ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 4 MESAJI
Arkadaşlar uzun zaman melek besledim ve üretimini yaptım. yaklaşık 10 ay önce meleklerimin hepsini verdim. Şimdi tekrar melek beslemeye karar verdim.Elinde melegin değişik türlerini bulunduran ve satmak isteyen arkadaşlar varsa lütfen beni bilgilendirsin.
Göksel
Degerli arkadaşım
Balıklarının türü Türkiye de goldhead (altınbaş) olarak bilinir ama bunlar daha çok Altınbaşın sunset (günbatımı) türü.
Değerli arkadaşım
Balıgında görülen hastalık özellikle de melek balıgı icin tam bi baş belasıdır. Kesin olarak tedavisi olduğu söylenemez ama yine de aşagıda yazacagım seyler yapılırsa balığın kurtulma şansı var.
Dropsy
Balık bir balon gibi şişer ve gözleri yerinden fırlayacakmış gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pulları dışa dönük olur. Görünüşü aynı balon balığının şişmiş haline benzer. Tankın üstünden bakarsanız sanki hamileymiş gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balık sanki çok yemiş de sindirememiş insanlar gibi sık sık nefes alır. Dışkısı şeffaf ve sümüğümsüdür. Dropsy'nin en muhtemel etkeni vardır:
1)Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler.
2)Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki heyrarşinin en altlarında bulunan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması.
3)Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması.
Bu tür etkenler balıkta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar oluşmasına yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balık çıkardığından daha hızlı su yuttuğu için karın bölgesi şişer. Dropsy. tıpkı bloat gibi, nadiren tankın diğer sakinlerine bulaşır. Ancak tedavi için siz etkilenmiş balığınızı gene de ayrı bir tanka alın. Erken bir tedavi ile balığınızın kurtulma şansı yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarında balık karnı şiş olmasına rağmen yemesini sürdürür. Balığınıza pellet türü yem veriyorsanız, pelletları bu dönemde ıslatıp beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamış olursunuz. Bir kapta akvaryum suyu ile beklettiğiniz pelletlara buzdolabınızda bulabileceğiniz vitamin komplekslerinden birini ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun. Pelletleri 10 dakika kadar suda beklettikten sonra balığınıza yedirin. Aynı işlemi pul yem ile de yapın. Yemde bir değişiklik yapmayın, her zaman ne veriyorduysanız onu verin. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacağınız ilaçlar metronidazole veya geniş spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir. Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacıbaşı) adı ile satılıyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın.
Degerli Arkadaşım.
Meleklerin tam olarak eşleşmeden önce öpüşmesi pek sık olmasa da görülen bir davranıştır. Öpüşmeden sonra balıkların davranışlarını yakından takip etmeni öneririm.Eger dişi eşlesmeye henüz hazır degilse erkek onu zorlamaya başlayacaktır ve bu da dişi icin yıpratıcı olacaktır.
Sana tavsiyem bir an önce eş tutan balıklarını başka bir akvaryuma ayırman. Eş tutan balıklarını ayırmanın sana bi kac faydası olacaktır. öncelikle melek balıkları tek eşli balıklardır. Bir balıkla eş tuttugu zaman siz eşinden ayırmadıgınız veya eşi ölmedigi veya balıklardan biri ciddi ve uzun süren bir hastalık gecirmedigi sürece eşinden ayrılmaz.Ancak eş tutan balıkların yanında başka melekler oldugu zaman özellikle diger erkek melekler dişiye kur yaparak kendisiyle esleşmeye calısırlar ve bunun sonucunda erkek melekler arasında büyük kavgalar yaşanır.ayrıca eş tutan melekler kendilerine bölge sahiplendikleri icin diger balıklarla sürekli mücadele halinde olurlar.ne pahasına olursa olsun bölgelerini korumaya çalışırlar. En uygun olanı eş tutan melekleri icerisinde hicbirsey olmayan bir akvaryuma ayırmaktır.
30 derece melekler icin pek iyi degildir. Isıyı yükselterek diger balıkları da harekenlendirirsin.onlarda bir an önce eş tutmaya çalışır.
Diger bir önemli nokta da kalabalık bir akvaryumda melekleri üretmek neredeyse imkansızdır. öncelikle dişi düzgün bir şekilde yumurtlayamaz. Yumurtlasa bile kalabalık bir akvaryumda yumurtalar icin gerekli havalandırmayı yapman zor olacagı icin yumurtaların bir coğu bozulacaktır.Bozulan yumurta sayısınında cok az oldugunu düşünürsek, erkek melek balıgı daha dogrusu baba icgüdüyle yumurtaları veya yavruları korumaya calısacaktır.Bu da onun daha da hırcınlasmasına neden olacaktır.
Eger melek üretmek istiyosan icinde sadece su olan bi akvaryuma es tutan balıklarını koy. Akvaryumun içine küp veya fayans gibi balıgın üzerine yumurtalarını yapıstırabilecegi birsey koy.Balık üzerine yumurtladıktan sonra erkek balık gelip o yumurtaları dölleyecektir. dölleme işlemi bittikten kısa süre sonra dişiyi akvaryumdan almanı tavsiye ederim. Çünkü erkek melek yumurtaları koruma icgüdüsüyle bazen disiyi hırpalayabiliyo. dölleme işleminden sonra akvaryumun icine güzel bir havalandırma vermelisin. Ancak bu havalandırma akvaryumun herhangi bir yerine rastgele kurulmaz.Dişinin yumurtalarını bıraktıgı küp veya fayans veya her ne ise onun yanına koyulur ve yumurtaların bulundugu taraf havalandırmaya cevrilir.hava sirkülasyonu sayesinde balıkların üzerinde sürekli akıntı olusacak ve yumurtaların bozulmasını kısaca mantar yapmasını engelleyecek böylece daha cok yavruyu cıkarmıs olacaksın. eger havalandırma kurmazsan erkek balıga dikkan et. Sürekli olarak yumurtalara su püskürttügünü göreceksin ama bu yol pek randımanlı degil ve balıgı cok yormakta.
Yumurtalar cıktıktan sonra melek yavrularına ilk bir ay sadece artemia verilir.İlk bir ay boyunca onlara artemia verilmesi onları cok hızlı sekilde büyütecektir. Ancak burada da unutulmaması gereken bazı noktalar var. Eger balıkları hızlı büyütmek istiyorsan ve yavruları öldürmeden yetistirmek istiyorsan akvaryuma hergün dip cekmen gerek.ayrıca ısı 26-28 derece olmalı. melek balıkları yavruyken yetiskinken olduklarından cok daha hassastırlar ve hastalıga olsun nitrata olsun cok daha dayanıksızdırlar. bunları yaparsan goreceksin ki gayet guzel sekilde melek üretmeye baslayacaksın.
Önemli bir noktayı yazmayı yukarıda unutmusum burada soylemmem gerekiyor. yumurtalar küpte veya fayansta veya herneye sarmıs ise yumurtaları düzenli olarak takip edin. Bozulmaya baslayan yumurtalar renk degistirir. Onları şırınga ile saglam yumurtaların arasından alın. bunu yapmakla hem yumurtaları kurtarırsınız hem de yavrular cıktıktan sonra meydana gelebilecek mantar hastalıgının önünü kesersiniz. Eger mantarı engelleyemezseniz yavruları yasatamazsınız.
Elimden geldigince size yardımcı olmaya calıstım. 5 yıldır profesyonel olarak melek üretiyorum. Umarım tecrübelerimin size faydası olur
Saygılarımla
SON MESAJLAR
- Yeni Akvaryum Düzeni Ve Yemleme Hakkında aquanaps, 06:12
Yeni Üye Forumu - Filtre Borusundaki Dereceyi Nasıl Çıkartabilirim? purelyfe, 01:16
Malzemeler ve Yemler Forumu - Dişi Lepistesim Dipte Duruyor Kuyruğu Yılık Furkan2020, 01:03
Canlı Doğuranlar - Beta Balığım Hareketsiz Kuyruğunda Yırtılma Var ArjenB, 23:50
Hastalıklar ve İlaçlar - 30c New Betta Scape joko29, 23:29
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığım Sağlıklımı Taha Yanık, 22:56
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Malzeme Sıralaması Sezginsen35, 22:52
Bitki Akvaryumları Genel - Karbonatli Beyaz Silis Kum UEK, 22:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Acemifilkulak, 22:25
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 3 Sepetli Dış Filtre Malzeme Dizilimi prostyle, 22:08
Filtreleme Seçenekleri - High Tech Bitkili Akvaryum İlk Deneyim ShrimpMaster, 22:06
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavrularim Buyumuyor Hidro Dinamik, 21:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Cüce Vatoz Hidro Dinamik, 21:42
Yeni Üye Forumu - 64 Litre Lowtech Akvaryumda Hangi Co2 Yöntemi Ehtiyar, 21:25
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Tetraodon Lineatus(fahaka) Hakkında Tortuga4, 21:08
Acı Su Balıkları Tanıtımı - Japonla Bakılabilecek Bitki Türleri Ehtiyar, 20:59
Sazansıgiller - Lepistes Kuma Sürtünme,kaşınma Karakus7, 20:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Ve Dış Filtre Yeterliligi Memo45, 20:17
Yeni Üye Forumu - Cam Ve Kayalarda Beyaz Nokta Ve Yosun Berkay45, 20:07
Bitkili Akvaryum Canlıları - Bitkilerim Neden Ölüyor? Goldfish2000, 20:07
Bitki Akvaryumları Genel - Beta Balığımın Nesi Var Alalı 2 Gün Oldu AmatorBetaci, 20:02
Yeni Üye Forumu - Lepistes Üretimi Karahanlı, 19:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! Frkn, 18:50
Forum ve Site Hakkında - Sessiz Çalışan İç Filtre Tavsiyesine İhtiyacım Var burakgms35, 18:45
Filtreleme Seçenekleri - Cüce Amerikan Dünyası AliHan, 18:28
Güney Amerikan Cichlidleri - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Yusef, 18:00
Yeni Üye Forumu - Tatlı Su Artemiası - Fairy Shrimp Kranyum, 17:41
Akvaryum Tanıtımı - Teleskop Japon Balığımın Gözü Şişti Tataaa4325, 17:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistesler Çok Durgun balıkreis25, 17:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Küp Akvaryum İçin Tür Önerisi Orhan76, 17:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum Kurulum Searlas, 16:51
Yeni Üye Forumu - Cinsiyet Ayrımı balıkreis25, 16:44
Yeni Üye Forumu - Turuncu Sakura Mı Kiraz Karides Mi Ehtiyar, 16:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Duvara Gömme Akvaryum Nasıl Yapılır? Muhammedcay, 15:45
Akvaryum ve Kapak Yapımı - İlk Akvaryum-salya Sorunu hoddog, 15:39
Yeni Üye Forumu - Kurtcuklar UEK, 15:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vampir Yengeçler Ömer t, 15:19
Omurgasızlar - Vatoz ve Çöpçü akvaryumuna Tuz atılır mı ? Ömer t, 15:09
Kedi Balıkları Forumu - Balıklarım Da Parazit Var Ölüyorlar neomeo, 13:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Vatozun Türü Ne 125 Litre İçin Uygun Mu tunahannn28, 13:44
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 750 Litrelik Akvaryumda Yeşil Su Sorunu Firat35, 13:25
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bulanık Gibi Bettacifaho, 11:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oscar Balığım Hasta, Ne Yapmalıyım? valarmorghulis12, 11:22
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Yeni Düzen ercane, 11:13
Akvaryum Tanıtımı - Yapay Bitki? neomeo, 10:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeniden Başlangıç - Neo. Caudopunctatus Orhan76, 10:22
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Betta Balığında Hastalık BettalyaStudio, 08:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benek Süresi Searlas, 07:52
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığımdaki Sorun Yardım!!! rcd1, 03:17
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Zemin Balığı Ekremblkn37, 01:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 07:24
- Vivaparus Salyangoz Ve Çeşitler Cucevatozcu 07:24
- Artemia Masrafınzı Düşürecek Yem Microfex Hediyeli Rafayel 06:44
- Grindal Kurt Kültürü sefailgaz 06:36
- Microfex Kültürü sefailgaz 06:36
- Fluval Fx-5 Dış Filtre cilbay06 03:38
- Hayalinizdeki Dekor, Aparatlar Ve Daha Fazlası... EUREKA 00:27
- Havasız Artemia Çıkarma Kabı EUREKA 00:27
- Java Moss, Christmass Moss Ve Lepistes Otu purelyfe 00:22
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 00:12
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 00:12
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 00:12
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 00:12
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 00:00
- Büyük Boy Pengasus Akvaryum Malzemeleri İle Takas Alphird 23:23
- Sunsun 603b Dış Filtre AtlasPoyraz 23:19
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 23:19
- Hb White Lepistes omererbas 23:02
- 30cm Powerled Armatür cyhn84 22:55
- 30x30x30 Extra Clear Akvaryum cyhn84 22:55
- Oscar - Astronot Cichlid demg 22:22
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 21:59
- Siyah Hagen Kum Ers1905 21:45
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:24
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:24
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 21:07
- Ankara Yukseltepe Ramshorn Salyangoz Ucretsiz. nurettindincer 20:54
- Takasli 80 Lik. Akvaryum Plastik Kapakli Ve Kum kacıran06 20:52
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 20:32
- Kriza Gold emree06 20:32
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 20:05
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 20:05
- Salvinia Natans Bitkisi Satılık/takas Metinmert Yiğit 19:40
- 1e2d L15, L66, L76 Pleco Takımlar. L401 F0 Yavrusu voltran 19:30
- L66 Tam Boy Damızlık Baskın Yavru Bakmış Erkek. voltran 19:30
- Co2 Cam İndikatör + Sıvısı, Yem İstasyonu dark blue 19:05
- Catappa Yaprağı dark blue 19:05
- Akvaryum Malzemeleri omerkaptan 17:34
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 17:11
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 17:11
- Poso Orange Rabbit Snail RuLing 16:03
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 15:24
- Fanus Akvaryum LEGEND59 15:24
- 2.67 Tüp Furcifer 15:22
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 15:22
- Blody Mary , Sarı Ateş Neon, Mavi Melek DEPP 14:42
- Tropica Aktif Soil Powder 9 Lt DEPP 14:40
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorn CevdetSERBEST 14:39
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:39
- Amazon Frogbit Ugur79 14:08
KULLANICILAR
- 22 Online Kullanıcı, 12 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.