ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CKuymulu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ekim 2006 18:55
Son Ziyaret:
01 Ocak 2021 17:36
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cüneyt kuymulu
Doğum Tarihi:
01 Haziran 1974
Yaş:
50
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/16595.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Anubias'ım çiçek açtı
Anubias da diğer canlılar gibi iyi bakıldığında kendi lisanı ile teşekkür ediyor. Benim akvaryumumdaki Anubias da çiçeklendi.

 
su yüksekliği ile aydınlatma hesaplama
Buna benzer birçok başlık açılmış biliyorum, ancak hiçbirisinde amaçlanması gereken hedef net belirtilmemiş gibi geldi bana. Bu yüzden cevabınız kısa ve öz olmuş. Teşekkür ederim. Bu durumda watt ölçeği yerine öncelikle lümen hesabı yapmak ve aynı zamanda gün ışığı spekturumu sağlayacak bir ışıklandırma seçerek sağlıklı bitkili akvaryumlar elde etmek mümkün.

Akvaryumumda kullandığım 2*25 watt floresanlar ile aldığım sonuç şu şekilde:









Bitkileri dikeli henüz 1 hafta oldu. Kondisyonları iyi gözüküyor ancak riske atmak istemediğim için ilave aydınlatma konusunda düşünüyorum. 



su yüksekliği ile aydınlatma hesaplama
Forumdaki hesaplama araçlarına göre yeni kurduğum bitkili akvaryumun (100*45h*40) üzerindeki 2*25 watt aydınlatmanın az olduğu yönünde bir sonuca ulaştım. Kafama takılan soru şu: biz bu hesaplamayı yaparken akvaryumun yüksekliğine göre litre hesabı yapıp, litre başına 0.5 watt gerekli gibi bir formül kullanıyoruz. Oysa derinlik arttıkça ışık kırılıyor ve watt ihtiyacı artıyorsa o zaman litre başına watt  hesaplaması yanlış olmuyor mu? Yani 45 cm yükseklikteki bir akvaryumda 7 cm kum var ise bu yükseklik 38 cm düşer. Birde bitkinin boyunu hesaba katmak gerekmez mi? Bitki de 10 cm desek su yüzeyi ile bitki arasında kalan mesafe 28 cm. O zaman 45 cm de kırılan ışık ile 28 cm de kırılan ışık miktarı (kayıp) aynı olmayacaktır.
 Yani hesaplama aracına bakarsak benim akvaryumum için önerilen aydınlatma miktarı 90 watt. Oysa bu hesap litre başına watt olarak hesaplama ile elde ediliyor. Peki kum ve bitki yüksekliğini de düşünürsek bu hesaplama yanlış olmuyor mu sizce?
Kuzgun2013-09-14 22:52:40
Yeni bir belgesel
Arkadaşlar National Geographic Wild kanalını izleme şansına sahipseniz bu pazar günü (15.09.2013) saat 20:00 da Akvaryum Dünyası adında bir belgesel başlıyor. Hepinizin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. 

Belgesel ile ilgili link:

http://natgeotv.com/tr/akvaryum-dunyasi





Hemen bir ilave yapayım. Yayın akışına baktım sanırım belgesel pazar günü başlamıyor. Bugün de varmış. İyisimi ben yayın akışını direk yazayım buraya :D



Kuzgun2013-09-11 10:24:25
Plexiglass
[QUOTE=misissippi]Plexi çok esnek çok kullanışlı olmuyor ben kullandım bir süre sürekli eğiliyor.. tavsiyem strafordan kapak yapımı var forumda onları incelemeniz maliyeti de düşük kullanımı da daha iyi ve plexiden bile daha hafif[/QUOTE]

Tavsiye için teşekkürler. Bugün bir reklamcı buldum. 5mm. Plexiglassın eğilmeyeceğini söyledi. Ayrıca akvaryumun merkezinde 2 cam arasında oldukça geniş bir emniyet kuşağı var. Bununda destek olacağını düşünerek siparişi verdim. 86,5 uzunluk bombeli tank olduğu için kenarlarda 41 merkezde 44 cm olacak şekilde ölçü verdim. Bu ölçüye göre lazer kesim yapılacak. Ücret 50tl tuttu. Camdan çok daha güvenilir ve hafif olduğu için bunu tercih ettim.
Plexiglass
Halen kullandığım 100*55*40 fabrikasyon akvaryumun kapağı çok hantal ve ağır. Kapağı komple kaldırıp yerine Plexiglass kestirmek istiyorum. Ancak kullanacağım aydınlatma armatürü bu plexiglass buhar camının üstünde olacak. Kısaca durumu özetledikten sonra aklıma takılan sorularım şu şekilde:
1- Şeffaf dahi olsa plexiglass ışığı azaltır mı? Bitkilerin yetişmesine engel olur mu?
2- İzmir Karşıyaka' da Plexiglass temin edebileceğim ve kestirebileceğim reklamcı var mıdır?
3- Eğer kullanan varsa geçen süre içinde kireçlenme olacak Plexiglass kireçten nasıl arındırılır? Temizliği kolay mıdır? 
Japon ve Vatoz
Merhaba, Vatoz ve Japon balığı konusunda yakın zamanda yaşadığım tecrübe sebebiyle bu iki türün kesinlikle yanyana olmaması gerektiğini söyleyebilirim. Gözüm gibi baktığım 10cm lik 2 adet vatozumun gece avlanan birer avcı olduğunu öğrendiğimde oldukça şaşırdım. Özellikle üreme döneminde vatozların erkek olanları çok agresif oluyor. Mümkünse japonları kendi türleri ile bir arada tutun. Hacimleri sebebiyle zaten akvaryumu yeterince dolduruyorlar başka türe gerek kalmıyor.
dişiyi yavruluğa almak
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Akvaryum yeterince bitkiye sahip bu durumda yavrulardan kaçıp saklanabilenleri sonradan yakalayıp yavruluğa koymak daha mantıklı olacak.
dişiyi yavruluğa almak
Canlı doğuranlarda hamile olan dişiyi yavruluğa alma zamanını nasıl ayarlayabiliriz? Erken aldığımızda uzun süre ufacık yavrulukta hapis kalıyor, geç kaldığımızda ise yavruları kaybetme ihtimali çok yüksek. Uygun vakti ayarlamanın yolu nedir?
Kara kaplumbağasına teraryum
Bana kalırsa kara kaplumbağası gibi türlerin evde hobi amaçlı beslenmesi doğru değil diye düşünüyorum. Bu tıpkı fanusta japon balığı beslemeye benziyor. Ne kadar profesyonelce hazırlanırsa hazırlansın hiç bir yapay ortam bu canlıların yaşadığı ortamdaki sağlık ve beslenme koşullarını sunmaya imkan tanımaz. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.