ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmethakan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
37
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2006 21:46
Son Ziyaret:
09 Mayıs 2024 23:45
Toplam Mesaj:
158 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hehmet Hakan UZUNSAKAL
Doğum Tarihi:
24 Mart 1986
Yaş:
38
İl:
Hatay
Meslek:
sınıf öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Hakan Omurgasızlar Canlı doğuranlar Bitkiler... 110+80 lt bitkili 40lt deneme yanılma tankı 11 yaşından beri...

SON 10 MESAJI

Meleklerim Hakkında.
Akvaryum kurulalı kısa süre olmuş, bakteri kültürü eklemeyi denediniz mi? Su oturmamış olabilirmi ? 🤔
Bitki Bahçem
[QUOTE=selfish][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220110/070320221923341.jpg[/IMG]

Arkadaşlar tekrardan merhaba,
Dün akşam böyle bir durum yoktu ancak şimdi yeni işten geldim kontrol ettiğimde böyle bir durum ile karşılaştım hemen sizlere sormak istedim.
5 tane aldığım meleklerden bir çifti iç filtrenin üzerine yumurta yapmışlar bu konu hakkında ne yapabilirim ? Önerileriniz nelerdir, şimdiden çok teşekkür ediyorum[:)][/QUOTE]

Hayırlı olsun melek çiftiniz. Paylaşımınızı yeni gördüm yumurtalar ne oldu 2 hafta geçmiş yavru çıkarıp büyütebildinizmi? Alternatif bitki sormuştunuz, eğer bahsettiğiniz L144 çifti eklediyseniz Anubias Barteri çok yakışır vatozlarında işine gelir düşüncesindeyim.
Discus
[QUOTE=Ayvaz emin]Elektirik faturası aldı başını gitti dış filtre var akvaryumda fakat elektirik faturasının önüne gecemedim yaptığınız bı işlem varmı varsa buraya yazabilirmisiniz besledigim balık discus[/QUOTE]

Eğer çok sayıda akvaryumunuz ve her birinde dış filtreniz varsa onların yerine akvaryum hacmine uygun şelale filtre kullanmanızı tavsiye ederim. Su değişimini daha sık yaparsanız dış filtrenin eksikliğini daha az hissedersiniz. Aklıma başka çözüm gelmiyor.
Ben balkonuma akvaryumlarıma yetecek boyutta bir güneş paneli planlıyorum [:)]
90 Litre Düşük Destekli Bitkili
[QUOTE=oguzkiy]

Mesajınızı okurken zihnimde bir ampul yandı. Yüzeydeki yağlanma ve cam kenarlarındaki köpüklenmeye bunlar sebep olabilir mi [/QUOTE]

Çok sayıda kullanıldığında yapabiliyor ama yüzey yağlanması her bitkili akvaryumda oluyor. Physa marmota (adi salyangoz) bu tabakayı yiyor, istilacı bir tür olduğu için tavsiye etmem. Yüzey bitkisi düşünmüyorsanız yüzey emici aparatı olan filtrelerden tavsiye ederim.
90 Litre Düşük Destekli Bitkili
[QUOTE=oguzkiy]Teşekkür ederim. O halde bu cismi kumun altına mı itmeliyim ? Suya zarar verir mi ?[/QUOTE]

Elinize aldığınızda dış çeperi sert ise ve suya temas ettiğinde yüzeyde yağ tabakası gibi bir dağılım bırakıyorsa gübre tanesidir. Köklere yakın bir konuma gömerseniz uzun süre iş görür.
Bitki Bahçem
Tebrik ederim bitki seçimleri çok başarılı. 40h yükseklikte amazon hançeri bir kaç ay sonra yüzeyi kaplayıp alta ışık gelmesini engelleyebilir diye düşünüyorum. Son olarak cryptocorne türlerini saz ve subulata gibi rekabetçi bitki türleri ile beslemek zor oluyor. 3 öbek wenditi brown büyüttüğüm tanka 7 kök subulata ekledikten birkaç hafta sonra subulatalar yayılıp cryptocorneların gelişimini durdurmuşlardı. Uzun süre yeni sürgün göremeyince tanktan çıkarmak zorunda kaldım.(Gübre yetersizliğide olabilir tabiki)
90 Litre Düşük Destekli Bitkili
[QUOTE=oguzkiy][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222058571.jpg[/IMG]
Su değişimi sonrası akvaryumun genel görüntüsü.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222058141.jpg[/IMG]
Melekleri ekleyeli üç gün oluyor, birinin mavi tonlarında olduğunu farkettim, onu ve ilerleyen haftalarda bir diğerini daha gönderip iki adet tutmayı düşünüyorum. Ben bir yanlışlarını görmedim efendi balıklar ama okuduklarıma bakılırsa çift olmasalar akvaryumun selameti için daha iyi olacak :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222057441.jpg[/IMG]
Bitkilerde de şimdilik kayıp yok fakat aç kaldıkça ince yapraklıları tırtıklıyorlar, sorun etmiyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222058281.jpg[/IMG]
Bir de danışmak istediğim bir şey var, bu nedir ? Salyangoz yumurtası gibi ama hangi tür olduğunu bilmiyorum.[/QUOTE]

Öncelikle tebrik ederim. Altta duran yuvarlak cisim muhtemelen uzun süreli gübre tanesi. Bazen bitki alımlarında köklere yapışık halde gelebiliyorlar. Yaklaşık altı ay boyunca akvaryuma gübre salınımı yaptıkları için geç eriyorlar.
Vahşi Form Velifera
1998 yılında 12 yaşındayken bir çift safkan velifera beslemiştim. Molilerimden farkı üzerindeki parlak noktalardı ve yavruları ilk doğduklarında 3 haftalık moli yavrusu gibiydiler. Safkan satışa çıkarsa 1 pair almak isterim.
Doğadan Canlı Kan Kurdu Toplama (bloodworm)
[QUOTE=Eymenkali]İkiside aynı hastalığı taşımıyor mu mesela tubifex insan sağlığı (belki balığın sağlığını ama tam bilmiyorum onu) tehlikeye atıyor diye biliyorum kan kurdunda da böyle bir şey var sanırsam.[/QUOTE]
Tubifexlerin çok fazla hastalık yapıcı bakteri ve virüs taşımalarının sebebi lağım karışan sularda daha rahat üreyip çoğalmaları. Bloodworm lar ise temiz durgun sularda yaşayabiliyorlar. Sivrisinekler pis sulara larva bırakmıyorlar. Ama haliyle tertemiz akvaryumkarımızda bile hastalık görebiliyorken doğada da tamamen steril olduğunu iddia etmek yanlış olur.
Doğadan Canlı Kan Kurdu Toplama (bloodworm)
[QUOTE=ceyh]

Tubifex ile kan kurdu arasında dağlar kadar fark var, öncelikle biri kurt diğeri böcek larvası.[/QUOTE]
Evet tubifexler tamamen inorganik atıklarla beslenen canlılar. Kan kurtları ise başkalaşım geçirmeyi bekleyen larvalar. Tubifexlerin yaşadığı alanlarda başka canlıların yaşadığına şahit olmadım. Ama kan kurtlarını topladığım merada insanlar yemek için balık avlıyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.