ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rozlem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Kasım 2013 11:01
Son Ziyaret:
25 Kasım 2022 15:47
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Raif ÖZLEM
Doğum Tarihi:
14 Ekim 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgi Teknolojileri Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

200LT Yeni Bitkili Kurulum



Boyut (cm):100x40x50
Kapasite (litre):200
Canlılar:Velifera, Lepiste, Plati, Klıç, Albino Vatoz, Albinp Çöpçü

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:haftalık %20 su değişimi

Kullanılan Yemler:sera pul ve granül

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: kök gübresi, sıvı gübre

200LT Bitkili, 27 LT Karides Tankı
[QUOTE=VARDAR] (1 adet Grulux T8, 2 Adet T5 Beyaz)Bunlar kapağa mı monte li?

Ben bu flarasonları aldığımda nereye monte edeceğim  :)

forumda araştırdığım kadarıyla ısınma sorunu oluyormuş

Unutmadan Lifetech 838 Dış Filtre'den memnun musunuz?
[/QUOTE]
ben ayriyetten akvaryum üstüne siyah aliminyum kapak yaptırmıştım balastları dahil florasanlar o kapakta ve ben ısınma sorunu yaşamadım ama yaşayan arkadaşların yorumlarını iyi değerlendirmek gerekir. ama ben sorun yaşamıyorum.

Lifetech 838 Dış Filtre'den gayet memnunum. yaklaşık 6 aydan fazla oldu kullanalı ve sorun yaşamadım.  temizliğide gayet iyi yapıyor fiyatına göre. sessiz çalışmasıda benim için çok önemli. salonumda kurulu akvaryum filtre dolap içinde, hiç ses duyulmuyor. temizliğinide aylık yapıyorum ve çok pratik.

saygılarımla.
200LT Bitkili, 27 LT Karides Tankı
[QUOTE=mehmetsoydan]Ellerinize sağlık gayet hoş görünüyor. Zemindeki sıkıntıya yeterince dikkat çekmişsiniz. Sizin tankınız için de eğer zemini arkaya doğru artar yüksekliklerde planlasaydınız, özellikle şu an bile çok hoş görünen sağ arka ve sol arka bitkileriniz daha ön planda ve gizemli olurdu... Ama bu haline bile bayıldım. Su değişikliği ile gübreyi dışarıda bırakmak bana da hep mantıklı gelmiştir. Hayırlı seyirler![/QUOTE]
Çok teşekkür ederim Mehmet bey,
kesinlikle tek pişman olduğum kısımda zemindeki eğimdi zaten. çok az bir eğim var fakat sizinde vurguladınız gibi yeterli değil. bazı arkadaşlar kum takviyesi ile çözebileceğimi söylüyorlar fakat, ben bitkilerime ve balıklarıma kıyamıyorum. ne kadar az müdahale o kadar sağlıklı akvaryum bence. bu yüzdende ilk kurulumda zemine dikkat çekmek istedim. umarım işe yarar. 
tekrar teşekkürler.
saygılarımla. 
200LT Bitkili, 27 LT Karides Tankı
[QUOTE=VARDAR]Teşekkür ederim çok faydalı bilgiler verdiniz.Merak ettiğim bikaç şey var;
Akvaryumu bikaç günde mi kurdunuz,yoksa zamana mı yaydınız?
Yani suyu koyup hemen bitkileri mi ektiniz,?
Flarason olayını nasıl çözdünüz?(kapağa monte düşünüyorum)t8-t5..?
(akvaryum;100-40-55h)
Son olarak sıvı gübredir potasyum vb.gibi malzemeleri hiç mi kullanmadınız?

TEŞEKKÜRLER


[/QUOTE]

Merhabalar
Aslında bende ilk kurarken bir kaç günde kurarım sanıyordum fakat hiç öyle değilmiş. öncelikle şunu belirtmek isterimki akvaryum özellikle bitkili akvaryum kurulumu ve bakımı tamamen sabır ve bilgi işidir. 
benim akvaryumu kurmam ( şu anki haline gelmesi) yaklaşık 6 ayımı aldı. 
siz ilk önce zemini ve ışıklandırmayı ayarlayın. daha sonra kafanızda bir dizayn belirleyin ki bence en önemlisi bu . Dizayna göre bitki , mangrow veya kök temin edin. ( bitkileri daha sonradan da ekleyebilirsiniz sorun olmaz)
özellikle şunu tavsiye edebilirim, çoğu kişinin yaptığı hataki bende ilk baştta yapmıştım.  akvaryumu kurdunuz, bitkileri ektiniz veya ekmediniz. suyunu doldurdunuz, sakın ama sakın hemen balık eklemeyin. en azından 2 veya 3 hafta benim tavsiyem tabi ( salyangoz, vatoz, çöpcçü... ) tarzı dayanıklı canlılar ekleyerek ekolojik dengenin otumasını bekleyin. ( Canlı eklemeden ekolojik denge oturmaz ) daha sonradan belirlemiş olduğunuz uygun balıkları ekleyebilirsiniz. 
bendeki ışıklandırma : 1 adet Grulux T8, 2 Adet T5 Beyaz ( 1 adetti T5, 2 adet daha verimli oldu )
sıvı gübre konusunda ben ilk başlarda kullanmıştım JBL'nin bir ürününü açıkçası çok bi faydasını ben göremedim. ben her hafta kesinlikle %25 su değişimi yapıyorum ki sanırım benim sistem için yeterli oluyor. ama sıvı gübre kullanmanda bi sorun olmaz ama iyi araştırmak gerekli .

saygılarımla.
200LT Bitkili, 27 LT Karides Tankı
Öncelikle çok teşekkür ederim.

kısaca anlatmak gerekir ise, akvaryum, dış filtre, ısıtıcı...vs ekipmanları hazır kabuledersek.

öncelikle akvaryum arkasında kullanacağın fonu belirle ve montajını yap bence. daha sonra çok zor olur diye düşünüyorum. ( akvaryum büyükse tabi )

kurulum için ilk yapman gereken zemini hazırlamak olmalı bence. ben zeminde 100x40x50 akvaryum için, enalt kısıma 10kg lavkırığı kum üzerine misket gübre , en üst kısımada yaklaşık 20-25 kg hagen kum kullandım. yaklaşık 8-10 cm kum kalınlığı sağladım.

evet o Mangrow köküdür :) ben akvaryumcu arkadaşımdan görerek ve akvaryuma göre aldım ama hem forumdan hemde internetten uygun fiyatlara bulabilirsin. 

Bitkiler için, tamamını internet'ten araştırarak aldım. özellikle forumda takip edersen daha uygun fiyatlara bitki paketleri var. bendeki bitkiler;
LOBELİA CARDİNALİS _ ön plan bitkisi
Zeytin Hygrophila Polysperma Ceylon _ arka orta planda kullanıyorum.
Cabomba Caroliniana _ arka planda kullanıyorum. özellikle çok ince yapraklı o yüzden akıntının olmadığı bir yere konumlandırdım.
LİMON Hygrophila Corymbosa_ gözde bitkim, ön orta ve kenarlarda ortada kullanıyorum ve geniş yaprakları çok güzel. biraz zor bir bitki sağlam zemin ve ışık istiyor.
repens gül _ sol arkada gurup olarak ektim ve çok çabuk uzuyor ve çok kolay bir bitki.
ismini bilemediğim _ sağ arkaya guruplar şeklinde ektim. ismini şimdi hatırlayamıyorum fakat gurup şeklinde harika gözüküyor. ve bakımı çok kolay.
Anubias Barteri Nana _ mangrow köküne tutturarak kullanıyorum ve çok şahane bir bitki. 3 adet almıştım yaklaşık 4 ayda 9 adet olarak budadım ve gelişimi halen harika devam etmekte.
java moss: mangrow ve kütükleri sarmakta kullandım.
pistia : su üstü bitkisi 

zemini sağlam kurduktan sonrası tamamen senin bütçen ve zevkinle alakalı. çünkü zemini sonradan değiştirmen çok ama çok zor fakat diğer herşeyi bir şekilde yapabiliyorsun. tabi bu benim fikrim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla.
100 lt yeni bitkili moss akvaryumu
Çok başarılı bir çalışma olmuş, 

arka fon olarak bence koyu mavi bir fon şahane olur. arka planada saz ekleyebilirsen daha görsel bir görüntü yakalayabilirsin bence.

daha önceden zeminde bende moss denemiştim fakat çok kirlenme ve agle sorunu nedeni ile vazgeçmiştim umarım sen böyle bir sorun yaşamazsın.

tebrikler. takip ediyor olacağım. saygılarımla. 
200LT Bitkili, 27 LT Karides Tankı
merhabalar 

öncelikle her keze teşekkür ederim. can'a özelden gerekli bilgileri vermeye çalıştım umarım işine yaramıştır.

zemindeki moss 'lara gelince altta kalan kısımları çok fazla kirleniyordu ve sürekli çıkarıp temizlemek gerekiyordu. biraz üşengeçlik aslında. birde karideslere moss duvarı yapmak istediğimden orada kullandım 

şunu söyleye bilirim moss zeminde çok fazla kirleniyor ve sürekli temizlemek gerekiyor. moss taşlarda veya kütüklerde daha mantıklı oluyor. Görsellik olarakta daha iyi bence.

birde ufak bir bilgi paylaşmak istiyorum karidesler le alakalı. karides tankına su değişimi yaparken ana tankınızdan su eklemeyecekseniz. yeni suyu hava motoru ile doldurun. 10lt su yaklaşık 30dk dolsun. böylelikle karidesler ph'dan etkilenmemiş olur. ilk başlarda yanlış su eklemekten birkaç karides kaybetmiştim. umarım işinize yarar.

saygılar.
200LT Bitkili, 27 LT Karides Tankı
Öncelikle herkeze yorumları için teşekkür ederim.

Abdullah hocam, ana tankımda karides yok, karidesler 30x30x30 akvvaryumda ve yanlarında sadece 5 tane salyangoz var ve sadece java moss, pelia moss, moss ball ve pistia bitkileri mevcut. bir de pipo filtrede yetiyor zaten.

Ana tankımda bende ilk zamanlar bakmayı denedim fakat özellikle bitki budamalarından ( ilk önce karidesler etkileniyor ) ve dış filtre yüzünden kayıplar yaşayınca ayırmanın daha mantıklı olacağı kararına vardım ve şu an itibari ile bütün canlılar gayet mutlu. 

benim nacizane tavsiyem karidesler için 
1. yosun duvarı yapabilirsen inanılmaz seviyorlar üzerinde gezinmeyi 
2. göze hitap açısından akvaryuma uygun güzel bir kökün moss 'larla sarılması 
3. özellikle suya salınım yapmayacak bir zemin kumu ( ben silis kullandım özellikle ince kumla oynamayı seviyorar )
4. su değişimini haftalık olarak %50 ana tankımdan yapıyorum ( karidesler oturmuş suyu seviyor  ) hemde yosunların gelişimi için iyi oluyor. 


saygılarımla. tekrar teşekkürler.


200LT Bitkili, 27 LT Karides Tankı
Merhabalar,

Akvaryumla ilgili hafta sonu gene rahat duramadım ve birkaç değişiklik yaptım. sanırım son haline kavuşturdum akvaryumu. umarım beğenirsiniz. değerli yorumlarınızı beklemekteyim.

herkeze teşekkürler.








200LT Bitkili, 27 LT Karides Tankı


Öncelikle herkeze çok teşekkür ederim.
mete hocam ısıtıcıyı diğer tarafa görselliği bozmamak açısından düşünmedim. zaten ısıtıcı 300Watt olduğu için ısı konusunda çok sorun yaşamıyorum. 24.9 ile 25.1 arasında değişiyor. buda sorun olmaz sanırım.
yeni gelişmeleri paylaşacağım. tekrar teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.