ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Rastnord
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Haziran 2017 15:15
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Murat ARSLAN
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1984
İl:
Bursa
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Murat ARSLAN
SON 10 MESAJI
Limon Neden Kapanır? ( Resimli )
Sehir disinda oldugumdan foto koyamayacagim ancak en kisa zamanda eklerim... Zeminde aquabasis, lav kirigi, aquaclay, zeolit ve hagen var... Hagenin altinda yasmut misket gubre (5 kucuk 5 orta boy) sazlar haric diger bitkilerin gelisimleri cok hizli ancak limonun ki buzusme degil tam anlamiyla geri sarma gibi... En son yanlara actigi yapraklarini ve digerlerini geri kapatiyor yani küsmüş gibi:) sazlar da nedense surekli curuyup kopuyor... Bugun cikardim kokleri camur gibi olmus... Galiba curuyor... Ancak bir iki tanesinde yana surgun verip yeni saz kok olusumu gordum ana kok camur gibi ama digeri temiz... Olmeden once son bi soy cabasi gibi :/ bu arada sazlari 3-4 kok birlikte ekmistim orada mi yanlis yaptim acaba...Rastnord 2014-11-01 18:37:18
Sehir disinda oldugumdan foto koyamayacagim ancak en kisa zamanda eklerim... Zeminde aquabasis, lav kirigi, aquaclay, zeolit ve hagen var... Hagenin altinda yasmut misket gubre (5 kucuk 5 orta boy) sazlar haric diger bitkilerin gelisimleri cok hizli ancak limonun ki buzusme degil tam anlamiyla geri sarma gibi... En son yanlara actigi yapraklarini ve digerlerini geri kapatiyor yani küsmüş gibi:) sazlar da nedense surekli curuyup kopuyor... Bugun cikardim kokleri camur gibi olmus... Galiba curuyor... Ancak bir iki tanesinde yana surgun verip yeni saz kok olusumu gordum ana kok camur gibi ama digeri temiz... Olmeden once son bi soy cabasi gibi :/ bu arada sazlari 3-4 kok birlikte ekmistim orada mi yanlis yaptim acaba...
Güncel:)
Güncel:)
Merhabalar... Akvaryumu kuralı 1 hafta oldu, 2. gün bitkileri, dün de balıkları koydum. Balıkları koyana kadar ( yada ilk 5 günde ) 3 yaprak açan ve üst kısmı kızaran limon, dünden beri kapanmaya başladı. Sanki gelişiminin videosunu çekmişim de geri sarıyormuşum gibi. Az önce baktım, son iki yaprağını resmen birbirine yapıştırmış. CO2 vermiyorum, yasmut sıvı gübre ve fresh elements kullandım birer kez sadece. Işıklandırma da 36 adet 1er wattlık led, karışık dalga boylarında. Gövdesinde dikene benzer olgular iyice belirginleşti ancak yeni bitkilerde normal sanırsam. 5 çeşit bitki var, yoğun denebilir. Hiç su değişimi yapmadım, sıvı gübreleri de kullanmadım tekrar. Bunlardan biri sebep olabilir mi acaba?
Rastnord 2014-11-03 15:16:23
Merhabalar... Akvaryumu kuralı 1 hafta oldu, 2. gün bitkileri, dün de balıkları koydum. Balıkları koyana kadar ( yada ilk 5 günde ) 3 yaprak açan ve üst kısmı kızaran limon, dünden beri kapanmaya başladı. Sanki gelişiminin videosunu çekmişim de geri sarıyormuşum gibi. Az önce baktım, son iki yaprağını resmen birbirine yapıştırmış. CO2 vermiyorum, yasmut sıvı gübre ve fresh elements kullandım birer kez sadece. Işıklandırma da 36 adet 1er wattlık led, karışık dalga boylarında. Gövdesinde dikene benzer olgular iyice belirginleşti ancak yeni bitkilerde normal sanırsam. 5 çeşit bitki var, yoğun denebilir. Hiç su değişimi yapmadım, sıvı gübreleri de kullanmadım tekrar. Bunlardan biri sebep olabilir mi acaba?
Teşekkürler...
Bu Nedir Bilen Var mı?
bitkileri öğretmenali'den aldım... dediğiniz gibi başka bir izahı yok...
bitkileri öğretmenali'den aldım... dediğiniz gibi başka bir izahı yok...
Bu Nedir Bilen Var mı?
[QUOTE=GOLDFISH] Murat bey akvaryumunuza eklediğiniz bitkiler muhtemelen doğadan toplama bitkiler olduğu için onlarla birlikte gelen yusufçuk böceğinin larvasıdır.Malum bu canlılar doğada ve genelde göl ve bataklık ortamında yaşıyor ve çoğalıyorlar.
[/QUOTE]
Ben bu bitkileri paket şeklinde aldım, ancak yerinden aldım... Arkadaş akvaryumdan tek tek çıkararak verdi... Adamı uayrmalı mıyım? Yoksa arkadaş bunları doğadan toplayıp akvaryuma mı koydu? Acaip bitkiler de değil zeytin limon gibi kolay bitkiler yani...
[QUOTE=GOLDFISH] Murat bey akvaryumunuza eklediğiniz bitkiler muhtemelen doğadan toplama bitkiler olduğu için onlarla birlikte gelen yusufçuk böceğinin larvasıdır.Malum bu canlılar doğada ve genelde göl ve bataklık ortamında yaşıyor ve çoğalıyorlar.
[/QUOTE]
Ben bu bitkileri paket şeklinde aldım, ancak yerinden aldım... Arkadaş akvaryumdan tek tek çıkararak verdi... Adamı uayrmalı mıyım? Yoksa arkadaş bunları doğadan toplayıp akvaryuma mı koydu? Acaip bitkiler de değil zeytin limon gibi kolay bitkiler yani...
Bu Nedir Bilen Var mı?
teşekkür ederim...
teşekkür ederim...
Bu Nedir Bilen Var mı?
Merhabalar... iki gün önce tankı kurdum, dün de bir yerden bitki aldım bolca... henüz içinde balık vs yok... az önce dış filtre hortumunun kenarında bu vardı... nedir bu necidir bilen var mıdır acaba?
Merhabalar... iki gün önce tankı kurdum, dün de bir yerden bitki aldım bolca... henüz içinde balık vs yok... az önce dış filtre hortumunun kenarında bu vardı... nedir bu necidir bilen var mıdır acaba?
son resmi google görsellerde arattım şöyle bir site çıktı...
http://www.jugbay.org/volunteer/macroinvertebrate_sampling
ancak tam anlayamadım... nedir ne değildir diye... yardımcı olursanız sevinirim...
teşekkürler...
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Biliyorum ve hatta şimdi anlıyorum saçmaladığım yerleri:)
Rastnord 2014-10-26 17:12:29
Biliyorum ve hatta şimdi anlıyorum saçmaladığım yerleri:)
Bana bile led düzeneği yaptırdınız ya, bu bile ayrı bi konu olur...
Buyrun;
Sabrınız ve yardımınız için teşekkür ederim... resmi dikkatli incelerseniz ne kadar saçmaladığımı görürsünüz... :)
Cılız yananlar bozuk yada ben mi yakmışımdır yoksa bağlantısında zayıflık falan mıdır acaba?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]Oncelikle her ledin kesikli kismi arti degil. modelden modele degisiyor. altin rengi bacaklarda genelde buyuk olan isaretli bacak arti oluyor, gumus rengi olanlarda tam tersi, isaretli bacak eksi. en iyisi ledleri takmadan bunlari 3volt pil yada voltimetrenin buzzeri ile test etmek. devre seri baglanti oldugundan tek bir led bile ters baglanirsa yada bozuk olursa tum devre calismaz. devreniz calismazsa muhtemel nedeni ya ters baglanan bir leddir, tada tutmayan bir soguk lehim. bunlari kontrol edin. voltimetreniz varsa buzzer modunda baglantilar ve ledler kolayca kontrol edilebilir.
devre baglantilarina gelirsek oncelikle pcb nizin seri devre oldugundan emin olun. bazi pcb lerde, genellikle rgb pcb lerinde, ledler 3erli yada 6li grublar halinde paralel olabiliyor. bagalnati yollarini buzzer ile inceleyin.
baglanti icin driverin uzerinde arti eksi yazan cikis ledlere baglanacak. seri baglanti icin, her parcanin eksisi cikisini diger parcanin artisina bagliyacaksiniz. bu led icinde gecerli, pcbler icinde. seri pcb uzerindeki devre yollari bu sekildedir. pcb leride bu sekilde bagliyacasiniz, driverdan artiyi alip ilk pcb nin artisina bagliyacaksiniz. ilk pcb nin eksi cikisini ikinci pcb nin arti girisine bagliyacaksiniz. en son pcb nin eksi cikisinida drivera bagliyacaksiniz.
driverla ilgi muhtemel bir acemi hatasida yanlis sayida led baglamaktir. her driver belli sayida ledi calistirir. bu uzerinde watt olarak yada volt olarak belirtilir. mesela 12w 18w diyorsa 19 led bagliyamasiniz. yada 12den az sayida led baglanmaz. baglarsaniz ledleride driverida yakabilirsiniz. driverin uzerinde calisma araligi volt olarak verildiyse, her bir led yaklasik 3.3volt ile calisir. burdan hesap yapabilirsiniz. 20 led icin 70voltdan fazla guc gerekir. [/QUOTE]
Rastnord 2014-10-26 15:44:12
[QUOTE=darkaura]Oncelikle her ledin kesikli kismi arti degil. modelden modele degisiyor. altin rengi bacaklarda genelde buyuk olan isaretli bacak arti oluyor, gumus rengi olanlarda tam tersi, isaretli bacak eksi. en iyisi ledleri takmadan bunlari 3volt pil yada voltimetrenin buzzeri ile test etmek. devre seri baglanti oldugundan tek bir led bile ters baglanirsa yada bozuk olursa tum devre calismaz. devreniz calismazsa muhtemel nedeni ya ters baglanan bir leddir, tada tutmayan bir soguk lehim. bunlari kontrol edin. voltimetreniz varsa buzzer modunda baglantilar ve ledler kolayca kontrol edilebilir.
devre baglantilarina gelirsek oncelikle pcb nizin seri devre oldugundan emin olun. bazi pcb lerde, genellikle rgb pcb lerinde, ledler 3erli yada 6li grublar halinde paralel olabiliyor. bagalnati yollarini buzzer ile inceleyin.
baglanti icin driverin uzerinde arti eksi yazan cikis ledlere baglanacak. seri baglanti icin, her parcanin eksisi cikisini diger parcanin artisina bagliyacaksiniz. bu led icinde gecerli, pcbler icinde. seri pcb uzerindeki devre yollari bu sekildedir. pcb leride bu sekilde bagliyacasiniz, driverdan artiyi alip ilk pcb nin artisina bagliyacaksiniz. ilk pcb nin eksi cikisini ikinci pcb nin arti girisine bagliyacaksiniz. en son pcb nin eksi cikisinida drivera bagliyacaksiniz.
driverla ilgi muhtemel bir acemi hatasida yanlis sayida led baglamaktir. her driver belli sayida ledi calistirir. bu uzerinde watt olarak yada volt olarak belirtilir. mesela 12w 18w diyorsa 19 led bagliyamasiniz. yada 12den az sayida led baglanmaz. baglarsaniz ledleride driverida yakabilirsiniz. driverin uzerinde calisma araligi volt olarak verildiyse, her bir led yaklasik 3.3volt ile calisir. burdan hesap yapabilirsiniz. 20 led icin 70voltdan fazla guc gerekir. [/QUOTE]
Sizden cevap beklerken şöyle bir şey yaptım... sağ tarafta kalan ( örn. driverı sağa aldım ) artıları ve driverdan gelen artıyı birblerine bağladım, aynısını eksiler içinde yaptım... solda kalanlar için ise her bir pcbnin soldaki + ve -sini kendi içlerinde bağladım...
şeklen şöyle birşey;
bunu yaptıktan sonra 1 pcb hiç yanmadı; diğer üç pcb'deki tüm ledler çakmaya başladı... ancak kimisi çok cılız çakıyordu ( 3-4 tanesi ) bu cılızlardan birini söküp yedek bir led taktığımda değiştirdiğim canlı yanmaya başladı ( tabi yine çakarak ) bu arada driverim 25-36 arası çalıştırılabilir bir driver, benim bağladığım led sayısı 36 yanmaya çalışan 3 pcbdeki toplam ise 27...
1- cılız çakan ledler bağlantı hatası, zayıf bağlantı gibi bir durumdan mı yoksa ledin üretim vs hatası mı?
2- çakmasının sebebi yanlış bağlantı mı? ( yabancı bir sitede bir power led devresi gördüm, benim şu an bağladığım gibi bir devreydi... üstteki şekildeki gibi bağlanıyordu )
3- özür dileyerek rica ediyorum ama gerçekten anlattığınızdan bağlantı modeli çıkaramadım kafamda ve ikametim sebebiyle sorup danışabileceğim kimse de yok buralarda... sizden ricam bir önceki mesajda gönderdiğim resmi bilgisayarınıza kaydedip üzerinde çizerek açıklarsanız çok memnun olucam... çünkü yazdıklarınızdan sadece şunu anladım, şemayla göstereyim;
yanlış anlamış olabilirim... son gönderdiğim ( yazdıklarınızdan çıkardığım ) yanlış ise çizerseniz çok sevinicem...
şimdiden teşekkürler...
şu driverım;
SON MESAJLAR
- Kötü Durumda Anubiaslar KaanE, 00:03
Bitki Türleri ve Bakımı - Büyük Japon Balıkları Küçükleri Yer Mi ? Utku_kerem, 00:02
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Ve Lepistes Utku_kerem, 00:00
Yeni Üye Forumu - Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür ErenBugra, 23:52
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Bu Yosun Mudur? Ehtiyar, 23:50
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 Azizdurdenn, 23:43
Akvaryum Tanıtımı - Fluval Hortum 12/16mm Çap Hortuma Uygun Mu? TayfunSylkn, 23:35
Filtreleme Seçenekleri - Oturmus Akvaryumda Ph / Kh Sorunu eguvnr, 23:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tüplü Co2 Sistemi Kurmak MahmutSeker, 22:50
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:35
Deniz Akvaryumları Genel - Momte Carlolar Sararıyormu? Yoksa Yosunmu Bvarisli, 22:26
Yosun - Ramirezi Sahiplenmek Ve Üretmek Kemal_S, 22:26
Yeni Üye Forumu - 22 Lt Akvaryum Balık Önerisi Taha Yanık, 22:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mücevher Çiklit Yumurtası ? Ehtiyar, 22:24
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Kahverengi Yosunlanma Ucurucuruk, 22:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryumuma Tavsiye Ucurucuruk, 22:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 50 Lt Nano Resif Akvaryumu FISHERMAN01, 21:58
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Nature Style Scape MrtGn, 21:46
Akvaryum Tanıtımı - Caridina Karides Blue Bolt Üreme Ahmet0732, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesim Kafa Sallıyor Senaklmn, 21:39
Canlı Doğuranlar - 60cm İwagumi Stili Aquascape Serifsaquascaper, 21:32
Akvaryum Tanıtımı - Kribensis İ Olanlar Buraya MCY4, 21:28
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Cichlid Balığımın Türü Nedir T4T4R, 21:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MCY4, 20:58
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Herkese İyi Hobiler Lepistes _10, 20:54
Yeni Üye Forumu - Electric Blue Acara Cinsiyet Ayrımı poyraz43, 20:43
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Üretim Havuzu Yeşil Su Yosun Sorunu GhostKoi, 20:32
Yeni Üye Forumu - Taeniacara Candidi Tankım ( Apistogramma Weisei ) bendeniztayfun, 20:13
Akvaryum Tanıtımı - Kabız Beta Balığı Taha Yanık, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Akvaryum Alaluna, 19:19
Yeni Üye Forumu - Kuzey Şeritli Semender Bakımı veneficus, 18:51
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Beta Akvaryumuna Bambu Goldfisch, 18:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dumbo Red Dragon Lepistes Üretimi BurakA, 18:29
Canlı Doğuranlar - Yengeç Mi Karides Mi Kerevit Mi KaanE, 18:10
Akvaryum Tanıtımı - 60 Lt Ye Ciklet Olurmu SİGMA BALIK😎, 17:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Üretimi scorpion26, 17:24
Canlı Doğuranlar - Eheim Substrat A Alternatif Ne Olabilir ? Hoppala, 16:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 15:39
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 15:36
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Yapımı BurakA, 15:19
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 15:05
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Neden Ölüyor Ne Yapmam Gerekiyor Sheyda27, 14:57
Canlı Doğuranlar - Sade Beta Akvaryumu Bvarisli, 14:54
Akvaryum Tanıtımı - Molly Doğumu Nasıl Anlaşılır Orhan76, 14:52
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları İçin Akvaryum Ve Ortam Önerisi Japon & Beta, 14:41
Yeni Üye Forumu - Lepistes Kırmızılık Gulsev, 14:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Kıl Vatozumun Karnı Şişti ahmetfiratozkaya, 13:32
Kedi Balıkları Forumu - Çok Küçük Ve Ucuz Hava Motoru Laterthanbefore, 12:18
Yeni Üye Forumu - Apisto Cacatuoides Trible Red Filtresiz Tankım bendeniztayfun, 12:17
Akvaryum Tanıtımı - 95x40x50h Yeni Kurulum Orhan76, 11:35
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mdf Antrasit Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryum TayfunSylkn 23:48
- Creaqua Lake Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryumlar TayfunSylkn 23:48
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 23:39
- Çeşitli Boylarda Kiraz Karides Köroglu.88 23:39
- Damizlik Corydoras Gold Laser Köroglu.88 23:39
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 23:39
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 23:19
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:19
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:19
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:19
- Taeniacara Candidi & Abacaxis & Cacatuoides HarunYILDIRIM 22:39
- Hobiyi Bırakıyorum Çeşitli Akvaryum Malzemeleri barsbingul 22:32
- Eheim Reeflex Uv350 7w Uv Filtre Serce 22:25
- Galaxy Rasbora / Cpd Yavrularim Satiliktir Aquacoholic 22:22
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:12
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 22:12
- Satılık&takaslık Sobo Wp-1302 Filtre BoraER 22:10
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 21:43
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 21:28
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 21:24
- Blackten Gelme Gold Ramirezi Çift Ve Apisto Agassi yamansengonca 21:23
- Malawi Erkekler AlisBaba 21:06
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 20:49
- Çift Neolamprologus Caudopunctatus caga71 20:37
- Dophin H80 Sıfır Gibi..h200 Satıldı! FISHERMAN01 20:26
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 20:11
- Severum Astronot 350 Afrika Salyangoz alecozan 19:51
- Bitkili Salyangozlu Akvaryum alecozan 19:51
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 19:50
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 19:50
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Tertemiz! JapoJupo 19:13
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 19:04
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:39
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:39
- Moscow Dark Blue Lepistes SwitchBeamz 18:29
- Dekor - Manado - Akvaryum - Dere Kumu osmandbnl 18:08
- Bitki Çeşitleri emreemin 17:55
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 17:55
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 17:55
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 17:55
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 17:55
- Cryptocoryne Wendtii Brown - Takas Olur kerem1135 17:51
- Galaxy Rasbora & Albino Cüce Vatoz - Takas Olur kerem1135 17:51
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 17:20
- Blue Smokey Damızlık Melek Çifti Ardaaa.. 17:20
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 17:16
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 17:16
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 17:16
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu 100gr 100tl sıtkı 17:16
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 16:34
KULLANICILAR
- 165 Online Kullanıcı, 90 Üye
Online Kullanıcılar
erenerten,
eguvnr,
nightwalker2121,
Mazrvad,
Azizdurdenn,
mmemati,
Ali0zmen,
bettacii,
CemCenk,
HACI LOBO,
capodicapii,
Akax,
TuRKeR,
ozelturlepistes,
hepatik,
bediiarda,
cengiz han,
ARMONYS,
serdar131977,
uur5534,
esensml,
mustafasum,
egemenozbeyli,
ackapiyiaraskarg,
sıtkı,
ArifhbsAquatics,
bjkfatih,
berkselim,
terranova,
🇹🇷Mufasa,
WnrAquascaping,
1Balikci,
oytun,
vanitas,
Oscarlarim,
mehmetmtk,
MahmutSeker,
MiSoSiKiaN,
vagus,
Hobicimm,
KaanE,
mitii,
oguzhanns,
G_can,
aktivist06,
İhsan25,
ternapi,
TayfunSylkn,
Alaluna,
Lepistes _10,
Ahmet190532,
baralgorkem,
MehmetSerkan,
Utku_kerem,
DTxLorD,
pelerinlikedi,
Abdullah929,
yakaryus,
Hakantttt,
Furcifer,
DoganCKC07,
emirhana,
MCY4,
Ehtiyar,
Tuby,
aktugsedat,
Ardaaa..,
darkaura,
YMNYURT4585,
Ramazan112,
Bysam,
metehan0106,
che41,
ErenBugra,
nightmareo,
Fırat pınar,
Samoo,
EUREKA,
hacilar,
Justbe,
kaganbozkurt,
AlperTasin,
Mrl4stromance,
Uhsr,
omer417,
ali,
Esmanrnz,
caglard,
valarmorghulis12,
alpakalp,
leandro,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.