ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Haluk365
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2006 13:24
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2017 16:14
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Haluk Gürsoy
Doğum Tarihi:
12 Mayıs 1985
Yaş:
39
İl:
Bursa
Meslek:
Dış Ticaret
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

astronot yardım!!!

150 lt akvaryumda başladım 4 taneyle şimdi büyüdüler akvaryumu değiştirdim 450 lt aldım yeni. içinde sadece 4 astronot var.

2 dış filtre + 1 iç filtrem sürekli çalışıyor. ama kumun üstünde öbek öbek astronot dışkılarına raslamanız mümkün. suyun oturmamasına veriyorum. astronot çok dışkı atar derken evet normalden çok atıyor ama öyle sürekli 24 saat te dışkı çıkarmıyor her balık gibi yemek verdikten bir süre sonra dışkısını atıyor. ne kadar sıklıkla dışkı atacağı sizin ona nekadar sıklıkla yem vereceyinizle alakalı. ama asıl olay dışkının kibrit çöpünden bile kalın olmasıyla alakalı. hatta çoğu zaman vaaaayyy be bu dışkı bu balıktan nasıl çıkar demişimdir.

madem yeni başlamışsın bikaç tiyo vereyim arkadaşım. astronotlarını yanlız sen beslersen sana alışırlar. seni görünce heyecanlanır ( yem vereceğini sanıp yemleme pozisyonunu alırlar) akvaryum kapağını dikkatli aç bikaç kere ipsiz bungee jumping yaptı benimkiler.

yavruysalar elini içeriye sokarak beslemeye çalış eline saldırmaya çalışırlarsa elinle balıkları kovala yemi göster yemi yesinler. bu olayı özellikle tubeflex ile yaparsan daha rahat olur.eğer şanslıysan bir süre sonra eline saldırmamaları gerektiğini anlıyorlar. böylece astronotlarını bir kedi köpek gibi sevebilirsin. eğer korkarsan akvarymun camındanda sevebilirsin bundanda hoşlanıyorlar gibi.

suyun sıcaklığını yüksek tut 29 - 30 derece sıcaktan hoşlanıyorlar. mutlaka bir mango kökü edin. suyu yumşatsın. bütçen elveriyorsa tabana serilmiş lav kırığıda hem dekoratif hem yararlıdır bu balıklar için.

balıklarının hızlı büyümesi için oturmuş su elde etmen lazım. bu yüzden akvaryumu eğer yeni doldurmuşsan dip çekimi yaptıktan sonra pislikleri süz sonra suyu geri boşalt ilk 1.5 2 ay akvaryumdan su çekme sadece eksileni koy. birkez suyun oturdumu. 8 dış filtreden daha sağlıklı oluyor. çünkü dış filtre sadece suyu çekiyor. arada pislik gelirse onlarıda yani zaten amonyak karışmış olan suya daha çok karışmasını önlüyor bi deyişlede. ama oturmuş su döngüyü oluşturuyor. pislikler eriyip gidiyor.

şimdi bikaç arkadaş çıkacak ve heauveau böle işmi olur akvaryumda haftada 1 1/3 oranında su değişmesi lazım diye. sen onlara kulak asma astronot dışkısıyla başa çıkman ve çabuk büyütmen için oturmuş su mutlaka lazım.süreci hızlandıracağım diye seranın hazır bakteri kültürlerindende hiç alma para tuzağı. suyun oturduğunu tabanda çok az dışkı ve suyun rendinin hafif koyulaştığını görmeye başladığın an anlarsın.

eğer uzun süre bakmaya niyetliysen kendine büyükçe bir akvaryum edin ama öle dev gibi bişi alman çokta fazla gerekmiyor. 300 lt den birazdaha büyükçe bişi 2 astronotunu ömür boyu idare eder.

yemleme konusunda çok fazla bişi demiyorum. çünkü hertürlü yemi vermekte özgürsün. bunlara çok nadirde olsa ufak balıklarda dahil. hatta çok onay vermiyorum ama bir arkadaşım astronotları için ufak bir lepistes üreme çiftliği bile kurmuştu. senin bileceğin iş.

bundan sonrası sana kalmış

 

 

 

astronot

450 Lt 150 x 50 x 65 cm ölçülerinde akvarumda 4 ad bakıyorum. aynı boyda aldığım 4 balığın bitanesi diğerlerine fark attı yaklaşık 2 katı büyüdü

diğerleri nispeten ufak kaldılar. daha 3 ay oldu aldığımdada tahminen 1,5 aylıklardı.

Değişik Duboisiler (Fotoğraflı)
40 Çeşit Tropheus var. Herhangi Biri Olma Şansı var. ama ikolaya çok benziyor.
tropeus ve frontosa yemleme

Frontosa değerlidir. Üreme çağına çok geç ulaşır ve koloni beslemen gerekir. Bu da maliyeti arttırır. O yüzden yavrudan alıp çok uzun bir süre beklemen gerekir.

Tropheuslarda değerlidir. Yumurtalarının büyüklüğü nedeniyle disiler az olan yumurtaları kuluçka yapmak mecburiyetindedir. Yine koloni şeklinde beslenir.

Tropheusun etçil beslenmesi çok riskli bir iş, hatta ölüme davetiye çıkarmak uzun bağırsak yapısına sahip ve zaten ürkek balık olan trophuslar, protein ağırlıklı yemi sindirmekte güçlük çekerken en ufak şeyden nem kapar ve dışkı atamayarak bloat olurlar. Kurtaramazsın hepsi ölür. O yüzden bir seçim yapmalısın. Ya frontosa, ya tropheus. Kendi zevkine göre artık, ayriyetten çok hızlı ve çevik olan tropheuslar, 1 dönüm bostan yan gel osman zihniyetindeki frontosaların için bolca bir stres kaynağı olur. Birlikte beslemeyi başarsan birle üreme söz konusu olmaz hatta stresten dolayı frontosalarında rahatsızlanır.

halongan2007-2-13 12:58:5
Tropheuslarıma Kavuştum

Dişilerde Kavga Edebilir. Bir kovuğa Girip Kovuğun Önünden Geçenleri Kovaladıktan sonra tekrar yerine geliyorsa. muhtemelen erkektir.

yeni aldığınız balıklarda yol stresinden dolayı bloat olma gibi bir tehlike olabilir. özellikle bu balıklarda. 6 chimbamın yanına bilmeden direk 6 ikola attım ve ardından yem attım. yemi yediler 12 side. fakat chimbalar dışkı çıkartırken ikolalar yol ve yeni bir akvaryumun stresi + chimbaların kovalamaları yüzünden 6 sı birden yemekten sonra dışkı veremediler. 6 sıda bloat oldular.

başta inanmadım. foruma yazdım. bloat dediler. olmaz herhalde dedim fakat durum ciddileşince. hemen gerekli ilaçları aldım ve balıkları ayırdım 2 sini kaybettim ama ters yatan 4 balığımı başlarında 8 saat her an müdahaleye hazır şekilde beklediğim için kurtardım. 

insanın başına gelmeden bilimiyormuş.akvaryuma yeni gelen tropheuslara

1. gün ne yem ne ışık.

2. gün sadece ışık.

3. gün duruma göre yem vermeyi tercih ediyorum.

özellikle yavru ve yeni gençlerde bu durumun olma ihtimali yüksek. balıkları gözetlemek çok önemli 1 dk dan fazla aynı yede sabit kalıyorsa sorun olma ihtimali yüksek.

t.bemba dişisini hırpaladı

ilk alırken birçok dişi ve az erkek olarak alınmalı bence. çünkü erkek herzaman çiftleşmek isteğinde. sürekli birilerini kovalayacak. Yer kavgası için bile kovalıyor çoğu zaman. O yüzden az dişinin hırpalanma yüzdesi büyük. akvaryumun dekorunu komple çıkartın bir süre bekledikten sonra biraz su çekip soğuk su ilave edin. sıcaklığı yarım derece kadar düşürün. hemen ardından dekoru değişik şekilde tekrar kurun akabinde dişi balığı ekleyin. erkek başka bir akvaryumda olduğunu sanarak bir süre afallayacak. o şuursuz yüzerken dişiyi eklemelisiniz. çünkü 15 dk içinde erkek kendine gelip önce bir yer sahiplenecek sonrasındada. tekrar otorite oluşturmaya çalışacaktır.

vatozum zıpladı

Başınız sağolsun, Allah sabır versin.

 

Lütfen imlaya dikkat ediniz. 

olgi2007-2-10 12:14:1
Thropeus Ikola Sorun Var....Acil

mantıklı söylüyorsun ama akvaryumcum beni çok uyardı başka yem verme diye. bende seranın pul yemlerinden başka hiçbir yem vermiyorum. bloat olma sebebi nedir acaba. 2 tane dış filtrem var. toplamda saatte 16.5 kere akvaryum suyunu çeviriyorlar. yemler sabit. su sucaklığı sabit. ph sabit(sürekli test yapıyorum) nitrat deseniz filtrelerin içinde nitrat önleyici materiallerde mevcut. havasızlık deseniz. 24 saat durmadan hava motorum çalışır. yemlemeyede dikkat ediyorum yem bozulmasıda olmaz. yenmeyenleri çıkarıyorum. sera mineral salt ta kullanıyorum.

Bloat bir tür baırsak enfeksiyonu değilmidir ?

balıkların yanlış beslenme sonucu ögütemedikleri yemin bağıursaklarını şişirmesi değilmidir. bu hastalık hemen zart diye öldürmez bildiğim kadarıyla balıklardada bi şikinlik karında içe göçme renklerde bi değişilkik hiçbir sorun yok. ama stresten şüpeleniyorum. yarın balıkçımı arıyacağım acil müdahale gerekirse evde ilaçlarım mevcut. en kötü sarımsağım var. işallah düzelirler.

Thropeus Ikola Sorun Var....Acil
6 Cimba Yavrusu beslemekteyim. dün akvaryumcumdan 6 tane ikola yavrusu daha aldım. akvaryumun dekorunu bozup içeriye attım. biraz kavgadan sonra düzeldiler. fakat 3 İkola şuursuz yüzüyorlar. ya tabanda oturuyorlar yada yüzeyde sanki hava alır gibi duruyorlar. Bahsettiğim 3 ikolada yeme duyarsızlıkta var. chimbalarda ve diğer 3 ikolada sorun yok kovalamacalar yem yeme aynen devam ediyor sizce neden olabilir. büyük ihtimalle bu 3 ikola dişi olanlar. biraz sağına soluna baktım dayak yemiş gibide durmuyorlar. olabilecek sorunlar neler olabilir. balık kaybetmek istemiyorum. ama tecrubelerime göre bu balıklar için bu normal değil.
dolphin1300 mü yoksa atman3337 mi?

Dolphin 1300 gayet güçlü bir filtre. sizin işinizi göreceğini tahmin ediyorum. yanlız içlerinde 4 kat var ama 3 ü dolu 1 inde zaten sünger var. extradan bi 50 ytl kadar masraf etmeniz gerekiyor eğer biolojik filitrasyonda yapcaksanız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.