ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ercan6934
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Eylül 2017 13:02
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2018 15:55
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ercan Kalkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ercan Kalkan 2 Fil kulak 1 e 3 d Blue Moscow 10 adet yerli lepistes

SON 10 MESAJI

Lepisteslerimde Gariplik
Akvaryum 40 litre.4 çeşit yem veriyorum günde 2 öğün.Haftada 2 öğün rotifish,2 öğünde sarımsaklı yemimden veriyorum.Su değişimi 2 haftada bir %30 çekim yapıp ekliyorum.

Birde renklerinde fena şekilde solma ve kuyruklarında erime mevcut.Ağızları da şiş durumda bazılarının.
Lepisteslerimde Gariplik
20 ye yakın lepistesim var bazıları ırk bazıları ise yerli lepistes.Son günlerde bazı lepisteslerim dipte bazıları üstte sürekli aynı yerdeler.Dudaklarında siyahlaşma farkettim.tüm lepisteslerde bu mevcut şu anda normal sayılabilecek bir lepistesim yok.İnternette çok araştırma yaptım ama bu tanımlara uyan bir hastalık görmedim.Daha önce bu tecrübeyi yaşamış olanlar var mı veya bilgisi olan?[:(]
Hava Motoru Sorunu
S.a arkadaşlar dün akşam elektriğim kesildi ve bugün hava motorum eskisinden daha az vermeye başladı.Eğer su çekilip içine gittiyse süngere o süngerde kendi kendine kurur mu yoksa içini açıp kurutmalı mıyım?
Japon Balığı Üretim
Arkadaşlar bugün balıklarımdan biri ana akvaryuma yumurtlamış.Bende bir çare olarak sağmayı denedim.Erkeği sağdım spermler çıktı ama büyük dişimden yeşil yeşil sıvı çıktı sağarken.O yeşil sıvı hakkında bir bilginiz var mı? Daha önce hiç karşılaşmadım.[EDIT]Ercan6934,2017-12-19 19:37:21[/EDIT]
Yeni Dostlarımız Japonlar :)
Fazla güneş ışığı almamarında fayda var.Çünkü sabah güneşi sert olur japonlar ise soğuk su balıklarıdır.10-15 dakikalık güneş renklenmeleri için faydalı olacaktır.Ama saatleri sayıyorsanız fazla yosundan dolayı su dengesi bozulabilir.
Akvaryuma Yeni Balık Ekleyemiyorum.
[QUOTE=Muris]O peşetle içerde bekle suya alışsınlar bir anda koyarsan beyaz benek olur[/QUOTE]

15 20 dakika bekletiyorum zaten.
Akvaryuma Yeni Balık Ekleyemiyorum.
Arkadaşlar akvaryumumda 3 japon var ama yeni japon eklediğimde hemen beyaz benek oluyorlar.ama o 3 japonumda bir şey yok alırkende çok dikkat ederek alıyorum.
Green Terrorlerde Beyaz Benek Mi Var Acaba ?
[QUOTE=kartall335]

Sizin verdiğiniz taktiklere uymaya çalıştım[^_^] Hastalığı gördüğümde ilk yaptığım şey akvaryumu 300lt den 100-150 lt boşaltmak ve dereceyi 28-30 artırmak oldu. Dereceyi artırdığımdan 1 gün sonra balıklarda daha fazla benek oluşmaya başladı. Yani sıcaklık ile beyaz benek öldürülmüyor onu anladım. Sıcaklığı artırmanın amacı beyaz beneklerin kulaçka süresini azaltıp balık üzerinde kalmasını önleyip suya geçmelerini sağlamakmış :) 1. gün sonunda akvaryum sumplı olduğu için sumpı tamamen boşalttım sadece derece ve hava motoru kaldı. Bende hava motoru olmadığı için kafa motorunu hava motoruna çevirdim. Metilen mavisi döktüm ve başladım beklemeye. 2. gün beyaz benekler kafa kısımlarına geçmeye başladı biraz korktum ama beyaz benekler biraz büyüyüp top halini almaya başlayınca daha hızlı ürediklerine kanaat getirdim.
Metilen mavisini ben kutuda yazanlara göre döktüm yaklaşık 200 damla döktüm ilk gün tabi bunun bayağı fazla olduğunu sonradan öğrensem de iş işten geçmişti akvaryum koyu mavi bir hal aldı. Her gün dip çekimi yaptım ve ne kadar su çekti isem o kadar da akvaryum sıcaklığı ile aynı sıcaklıkta su döktüm. Suyu döktükten sonra yine metilen mavisi kullandım. Çünkü kutuda kullanma kılavuzunda öyle yazıyordu. 3. gün artık beyaz benekler gözle görülür şekilde azalmaya başladı. 4. 5. günlerde ise neredense tamamen bitti 1 2 tane kafa kısımlarında kalmıştı.1 gün daha bekledim ve 6. günün sonunda balıklarda beyaz benek namına bir şey kalmadığına kanaat getirdim ve su değişimlerini yine her ihtimale karşı her gün yapacağım. 4-5 gün sonra ise haftada bir su değişimine başlayacağım.
Akvaryumda ışık olarak gece açmadım hiç bir zaman. Yemleme konusunda ise günlük 2 öğün yem vermeye devam ettim. Çok şükür kurtuldum. Yardımcı olanlara tekrar teşekkür ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199632/211020171641211.jpg[/IMG][/QUOTE]





Kurtulmanıza sevindim.Isıyı sabit tutmaya devam edin her zaman.Çünkü bu menet ani ısı değişimlerinde ortaya çıkıyor genellikle.
Green Terrorlerde Beyaz Benek Mi Var Acaba ?
Balıklarınızı rif le yikayıp sonra metilen mavisi tedavisini uygulayın.senelerdir böyle yapıyorum faydasını gördüm.Rif ne diyecek olursanız eczanelerde satılan tendürtiyot tarzı ilaç.hastalık gövdeye ilerlememiş sanırsam.Rif ampüllü bir ilaçtır.3-4 liraya satılır.Kırın ampülünü maşrapa gibi bir şeye ilk önce temiz su koyun sonra rifi boşaltın.3-4 dakika yüzsünler.Ondan sonra tanka alıp ısıyı artırın ve metilen mavisini uygulayın.Yanlız rifin çeşidi var.siz 250 mg olanını ve steril 3 mg olanını alacaksınız.kutusunda yazar zaten.Her gün %30 civarında dip çekimi ısıyı yükseltip sabit tutun ısıtıyla rif ten sonra da metilen mavisi dökün ama kararınca 250 damla çok olmuş gibi.Her 10 litreye 1 damla atın.Bu dediklerimi yapın ben zararını görmedim aksine faydasını gördüm.
Beyaz Benek Tedavisi
Arkadaşlar yıllardır bu hastalıkla zaman zaman mücadele ettim.Öncelikle tedavi iki aşamalı olacak.Birincisi rif dediğimiz sarımsı baticon tarzı bir ilaç.İkincisi normal tanıdığımız metilen mavisi yani contra ichthyo.Öncelikle dikkat etmemiz gereken konu rif dediğimiz ilacın 250 mg ve steril 3 mg olması gerek eczanelerde 3 4 liraya bulabilirsiniz.öncelikle bir kaba ihtiyacımız var.o kaba temiz dinlenmiş veya damacana suyunu dolduruyoruz aldığı kadar.herhangi bir maşrapa olsa da olur.suyumuzu hazırladıktan sonra rif dediğimiz ilacın ampülünü kırıp suya boşaltıyoruz.su sarımsı bir renk alacak tendürtiyot gibi.Balıklarımızı banyo yaptıracağız bu ilaçla.Hastalıklı balıklarımızı alıp ilacı bulundurduğumuz kaba bırakıyoruz 3 4 dakika yüzüyorlar.sonra 3-4 dakika sonra alıp tedavi uygulayacağımız akvaryuma tekrar koyuyoruz.ısıtıcının derecesini kontrol edip balığı haşlamayacak şekilde ısıyı 2 3 derece kademeli olarak artırıyoruz.Tabi bu arada metilen mavisini suya döküyoruz.10 litreye 1 damla olacak şekilde ama çok fazla olmayacak şekilde uygulayabilirsiniz.sonrası ise varsa hava taşı ile suyu sürekli oksijenli tutmak önemli.ertesi gün dip çekimiyle beraber %30 %40 su değişimi yapıyoruz.Bu su değişimini her gün yapıyoruz tabi metilen mavisini unutmamak şartıyla.Yem yiyorlarsa atlatma olasılığı yüksek olur.Yemlerini eksik etmeyin.Bu saydığım işlemleri ben yapıyorum.Kurtulmayacak balık kurtulmuyor zaten.Bugün bir balığıma uyguladım aynı işlemi.Şu ana kadar iyi gidiyoruz.Herkese sağlıklı balıklar:)[EDIT]Ercan6934,2017-10-17 03:20:25[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.