ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
truckster
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
30 Haziran 2020 13:47
Toplam Mesaj:
86 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
caner uluevli
Doğum Tarihi:
05 Temmuz 1982
İl:
Aydin
Meslek:
Turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Caner ULUEVLİ
Kuşadası - AYDIN
Kuşadası - AYDIN
SON 10 MESAJI
Kuşadası yerli tank
[QUOTE=Cryptex Fox]Ahtapot çok güzel. Eminim beslemesi çok zevkli ve keyif vericidir.[/QUOTE]
[QUOTE=Cryptex Fox]Ahtapot çok güzel. Eminim beslemesi çok zevkli ve keyif vericidir.[/QUOTE]
izlemesi de eğlenceli. MAsrafı yok, ağzı var dili yok adeta...
akvaryumda 4 karagöz, 1 isparoz, 1 sarpa, 1 kupes, 1 hanos, 2 adet de sargoz yavruları var. Onlarla hiç muhattap bile olmuyor. Çok kalender hayvan. 1-2 haftasonra tamamen alışınca artık elimle beslemeye başlarım zaten.
Kuşadası yerli tank
[QUOTE=XeRo]Akvaryumunuz çok güzel.Birde kayaların üstündeki kırmızı canlılar nedir ? Bazen denizlerde kayaların üstünde rastlıyorum,çok garip bir canlı.[/QUOTE]
[QUOTE=XeRo]Akvaryumunuz çok güzel.Birde kayaların üstündeki kırmızı canlılar nedir ? Bazen denizlerde kayaların üstünde rastlıyorum,çok garip bir canlı.[/QUOTE]
Bir çeşit Anemon. Yerel dilde Domates anemonu diyorlar.
Kuşadası yerli tank
Uzun süre ara vermiştim daha doğrusu tatlı su American denedim ama aynı tadı yakalayamadım şimdi önümüzdeki günlerde yeniden yerli türler ile dolu yeni bir tank ile karşınızda oalcağım :) Muhtemelen sadece ahtapot akvaryumu da olabilir bu sefer....
Uzun süre ara vermiştim daha doğrusu tatlı su American denedim ama aynı tadı yakalayamadım şimdi önümüzdeki günlerde yeniden yerli türler ile dolu yeni bir tank ile karşınızda oalcağım :) Muhtemelen sadece ahtapot akvaryumu da olabilir bu sefer....
Kuşadası yerli tank
[QUOTE=oğuz uraler]Çok güzel olmuş nano sulcata anemonuda ekleyin bence.[/QUOTE]
Diğer anemonları topladığım yerlerde bulabilirsem eklemeyi isterim. Bu nano akvaryumum da denizden su taşıdığım bi akvaryum bu nedenle yine yerel canlılar beslemek zorundayım bu durumda umarım sulcata anemon bulabilirim. Bodrum sularında karşılaşmışlığım var hatta fotoğrafını çekmiştim:
[QUOTE=oğuz uraler]Çok güzel olmuş nano sulcata anemonuda ekleyin bence.[/QUOTE]
Diğer anemonları topladığım yerlerde bulabilirsem eklemeyi isterim. Bu nano akvaryumum da denizden su taşıdığım bi akvaryum bu nedenle yine yerel canlılar beslemek zorundayım bu durumda umarım sulcata anemon bulabilirim. Bodrum sularında karşılaşmışlığım var hatta fotoğrafını çekmiştim:
Kuşadası yerli tank
[QUOTE=Malawii]Büyük bir emek ve çaba var, çok da keyifli bir tank olmuş, dönem dönem güzel çeşitlilikler yakalamışsınız. Tebrik ederim.
Merhaba,
Öncelikle şunu belirteyim o 3 müren aynı anda akvaryumda değildi. hatta bu akvaryuma sadece 2 adet müren koydum. 1. Müren 1 gece dayanabildi ölüm sebebi stresstendi bence. 2. Müren akvaryuma hiç konmadan öldü unun da sebebi zaten su da onu yaralı bulmamızdı ve akvaryuma getirmeden zaten ölmek üzereydi. 3. Müren ise 1 gece dayandı fakat yeterli basınç olmadığındna strese bağlı ölüm gerçekleşti diye düşünüyorum. Bu 2 tecrübeye dayanaraktan bir daha Müren & Mığrı beslememeye karar verdim zaten.
Yinede değindiğiniz noktaya teşekkür ederim ben kendi adıma bu hobiyi bilinçli olarak yaptığımı düşünüyorum en azından tüm balıklarımı belirli bir boya getirdikten sonra sulara geri bırakıyorum...
NANO'dan en güncel kareler......
truckster 2011-07-29 13:32:43
[QUOTE=Malawii]Büyük bir emek ve çaba var, çok da keyifli bir tank olmuş, dönem dönem güzel çeşitlilikler yakalamışsınız. Tebrik ederim.
Ama benim anlamadığım bütün arkadaşların 100 santimlik akvaryumda hayvanlara eziyet etmemek için en fazla 4-5 sarı prenses besleyin diye yorumlar attığı bir platformda, sularımızdaki 3 mürenin ve daha birçok canlının ölüşüne ses çıkarmaması garip geldi. Canlıdır bu... ölebilir, bizlerde tatlı su balıklarından nicesini birçok sebepten öldürüyor/yaşatamıyoruz. Ama söz konusu gerçekten çoktan büyümüş olan 3 mürenin 200 santim bir alana sıkıştırılması ise bir şeyler de söylemek lazım diye düşünüyorum.
Görsellik adına hareket etmektense biraz da onları eve götürmeden acaba diye sormak lazım.
Keyifli dalışlar dilerim.
[/QUOTE]Merhaba,
Öncelikle şunu belirteyim o 3 müren aynı anda akvaryumda değildi. hatta bu akvaryuma sadece 2 adet müren koydum. 1. Müren 1 gece dayanabildi ölüm sebebi stresstendi bence. 2. Müren akvaryuma hiç konmadan öldü unun da sebebi zaten su da onu yaralı bulmamızdı ve akvaryuma getirmeden zaten ölmek üzereydi. 3. Müren ise 1 gece dayandı fakat yeterli basınç olmadığındna strese bağlı ölüm gerçekleşti diye düşünüyorum. Bu 2 tecrübeye dayanaraktan bir daha Müren & Mığrı beslememeye karar verdim zaten.
Yinede değindiğiniz noktaya teşekkür ederim ben kendi adıma bu hobiyi bilinçli olarak yaptığımı düşünüyorum en azından tüm balıklarımı belirli bir boya getirdikten sonra sulara geri bırakıyorum...
NANO'dan en güncel kareler......
Kuşadası yerli tank
Uzun zamandır balık yakalamaya fırsat olmadı ama yine de su altında yakaladığım kareleri yükledim. Elimde teçhizat olsaydı bu çipuraları ve karagözleri koymak isterdim akvaryuma....
truckster 2011-07-20 11:27:48
Uzun zamandır balık yakalamaya fırsat olmadı ama yine de su altında yakaladığım kareleri yükledim. Elimde teçhizat olsaydı bu çipuraları ve karagözleri koymak isterdim akvaryuma....
Kuşadası yerli tank
Merhabalar,
3. Müren de sizlere ömür.... Anladım ki bu tip tanklarda müren beslenemiyor. Muhtemelen çok büyük olduklarından adapte olamıyorlar. Ya 10cm civarıyken denk gelipte yakalayıp devşirmek gerek ya da hiç bulaşmayıp hayvanların da huzurunu bozmamak gerek....
En son mürenden birkaç kare yakalamaya çalıştım ama malesef telefon ile çekmeye çalıştım kameram yoktu yanımda...
Merhabalar,
3. Müren de sizlere ömür.... Anladım ki bu tip tanklarda müren beslenemiyor. Muhtemelen çok büyük olduklarından adapte olamıyorlar. Ya 10cm civarıyken denk gelipte yakalayıp devşirmek gerek ya da hiç bulaşmayıp hayvanların da huzurunu bozmamak gerek....
En son mürenden birkaç kare yakalamaya çalıştım ama malesef telefon ile çekmeye çalıştım kameram yoktu yanımda...
Kuşadası yerli tank
Merhabalar,
Dün Akşam saat 22:00 sularında Tanka 50-70cm arasında bir müren koydum fakat saat 04:00 sularında tanka yeniden baktım ve sabahı çıkaramadan nanaykentte dublex villa yaptırmaya gitmiş müren :(
2 ihtimal var ölmesine neden.
1. İskeleden yakaladığmızda yaklaşık 10dk kadar susuz kaldı o arada direnci düştü galiba uygun kova bulup getirtene kadar sanırım sıkıntı yaşadı.
2. (bence bu ihtimal geçerli) Tankın su ısısı malesef 30 derece üstünde bir türlü soğutamıyourm suyu su ısısından etkilenmiş olabilir diyorum ama bunun yanı sıra stresten de ölmüş olabilir. Çünkü hazırlıksız yakalandım içine girip saklanabileceği bir dekor hazırlayamamıştım. Bu nedenle sanırım strese bağlı kalp krizinden ölmüş olabilir :(
Nasıl yakaladık sorusuna gelince: Biim bir bahçıvan var :) geceleri balık tutuyor iskeleden canlı yem kullanıyor. Fakat anlattığı şu:
Oltayı çekince müreni görmüş ucunda fakat daha da garibi mürenin ağzından başka bir yılan balığı çıkmış yani olta mürenin ağzına saplanmamış muhtemelen yakalanan diğer yılan balığına atladı müren. Fotoğrafını sabah çekerim demiştim kısmet değilmiş telefon ile 1 kare çektim oda baya blur olduğundan iş görmez....
Tadım tuzum kalmadı valla, şu deniz akvaryumunu kurma sebebimdir müren beslemek :( ama yılmak yok her gece devam....
Merhabalar,
Dün Akşam saat 22:00 sularında Tanka 50-70cm arasında bir müren koydum fakat saat 04:00 sularında tanka yeniden baktım ve sabahı çıkaramadan nanaykentte dublex villa yaptırmaya gitmiş müren :(
2 ihtimal var ölmesine neden.
1. İskeleden yakaladığmızda yaklaşık 10dk kadar susuz kaldı o arada direnci düştü galiba uygun kova bulup getirtene kadar sanırım sıkıntı yaşadı.
2. (bence bu ihtimal geçerli) Tankın su ısısı malesef 30 derece üstünde bir türlü soğutamıyourm suyu su ısısından etkilenmiş olabilir diyorum ama bunun yanı sıra stresten de ölmüş olabilir. Çünkü hazırlıksız yakalandım içine girip saklanabileceği bir dekor hazırlayamamıştım. Bu nedenle sanırım strese bağlı kalp krizinden ölmüş olabilir :(
Nasıl yakaladık sorusuna gelince: Biim bir bahçıvan var :) geceleri balık tutuyor iskeleden canlı yem kullanıyor. Fakat anlattığı şu:
Oltayı çekince müreni görmüş ucunda fakat daha da garibi mürenin ağzından başka bir yılan balığı çıkmış yani olta mürenin ağzına saplanmamış muhtemelen yakalanan diğer yılan balığına atladı müren. Fotoğrafını sabah çekerim demiştim kısmet değilmiş telefon ile 1 kare çektim oda baya blur olduğundan iş görmez....
Tadım tuzum kalmadı valla, şu deniz akvaryumunu kurma sebebimdir müren beslemek :( ama yılmak yok her gece devam....
SON MESAJLAR
- Eşleme Sonucu Ne Oluşabilir? bendeniztayfun, 00:38
Labirentliler - Beta Baligim İcin Napabilirim Kuyruk Erimesi Var Taha Yanık, 00:36
Yeni Üye Forumu - Yunus Cikletlerim Yavru Vermiyor Ne Yapmalıyım MasterChief, 00:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Splendens Dexter85321, 00:33
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Ve Tür Önerisi bendeniztayfun, 00:28
Akvaryum Tanıtımı - Akrilik Akvaryum Matlık, Çizik Giderme Parlatma kaptan_01, 00:28
Yeni Üye Forumu - Melek Balığı Takası Mantıklımı Larvaklm, 00:13
Yeni Üye Forumu - Askı Filtre Yetermi Omerclk, 23:52
Canlı Doğuranlar - Ters Ozmoz Ro Cihazı bendeniztayfun, 23:39
Yeni Üye Forumu - Brichardi Ujiji Yavruları Hakkında koc006, 23:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 23:24
Bitki Akvaryumları Genel - Plakatımın Bir Gözü Yok Üremesinde Sakınca Olurmu Taha Yanık, 23:16
Yeni Üye Forumu - 30cm Küp Akvaryum Kurulumu Mirza Adar, 23:16
Akvaryum Tanıtımı - Betta Bilgi Taha Yanık, 23:05
Labirentliler - Termometrem De Sorun Mu Var ? Ehtiyar, 23:02
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Power Led Dizilimi Onerisi (tamamlandı) srnozcn, 23:01
Aydınlatma - Hastalik Sonrasi Akvaryum BabySoul, 22:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Ehtiyar, 22:00
Yeni Üye Forumu - Ph Metre ArifhbsAquatics, 21:53
Bitki Akvaryumları Genel - Askı Filtre Yetermi Omerclk, 21:42
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Tavsiyesi JAT.SKY, 21:42
Yeni Üye Forumu - 50x40x40 Low Tech Bitkili Ehtiyar, 21:41
Akvaryum Tanıtımı - Kribensis Üretim JAT.SKY, 21:22
Yeni Üye Forumu - Merhaba Akavaryumdaki Hepsi Lepistesmi Trakyalı2259, 21:16
Yeni Üye Forumu - Bitki Önerisi Profiterol, 21:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kribensis Çifti İçin 60lt,bitkili Akvaryum JAT.SKY, 20:55
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Cinsi giyotyn, 20:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Benek Dökülür Mü ? Utku_kerem, 20:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benek Dökülür Mü ? Utku_kerem, 20:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Membran Arızalı Mı? bendeniztayfun, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Bu Yemler İş Görür Mü? Ehtiyar, 20:08
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betalarım aliefecilciler, 19:57
Labirentliler Tanıtımı - Isıtıcım Sığmıyor. Yiğit solak, 19:47
Yeni Üye Forumu - Yıllar Sonra Yeniden Bitkili Akvaryum mmemati, 19:43
Akvaryum Tanıtımı - Balığıma Ölüyor Dexter85321, 19:33
Yeni Üye Forumu - Buda Benim Bitkili Akvaryumum mali37, 19:27
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin BurakCL, 19:07
Yeni Üye Forumu - Hangi Tür MasterChief, 18:55
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Pogostemon Helferi Profiterol, 18:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi srnozcn, 18:31
Yeni Üye Forumu - Tavsiye Canbudakkkk, 18:11
Yeni Üye Forumu - Hastalık Beyaz Benek Makrakanta Oguzhank, 18:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Sump Motoru İçin Bilgi Almak İstiyorum mutlubaba, 17:12
Filtreleme Seçenekleri - Crystalpro Cıklet Mıneral bendeniztayfun, 15:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Balık-bitki Isı Dengesi Tulpar99, 14:48
Bitki Türleri ve Bakımı - Japon Usulü SUTEISHI, 14:40
Akvaryum Tanıtımı - 40 Cm Küp Dutch Style Bitkili Akvaryum JrMartini, 14:37
Akvaryum Tanıtımı - Balık Değişimi Taha10, 14:22
Canlı Doğuranlar - Filtre Malzemesi Uyumları Doğrumu ? Orhan76, 13:50
Filtreleme Seçenekleri - Soğuk Sıvı Silikon. palankesli, 12:58
Akvaryum Bilimi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 23:32
- Weeping Moss Bysam 23:32
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 23:32
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 23:19
- Yerli Üretim Erkek Dişi Karşık Halfmoon Genç Betta betta.ist 23:19
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 23:19
- 40x40x40cm zebercet 23:04
- Ultra Clear Akvaryum,apisto,l144 Tül yamansengonca 23:04
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 22:45
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 22:45
- Sıfır Ve İkinciel Ürünler Biolojik Sünger,iç Fitre ootkn 22:44
- 20kg Civarı Akvaryum Kumu ootkn 22:44
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 22:03
- Akvaryum Malzemeleri kdrackgz 21:47
- Amazon Hançeri - Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 20:59
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 20:43
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:43
- Leptosoma Kitumba Firefighter 20:37
- Bakmadan Geçmeyin Mavi Göz Tül Erkekler L144 rebelfire 20:20
- Neo Soil 8l Aktif Toprak bubersteraryum 20:03
- Chihiros Aktif Toprak bubersteraryum 20:03
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 19:57
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 19:57
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 19:51
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 19:51
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 19:51
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 19:50
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 19:50
- Co2 Atomizer Dış Filtreye Takılan dream07 19:50
- Kribensis Çift (düzenli Yavru Veriyor) dream07 19:50
- Tül Kuyruk Serpae Tetra - Pacu Pirana Murat T. 19:47
- Orange Boessamani Rainbow Murat T. 19:47
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W!!! JapoJupo 19:20
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 19:20
- Saz Bitkisi selfish 19:05
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 18:46
- Neon Tetra, Tül Transgenetik Koksal Gurkan 18:05
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:05
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 18:00
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 18:00
- Estetik Kökler - İç Ve Dış Filtre Vasfi 17:35
- Hazır Kurulu Tank Vasfi 17:35
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:15
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 17:15
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 16:52
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 16:52
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 16:37
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 16:37
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 16:27
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 16:27
KULLANICILAR
- 160 Online Kullanıcı, 87 Üye
Online Kullanıcılar
Mert Kayış,
Furkann,
ArifhbsAquatics,
Kerems,
K3r3m,
sıtkı,
ahmetfiratozkaya,
Şahinöztürk,
burundi,
Ankaragucu,
Selo.,
Kaan59,
Ömür D,
KartalŞafak,
bahaburan,
Alberu,
Mateach,
Ehtiyar,
yavuzsezgin,
efkango,
Hidro Dinamik,
Shinouzen,
Dexter85321,
palio78,
abilge,
GhostKoi,
omerkykn,
Taha Yanık,
Betabalikluiy,
HaydarGul,
bendeniztayfun,
Larvaklm,
HarunYILDIRIM,
gavaser,
twinsoul,
giyotyn,
yamansengonca,
Berke39,
SinanBulut,
BurAkvarist,
MiSoSiKiaN,
Angelguy,
barskels,
Yasin034,
SUTEISHI,
alperenyagci,
Vlademirol,
hasancn,
muzunman,
Omerclk,
Rook1470,
SelmanAcikel,
Candelaa,
Ihtiyarrr,
Hobilenyum,
onur_0606,
sfcscannow,
euwre,
quest,
Ruchansuzen,
mali37,
ilkertesko,
OptikPr,
Padawan52,
BRHNSNMZ,
Canbudakkkk,
Ahmetaydin16,
swordfishhhh,
şansal,
Sercioo,
gkhn1903,
Armut26,
koz26,
Arnavutbiberi,
BerAttkcr,
ŞahanT.,
Corydoras.gram,
Mrtygn,
otoport,
Rhump,
gokhandemirci,
zebercet,
katmeroglu,
srnozcn,
Koksal Gurkan,
Burak PEKDEMİR,
magara,
Witchmann,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.