ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
JarmenKell
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Ağustos 2017 00:27
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Serhat Özenç
Doğum Tarihi:
17 Ağustos 1981
İl:
Meslek:
Elk. Y. Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Serhat Özenç
SON 7 MESAJI
Twinstar Nano
Merhaba
400 Litrelik ana tankımı en baştan kurdum ve twinstar nano'nun etkisini en baştan deneme şansım oldu. Sonuç olarak ilk denememden daha iyi sonuç aldığımı söyleyebilirim. İlk zamanlarda çok hafif ve sınırlı bir yosun oluşumu söz konusu idi. Bir sonraki adım olarak 6 adet otto ekledikten sonra bu oluşumlarda ortadan kalktı diyebilirim. Açıkçası yeni kurulum denemesinde aldığım sonuç bariz şekilde oturmuş bir akvaryumda aldığım sonuçtan daha iyi.
Berk Bey'in de ifadelerini destekler şekilde bende akvaryuma harcadığınız zamanı azaltan bir ekipman olarak gördüğümden kullanmaya devam edeceğimi söyleyebilirim. (En azından yedek kartuşum bitene kadar :p)JarmenKell 2014-07-06 04:46:07
Merhaba
400 Litrelik ana tankımı en baştan kurdum ve twinstar nano'nun etkisini en baştan deneme şansım oldu. Sonuç olarak ilk denememden daha iyi sonuç aldığımı söyleyebilirim. İlk zamanlarda çok hafif ve sınırlı bir yosun oluşumu söz konusu idi. Bir sonraki adım olarak 6 adet otto ekledikten sonra bu oluşumlarda ortadan kalktı diyebilirim. Açıkçası yeni kurulum denemesinde aldığım sonuç bariz şekilde oturmuş bir akvaryumda aldığım sonuçtan daha iyi.
Berk Bey'in de ifadelerini destekler şekilde bende akvaryuma harcadığınız zamanı azaltan bir ekipman olarak gördüğümden kullanmaya devam edeceğimi söyleyebilirim. (En azından yedek kartuşum bitene kadar :p)
Woody ( final )
[QUOTE=Gökhan GÖKÇE] [QUOTE=Keys]Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi basit bir tasarım oldu. Belki fazla sayıda bitkiyle daha da canlandırılabilir. Önerilere açığım.
[/QUOTE]
Belki sade bir tasarım demek daha doğru olur :p. Şahsen ben arka fonda mutlaka yüksek ve hacimli kökler yada arka plan bitkisi tercih ederim. Fakat bu tarzda oldukça sade durmuş. Elinize sağlık eminim ki 2 aya çok daha doygun bir görünüm olacaktır. Derinlik az sanırsam bu nedenle sadelik tercihi en doğru seçim olmuş sanki.JarmenKell 2014-06-02 00:42:43
[QUOTE=Gökhan GÖKÇE] [QUOTE=Keys]Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi basit bir tasarım oldu. Belki fazla sayıda bitkiyle daha da canlandırılabilir. Önerilere açığım.
[/QUOTE]
Arka en sağ tarafa ekipmanları da gizleyecektir düşüncesi ile; bir miktar saz, yahut bir iki kök cryptocoryne balansae olabilir düşüncesindeyim. ;)
[/QUOTE] Belki sade bir tasarım demek daha doğru olur :p. Şahsen ben arka fonda mutlaka yüksek ve hacimli kökler yada arka plan bitkisi tercih ederim. Fakat bu tarzda oldukça sade durmuş. Elinize sağlık eminim ki 2 aya çok daha doygun bir görünüm olacaktır. Derinlik az sanırsam bu nedenle sadelik tercihi en doğru seçim olmuş sanki.
Twinstar Nano
Merhaba
Genel olarak çok düzensiz olarak ilgilendiğim tankımda yosuna karşı azaltıcı etkisini gördüğümü söyleyebilirim. Yalnız şu çok net ki işi kitabına göre yapmadıktan sonra tek başına bir çözüm olmadığı muhakkak.
Bende nispeten kapasitesinin üzerinde taktığım 400 litrelik tankımda temel olarak yosun gelişimini durdurması sonucu yosunların azaldığına (vatoz, karides ve canlı doğuran grubunun yosunları yemesi sonucu) şahit oldum. Ve bu kadarından bile memnunum :p
Cihazın en temel etkisi ilk sistem kurulumunda oluşabilecek denge eksikliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak.
Bu bütçenin yük olmayacağı kişiler için alınabilecek bir cihaz aksi taktirde diğer emek yoğun alternatifleri değerlendirmekte fayda var.
Sonuç olarak doğru bir tanede olsa ona giden birçok yol olduğu aşikar. Ben buna para ayırmam diyenler için sizlerin bahsettiği birçok farklı çözüm var. Bunların başında su kimyasını bilip yeterli ilgiyi göstermek geliyor.
Saygılar..
Merhaba
Genel olarak çok düzensiz olarak ilgilendiğim tankımda yosuna karşı azaltıcı etkisini gördüğümü söyleyebilirim. Yalnız şu çok net ki işi kitabına göre yapmadıktan sonra tek başına bir çözüm olmadığı muhakkak.
Bende nispeten kapasitesinin üzerinde taktığım 400 litrelik tankımda temel olarak yosun gelişimini durdurması sonucu yosunların azaldığına (vatoz, karides ve canlı doğuran grubunun yosunları yemesi sonucu) şahit oldum. Ve bu kadarından bile memnunum :p
Cihazın en temel etkisi ilk sistem kurulumunda oluşabilecek denge eksikliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak.
Bu bütçenin yük olmayacağı kişiler için alınabilecek bir cihaz aksi taktirde diğer emek yoğun alternatifleri değerlendirmekte fayda var.
Sonuç olarak doğru bir tanede olsa ona giden birçok yol olduğu aşikar. Ben buna para ayırmam diyenler için sizlerin bahsettiği birçok farklı çözüm var. Bunların başında su kimyasını bilip yeterli ilgiyi göstermek geliyor.
Saygılar..
Twinstar Nano
Merhaba
Ürün önce Kore'de patent almış. Neredeyse tüm dünyada patent başvurusu var gözüküyor. US başvurusunda sistemin işleyişini anlattıkları dokümanın linki aşağıdaki gibi.
http://www.mediafire.com/view/2cluzuwto74hl4j/US2013284108A1.pdfJarmenKell 2014-04-25 14:18:40
Merhaba
Ürün önce Kore'de patent almış. Neredeyse tüm dünyada patent başvurusu var gözüküyor. US başvurusunda sistemin işleyişini anlattıkları dokümanın linki aşağıdaki gibi.
http://www.mediafire.com/view/2cluzuwto74hl4j/US2013284108A1.pdf
Twinstar Nano
Fırsatım olursa yarın ürünün patent dokümanını bulmaya çalışayım. Teknolojisini merak edenlere fikir verir umarım.
Açıkçası ben hiçbir şeyin mucize niteliğinde bir çözüm olacağına inanmıyorum. Beklentim tam anlamıyla destekleyici bir ürün olması. Yalnız genel alışkanlığımız olarak her şeyi yanlış yapıpta bir tane doğru üzerinden başarıya ulaşmayı beklememek lazım. Dolayısıyla ilk defa denediğim bu sistemin ancak doğru bir altapıda destekleyici bir ürün olacağını düşünüyorum. Yani benim için yosuna karşı canlı doğuran yerine tetra türlerini besleyip canlı doğuranın taşıdığı yükü bu cihazın kapatabilmesi yeterli :p
Şu anki denememde başarılı olmasını pek bekleyemiyorum. Zira aksattığım gübreleme ve su değişimleri düzensiz yemleme yapmam, taban kumumun ve akvaryumun problemlerini çözecek bir ürün olamaz.) Ancak birkaç ay sonra tüm sistemi (akvaryum, kum, aydınlatma)yeniledikten sonra elde edeceğim sonuçlar daha yardımcı olacaktır.
Mümkün olursa spectrum kontrolünü de yapıp ona göre yosun dengesini test edip sizinle paylaşamaya çalışırım. Genel olarak bazı bilimsel çalışmalarımızda ışığın baskın dalga boyunu kontrol ederek farklı bitkilerin gelişimini manipüle edebiliyoruz. Açıkçası akvaryumda denemedim ama ilgilenen deneyimli bir arkadaşa bu tip bir demo sistem kurup (hediye de olabilir :p) deneyimlerini paylaşmasını isteyebilirim. Nano ölçekli bir tank olursa bana maliyeti de az olacağından daha kolay yardımcı olurum. Tabi bizim için fotosentez hızı esas olduğundan ortamdaki co2 çözümürlülüğünü de takip etmek gerekebiliyor. Bu denli teknolojik bir sistemi bu sene sonu gibi kurup deneyicem. Fakat gözlem konusunda tecrübeli birileri yardım ederse sevinirim.
Bir ara konuyla ilgili arkadaşlar ile sohbet edip ışık ve fotosentez hızı konusunda özel bir konu başlığı açarak başka alanlarda kullandığımız teknik/teknolojileri aktarmaya çalışırım. Yalnız öncesinde ilgili arkadaşlarla biraz sohbet edip içerik belirlemek gerekecektir. Açıkçası birara forumda aydınlatma ile ilgili başlıklara baktım. Bazı içerikler gerçekten güzel hazırlanmış fakat genellikle eksiklik ve yanıltıcı içerikler ağırlıkta maalesef. Özel bir başlık olursa fırsat oldukça hem laboratuar sonuçlarını hem de DIY sistemler için önerilerimizi, hemde fotosentez hızını maksimize edecek detayları sade bir dille aktarabilirim.
JarmenKell 2014-04-25 00:00:06
Fırsatım olursa yarın ürünün patent dokümanını bulmaya çalışayım. Teknolojisini merak edenlere fikir verir umarım.
Açıkçası ben hiçbir şeyin mucize niteliğinde bir çözüm olacağına inanmıyorum. Beklentim tam anlamıyla destekleyici bir ürün olması. Yalnız genel alışkanlığımız olarak her şeyi yanlış yapıpta bir tane doğru üzerinden başarıya ulaşmayı beklememek lazım. Dolayısıyla ilk defa denediğim bu sistemin ancak doğru bir altapıda destekleyici bir ürün olacağını düşünüyorum. Yani benim için yosuna karşı canlı doğuran yerine tetra türlerini besleyip canlı doğuranın taşıdığı yükü bu cihazın kapatabilmesi yeterli :p
Şu anki denememde başarılı olmasını pek bekleyemiyorum. Zira aksattığım gübreleme ve su değişimleri düzensiz yemleme yapmam, taban kumumun ve akvaryumun problemlerini çözecek bir ürün olamaz.) Ancak birkaç ay sonra tüm sistemi (akvaryum, kum, aydınlatma)yeniledikten sonra elde edeceğim sonuçlar daha yardımcı olacaktır.
Mümkün olursa spectrum kontrolünü de yapıp ona göre yosun dengesini test edip sizinle paylaşamaya çalışırım. Genel olarak bazı bilimsel çalışmalarımızda ışığın baskın dalga boyunu kontrol ederek farklı bitkilerin gelişimini manipüle edebiliyoruz. Açıkçası akvaryumda denemedim ama ilgilenen deneyimli bir arkadaşa bu tip bir demo sistem kurup (hediye de olabilir :p) deneyimlerini paylaşmasını isteyebilirim. Nano ölçekli bir tank olursa bana maliyeti de az olacağından daha kolay yardımcı olurum. Tabi bizim için fotosentez hızı esas olduğundan ortamdaki co2 çözümürlülüğünü de takip etmek gerekebiliyor. Bu denli teknolojik bir sistemi bu sene sonu gibi kurup deneyicem. Fakat gözlem konusunda tecrübeli birileri yardım ederse sevinirim.
Bir ara konuyla ilgili arkadaşlar ile sohbet edip ışık ve fotosentez hızı konusunda özel bir konu başlığı açarak başka alanlarda kullandığımız teknik/teknolojileri aktarmaya çalışırım. Yalnız öncesinde ilgili arkadaşlarla biraz sohbet edip içerik belirlemek gerekecektir. Açıkçası birara forumda aydınlatma ile ilgili başlıklara baktım. Bazı içerikler gerçekten güzel hazırlanmış fakat genellikle eksiklik ve yanıltıcı içerikler ağırlıkta maalesef. Özel bir başlık olursa fırsat oldukça hem laboratuar sonuçlarını hem de DIY sistemler için önerilerimizi, hemde fotosentez hızını maksimize edecek detayları sade bir dille aktarabilirim.
Twinstar Nano
Merhaba
Bugün Berk beyle birlikte akvaryuma twinstar nanoları çocuk edasıyla kurup mucizeyi beklemeye başladık :p.
Şaka bir yana ürünle ilgili övgü dolu şeyler duyunca önce patentine baktırdım. Japonyada alınmış gözüküyordu. Sonra üreticinin koreli olduğunu duyunca berk beyi arayıp denemek için getirmeyi düşündüğümü söyledim. Şanstırdır ki tayvan(Taipei) da kendi ofisimiz var oradaki arkadaşlardan rica ettiğimizde genel olarak bir dağıtıcıdan bize 3 adet denememiz için gönderdi.
Sonuçları sizinle yakın zamanda paylaşırız inşallah.
Nanolar 2 modda çalışıyor. Ben 240L modunda çalıştırıyorum fakat Akvaryumum 360-400 litre civarı. Dolayısıyla ne kadar etkili olur yada bu şekilde kullanmak uygunmudur bilemeden deneysel olarak bir çalıştırmaya başladım.
Yalnız ürün için özellikle yeni kurulumlarda kullanım yani temel yosun problemi başlamadan önce kullanımda etkileri övülüyor. Zaten varolan tesislere kurulum öncesi alglerin ve filtrelerin temizlenmesini vs öneriyorlar.
Ben genel kullanım önerilerinden farklı bişey deniyorum. İçerisinde belirli bir yosun problemi olan ve önerilen kapasitenin üzerindeki bir tankta yosun gelişmini azaltıp azlatmadığını görmek istiyorum. Akvaryum içerisinde 100-150 kadar mavi beyaz inci karides. 30-40 kadar amber. 30 kadar canlı doğuran (yosun mücadelesi için)ve 10 kadar farklı vatoz türleri (LDA, L144, Siyah tül vb) bulunuyor.
Beklentim sadece yosun oluşumunun yavaşlaması ve canlı doğuranlar ile karideslerinde var olanları tüketmesi şeklinde. (Mevcut yosun problemi co2 sistemindeki arızayı farketmeyip düzensiz gübreleme yapıp co2 vermemem hatta su değişimlerini aksatmam sebebi ile oluştu. Çoğunlukla da kahverengi yosun oluştu)
Sonucu sizlerle paylaşırım.
NOT:Tayvan'daki ofisteki arkadaş vakit problemimiz olmasa genel satıcılardan rahatlıkla daha ucuza alınabileceğini söyledi. Yaklaşık 170 $ gibi.
Üreticiden doğrudan ithal edilirse fiyat çok daha makul olacaktır diye düşünüyorum. Ama ne olursa olsun ticari kanal üzerinden Türkiye ye getirilirse 250$ dolara satılacaktır diye düşünüyorum. Zira Avrupa pazar fiyatının çok da altında satışı üretici tarafından kabul edilmeyecektir. Yaza doğru Tayvan ofise bir haftalığına gidicem. Gelirken bir iki tane daha getirmeye çalışırım.
JarmenKell 2014-04-24 19:33:08
Merhaba
Bugün Berk beyle birlikte akvaryuma twinstar nanoları çocuk edasıyla kurup mucizeyi beklemeye başladık :p.
Şaka bir yana ürünle ilgili övgü dolu şeyler duyunca önce patentine baktırdım. Japonyada alınmış gözüküyordu. Sonra üreticinin koreli olduğunu duyunca berk beyi arayıp denemek için getirmeyi düşündüğümü söyledim. Şanstırdır ki tayvan(Taipei) da kendi ofisimiz var oradaki arkadaşlardan rica ettiğimizde genel olarak bir dağıtıcıdan bize 3 adet denememiz için gönderdi.
Nanolar 2 modda çalışıyor. Ben 240L modunda çalıştırıyorum fakat Akvaryumum 360-400 litre civarı. Dolayısıyla ne kadar etkili olur yada bu şekilde kullanmak uygunmudur bilemeden deneysel olarak bir çalıştırmaya başladım.
Yalnız ürün için özellikle yeni kurulumlarda kullanım yani temel yosun problemi başlamadan önce kullanımda etkileri övülüyor. Zaten varolan tesislere kurulum öncesi alglerin ve filtrelerin temizlenmesini vs öneriyorlar.
Ben genel kullanım önerilerinden farklı bişey deniyorum. İçerisinde belirli bir yosun problemi olan ve önerilen kapasitenin üzerindeki bir tankta yosun gelişmini azaltıp azlatmadığını görmek istiyorum. Akvaryum içerisinde 100-150 kadar mavi beyaz inci karides. 30-40 kadar amber. 30 kadar canlı doğuran (yosun mücadelesi için)ve 10 kadar farklı vatoz türleri (LDA, L144, Siyah tül vb) bulunuyor.
Beklentim sadece yosun oluşumunun yavaşlaması ve canlı doğuranlar ile karideslerinde var olanları tüketmesi şeklinde. (Mevcut yosun problemi co2 sistemindeki arızayı farketmeyip düzensiz gübreleme yapıp co2 vermemem hatta su değişimlerini aksatmam sebebi ile oluştu. Çoğunlukla da kahverengi yosun oluştu)
NOT:Tayvan'daki ofisteki arkadaş vakit problemimiz olmasa genel satıcılardan rahatlıkla daha ucuza alınabileceğini söyledi. Yaklaşık 170 $ gibi.
Üreticiden doğrudan ithal edilirse fiyat çok daha makul olacaktır diye düşünüyorum. Ama ne olursa olsun ticari kanal üzerinden Türkiye ye getirilirse 250$ dolara satılacaktır diye düşünüyorum. Zira Avrupa pazar fiyatının çok da altında satışı üretici tarafından kabul edilmeyecektir. Yaza doğru Tayvan ofise bir haftalığına gidicem. Gelirken bir iki tane daha getirmeye çalışırım.
Twinstar : Tüm alglere son!
Arkadaşlar Merhaba
Arkadaşlar Merhaba
SON MESAJLAR
- Makrakantam Sürekli Saklanıyor ahmetfiratozkaya, 13:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Silikonunda Kabarcıklar MasterChief, 12:50
Yeni Üye Forumu - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? alperonal, 12:24
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Güne Yavru Karides Sürprizi Tcanis, 12:23
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Metodu (ternapi) ahmetfiratozkaya, 12:13
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 12:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İstanbul Anadolu Yakası Co2 Dolumu,fiyat Bilgisi onur55, 10:39
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Mı? Lepistes Mi? YOTHAN, 10:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor giyotyn, 10:06
Yeni Üye Forumu - Veliferalar Hakkında Detaylı Bir Yazı bendeniztayfun, 09:16
Canlı Doğuranlar - Co2 Mayalı Sistem Yosun Yapar Mı bendeniztayfun, 07:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasımda Aşk Başkadır Mt_aquascaping, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? AlperKrks, 00:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Aynı Anda Ölduler ytugcek, 23:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Acil Durum Bu Beyaz Benek Mi Ehtiyar, 23:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Çöpçü Balığım Çok Bitkin Ve Hareketsiz. Sadullah016, 22:17
Yeni Üye Forumu - Vatoz Ve Japon Balığı Bakımı Taha Yanık, 22:15
Yeni Üye Forumu - Su Marulu Hk. Mirza Adar, 21:49
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Hobi Lapistes Egoli37, 21:22
Yeni Üye Forumu - Atremianın Akvaryum Suyunun Tds Ye Etkisi Hamite07, 20:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Midaslarim Yavrulamiyor valarmorghulis12, 20:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Bulanık Mı? Nurşah, 19:37
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? Koksal Gurkan, 19:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Bunlar Ne? Kharoon, 18:45
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 17:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Balığımın Hareketsizlik Problemi Göksel D, 17:10
Yeni Üye Forumu - 60 X 50 X 50 Akvaryum Hakkında.. Aguamentist, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Trop. Yavru Bakımı BJK-123, 16:42
Tropheus - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum koc006, 16:09
Tropheus - Yeni Başlayan Akvaryumu Taha Yanık, 16:01
Yeni Üye Forumu - Konuyla İlgili Bilgisi Olan ? Yunuss058, 15:58
Yeni Üye Forumu - Kayalık Habitat BJK-123, 15:53
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 15:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Tropheus İçin Aydınlatma Ve Dekor BJK-123, 15:15
Tropheus - Nematod'un En İyi Çözümü Nedir? smetdman, 14:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Kökleri Topraklı Bitkiler Sorun Olur Mu? Aguamentist, 14:00
Bitki Akvaryumları Genel - Filitre Önerisi YOTHAN, 13:53
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistesler Hakkında. Aguamentist, 13:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Balığın Problemi Nedir ? Ehtiyar, 13:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Blody Mary Karides Yanina Baska Hangi Karides Ekle Aguamentist, 13:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35x35x35 Bitkili Tank Balık Adeti Kaç Olmalı KaanE, 12:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dere çakılında çöpçü olur mu? scorpion26, 12:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığın Türü Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz? |BuRaK|, 11:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 10:38
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b 2600tlye Hala Alinirmi Aguamentist, 10:38
Fiyat Forumu - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Conix, 09:57
Labirentliler - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Muratakdag, 09:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses Akvaryumu Orhan76, 09:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Japon Balıklarının Kavgası Muhammedcay, 09:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu coral Blue Ne İşe Yarar? darkaura, 09:21
Aydınlatma
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 13:16
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:16
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:16
- Malawi Erkekler AlisBaba 13:15
- Dış Filtreler AlisBaba 13:15
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 13:13
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 13:13
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 12:53
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 12:53
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 12:38
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 12:38
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 12:38
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:29
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:05
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 12:00
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 12:00
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 12:00
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 12:00
- Tanganyika Regani Cichlid Yavruları iakyol 11:58
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 11:47
- Spotted Angelfish Hiko 11:47
- Black Venezuela Corydoras Hiko 11:47
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 11:32
- Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 11:27
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 11:19
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 11:17
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 11:07
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 11:07
- Aksan Akvaryumlar (60x40x40) (60x30x40) kaganbozkurt 11:06
- Fahaka Puffer etotek 11:01
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:49
- Led Driver 36-48w ilh4n 10:14
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 10:14
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 10:14
- Katil Salyangozlar erosennin 10:07
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:47
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:47
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:47
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:47
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:47
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 09:35
- Speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 09:35
- Dişi L144 5 Cm mgokturk 09:25
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 08:59
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 08:59
- Afrika Cichlidleri devito 07:57
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 07:57
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 07:32
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:32
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 07:32
KULLANICILAR
- 147 Online Kullanıcı, 80 Üye
Online Kullanıcılar
Balik76,
denizim20,
farabix13,
bendeniztayfun,
Akax,
Gastropoda,
Kazmakul12,
İskorpit,
pegasusa,
Bibliyorlar,
Muhammedbedri,
wallece,
Balikcidede,
M_usta,
Cengizbey1316,
darkLightning0,
efsane07,
blenny,
Berkant,
MiSoSiKiaN,
MasterChief,
club1520,
mlh06,
mightymurat,
Furcifer,
Öğretmen Ali,
the__legend,
aktugsedat,
Tugberk,
AmatorAkvryumcu,
MehmetSerkan,
HakanYeni,
KaanE,
ZET,
Muratakdag,
Ebubekir ATAR,
vagus,
kadir0606,
sedaterdem,
cekhslsls,
kadir_7,
serkan1903,
karabey97,
YOTHAN,
paxal,
OrdiBuko,
Liga,
şansal,
Erkan1661,
DenizUlucutsoy,
Brdk64,
A2626,
AlperKrks,
Eren88,
Vexpy,
poladeruc,
Mert Kayış,
Best Fish,
mgokturk,
Dexter85321,
sunnytek,
lojistisyen,
cihatkaraca,
Aquaristtr,
Mirza Adar,
Şahinöztürk,
Cucevatozcu,
Kayasdt,
ahmetfiratozkaya,
Lepistes..,
reano,
demian,
UrasArt,
DTxLorD,
Ardasa,
AlisBaba,
diaslayt,
darkaura,
Tcanis,
Hidro Dinamik,
Samoo,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.