ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
arthistory
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
86
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
05 Nisan 2025 23:38
Toplam Mesaj:
425 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ali Kürkçü
Doğum Tarihi:
23 Mayıs 1985
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/150393.jpg[/img]
70*35*35 Hi-Tech Bitkili kurulacak// 65*25*35 boş//
60*18*27 boş// 35*15*25 boş//
60*50*40 boş
SON 10 MESAJI
Java Fern Ve Mosslarda Kahverengileşme
[QUOTE=sametyildiz]
Çok teşekkürler ışığın fazla olmasından kaynaklanıyor o halde. Sanırım mosslar içinde aynı durum geçerli. Bir kaç uzun bitki ekleyip yüzeyi bir miktar gölgelendirmeyi düşünüyorum. Benzer şekilde diğer bitkilerin arasına da yerleştirmekte iyi fikirmiş.
Yorumunuz için çok teşekkürler, mosslarda ki kahverengileşmeyi bir problem olarak farz etmiştim. Mossların türünden emin değilim. Diğer akvaristlerin mosslarıda yem yeşil [^_^] olması gereken oymuş gibi geldi.
Aydınlatma saatleri konusunda önerinize benzer daha öncede yorumlar almıştım. Lakin kurulumu yaparken referans aldığım başlık;
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_buraya_k208779.asp[/URL] da okuduğum üzere aydınlatmayı 2-3 saat dinlenme ile yapmak zaman içerisinde oluşacak yosunlaşmanın bir nebze önüne geçmiş oluyor.
Başlıktan bulmakta zorlanabilirsiniz diye söz ettiğim paragraf aynen şu şekilde:
Bu konuyu referans aldığım için bu şekilde bir uygulama yapıyorum. Zaten akvaryum ışığı dışında odamın ışığını pek açmıyorum. 12 de ışık sönünce ufak bir masa lambası kullanıyorum. Haliyle 12 den sonra dinlenmeleri için sabah kadar bir vakit oluyor.[/QUOTE]
Referans aldığınız başlık yılı 2008 olarak gördüm. Ve galiba en son 2013 yılında bir güncelleme almış ve konu o şekilde devam etmiş. Bu zaman zarfında ışıklandırma baya gelişti. Siz de zaten power led dünyasına girip o şekilde devam etmişsiniz. Ama referans konuda floresan anlatılmış. Bu iki farklı ışık bitki üzerinde de cidden etkisi, avantajı, dezavatajı vs gibi konular bakımından farklılık gösteriyor.
Kısaca şöyle demek istedim florasının yandığı 8 saat ile power ledin yandığı 8 saat aynı şey değil. Power led çok daha kısa sürelerde çok daha fazla etki gösterebiliyor.
Açık-kapalı-açık-kapalı gibi bir ısık düzeni hiç kullanmadım. Genelde power led ile 4 saat ile başlayıp kademeli olarak 5-6-7 diye götürdüm. Florsanda ise 5 ile başlayıp 6-7-8 diye devam ettim. Bu ısış sürelerinde ışık hiç kapmadan yandı.
Çok ilginç bir şey söylemek istiyorum. Bitkiler cidden çok akıllı :) Işık ne zaman anar ne zaman söner bunu çok iyi biliyorlar. Siz bitkilere bir düzen verirseniz, onlarda karşılığını çok fazlasıyla veriyor.
Eğer an itibarı ile akvaryumda sorun yoksa ışıkla ilgili, aynen devam edin. Belki de sizin akvaryumunuzun doğrusu bu şekildedir. Bazen olmaz dediğimiz şeyler akvaryumda feci şekilde olabiliyor :=)
[QUOTE=sametyildiz]
Çok teşekkürler ışığın fazla olmasından kaynaklanıyor o halde. Sanırım mosslar içinde aynı durum geçerli. Bir kaç uzun bitki ekleyip yüzeyi bir miktar gölgelendirmeyi düşünüyorum. Benzer şekilde diğer bitkilerin arasına da yerleştirmekte iyi fikirmiş.
Yorumunuz için çok teşekkürler, mosslarda ki kahverengileşmeyi bir problem olarak farz etmiştim. Mossların türünden emin değilim. Diğer akvaristlerin mosslarıda yem yeşil [^_^] olması gereken oymuş gibi geldi.
Aydınlatma saatleri konusunda önerinize benzer daha öncede yorumlar almıştım. Lakin kurulumu yaparken referans aldığım başlık;
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_buraya_k208779.asp[/URL] da okuduğum üzere aydınlatmayı 2-3 saat dinlenme ile yapmak zaman içerisinde oluşacak yosunlaşmanın bir nebze önüne geçmiş oluyor.
Başlıktan bulmakta zorlanabilirsiniz diye söz ettiğim paragraf aynen şu şekilde:
Bu konuyu referans aldığım için bu şekilde bir uygulama yapıyorum. Zaten akvaryum ışığı dışında odamın ışığını pek açmıyorum. 12 de ışık sönünce ufak bir masa lambası kullanıyorum. Haliyle 12 den sonra dinlenmeleri için sabah kadar bir vakit oluyor.[/QUOTE]
Referans aldığınız başlık yılı 2008 olarak gördüm. Ve galiba en son 2013 yılında bir güncelleme almış ve konu o şekilde devam etmiş. Bu zaman zarfında ışıklandırma baya gelişti. Siz de zaten power led dünyasına girip o şekilde devam etmişsiniz. Ama referans konuda floresan anlatılmış. Bu iki farklı ışık bitki üzerinde de cidden etkisi, avantajı, dezavatajı vs gibi konular bakımından farklılık gösteriyor.
Kısaca şöyle demek istedim florasının yandığı 8 saat ile power ledin yandığı 8 saat aynı şey değil. Power led çok daha kısa sürelerde çok daha fazla etki gösterebiliyor.
Açık-kapalı-açık-kapalı gibi bir ısık düzeni hiç kullanmadım. Genelde power led ile 4 saat ile başlayıp kademeli olarak 5-6-7 diye götürdüm. Florsanda ise 5 ile başlayıp 6-7-8 diye devam ettim. Bu ısış sürelerinde ışık hiç kapmadan yandı.
Çok ilginç bir şey söylemek istiyorum. Bitkiler cidden çok akıllı :) Işık ne zaman anar ne zaman söner bunu çok iyi biliyorlar. Siz bitkilere bir düzen verirseniz, onlarda karşılığını çok fazlasıyla veriyor.
Eğer an itibarı ile akvaryumda sorun yoksa ışıkla ilgili, aynen devam edin. Belki de sizin akvaryumunuzun doğrusu bu şekildedir. Bazen olmaz dediğimiz şeyler akvaryumda feci şekilde olabiliyor :=)
Java Fern Ve Mosslarda Kahverengileşme
Merhaba
Fernler kendini toplar merak etmeyin. Çürüyen yaprakları atın gitsin. Yenisi rizomların üstünden çıkar minik minik :) Ve yavru dediğiniz fernler bence gayet formunda duruyor.
Mosslara gelince, bence maşallahı var mossların herhangi bir problem göremedim ben. Ya da renkleri seçemedim bilmiyorum. Ama bence herhangi bir sorun yok mosslarda.[:?]
Işıklandırmayı görmedim kusura bakmayın. Gece ışıklandırma olmasın. Mesela saat 15:00 de yanıyorsa 19:00-20:00 a kadar kesintisiz yansın ve kapansın. Bitkilerin ışık kadar karanlığa da ihtiyacı var.[EDIT]arthistory,2022-03-08 22:09:42[/EDIT]
Merhaba
Fernler kendini toplar merak etmeyin. Çürüyen yaprakları atın gitsin. Yenisi rizomların üstünden çıkar minik minik :) Ve yavru dediğiniz fernler bence gayet formunda duruyor.
Mosslara gelince, bence maşallahı var mossların herhangi bir problem göremedim ben. Ya da renkleri seçemedim bilmiyorum. Ama bence herhangi bir sorun yok mosslarda.[:?]
Işıklandırmayı görmedim kusura bakmayın. Gece ışıklandırma olmasın. Mesela saat 15:00 de yanıyorsa 19:00-20:00 a kadar kesintisiz yansın ve kapansın. Bitkilerin ışık kadar karanlığa da ihtiyacı var.[EDIT]arthistory,2022-03-08 22:09:42[/EDIT]
İnteraktif Bitkili Kurulumu
Tankta biraz budama yapıp, boş alanları budanmış bitkilerle doldurursanız çok daha dolu ve göze hoş gelen bir akvaryum olacaktır.
Tankta biraz budama yapıp, boş alanları budanmış bitkilerle doldurursanız çok daha dolu ve göze hoş gelen bir akvaryum olacaktır.
Rotala Macrandra Problemim
Başka bir başlığa da yazdım size de yazayım. Bitki miktarınız bence az. Biraz bitki ekleyin. Arka plan bomboş. Öyle ki cam yosun kaplanmış. Öncelikle o kısmı güzelce temizleyin. Arka plan bitkileri ile o kısmı mümkün olduğu kadar doldurun. Işık gücünüz power led için hatırı sayılır derecede güçlü. Buda sudaki besinlerin çabuk tükenmesine yol açar. Bunun da önüne gübrelemeyi artırarak geçersiniz. %50 RO kullanmasanız da olur sanki. Sudaki mineraller önemlidir. İndikatör seviyesine bakınca sanki yetersiz CO2 var gibi duruyor. CO2 seviyenizi artırabilirsiniz. 8 saat ışık powerled için cidden baya etkili olur. Işık süresi de nispeten azaltılabilir. Bir müddet bu şekilde denemekte fayda var.
Co2 artırın
RO kullanmayın
ışık süresini azaltın
gibi maddeler halinde özet geçelim :)
Başka bir başlığa da yazdım size de yazayım. Bitki miktarınız bence az. Biraz bitki ekleyin. Arka plan bomboş. Öyle ki cam yosun kaplanmış. Öncelikle o kısmı güzelce temizleyin. Arka plan bitkileri ile o kısmı mümkün olduğu kadar doldurun. Işık gücünüz power led için hatırı sayılır derecede güçlü. Buda sudaki besinlerin çabuk tükenmesine yol açar. Bunun da önüne gübrelemeyi artırarak geçersiniz. %50 RO kullanmasanız da olur sanki. Sudaki mineraller önemlidir. İndikatör seviyesine bakınca sanki yetersiz CO2 var gibi duruyor. CO2 seviyenizi artırabilirsiniz. 8 saat ışık powerled için cidden baya etkili olur. Işık süresi de nispeten azaltılabilir. Bir müddet bu şekilde denemekte fayda var.
Co2 artırın
RO kullanmayın
ışık süresini azaltın
gibi maddeler halinde özet geçelim :)
Hi-tech Bitkili Akvaryum
Zeki bey akvaryum içinde bence bitki çok az. Eğer biraz daha ekleme yaparsanız daha doygun ve dolgun görüntü alırsınız. Tankın yaşı 6 ay demişsiniz. Normalde 6 ayda tanklar genelde final yapar. Ama sizde ya gelişim çok az yada dediğim gibi bitki az olduğu için görüntü doygun ve dolgun değil.
Sisteminiz gayet güzel ve işler bir sistem. Benim tavsiyem bitki miktarını artırmanız yönündedir. Bu şekilde daha fazla keyif alırsınız.
Zeki bey akvaryum içinde bence bitki çok az. Eğer biraz daha ekleme yaparsanız daha doygun ve dolgun görüntü alırsınız. Tankın yaşı 6 ay demişsiniz. Normalde 6 ayda tanklar genelde final yapar. Ama sizde ya gelişim çok az yada dediğim gibi bitki az olduğu için görüntü doygun ve dolgun değil.
Sisteminiz gayet güzel ve işler bir sistem. Benim tavsiyem bitki miktarını artırmanız yönündedir. Bu şekilde daha fazla keyif alırsınız.
Silinebilir.
Ben şahsen çok beğendim şayet sadece bu kadar malzeme ile yapılıyorsa çokta ucuza gelir. Solüsyonları 30 lira üstü fiyata ancak alıyoruz ve 20 -30 ml sadece. Bu ise sülale boyu :) feci ekonomik denek lazım aslında.
Ben şahsen çok beğendim şayet sadece bu kadar malzeme ile yapılıyorsa çokta ucuza gelir. Solüsyonları 30 lira üstü fiyata ancak alıyoruz ve 20 -30 ml sadece. Bu ise sülale boyu :) feci ekonomik denek lazım aslında.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=secreteriat]LED
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Zi98qAlXH6Y[/VID][/QUOTE]
Maaşallah harika bir tank..
Şu tonina bitkisini bir ben mi yetiştiremiyorum anlamadım :(
[QUOTE=secreteriat]LED
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Zi98qAlXH6Y[/VID][/QUOTE]
Maaşallah harika bir tank..
Şu tonina bitkisini bir ben mi yetiştiremiyorum anlamadım :(
[QUOTE=darkaura]
Doğru konumu zeminde ışığın dağılımına bakarak ayarlıyacan. Bu fotodan doğru duruyor ama zeminde gölge kenar köşe kalıyorsa ona göre yeri değişebilir.[/QUOTE]
O zaman sıkıntı yok.. zeminde ışık her yerde düzgün şekilde dağılmış durumda
[QUOTE=darkaura]
Doğru konumu zeminde ışığın dağılımına bakarak ayarlıyacan. Bu fotodan doğru duruyor ama zeminde gölge kenar köşe kalıyorsa ona göre yeri değişebilir.[/QUOTE]
O zaman sıkıntı yok.. zeminde ışık her yerde düzgün şekilde dağılmış durumda
[QUOTE=arthistory]
Sorumu tekrar sormak istiyorum. Sizce doğru mu konumlandırmışım?
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??[/QUOTE]
Mustafa abi sana sormuştum bu soruyu ama sanırım görmedin mesajı. Bu şekilde doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa yanyana mı koymaliyim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
[QUOTE=arthistory]
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??[/QUOTE]
Mustafa abi sana sormuştum bu soruyu ama sanırım görmedin mesajı. Bu şekilde doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa yanyana mı koymaliyim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
[QUOTE=arthistory][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
Merhabalar sizce doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa birbirine yakın mı durması lazım? [/QUOTE]
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??
[QUOTE=arthistory][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
Merhabalar sizce doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa birbirine yakın mı durması lazım? [/QUOTE]
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??
SON MESAJLAR
- Beta Balığımdaki Sorun Yardım!!! rcd1, 03:17
Yeni Üye Forumu - Teleskop Japon Balığımın Gözü Şişti Hoppala, 02:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benek Süresi Taha Yanık, 02:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Zemin Balığı Ekremblkn37, 01:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 64 Litre Lowtech Akvaryumda Hangi Co2 Yöntemi AmatorBetaci, 00:45
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Bulanık Gibi 1403balik, 00:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Çimlendirme Tohum Yapışkan Bir Hal Aldı hoddog, 23:59
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaryum Isıtıcısı Bozukmu Atakanynl, 23:55
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Nerite Ve Tavşan Salyangoz Arıyorum Hahahatii, 23:48
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Yapay Bitki? ArjenB, 23:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dry Start Method Montecarlo Neden Kahverengileşti omer09, 23:29
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistes Kuma Sürtünme,kaşınma koraykbl, 22:52
Hastalıklar ve İlaçlar - Tuzlu Suya Başlangıç Mustafa Uzlu, 22:49
Deniz Akvaryumları Genel - Balıkta Problem Var Mı alikemaltkdn, 22:44
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Yeni Düzen mrah, 22:41
Akvaryum Tanıtımı - Mini Akvaryum Kaanmntc, 22:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcım Su Aldı Jotunheim, 22:19
Yeni Üye Forumu - Dişi Betta Balığında Hastalık koraykbl, 21:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığım Sağlıklımı Atakanynl, 21:27
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası Koksal Gurkan, 21:10
Güney Amerikan Cichlidleri - 60p Bitkili emreksk, 20:49
Akvaryum Tanıtımı - 40x30x20h Betta Akvaryumu M.Murat Yavuz, 20:46
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesler Çok Durgun Muzolas123, 20:40
Hastalıklar ve İlaçlar - 3 Sepetli Dış Filtre Malzeme Dizilimi prostyle, 20:16
Filtreleme Seçenekleri - Yavru Lepistes Büyütmek Lepistesci Emir, 19:41
Yeni Üye Forumu - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce koraykbl, 19:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 300 Lt Akvaryum Taşır Mı Ehtiyar, 19:18
Yeni Üye Forumu - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! ahmetfiratozkaya, 19:01
Forum ve Site Hakkında - 6 Adet Betta Akvaryumu koraykbl, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - Turuncu Sakura Mı Kiraz Karides Mi Leskova, 17:37
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balıklarım Da Parazit Var Ölüyorlar Orhan76, 17:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Eba Cinsiyet Ayrımı Nasıl Olur. Orhan76, 16:56
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Torakatum Arayış Memo45, 16:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sudaki Oksijen Yeterlimi? ahmetfiratozkaya, 16:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vampir Yengeçler scorpion26, 16:28
Omurgasızlar - 80 Litrelik Akvaryum İçin Öneriler Mustafa7135, 16:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Üretimi Karahanlı, 16:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adı Salyangoz Mu Gizem Gül, 15:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımın Anlamsız Hareketi Orhan76, 15:49
Yeni Üye Forumu - 750 Litrelik Akvaryumda Yeşil Su Sorunu neomeo, 15:47
Yeni Üye Forumu - Kurtcuklar scorpion26, 15:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 50 Litre Akvaryum Tür Tavsiye haktan, 14:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aldatan Ve Aldatılan Cikletler Orhan76, 12:35
Makaleler ve Tercümeler - Crs Üreme Sorunu amsterdamli, 12:21
Omurgasızlar - 160x50x50 Akvaryumu Köşebent Tutar Mı Tortuga4, 10:55
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Akvaryum Balık Önerisi neomeo, 10:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oscar Balığım Hasta, Ne Yapmalıyım? Astro_4787, 10:04
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kabarcık osmang, 09:32
Yeni Üye Forumu - Batmayan Kütük Aguamentist, 08:16
Yeni Üye Forumu - Merhaba Arkadaşlar Sizle Bu Lapistesimi Ayırımmi TuRKeR, 07:40
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Dişi Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Arıyorum R0h1rr1m 01:54
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 01:28
- Co2 Cam İndikatör + Sıvısı, Yem İstasyonu dark blue 01:04
- Catappa Yaprağı dark blue 01:04
- 30cm Powerled Armatür cyhn84 00:21
- 30x30x30 Extra Clear Akvaryum cyhn84 00:21
- Show Akvaryum Birlikte Verilecek KSK lee 00:12
- Elma Salayangozu Ve Kuhli Arıyorum zekigonlum 22:34
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 21:57
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 21:57
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:33
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 21:33
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 21:31
- Blue Flame Ve Macmasteri Gold Red Ramboy 21:25
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 20:56
- Vivaparus Salyangoz Ve Çeşitler Cucevatozcu 20:56
- Armatür isakaynak 20:50
- Boyu Me 350 Ve Şelale Filtre Yemleme Makinesi kazbek1 20:27
- Lotus Zenkeri Bitkisi DemAktas 19:50
- İthal Akvaryum(karides Takasli) wolverin 19:34
- Ankara Yukseltepe Ramshorn Salyangoz Ucretsiz. nurettindincer 19:30
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:59
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 17:59
- Siyah Hagen Kum Ers1905 17:30
- Bilgi İçin Arayınız Her Tür Mevcuttur Hobi2626 17:06
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorn CevdetSERBEST 17:05
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 17:05
- Eheim Universal 1262 - Eheim Reeflex 350 Hiko 16:53
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 16:53
- Oranda Japon - Rasbora Espei Hiko 16:53
- Anubias Stardustmini / Pinto /dark Angel /buce Red Hiko 16:53
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 16:52
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 16:52
- Yellow Tiger Endler Yavruları MasterChief 16:46
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 16:41
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 16:38
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:38
- Hp White Ferdiktk 16:29
- 2.67 Tüp Furcifer 15:27
- Anubias Barteri Var ogurcay 15:16
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 13:33
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 13:33
- Afrika Cichlidleri devito 13:18
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 12:44
- Atman F201 İç Filtre Gursoyhasan 12:42
- Orion 50 Cm Led Bitki Akvaryumu Ledi Akvaryum Ledi OmerFaruk 12:22
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:16
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 12:15
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 11:53
- Halfmoon Ve Plakat Erkek Bettalar aupqua 11:53
KULLANICILAR
- 39 Online Kullanıcı, 22 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.