ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Pervane
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
90
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Aralık 2016 20:23
Son Ziyaret:
30 Eylül 2023 21:25
Toplam Mesaj:
75 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İshak YILDIRIM
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İshak YILDIRIM Akvaryum: 130.50.60 Discus

SON 10 MESAJI

83x38x40 130litre Akvaryumda Discus
Yavru alacaksanız 6li veya 8li grup su değişimlerini aksatmadan bakılabilir. Büyüdüklerinde geniş akvaryuma alırsınız. Damızlık boy discuslar için bu akvaryum çok küçük olur.
Dıscus
Merhaba Pigeon türü discus. Cinsiyeti bu şekilde söylemek çok zor. Beyaz fon arka cam, yan camlar ve taban yaparsanız siyah pigmentleri oldukça azalır.
Discus Yavruları Sırta Çıkmadan Ölüyor
Su değişimi ile alakalı olabilir. Ben sırta aldıktan sonra 10. Güne kadar yavaş yavaş dinlenmiş ve ısısı eşitlenmiş çeşme suyu ile her gün %10-15 oranında su değiştiriyorum. 10. Günde 30 dereceye getiriyorum suyu ve solungaç paraziti tedavisine başlıyorum.
Discus Yavruları Sırta Çıkmadan Ölüyor
Merhaba. Yumurta dizdikten sonra çok az yemleme (suyun değerlerini bozmayacak şekilde) ile 5. günden sonra sırtına alıyor. Bundan sonra nasıl devam ediyorsunuz? Yavrular sırta çıktıktan kaç gün sonra ölmeye başlıyor?
Allah Rızası İçin Destek
[QUOTE=discodiscus]9 yavru 2 normal discusum var tankımda. Bugün 3 tane daha ekledim iri yapılı damızlık fakat akvaryum içinde savaş var yeni eklediğim balıklardan özellikle güvercin kanı turuncuya saldırıyorlar ve bu balık en irileri yeni koyduğum üç balığı aynı tanktan satın aldım[:'(][/QUOTE]

Merhaba, yeni eklenen balık sürü hiyerarşisindeki yerini 3-5 gün içinde bulacaktır. Bu arada birbirlerine üstünlük kurup kavga edebilirler. Normal bir durum. Gözlemleyin. 1 hafta içinde normale dönecektir.
Corydoras Julii
Merhaba. Uzun süredir besliyorum. Balığınız corydoras trilineatus. Desenleri çok güzel bir balıktır. Biraz çekingenler. Çok ortalıkta göremezsiniz. Çoğu kişi julii diye satar. Ancak Julii Türkiye' de yok diye biliyorum.
Discus Su Değişimi
[QUOTE=baristuzemen]Herkese merhabalar abilerim kardeşlerim. Son günlerde çok fazla konu açtım biliyorum fakat her kafadan ayrı bir ses duyunca soluğu forumda alıyorum. Size sormak istediğim konu su değişimi. Discusların temiz suyu sevdiğini anlamış buluyorum. Alıcağım discusslarda 500 litreye 8cm boyutunda 20 tane olucak. Filtreleme olarak sump ve Eheim dış filtre koyacağım. Su değişim sıklığım ve ölçüsü ne olmalı. Bazı abilerim haftada iki defa %20 bazı abilerim haftada 4 defa %50 diyor. Açıkcası öncelikle işin maddi boyutu var 500 litre bir tank için haftalık 1 ton aya vurunca da 4 ton su harcıyorum. Bir de için manevi boyutu var aylık 4 son suyu çöpe atıyorum. Hadi bir hortumla bahçeye verip sulasam desem artezyen var yine gereksiz gibi geliyor. Uzun zamandır araştırma içerisindeyim fakat en son bu su değişim olayı canımı çok sıktı. Buna çözümleriniz nedir. Daha uygun yollu bir su değişimi mümkün müdür? Veya normal olan su değişimini hangi periyotlar ile yapmam[/QUOTE]

Selamlar. Discusta su değişimi yemleme ile ilgilidir. Siz hızlı büyütmek için her gün dana yüreği vermeyi düşünüyorsanız dip çekimi ve su değişimi yapmak zorundasınız. Aksi takdirde hastalık sebebiyle balık kaybınız olacaktır. Kuru yem ile beslerseniz büyüme yavaş olacaktır ancak buna göre de su değişimi ve dip çekimi az olur. Sudaki nitratı azaltan ürünler mevcut sump kısmına bunlardan kullanırsanız su değişim sürenizi uzatırsınız. Test kiti ile deneyerek yapmak en mantıklısı. Hacminiz güzel, sump avantaj, filtre malzemeleriniz de iyi olursa bence haftalık bakımla sağlıklı bir şekilde besleyebilirsiniz.
Discus İç Parazit
Merhaba, ilaç kullanmadan önce düzenli su değişimi yapmanızı ve ısıyı yükseltmenizi öneririm. Balık yem yemiyor diye kesin iç parazittir diyemeyiz. Dışkılarını gözlemleyin ve ilaç kullanmadan ısıyı kademeli olarak arttırın. Çare olmaz ise ilacı denersiniz. Geçmiş olsun.
Discus Ve L144 Tül Kuyruk
Ben besliyorum. Bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Hastalık durumunda ısıyı yükselteceğiniz zaman başka tanka almak gerekir. Bir de tuza dikkat etmek lazım.
Discuslarimin Eş Tutma Sorunu
Hocam ben birşey göremedim. Eşler kenara çekilir birlikte hareket eder ve kimseyi yanlarına yanaştırmazlar. Yerleri bellidir. Eş olma konusuna gelince, Çift oluşur, yumurta dizer ve larvaların sallandığını gördüğünüzde ancak bunlar eşdir diyebiliriz. Bazen 2 dişi aynı yere yumurta dizebiliyor. Eş gibi davranabiliyor. Bazen erkek kısır olabiliyor. Vs.. uzar gider. Larvaların sallandığını görmeniz gerekir. Yoksa garanti eş diye birşey yoktur. Siz önce yumurta dizmelerini bekleyin.

Ayrıca tank biraz bulanık geldi bana. Biliyorsunuz su kalitesi çok önemli. Discus ile ilgili araştırmaya devam edin. Sağlıklı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 32 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.