Yeni Üye Forumu - Melek Balığı Yüzeye Çıkamama Ve Dipte Durma Sorunj aybas, 20:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Cardina.... Thefishmannn, 20:26
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumu Tamamladım Hepinize Teşekkürler Tortuga4, 20:16
Akvaryum Tanıtımı - İstanbul'da Salyangozsuz Bitki Satan Yer,akvaryumc Carcharodon, 19:59
Bitki Akvaryumları Genel - Dophin H200 Ses Yapıyor Hainz, 19:55
Filtreleme Seçenekleri - Çeşme Ve Akvaryum Ppm Değeri Hasan öncü, 19:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Kurulumu Ve Hafif Sisli, Puslu Su selimc4glar, 19:45
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Akvarist Taha, 19:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtresiz Akvaryumda Karides Akvarist Taha, 19:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35*35*35 Balık Önerisi Akvarist Taha, 19:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Motorlu Pipo Filtre Hk MasterChiefHakan, 18:58
Filtreleme Seçenekleri - Sarhoş Gibi Yüzüp Düzelen Tetra Türleri MasterChiefHakan, 18:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Melek Mehmey, 18:42
Akvaryum Tanıtımı - Makrakantalarımda Tüylenme emirhan3553, 18:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Cryptocoryne X Renk Değişimi Mi? ballantines, 17:37
Bitki Türleri ve Bakımı - İstanbul - Eyüp/fatih/g.osmanpaşa Öneri Talebi UmutArmtc, 16:49
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Vitasand Pro91 Olumsuz Tecrübem SaRCoPhiLiuS, 16:33
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yunus Baskın Erkek Sorunu Cem_01, 16:30
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum Orhan76, 16:19
Akvaryum Tanıtımı - 120/50/50 Yeni Kurulum Orhan76, 16:01
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Metodu (ternapi) UmutArmtc, 15:42
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesin Cinsiyeti Ve Türü Nedir Orhan76, 15:09
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bakteri Kültürü Kullanımı Hakkında Orhan76, 14:39
Yeni Üye Forumu - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) Sheyda27, 14:19
Akvaryum Tanıtımı - Galiba Costia? İskorpit, 13:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Cinsi Galaxy Nemo Mu Acaba. scorpion26, 13:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - İyice Küçüldük (minimal Deneyim) Orhan76, 12:49
Akvaryum Tanıtımı - 60 40 40 Akvaryum Dış Filtre İhtiyacı egedin, 10:45
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Altın Kafa Melekler Tekin35 04:29
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 04:21
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 04:21
- Cüce Vatoz İle Takas Olur Caninenss 02:28
- Prl Karides Arıyorum AlpayFerdiNAR 02:24
- Creaqua 40-40-30 Akvarym Aktif Toprak Motorlupipo AlpayFerdiNAR 02:24
- Hb.white Big Dorsal Dişi jaloreef 01:52
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 01:52
- Cyathopharynx Foai Sibwesa turkganyika 01:24
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:20
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:20
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:20
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:20
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 01:19
- Eheım Classic 250-05 Bora Bey 01:03
- Aquael Isıtıcı 100 Watt Bora Bey 01:03
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 00:15
- Çeşitli Malzemeler, Takasa Açık Tropman 00:14
- F1 Genç Calvus Ve Nadir Tanganyikalar DiscusTurk 00:14
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 00:05
- Cynotilapia Sp. Mbamba 'chilumba' Yavruları thercan 00:03
- Full White Ve Koi Lepistes isik 23:59
- Kardinal Tetra isik 23:59
- Cuce Vatoz isik 23:59
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 23:58
- Blue Smokey Damızlık Melek Çifti Ardaaa.. 23:58
- Doğal Ağaç Kökleri achiiles_622 23:53
- Estetik Kökler - İç Ve Dış Filtre Vasfi 22:56
- 6000tl - Hazır Kurulu Tank Vasfi 22:56
- Fahaka Puffer etotek 22:42
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 22:32
- 60x40x40 Clear Akvaryum, Creaqua E-line 30, Diğer barsbingul 22:32
- Black & Red Galaxy Fishbone iEmre 22:25
- Apistogramma Hongsloi Çift sirhill 21:24
- Bulgarian Green Melek Saf Kan Thyme 21:23
- 75w Isıtıcı Ve Yavruluk vedat79 20:27
- 2d1e Kısa Kuyruk L144 wallece 20:25
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 20:25
- 2d1e Kısa Kuyruk L144 wallece 20:25
- 2d1e Kısa Kuyruk Cüce Vatoz wallece 20:25
- Killifish Gardneri Yeni Yavrular onuribrahim 19:48
- Komple Set heydu 18:59
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 18:29
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 18:29
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 18:29
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 18:23
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 17:41
- Ista Regülatör Furcifer 17:41
- 2.67 Tüp Furcifer 17:41
KULLANICILAR
- 36 Online Kullanıcı, 19 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.