ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
chaetopelma
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2014 15:29
Son Ziyaret:
19 Şubat 2018 23:01
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Boğaç Kunt
Doğum Tarihi:
04 Kasım 1972
Yaş:
52
İl:
Ankara
Meslek:
Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/158624.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Biotope*
Bende de bir miktar ceviz yaprağı mevcut. Son derece bakir bir bölgeden toplamıştım. Egzoz, duman vs. hak getire.
İcabı durumunda seve seve yollayabilirim...

Kolaylıklar...
Bir Tüp İki Akvaryum
[URL]http://www.akvaryum.com/forum/co2_tupunden_cift_cikis_k633215.asp[/URL]

Yukarıdaki bağlantıda sorunuza dair fikir verici bir tartışma mevcut.
Malahit Yeşili Temini
ICH ya da Beyaz Benek etkeni parazitin biyolojik özelliklerinden dolayı tedavi sürecinde sıcaklığın illa ki 27 C civarında olması gerekir. Isıtıcı olmazsa olmaz.

Malahit yeşili bulmak zordur. Piyasada hazır preparatlar var. Onlardan birisini tercih edebilirsiniz...
Ankara Güvenilir Akvaryumcu Bilen Var Mı ?
Kızılay'da, Aksoy Pasajında "Doğa Akvaryum" var. Ziya bey.
Tavsiye ederim...
Camdaki Organizma
Ostracoda üyesi de olabilirler...
Hangi Kum Ve Kafa Motoru Seçmeliyim
Sansibar çok şık ancak çok ince bir kum. Ben akvaryumlarımdan bir tanesinde kullanıyorum. Zeminde siyah üzerinde Neonlar mutlaka çok hoş görüneceklerdir. Lakin mesela benim akvaryumumda cüce vatozlarım bu kumu çok rahatlıkla kazıyor ve hareketleri esnasında havalandırıyorlar.

Ayrıca kimi tartışmalarda Sansibarın ince olması sebebiyle bitki köklerine olumsuz etki yapabileceğinden bahsediliyor. Şahsen ben bir olumsuzluk yaşamadım şimdiye kadar.

Yine kum çok ince olduğu için dip çekimi zaman zaman eziyete dönüşebiliyor.

Madem nazlı bitkiler yetiştirmeyeceksiniz niçin ucuz ve estetik olan siyah (Hagen) kum tercih etmiyorsunuz?

[:)][EDIT]chaetopelma,2015-12-16 01:00:07[/EDIT]
Bombeli Kapak Aydınlatma
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158624/IMG_9241.JPG[/IMG]

Merhaba arkadaşlar,

Aynı akvaryumdan ben de var. Aydınlatma olarak 2x20w'lık floresan lamba kullanıyorum.
Tankım henüz yeni. Bitki olarak saz ağırlıklı. Karasu biyotopu olarak düşündüğüm için işin açığı bitkiler sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürsünler, başka bir beklentim yok. Standartlara göre sazlar için mevcut aydınlatmam da yeterli görünüyor. Buna rağmen tankın içi genelde karanlık gözüküyor. Bunda elbette torf filtrasyonu da önemli etken.

Hasılı konuyu heyecanla takip etmekteyim. Aydınlatma için ayrılan yere 2xphilips tornado cool daylight ve bir adet Sylvania Grolux T5 24w, nasıl olur acaba?

Teşekkürler...
İrice bir vatoz...
Arkadaşlar Antalya Gazipaşa Öğretmenevinde denk geldim... Paylaşmak istedim... 


Ankara da akvaryumcu
Merhaba Emre bey... Ankara'ya hoş geldiniz...

Bayındır 1 sokak, Aksoy Çarşısı'nda "Doğa Akvaryum" vardır. Sahibi Yusuf Ziya Doğan. Şiddetle tavsiye ederim...
50 lt'lik Yeşil Dünyam...


Boyut: 50x40x25 cm.
Kapasite: 50 lt (yaklaşık 40 lt su hacmi).
Canlılar: 5 adet Plati (2 erkek, 3 dişi), 3 adet Moli (1 erkek, 2 dişi), 3 adet Otocinclus affinis, 2 adet Pangio sp., 4 adet Anentome helena. Bitki olarak: Valisneria sp. (sanırım americana türünün bir varyetesi), Limnophila aquatica, Rotala sp., Ludwigia sp., Proserpinaca sp., Jawa yosunu.
Malzemeler: Sera Fil 60 iç filtre, 100 watt Lifetech ısıtıcı, Mayalı sistem CO2 seti ve buna bağlı Ista 3 in 1 CO2 difüzörü, Atman At-A2500 hava pompası, Zeminde Aquaclay+Dere kumu+az miktarda Hagen kum, 2x8 watt gün ışığı+18 watt Sylvania Grolux (günde yaklaşık 8 saat), 1 adet Mangrove+1 adet Mopani kökü.
Akvaryum Bakımı: Haftada 2 kez %15-20 su çekimi ve takviyesi.
Kullanılan Yemler: Sera Flora, Sera Vipan, TetraWafer Mix ve Pınar'ın dip yemi.
Kullanılan İlaçlar ve Katkılar: Microbe-Lift bacterial aquarium balancer (ihtiyaç durumunda), Misket Gübre, Sıvı Mikroelement Gübresi (Haftada 2 kez 2+2 ml, Göktürk Seyhan imalatı), Reeflowers Demir Gübresi (Haftada 1 kez yaklaşık 1 ml), Tetra PH testi (akvaryum PH'sı ~7.0-7.5).

Arkadaşlar merhaba ismin Kadir Boğaç Kunt. Ankara'da ikamet etmekte olan, 41 yaşında, Biyolog bir kardeşiniz, arkadaşınız, ağabeyinizim. 1990'lı yıllarda üniversitede öğrenci iken akvaryumculuk ile ciddi ciddi ilgilenmiştim. Lakin taktir edersiniz ki o yıllarda (Ankara'da bile) gerek balık, gerek bitki, gerekse ekipman çeşitliliği şimdilerdeki gibi değildi. Sera markasının piyasaya yeni yeni girmeye başladığı, Tetra marka yemlerin, test kitlerinin fahiş fiyatlarla satıldığı, hele hele Eheim marka bir dış filtre alabilmenin bilhassa bir öğrenci için hayal olduğu günler. 2000'lerin başlarından çok yakın bir zaman evveline kadar akvaryum hobime ara vermek zorunda kaldım. 

Yaklaşık iki ay önce epeydir evimizin deposunda mahzun mahzun bekleyen 50 litrelik küçük bir akvaryumu (-ki bir ahbabım hediye etmişti yıllar önce) eşimin de teşvikiyle kurma hevesine kapıldım. Bu süreçte "akvaryum.com" elim ayağım oldu adeta. Açılan konuların, paylaşılan tecrübelerin vaktim elverdiğince çoğunluğunu okudum. Bilgilerimi tazeledim, yeni yeni bilgiler edindim, kafamdaki sorulara cevaplar buldum. Bu vesileyle sitenin kurucu ve yöneticilerine; site içerisinde cömertce tecrübelerini paylaşan hobicilere, akvaryum sevdalılarına ayrı ayrı yürekten teşekkür ederim. Minnet ve şükranı hak ediyorsunuz.

Üniversitede öğrenci iken fakültemizin kütüphanesine Amerika kökenli bir akvaryumculuk derneğinin yayınladığı bir dergi gelirdi. Derginin ismini şu an hatırlayamıyorum ancak yarım yamalak İngilizcemle o günlerde "Bitkili Akvaryum" kurulumuna dair makaleler okuduğum hala hatırımda. Akvaryum kurmaya niyetlenip, akvaryum.com'un bilgi dolu dehlizlerinde yitip gittiğim günlerde ben de naçizane bitkili bir akvaryum kurmaya heveslendim. Beri yandan bu evvelden beri hayranı olduğum canlı doğuranları besleyebilmeme de vesile olacaktı. Şu an isteğim ve hedefim bir kaç nano akvaryumla yeterli tecrübeye sahip olduktan sonra tam destekli bir bitki akvaryumu ve ilaveten canlı doğuranlara ait biyotop akvaryumlar kurabilmek.


Sayfanın başında yer alan fotoğraf akvaryumumun güncel hali, hemen yukarıda ki ise balıkları ilk eklediğim gün (kurulumun 15 gün sonrası) çektiğim fotoğraf. Zeminde kum yüksekliği ortalama 5-6 cm. Az olsa da zaman zaman 10 cm'i bulduğu yerler var. Ki bu kısımları zeminde oksijensiz solunum yapan bakterilerin kolonileşebilmeleri için düşündüm. En alt katman çok ince kuvars+hagen; onun üstü Aquaclay; en üstte ise dere kumu mevcut. Ne yazık ki ilk kurulum aşamasında, bitkileri dikerken katmanlar birbirlerine girdiler (sinek teli kullanmamıştım).

Tabanı hazırlarken bitki köklerine yakın mesafelere misket gübre gömdüm. Sonrasında yaklaşık üç hafta bitkiler için -aydınlatma haricinde- hiç bir katkıda bulunmadım. İlk olarak akvaryumum için internet üzerinden de satış yapan İzmir kökenli bir firmadan Eheim 2211 satın almıştım. Ne yazık ki filtre çalışmasına, debisinde bir sorun olmamasına rağmen motordan gelen sürekli bir tıkırtı sesi vardı (lütfen videoyu yüksek sesle izleyiniz). 

[VID]http://www.dailymotion.com/video/x1l52st_eheim-2211_animals[/VID]

İlk başta hemen akıllara geleceği üzere filtrede hava olmasından kuşkulandım. Ona dair çözüm yolları aradım. Tecrübeli hobici arkadaşlarıma, satıcılara vs. danıştım. Ne yaptıysam ses asla kaybolmadı. Bunun üzerine satıcı ile temasa geçtim. Son derece kibar ve ilgiliydi, tavsiyelerde bulundu. Tıkırtı kaybolmazsa telaşlanmamamı ve filtreyi kendisine geri yollamamı telkin etti. Yolladım. Üç hafta sonra satıcıyı aradığımda "filtremi Eheim servisine gönderdiğini, filtrenin çalışıyor olduğunu" söyledi. Ben filtredeki tıkırtı sorununu hatırlatınca "bir kez daha servisi arayıp, kontrol ettireceğini ve filtremin en geç hafta sonu elimde olacağını" dile getirdi. Bu görüşmemin üzerinden de neredeyse 10 gün geçti. Hala filtremden ses yok. Neyse bu sadece bir anektod.

Filtre sorunumun akabinde bir tane Sera Fil 60 iç filtre satın aldım ve sistemime dahil ettim. Kullanan arkadaşlarım bilirler filtre çift modüllü. İlk modülde biyolojik sünger, ikincisinde ise aktif karbon mevcut. Ben aktif karbonu iki gün sonra çıkarttım ve boşalan modüle Eheim Prosubstrat ilave ettim (bir avuç kadar). Balıkları tanka koyuncaya kadar geçen sürede gün aşırı tanka azar azar bakteri kültürü ektim ve sıcaklığı 24 C'de sabitledim

İkinci hafta balıklar girdiler tanka. Bundan sonra bitkiler için haftada iki gün 2'şer ml. olmak üzere Sıvı Mikroelement Gübresi (Göktürk Seyhan imalatı) ve haftada bir gün 1 ml. Reeflowers Demir Gübresi eklemeye başladım. Bunlarla beraber "Excel Organik Karbon" solüsyonu da satın almıştım (yine Göktürk Seyhan imalatı). Ancak yosunlara zarar verebileceği düşüncesi ile şimdiye kadar hiç ilave etmedim tanka. Sizce etmeli miyim?

CO2 için ilk önce Ista'nın "Ista Co2 Diffuser Set" ini, sonra CO2 tabletlerini (günde 2 tablet) kullanmaya başladım. Ancak bunlar kafama yatmadı ve mayalı sistem kurdum. Şu an  Ista 3 in 1 CO2 difüzörü ile 24 saat (ancak ışıkları kapatınca hava motoru çalıştırıyorum) saniyede 2-3 baloncuk CO2 veriyorum tanka.

İlk haftalarda dikkatimi çekmemişti ancak zamanla tankın içerisinde çok sayıda adi salyangoz görünmeye başladı. Bunun üzerine geçen hafta 4 adet Katil Salyangoz ekledim.



&



&



&



Balıklarım ve bitkilerim sağlıklılar. Dişilerim hamile ve bitkilerim sık sık yeni sürgün vermekteler. Bir süre sonra seviye atlayabileceğime dair adeta cesaretlendirmekteler beni. Çok uzattım farkındayım. Okuyan, eleştiren, fikir beyan eden tüm akvaryum tutkunu dostlara şimdiden teşekkür ederim.

Sevgi ve saygı ile. Sağlıklı hobiler...

chaetopelma2014-04-03 14:14:07

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.