ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aymnrl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 2 Dakika önce
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
c.n.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

...

SON 7 MESAJI

Discuslarda Su Değişimleri
Ben de aynı düşüncedeyim 600 lt lik akvaryumum bir de 300 lt lik eski akvaryumum var 300 lt yi dinlendirme tankı gibi kullanıyorum, 3 lü kartuştan basıp ısıtıcı ile ısı 29-30 derecelere gelince büyük tanka aktarıyorum ama 300 lt de de balık beslemek istiyorum, ani su ısıtıcılı üzerinde derece olan musluklar var 30-60 derece arası su ısıtıyorlar tazyiki yüksek olursa 30 u geçmez diye düşünüyorum, buna yönelik bir proje hazırlığındayım dikkatsiz olunursa ya da bozuk çeşme kullanılırsa balıkları haşlamak ta var tabii :)
Discus Nereden Alınır
Discusmarketimden aldım, canlı gönderim garantileri var, ben 18 tane genç discus aldım karışık türlerden hepsi de istanbuldan mersine sağ salim geldi, bir buçuk ay oldu 18 i de sağlıklı. Ben balıkları görmeden aldım boyut ve tür sayısı verdim, istediğim gibi geldi, hatta akvaryumum tam hazır değildi tüm balıklara bir akvaryumda yaklaşık 2 hafta daha baktılar sonra gönderdiler, daha sonra İstanbulda mekanlarını ziyaret ettim, tüm balıkları iyi durumdaydı, güzel de ağırladılar sağolsunlar. [EDIT]aymnrl,2025-01-27 00:46:50[/EDIT]
Discusa Çilek
Bu mantıkta kırmızı balıklara karpuzda denebilir, çilekten bir tık şekerli ama muhtemelen onu da ezerler.
Discusta Saklanma Problemi
Dereceyi 30 a çıkarın, dana yüreği ya da kan kurdu verin ve (en önemlisi olduğunu düşündüğüm) ışığı kapatın. High tech kurduğunuz için ışıklandırma güçlüdür ama discuslar güçlü ışıktan rahatsız olmuşlardır.
Yan Sump Sürekli Tıkanıyor
Biyolojik süngerleri yarı yarıya inceltebilirsiniz bir de şaşırtma aralığı dar gibi geldi 2 cm civarı diye tahmin ediyorum.
İzmir'de Discus Üreticisi
İzmir de yaşamıyorum ama youtube tan gördüğüm kadarıyla recai çakırlar isminde bir kişinin büyük, temiz ve çoğu şeyin otomatik sisteme bağlandığı bir üretimhanesi var.
Tds Değeri 2000! Ne Yapmalıyım? (discus)
TDS metre bozuk değilse yem değişikliği deneyin, bence kullandığınız yemdeki tuz oranı yüksek. Su değişiklikleriyle de standarda indirgeyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.