ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ballantines
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
101
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 46 Dakika önce
Toplam Mesaj:
174 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan samuk
Doğum Tarihi:
03 Nisan 1986
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/146963.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı
Merhaba, benim fikrim bu çalışmayı başka bir kurulum için planlayın çünkü jbllerin debisi gayet yüksek ve kısma seçeneği yok. youtube da asyalı kardeşlerimizin birçok çalışması var. birçok fikir alabilirsiniz.
Lepistesimde Hastalık Fikri Olan Varmı
Önce emin olalım yukarda belirttiğim şekilde ve jel gibi mi çıkıyor?
Elyaf
2 seçeneğiniz var. 1.si uv filtre almak. 2.si ise tekrar kurulum yapmak. Çok net ve kesin bilgidir
Lepistesimde Hastalık Fikri Olan Varmı
Merhabalar, fotoğraflardan çok net anlaşılamıyor. Dediğiniz gibi ipliksi yapı , sürekli çıkıyor ve uzuyorsa kancalı kurt denilen parazit var demektir. Bu durumda karnı çökmesi normaldir (genellikle son evrelerde olur) Kuyruk kısması da bu yüzden. Kuyruğunda değil problem içindeki parazitde malesef.
Ocean Free Hk.
[QUOTE=Azizdurdenn]
Şişenin içerisindeki sıvı yeşilimsi. En iyisi şimdilik kullanmayayım acil durumlarda kullanırım. [/QUOTE] Su da deneyin boyama yapıyo mu? bardak veya bir kap içinde. eğer karidesler için kullancaksanız hiç kullanmayın zaten. Bende yıllarca aquatan kullandım tr de ki herkesden de fazla kullanmışımdır ama dedikleri gibi baya pahallanmış ve uzun zamandır balık bakmıyorum. Şuan tek seçenek var seachem prime damlalar yeterli oluyo. bir bakın.[EDIT]ballantines,2024-11-22 16:07:07[/EDIT]
Ocean Free Hk.
Merhaba eski markadır ocean free. bazı dandik ürünleri yok değildi , en son kaçak şekilde sokuyolardı ürünlerini şuan ne durumda bilmiyorum. İçeriğini okudunuz mu? bütün tuşlara basmışlar aloavera e,b vitamini hatta slime coat önleyeci olduğunu falan yazmışlar. şöyle söyliyim büyük ihtimalle yalan. water conditionerlardan beklenen şey metallerin bir kısmını azaltıp klo kloraminleri yok etmesidir. Bu jadrını yaparsa yeterlidir.

[QUOTE=ballantines]Merhaba eski markadır ocean free. bazı dandik ürünleri yok değildi , en son kaçak şekilde sokuyolardı ürünlerini şuan ne durumda bilmiyorum. İçeriğini okudunuz mu? bütün tuşlara basmışlar aloavera e,b vitamini hatta slime coat önleyeci olduğunu falan yazmışlar. şöyle söyliyim büyük ihtimalle yalan. water conditionerlardan beklenen şey metallerin bir kısmını azaltıp klo kloraminleri yok etmesidir. Bu jadrını yaparsa yeterlidir.[/QUOTE] Ayrıca slime coatu gerçekten önlüyosa içinde malahit yeşili olması lazım. eğer varsa ben olsam her su değişiminde bunu kullanmazdım çünkü malahit yeşili kimyasal boyadır. Kafanızı bulandırmak istemem ama suyun rengini hafifte olsa mavi ya da yeşil yapıyorsa var demektir. Bi gözlemleyin derim.
Dana Ciğeri Hk.
[QUOTE=rohembus]

Youtube'dan video izlediğim kanısına nerden vardınız acaba :) zaten tubifex kurdu ve kabuksuz artemia takviyesi yapıyorum , fazla protein zararlarını da biliyorum karaciğer yağlanması vs vs etçil olarak beslediğimiz balıklar doğada zaten balık vb bir çok şeyle besleniyor bende kalkıp her gün ciğer vermeyeceğimi belirttim yukarda.[/QUOTE]
Sindirim sistemiyle alakalı durumlar bunlar ve sindirim sistemi güçlü bir tür besliyo olmalısın çünkü tubifex dediğin şey ısıl işlem üzerine ısıl işlem gören çok tehlikeli ve satılmaması gereken bir madde. Bu zamana kadar verdim birşey olmadı diyorsanız da , garanti veriyorum birgün mutlaka kurt oluşumu yapıcaktır. Tubifexi hemen kesin ve yerine bolca bloodworms ve biraz da kurutulmuş karides alın.
Dana Ciğeri Hk.
Parantez içerisinde, bütün yazdıklarımı üzerinize almayın ibaresi eklemiştim. Keşke almasaydınız. Youtube da izlediğiniz her video yu uygulamaya çalışmayın lütfen, bunlar endonezyalı, hintli köylü kardeşlerimizin saçmalıkları. Yüksek protein istiyorsanız bloodworms ya da kabuklu dried foodları araştırabilirsiniz. Ayrıca normal yemler arasında da yüzde 65-70 arasında protein oranı olan yemler mevcut. Şunu da belirtmek isterim protein verince balığımıza sağlıklı bir diyet uygulamış olmuyoruz. Yüksek yağ ve proteinli yemlerin özenle haftalık oranlarının ayarlanarak verilmesi gerekir.
Dana Ciğeri Hk.
Balığa, dana yedirtiyorsunuz sanırım bunun bazı sonuçları olacaktır. Balığınızı elden beslemek istiyorsunuz, kedi maması, köpek maması veriyorsunuz. Bence bu hobiyi bırakıp kedi, köpek ya da kuş cinslerinden birini beslemelisiniz. Çünkü bu yapmaya çalıştıklarınız bu hobiye ait değil. Ya da 5 kişi danaya mı girsek? (Genel konuştum, hepsini üstünüze almayın)
Filtrelemede Nerede Hata Yapıyorum?
İlla bişey alıcaksanız filtre malzemesi alın lütfen. Eğer filtrenin motorunda bi sorun yok ise ve çok gürültü yapmıyor ise hiç bir önemi yok. İçindeki malzemelerin büyük önemi var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.