ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
broccolo98
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2014 19:55
Son Ziyaret:
18 Haziran 2014 00:03
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Can
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1997
Yaş:
27
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Can 100 lt iceman, 40 lt canlı doğuran

SON 10 MESAJI

Hobiden Soğudum Tavsiye
Abicim ben sana iceman öneririm. Gerçekten hareketli, sevecen balıklar. icemanlahayati.blogspot.com icemanlarla ilgili ayrıntılı bilgiler var incele derim. 
Çöpcüler Hakkında
Sizi tebrik ediyorum çok iyi iş başarmışsınız. Ne yazık ki ben mbunalarda ustalaştığım için böyle balıklara veremedim kendimi. Gerçekten tebrikler yani. 
Çöpcüler Hakkında
Ben zararının olmayacağını söylerken sizin dediğinizi yalanlamak için söylemedim. O dediğimin sizinkiyle bir alakası yok. Ancak benim 1 yıllıkken bu hareketleri yapıyordu, sizce bu yeni tank sendromu mu? Siz de belki çöpçü beslemişsinizdir. Hiç mi o hareketi görmediniz balıklarınızda? 
Çöpcüler Hakkında
Öncelikle merhaba. Aldığınız çöpçüler hayırlı olsun. Diğer arkadaşa ayıp olmasın ama yeni tank sendromu falan değil bu. Genelde her çöpçüde olan şeylerden bi tanesi. Benim bir ara çöpçü ordum vardı diyebilirim. Bunun neden olduğu hakkında pek bir şey söyleyemem ancak çöpçülerinize hiç bir zararı olmayacağını söyleyebilirim. Rahat olun. Başka sorunuz olursa öm den sorabilirsiniz. Saygılar...
Yunusmu iceman mı ?
Öncelikle merhaba. İceman beslemek istediğinizi söylemişsiniz. Ben şahsım adına hiçbir olumsuz yanının olmadığını söylemek isterim. Genelde olumsuz şeyler söyleyenlerde icemanlara iyi bakamayanlardır kanaatimce. İcemanlar sıcakkanlı balıklardır. Benim icemanlar hakkında yazdığım ufak bir blogum var. İncelemek isteyebilirsiniz. 
http://www.icemanlahayati.blogspot.com.tr/ 
Sarı prensesimi kustursammı ?
Masallah cok guzel yavrulara benziyorlar :) Hayirli olsun tekrar. Heralde yavruluga koymanin sikinti yaratacagini dusunmuyorum. broccolo982014-04-03 19:39:30
Sarı prensesimi kustursammı ?
Merhaba. Öncelikle size kusturma işleminin neden yapıldığını söyliyeyim. Kusturma işlemi, daha fazla yavru almak ve anne balığı fazla aç bırakmamak için yapılan bir işlemdir. Genelde kusturma işlemi 12-13. günde yapılmalıdır. Bazı kişiler 17.18. günde yapılsın demişler. Böyle yaparsak işimiz amacından sapmış olur. Gelelim kusturdaktan sonra yavruların bakımına. Yavruların bakımı en az annenin bakımı kadar önemli omalıdır bizim için. Öncelikle ya bir kuluçka makinası veya bir yavruluğumuz olmalıdır. Bu sayede yavruları sağlıklı bir şekilde yaşatabiliriz. Eğer yoksa kendimiz bir yavruluk yapabiliriz. Bunun yapımı forumun diğer konularında mevcut. Yavrular keselerinden kurtulana kadar zaten yem vermeye gerek yok. Keseleri gittikten sonra yavrularımızı yavru akvaryumu olarak oluşturduğumuz yeni akvaryuma taşımalıyız. Başka akvaryum alacak durumunuz olmayabilir. Bunun için de aldığınız bir sineklikle ana akvaryumun belli bir kısmını bölebilirsiniz. Tabiki soracağınız herkes size birinci yöntemi önerir. Ki bu daha doğru ve sağlıklıdır. Akvaryumu bölerken anaç balıklara fazla küçük alan olmamasına dikkat ediniz. Bu şekilde bi yöntem hem anaç balıklar, hemde yavru balıklar için yararlı değildir ve geçici bir süre için yapılabilir. Yavru bakımına baktığımıza göre şimdi  de anne balığımızın bakımına gelelim. Takdir edersiniz ki anne balığımız en az 12 gün aç kaldı. Ana akvaryuma koymadan önce anne balığımıza eski sağlını ve kondisyonunu kazandırmamız lazım. Eğer anne balık kusturulmadıysa ilk iki gün yavrularıyla beraber durabilir. Ancak daha sonra yavrularına karşı agresif tavırlar sergileyebilir. Anne balığımıza kondisyonunu kazandırmamız için başka akvaryum ya da biraz önce dediğim tarzda bir yöntem gereklidir. Burda bir haftalık bir bakım ve dinlenmeden sonra anaç balıkların yanına koyulabilir. Benden şimdilik bu kadar. Eğer cikletler ve bakım konusunda bir sorununuz olursa pm den atın. Seve seve cevap atarım. İyi balıklar.. 
Bu balığın türü ne?
Komando çöpçü ve vatoz karışımı bir şeye benziyor bu :D
26 litrelik akvaryumda neler yapılabilir ?
Öncelikle merhaba. Daha önce 30 litrelik akvaryumlarda bir sürü balık gördüğünüzü, ancak bir problem olmadığını gördüğünüzü söylemişsiniz. Şöyle örnek veriyim. 30 insanı da 20 metrekarelik bir odaya sığdırabiliriz. Yemeklerini sularını verdiğimiz sürece hayatta kalırlar. Ancak mutlu olurlar mı? Orası tartışılır. Sizin gördüğünüz balıklarda, sizin beslediğiniz balıklarda ancak bu kadar mutlulardır. Benim size tavsiyem. İkinci yorumda arkadaşın dediği gibi 18 litre kapasiteniz var. Karides sevmediğinizi söylemişsiniz. Bence canlı doğurana devam edin. Ama farklı türler şeklinde değil. Sadece plati veya lepistes  beslemenizi tavsiye ederim. Çünkü moli tarzı balıklar daha geniş alana ihtiyaç duyarlar. 1 erkek 3 dişi lepistes şeklinde akvaryumunuzu doldurabilirsiniz. Eğer başka sorularınız da olursa lütfen pm den mesaj atın. Saygılar...
Akvaryumda suyun renginin değişmesi ?
Öncelikle merhaba. Size sorununuzun ne olduğunu gördüğüm kadarıyla söyliyeyim. Yosun. Hiç akvaryum camlarını içten temizlemeyi denediniz mi? Eğer akvaryumunuzda vatoz türü yosuncu balıklar yoksa bir zaman sonra akvaryumun camlarında, filtrelerde, ısıtıcılarda yosunlar birikmeye başlar. İlk olarak denemeniz gereken şey, temiz bir sünger alıp akvaryumun camlarını silmeniz. Eğer sorununuz hallolursa bunun devamlı olmasını engellemek için bir vatoz balığı almanızda fayda var. Yok ben uğraşacağım diyorsanız iki haftada bir kere bu işlemi sürdürmelisiniz. Eğer sorununuzun bu olmadığı anlaşılırsa lütfen bana pm den geri dönün. Saygılar.. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.