ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mgazi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2006 16:30
Son Ziyaret:
14 Haziran 2019 10:10
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mahmut G. ALKUŞ
Doğum Tarihi:
06 Temmuz 1986
Yaş:
38
İl:
Adiyaman
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mahmut G.

SON 10 MESAJI

Amano Karides Ölüyor
[QUOTE=bubukso84]
Mutlaka su değerlerinizde sapmalar oluşmuş olmalı.Bitkili akvaryumum var ve her hafta % 50 su değişimi yapıyorum.Gübre kullandığım için.8 ay önce İngiltereye gitme durumu oldu ve hafta sonu su değişimini yapamadım.Tabii bu arada tarif ettiğim gibi, evdekiler gübrelemeye devam ettiler.Su değişiminin nedeni, hafta sonu suyun atıklardan temizlenmesi ve gübre bazında sıfırlanmasıdır.Bu olmayınca suyu sıfırlamadan yapılan gübreleme sonucu su değerleri bozularak 6 tane amanonun ölümüne sebep oldu.Demek ki bir şekilde su değerleriniz bozulmuş ki ölüyorlar.Eklediğiniz suyun KHı mı çok yüksek,içinde fazla klor mu vardı,Yüksek KH tan PH ınız mı aşırı yükseldi,Co2 veriyorsanız fazla mı geldi bilemiyorum.Kontrol etmeniz gerek.[/QUOTE]

Alakanız için teşekkürler. Forumdan destek almak benim gibi yeni başlayanlar için hayli önemli ama bir o kadar da zor oluyor. Malesef bu işe test olmadan devam etmenin zorluğunu yaşıyorum. Co2'yi saniyede 2 damla olacak şekilde ayarladım ve uzun süredir böyle. Balıklar veya diğer canlılarda bir olumsuzluk yok.

Karideslerden 2'si bu başlığı açtığımda değişik bir şekilde ters dönüyorlardı ama bacak hareketliliği vardı. Ertesi gün sabah da aynı şekildelerdi ama bugün karidesleri göremedim akvaryumda. Balıklar için güzel birer yem olmuş olabilirler.

Su değerlerinde illaki bir sıkıntı var ama hal ve hareketleri ve özellikle eğerlerinin neredeyse u çizecek kadar eğilmiş olması benim garibime gitmişti.
Amano Karides Ölüyor
Yaklaşık bir ay önce 5 adet amano karides aldım. Şu anda elimde iki tane kaldı. Kalanlardan birisi de ters dönüyor , hareketi çok kısıtlı ve eğerinde garip bir bükülme var. Bildiğim kadarıyla su değerlerini tolere edebilen bir tür ama ben yaşatamadım.
Akvaryumda bolca saklanabilecekleri alanlar var. Kırmızı burun tetra, danio zebra ve kiraz karidesler var. Diğer canlıların fiili bir saldırısını hiç gözlemlemedim. Ayrıca 3 gün önce de katil salyangozum öldü. Kiraz karideslerimin de popülasyonunda düşme var gibi. Onlar çok saklandığı ve sayısı çok olduğu için emin olamıyorum. Son su değişimi 8 gün önce yapıldı. Sizce sorun ne olabilir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/16980/300520162203061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/16980/300520162202371.jpg[/IMG][EDIT]mgazi,2016-05-31 00:04:15[/EDIT]
Pembe Danio İle Liraz Karides Olur Mu?
Karidesler çekingen yaratıklardır. Herhangi bir kuytuda saklanıyor olabilirler. Ve onları görmeniz muhtemelen uzun zaman alacaktır. Ben ilk eklediğimde 12 adetlerdi. Bir ay boyunca 7-8 tanesini kaybettiğimi düşünmüştüm ama sonra yavaş yavaş meydana çıktılar.
Pembe Danio İle Liraz Karides Olur Mu?
Ben 3 aydır beraber besliyorum hiçbir sıkıntı yaşadıklarını görmedim. Tabi bol bitkili alan önemli. Özellikle moss türleri karides yavrusu için iyi bir korunak oluyor.
Yeni bitkili akvaryumda ki küçük sorun
Tank oturana kadar bulanıklık olması normal. Ama son attığınız resimlerde bulanıklık biraz fazla geldi gibi. Ben diatomit kullanıyorum dış filtrede suyun berraklığına etkisi iyi oluyor.
Bitkili Akvaryuma Başladık
Herşey güzel duruyor lakin co2 desteği konusunda bir bilgi vermemişsiniz. Eğer yoksa gübre desteği hem de ilk haftadan yosuna yol açabilir. Tavsiyem madem bu kadar giriştiniz bu işe co2 de sağlayın sisteminiz tam olsun.
Bitkili Akvaryum Başlangıç
Bitkide tür sayısına göre tank ebatı belirlemenize gerek yok. Kafanızdaki dizayna göre seçim yaparsınız. Ben 80 litrede parvula, çınar, ceratopteris thalictroides, alternanthera lilacine ve iki tür moss bakıyorum. 7 kırmızı burun tetra, 6 danio zebra ve amano ve kiraz karideslerim var. Işıklandırmam 24 watt power led.

Düşündüğünüz ebat için zemin bitkisi ve yanına bodur bir tür seçmenizi önerebilirim. Mangrow kökü ve ufak kaya parçaları ile zenginleştirebilirsiniz. Canlı olarak sadece karides bu ebat için size gerekli hazzı verecektir.
300 Litre Bitkili Tank İçin Tür Tavsiyesi
Kırmızı burun tetra ile kiraz karides bakıyorum ne anaçlara ne de yavrulara zararları dokunmuyor. Aynı tankta danio zebra da var onlar da zararsız ama fazla özgür tavırları tanktaki ahenki bozuyor. Ayrıca tetraların biraz nazlı bir tür olduğunu da belirteyim.
Bitkili Akvaryum Başlangıç
Saydığınız türleri açıkcası çok bilmiyorum. İdeal olan 3 tür demişsiniz. Böyle bir kısıtlama çok doğru gelmiyor bana. Planlamanızı yapıp ona uygun türler seçerseniz saysı önemli olmaz. Ben lowtech başladım. Böyle idare ederim demiştim. 4 ay geçti ve şu anda co2 tüp, powerled ve gübreleme olayına girdim. Size tavsiyem içinizdeki heves geçici değilse hitech düşünün ve ona göre planlama yapın.
300 Litre Bitkili Tank İçin Tür Tavsiyesi
Bitkiliye tetra türlerini her zaman daha yakıştırmışımdır ben. Hele ki sizinki gibi bitkili için güzel büyüklükteki tankta tetra türleri sürü davranışıyla çok estetik bir görüntü oluşturacaklardır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 29 Online Kullanıcı, 16 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.