ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
misket
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Temmuz 2016 16:00
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 3 MESAJI
Küçük Akvaryum İçin Tavsiyeler.
Kızım balıkları çok seviyor bende hem canlı sevgisini geliştirmesi hemde sorumluluk alma alışkanlığına katkı sağlaması için eve bir akvaryum kurmaya karar verdim bir dostum bu mevzu açılmışken kendisinde kullanılmayan küçük bir akvaryum olduğunu söyleyince ondan başlayayım dedim.
Balık miktarı arttığında/büyüdüklerinde popülasyonun bir kısmını akvaryumcuya vereceğim.
Niyetim elbetteki imkan dahilinde büyük bir akvaryum kurmak, zira farkettim ki detay gerektiren güzel bir uğraş o yüzden kumu petten almak yerine sahilden topladım, günışığına yakın kademeli şerit ledli kapak yaptım, ısıtıcıda almaya niyetim yoktu aslında akvaryum altından bir düzenek ile zeminden ısıtma yapmak da geçmedi değil aklımdan ama onu daha sonraya bıraktım.
Bu küçüklükte bir akvaryum için bunca uğraşa neden giriştim, birincisi yukarıda da belirttiğim üzere detayları seven biri olarak hoşuma gitti.
İkincisi bu ilginin devamını getirebiliyormuyum? Bir nevi kendimi de tecrübe ediyorum bu kısmı atlattığıma inandığımda daha büyük daha kapsamlı bir tank a geçeceğim. Şimdilik blanket moss kullanılırmı ya da alternatif önerebileceğiniz bitki varmı :)
Kızım balıkları çok seviyor bende hem canlı sevgisini geliştirmesi hemde sorumluluk alma alışkanlığına katkı sağlaması için eve bir akvaryum kurmaya karar verdim bir dostum bu mevzu açılmışken kendisinde kullanılmayan küçük bir akvaryum olduğunu söyleyince ondan başlayayım dedim.
Balık miktarı arttığında/büyüdüklerinde popülasyonun bir kısmını akvaryumcuya vereceğim.
Niyetim elbetteki imkan dahilinde büyük bir akvaryum kurmak, zira farkettim ki detay gerektiren güzel bir uğraş o yüzden kumu petten almak yerine sahilden topladım, günışığına yakın kademeli şerit ledli kapak yaptım, ısıtıcıda almaya niyetim yoktu aslında akvaryum altından bir düzenek ile zeminden ısıtma yapmak da geçmedi değil aklımdan ama onu daha sonraya bıraktım.
Bu küçüklükte bir akvaryum için bunca uğraşa neden giriştim, birincisi yukarıda da belirttiğim üzere detayları seven biri olarak hoşuma gitti.
İkincisi bu ilginin devamını getirebiliyormuyum? Bir nevi kendimi de tecrübe ediyorum bu kısmı atlattığıma inandığımda daha büyük daha kapsamlı bir tank a geçeceğim. Şimdilik blanket moss kullanılırmı ya da alternatif önerebileceğiniz bitki varmı :)
Küçük Akvaryum İçin Tavsiyeler.
Merhabalar,
15lt. lik küçük bir akvaryumum var, içerik olarak
iç filtre
100w lık ısıtıcı
termometre
10 adet 1-2 haftalık yavru lepistes bulunmakta.
açıklayıcı olması bakımından kısaca yaptığım kurulum işlemlerini özetlemem gerekir ise;
(Temiz içilebilir kuyu suyu kullanma imkanım var klor sıkıntım bulunmamakta, tüm işlemler için bu suyu kullanıyorum.)
Akvaryum içerisi ve filtreyi (sadece kasa) 10lt.ye seyretilmiş çamaşır suyu karışımı ile dezenfekte ettim uzunca durulama ardından 3 gün balkonda güneş görmesini sağlayarak havalandırdım.
Antalya da oturuyorum sahilin temiz bir noktasından ince olmayan japon ağzına gelebilecek irilikte kum topladım, kaynar su ile yıkayıp 1 gün dinlendirdim (bu işlemi 3 defa yaptım)
30 lt suyu 15+15 olarak yaklaşık 1 hafta dinlendirdim.
Kum,filtre,ısıtıcıyı yerleştirip dinlenmiş suyu ekleyerek 1 hafta oturmaya bıraktım arada bir kaç pul yem attım+suya düşen bir kaç yakarca var idi ekolojiye katkıdır deyip dokunmadım.
Isıtıcı yeri için çok araştırma yaptım bir karara varamadım zira dik koyamıyorum uzun geliyor, çapraz koysam elime dolanacakmış gibi geliyor bende yatay olarak zeminden cm yukarıya monte ettim,sıkıntısız çalışıyor (kutusunda tamamı su içinde çalışabilir ibaresi var )
2 defa şelalenin/fıskiyenin suya döküldüğü noktada beyaz köpüklenme oldu. Birincisinde peçete ile suya batırmadan köpüğü çektim, 1 gün sonra tekrar oluştu gene çektirip ardından %30-40 su değişimi yaptım ve 3 gün daha gözlemledim. Tekrar köpürme oluşmadı.
(köpürme kimyasal değildi zira köpük yüzeyleri rengarenk değil beyazdı bunun kumdaki tuzdan olacağını düşündüm)
Bu sürecin sonunda akvaryumcuya gidip 10 ad.lepistes yavrusu aldım. Su sıcaklıklarını eşitleyerek akvaryuma saldım.
Ortalama akvaryum sıcaklığım 22-23 derece arasında. Hazırda pul yemim var elimde un kıvamına getirip fıskiye dibinden günde 2 defa az miktarda serpiyorum. Arada sabahları toplu iğne başı kadar salatalık içini iyice ezip takviye yapıyorum.
Şimdilik bir sorun görünmüyor umarım kaybım olmaz.Tahminim 4 erkek olabilir, ürediklerinde akvaryumcuya fazlasını vermeyi düşünüyorum.
Buraya kadar yaptıklarımda yanlış-eksik var ise destek olur iseniz sevinirim.
Aklıma takılan ise bitki konusu, küçük bir akvaryum olduğu için zaten filtre ve ısıtıcı ile daralan yeri birde bitki ile daraltmak istemiyorum ancak lepisteslerde bitkili ortama ihtiyaç duyuyor anladığım kadarı ile.
Önceliğim canlı bitki ancak ebattan dolayı lepisteslerin girebileceği ama çok yer kaplamayacak coşmayacak, zeminde kalabilecek bakımı kolay olacak bir bitki türü tavsiyesine ihtiyacım var. blanket moss gözüme çarptı mesela ama öncesinde akvaryum+bitki tecrübem olmadığı için nasıl olur bilemiyorum.Diğer seçeneğim hiç istemesemde yapay bitkilerden dekor hazırlamak olacak .
Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhabalar,
15lt. lik küçük bir akvaryumum var, içerik olarak
iç filtre
100w lık ısıtıcı
termometre
10 adet 1-2 haftalık yavru lepistes bulunmakta.
açıklayıcı olması bakımından kısaca yaptığım kurulum işlemlerini özetlemem gerekir ise;
(Temiz içilebilir kuyu suyu kullanma imkanım var klor sıkıntım bulunmamakta, tüm işlemler için bu suyu kullanıyorum.)
Akvaryum içerisi ve filtreyi (sadece kasa) 10lt.ye seyretilmiş çamaşır suyu karışımı ile dezenfekte ettim uzunca durulama ardından 3 gün balkonda güneş görmesini sağlayarak havalandırdım.
Antalya da oturuyorum sahilin temiz bir noktasından ince olmayan japon ağzına gelebilecek irilikte kum topladım, kaynar su ile yıkayıp 1 gün dinlendirdim (bu işlemi 3 defa yaptım)
30 lt suyu 15+15 olarak yaklaşık 1 hafta dinlendirdim.
Kum,filtre,ısıtıcıyı yerleştirip dinlenmiş suyu ekleyerek 1 hafta oturmaya bıraktım arada bir kaç pul yem attım+suya düşen bir kaç yakarca var idi ekolojiye katkıdır deyip dokunmadım.
Isıtıcı yeri için çok araştırma yaptım bir karara varamadım zira dik koyamıyorum uzun geliyor, çapraz koysam elime dolanacakmış gibi geliyor bende yatay olarak zeminden cm yukarıya monte ettim,sıkıntısız çalışıyor (kutusunda tamamı su içinde çalışabilir ibaresi var )
2 defa şelalenin/fıskiyenin suya döküldüğü noktada beyaz köpüklenme oldu. Birincisinde peçete ile suya batırmadan köpüğü çektim, 1 gün sonra tekrar oluştu gene çektirip ardından %30-40 su değişimi yaptım ve 3 gün daha gözlemledim. Tekrar köpürme oluşmadı.
(köpürme kimyasal değildi zira köpük yüzeyleri rengarenk değil beyazdı bunun kumdaki tuzdan olacağını düşündüm)
Bu sürecin sonunda akvaryumcuya gidip 10 ad.lepistes yavrusu aldım. Su sıcaklıklarını eşitleyerek akvaryuma saldım.
Ortalama akvaryum sıcaklığım 22-23 derece arasında. Hazırda pul yemim var elimde un kıvamına getirip fıskiye dibinden günde 2 defa az miktarda serpiyorum. Arada sabahları toplu iğne başı kadar salatalık içini iyice ezip takviye yapıyorum.
Şimdilik bir sorun görünmüyor umarım kaybım olmaz.Tahminim 4 erkek olabilir, ürediklerinde akvaryumcuya fazlasını vermeyi düşünüyorum.
Buraya kadar yaptıklarımda yanlış-eksik var ise destek olur iseniz sevinirim.
Aklıma takılan ise bitki konusu, küçük bir akvaryum olduğu için zaten filtre ve ısıtıcı ile daralan yeri birde bitki ile daraltmak istemiyorum ancak lepisteslerde bitkili ortama ihtiyaç duyuyor anladığım kadarı ile.
Önceliğim canlı bitki ancak ebattan dolayı lepisteslerin girebileceği ama çok yer kaplamayacak coşmayacak, zeminde kalabilecek bakımı kolay olacak bir bitki türü tavsiyesine ihtiyacım var. blanket moss gözüme çarptı mesela ama öncesinde akvaryum+bitki tecrübem olmadığı için nasıl olur bilemiyorum.Diğer seçeneğim hiç istemesemde yapay bitkilerden dekor hazırlamak olacak .
Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar iyi forumlar.
Merhabalar iyi forumlar.
SON MESAJLAR
- Sarar Bitki Nasıl Canlanır Karidesbey, 18:49
Yeni Üye Forumu - Axolotl Tataaa4325, 18:41
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Hoppala, 18:39
Yeni Üye Forumu - Yeni Minik Karides Tankı Nafizcans, 18:24
Yeni Üye Forumu - Pipo Filtre hokia386, 17:59
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Kumda Bitki Yetişir Mi? CevdetSERBEST, 17:55
Bitki Akvaryumları Genel - Japon Balığı Hoppala, 17:37
Yeni Üye Forumu - Yavru Astronota Hangi Yem Verilmeli? Oscarr392, 17:13
Güney Amerikan Cichlidleri - 80 Litre İçin Askı Filtre Tortuga4, 17:00
Filtreleme Seçenekleri - Suyun Bi Anda Bulanması bendeniztayfun, 16:59
Bitki Akvaryumları Genel - Therapy Forest osmandbnl, 16:58
Akvaryum Tanıtımı - Gizemli Balık Erensrens, 16:44
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Köpük musses00, 16:37
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tuzlu Su Baloncuk Sorunu. onur_0606, 16:09
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - Flowerhorn Çiftleşme Destek Lazım ahmetfiratozkaya, 16:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Anubias Dünyam ubaltepe, 15:16
Bitki Akvaryumları Genel - Caridina Karides Blue Bolt Üreme Furkanx, 14:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Yüzgecinde Pörsüme serkorti, 13:59
Yeni Üye Forumu - 10lt Akvaryumumdaki Canlılar Uyumlu Mu Ve Öneri Taha Yanık, 13:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seachem Ürününde Sahtecilik Şüphesi WnrAquascaping, 13:39
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - Filtre Önerisi Raky, 13:38
Yeni Üye Forumu - Vadi AETHM, 13:23
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Tasarımı Orhan76, 12:37
Yeni Üye Forumu - Kribensis Gözünde Ne Var Orhan76, 11:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür 1Balikci, 11:38
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Bu Yem Betam İçin Uygunmu Kalitesiz Midir Yoksa SaRCoPhiLiuS, 11:30
Yeni Üye Forumu - Dario Dario (kırmızı Badis) Sorusu myenes, 11:20
Diğer Tatlı Su Canlıları - Cüce Puffer Hakkında. Japon & Beta, 11:20
Yeni Üye Forumu - Vampir Yengeçlerim Blurryface, 11:15
Akvaryum Tanıtımı - Uzun Zaman Sonra Hobiye Dönüş scorpion26, 10:50
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığı Uyumuyor Ve Sürtünüyor Tranb, 10:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Sade Tasarım Aguamentist, 10:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum Orhan76, 10:32
Akvaryum Tanıtımı - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum Meryemmm, 08:48
Akvaryum Tanıtımı - 23l Edge Altınkum Orhan76, 08:37
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Mini Parvul Gelişim nurbay, 08:18
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Kuşak Hakkında Bilgi nurbay, 08:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Nasıl Beslemeliyim Tanempo, 05:28
Yeni Üye Forumu - Beta BurakA, 04:46
Yeni Üye Forumu - Bir Haftalık Karatmanın Ardından Yapılması Gereken Laterthanbefore, 03:39
Bitki Akvaryumları Genel - Karides Laterthanbefore, 02:56
Yeni Üye Forumu - Astronot Ve Yaşam Alanı KaanE, 02:51
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Karnı Şiş. Hoppala, 01:46
Yeni Üye Forumu - Kum Ekleme Sonrası Yaşanan Ve Katkılar Hk. haritaci, 01:09
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığı Hakkında astronotoloji, 00:42
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Sizce Hamile Mi? Taha Yanık, 00:23
Canlı Doğuranlar - Lepistes Yavruları Ve Yetişkinlerde Gariplik DorukGuppy, 00:11
Canlı Doğuranlar - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 23:37
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Üstten Atlarmı Erdogannp, 23:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum knn38, 23:21
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Ve Malzemeler İlanı Shotokan 18:48
- Lda16 Red Marble Düz Kuyruk Ve Cüce Vatoz Yavrular Balikcidede 18:47
- 2 Adet Frontosa Küpü Emirk 18:10
- Yavru Cüce Vatoz Ve Damızlık Komando Cory Emirk 18:10
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 18:00
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 18:00
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 18:00
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu 100gr 100tl sıtkı 18:00
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 17:47
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:33
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 17:33
- Sarı Ateş Neon Umt61 17:26
- Astronot Ve Bıçak Balığı oytun 17:15
- 🌼🌼özel Tür Akvaryum Bitkileri🌼🌼 sakal34 17:11
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 17:07
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 17:07
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 16:14
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 16:14
- Japon Blue Endler Red Longfin Cüce Vatoz Neon Tet Doğasa 16:13
- Nilüfer Nuphar Japonica Doğasa 16:13
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 16:00
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:00
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 16:00
- Afrika Cichlidleri devito 15:39
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 15:39
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 15:37
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 15:37
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 15:37
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 15:37
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 15:24
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 15:24
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 15:24
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Ve Yavrular Tuby 15:01
- Red Tiger Lotus Arıyorum joko29 14:58
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 14:40
- Eheim Professionel 4+ egedin 14:29
- Aquael Şelale Filtre Fzn-2 Bysam 14:03
- Eheim 2273 Pro4+ Dış Filtre Ve Eheim Air200 Hava M Bysam 14:03
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:01
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:01
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 13:52
- Sunsun Jp 014 F İç Filtre Gursoyhasan 13:52
- 5 Adet Renkli Tetra ademiz 13:50
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 13:27
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 13:22
- 120.50.47h Full Set Akvaryum erhan2204 12:53
- Karışık Tetra Türleri erhan2204 12:53
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:49
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:49
- Mdf Antrasit Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryum TayfunSylkn 12:40
KULLANICILAR
- 151 Online Kullanıcı, 82 Üye
Online Kullanıcılar
Azizdurdenn,
emrbrcn,
lurtz27lp,
Sunborn,
elgalad,
ZET,
astronotoloji,
onuribrahim,
Koksal Gurkan,
MCY4,
canrsln,
MertSoyumert,
Ozgursbs,
Balikcidede,
Ehtiyar,
eminustundag,
Sssnnk,
Vitalis,
Umt61,
EvcilAl,
Oscarlarim,
Haşim efe,
Tataaa4325,
kopruluonur,
MEA84,
oytun,
Oquanus,
adem5454,
HaydarGul,
egemenozbeyli,
sıtkı,
Bora Bey,
MiSoSiKiaN,
Hidro Dinamik,
Uhsr,
ArifhbsAquatics,
Başak u,
Butz,
osmandbnl,
vagus,
Sogan,
etotek,
R0h1rr1m,
UrasArt,
Hoppala,
bytrmrt,
karidesrehberi,
chimeric,
Atesufuk,
ngerekli,
bettanganyika,
serkorti,
Acemi_hobici,
Scofieldsw,
Bugeasltk,
fbaranakan,
Dogancan25,
paxal,
Emir şimşek,
H.polat,
Maverickse,
MuTLu,
Bgoodies,
otolkurt,
Ahmett455,
SinaBezek,
Tortuga4,
Amati340,
Oscar oscar,
Nafizcans,
Cihanmir,
MrtGn,
Gül.,
tokiilhan,
Gursoyhasan,
erltas16,
Lofta,
WnrAquascaping,
emirhana,
Laetacara,
mitii,
Vlademirol,
DeviLLe,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.