ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Kodeks
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Haziran 2018 15:05
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
7 neon tetra
3 plati
3 mavi balon ram
2 panda cory
2 L144
Anubias, java moss, saz
60 lt acemi
SON 10 MESAJI
Artemia hakkinda A'dan Z'ye
Yavru balıklar için mi? Hiç de değil...24 saat sonra o tozlardan (yumurta) çıkan kıpır kıpır canlıları görmek insana haz veriyor; inananlar için tanrıya inancı kavi yapıyor. Sonra onları balıklara veriyorum, afiyetle yiyorlar!
Yavru balıklar için mi? Hiç de değil...24 saat sonra o tozlardan (yumurta) çıkan kıpır kıpır canlıları görmek insana haz veriyor; inananlar için tanrıya inancı kavi yapıyor. Sonra onları balıklara veriyorum, afiyetle yiyorlar!
Sudaki Oksijen Yetersizliği
Kişisel tecrübem ne kadar çok oksijen, o kadar iyidir.
Suya oksijen vermenin iki yolu vardır: ya suyu oksijenden (havadan) geçireceksin ya da havayı sudan geçireceksin.
Birincisinin en iyi yolu sump filtredir. Su sürekli devirdaim ile suya çok geniş bir alandan temas ederek oksijen alır. Ya da dış fikitrenizin suya düşüşünü yağmurlayarak duyun havayla temas yüzeyini arttırırsınız. Bunu şelale, askı, veya apartlarla iç filitrelerde de yapmak mümkün.
Sadece iç filitre kullanıyorsanız: iç filitrenin su yüzeyindeki dalgalanma yaratarak suyun havayla temasına güvenmemenizi öneririm: hava motoru şart: yani havayı sudan geçirmek. Yani baloncuklar. Bu balancukların aslında hiç bir fonksiyonu olmadığı, sadece baloncukların yüzeyde patlayınca yaptığı dalgalanmanın işe yaradığı iddialarına rastlayabilirsiniz. Yanlış bilgidir. Baloncuk suyun içinden geçerken de suya oksijen verir: aksi iddia yalandır, hurafedir.
Bol oksijen iyidir: en iyi yolu sump filitredir, sonra yağmurlama sonra hava motoru (yani baloncuklar).
Hava motoru ses yapıyor! Benim hava motorum 10 mt hortumdan geçip geliyor akvaryuma, kuş uçuşu akvaryuma 5 mt uzaklıkta. Neyin sesinden bahsediyoruz?
Ne kadar oksijen, o kadar iyidir.
Oksijen azlığı nasıl anlaşılır? Balıkların davranışından! Şu var ki balıklarınızın hepsi birdenbire yüzeye yakın yüzmeye başlamışsa; grçmiş olsun!
Ama erken uyarı veren balıklar da var; cory balıkları oksijensizlikten ölmez ama oksijen azaldığında yüzeye fırlayıp dönme hareketleri artar. Bu adamlar hem sudan hem havadan oksijen alabilen adamlar. Oksijen yeterliyse suda yukarıdan oksijen almaya fazla çalışmazlar; ama suda oksijen azalmışsa herzamanki
Kişisel tecrübem ne kadar çok oksijen, o kadar iyidir.
Suya oksijen vermenin iki yolu vardır: ya suyu oksijenden (havadan) geçireceksin ya da havayı sudan geçireceksin.
Birincisinin en iyi yolu sump filtredir. Su sürekli devirdaim ile suya çok geniş bir alandan temas ederek oksijen alır. Ya da dış fikitrenizin suya düşüşünü yağmurlayarak duyun havayla temas yüzeyini arttırırsınız. Bunu şelale, askı, veya apartlarla iç filitrelerde de yapmak mümkün.
Sadece iç filitre kullanıyorsanız: iç filitrenin su yüzeyindeki dalgalanma yaratarak suyun havayla temasına güvenmemenizi öneririm: hava motoru şart: yani havayı sudan geçirmek. Yani baloncuklar. Bu balancukların aslında hiç bir fonksiyonu olmadığı, sadece baloncukların yüzeyde patlayınca yaptığı dalgalanmanın işe yaradığı iddialarına rastlayabilirsiniz. Yanlış bilgidir. Baloncuk suyun içinden geçerken de suya oksijen verir: aksi iddia yalandır, hurafedir.
Bol oksijen iyidir: en iyi yolu sump filitredir, sonra yağmurlama sonra hava motoru (yani baloncuklar).
Hava motoru ses yapıyor! Benim hava motorum 10 mt hortumdan geçip geliyor akvaryuma, kuş uçuşu akvaryuma 5 mt uzaklıkta. Neyin sesinden bahsediyoruz?
Ne kadar oksijen, o kadar iyidir.
Oksijen azlığı nasıl anlaşılır? Balıkların davranışından! Şu var ki balıklarınızın hepsi birdenbire yüzeye yakın yüzmeye başlamışsa; grçmiş olsun!
Ama erken uyarı veren balıklar da var; cory balıkları oksijensizlikten ölmez ama oksijen azaldığında yüzeye fırlayıp dönme hareketleri artar. Bu adamlar hem sudan hem havadan oksijen alabilen adamlar. Oksijen yeterliyse suda yukarıdan oksijen almaya fazla çalışmazlar; ama suda oksijen azalmışsa herzamanki
Akvaryum Isısı Kaç Derece Olmalıdır ?
Eğer karma bir akvaryumdan bahsediyorsak, (farklı türlerin yaşadığı) tabii ki yapılacak şey en az sıcaklıkta yaşayabilecek türlerin ortak kesişim kümesi hangi dereceye denk geliyorsa o. O kadar basit mi? Değil; maksimum sıcaklıkta yaşayabilecekleri kesişim kümesini de bilmek gerekir; ülkemiz neredeyse sıcak iklim kuşağında, o yüzden yazın, soğutucu kullanmadan suyun doğal olarak 15 ağustosta kaç derece olacağını bilmeniz gerekir. Bu, yaklaşık 27 derecedir (maksimum ortalama). Demek ki aslında minumum 22 derece optimum yaşama sıcaklığı olan bir tankı 25-26 derecede tutmak, yaz aylarında bir haşlanma riskini azaltır.
Ama asıl konu 25-26 dereceye ısıtıcıyı ayarlamak değil; sizin 25-26 dereceye ayarlı ısırıcınız şubat’ın 14’ünde kaloriferler kapalıyken ve oda sıcaklığı 5 dereceye düşmüşken bu sıcaklığı garanti ediyor mu? Cevap: hayır! En kaliteli ısıtıcılar 21 derece oda sıcaklığında 25 dereceyi stabil tutmak üzere imal edilmişlerdir. Bir ısıtıcı kendini iki şekilde durdurur; su sıcaklığı ayarlanmış dereceye gelince ve/veya kendisi fazla ısındığında...çözüm: iki ısıtıcı kullanmak.
Eğer karma bir akvaryumdan bahsediyorsak, (farklı türlerin yaşadığı) tabii ki yapılacak şey en az sıcaklıkta yaşayabilecek türlerin ortak kesişim kümesi hangi dereceye denk geliyorsa o. O kadar basit mi? Değil; maksimum sıcaklıkta yaşayabilecekleri kesişim kümesini de bilmek gerekir; ülkemiz neredeyse sıcak iklim kuşağında, o yüzden yazın, soğutucu kullanmadan suyun doğal olarak 15 ağustosta kaç derece olacağını bilmeniz gerekir. Bu, yaklaşık 27 derecedir (maksimum ortalama). Demek ki aslında minumum 22 derece optimum yaşama sıcaklığı olan bir tankı 25-26 derecede tutmak, yaz aylarında bir haşlanma riskini azaltır.
Ama asıl konu 25-26 dereceye ısıtıcıyı ayarlamak değil; sizin 25-26 dereceye ayarlı ısırıcınız şubat’ın 14’ünde kaloriferler kapalıyken ve oda sıcaklığı 5 dereceye düşmüşken bu sıcaklığı garanti ediyor mu? Cevap: hayır! En kaliteli ısıtıcılar 21 derece oda sıcaklığında 25 dereceyi stabil tutmak üzere imal edilmişlerdir. Bir ısıtıcı kendini iki şekilde durdurur; su sıcaklığı ayarlanmış dereceye gelince ve/veya kendisi fazla ısındığında...çözüm: iki ısıtıcı kullanmak.
amonyak kokusu:(
Her hafta pazar günü, akvaryumum suyu ne kadar berrak olursa olsun 1/4 su değişimi yaparım. İç filitremi içerden aldığım suyla yıkarım. Süngerini yıkadıktan sonra koklarım. Sırf o kokuyu almaya cihan değer! Mis gibi balık boku kokusu! Amonyak kokusu aslında o. Kokunun tonuna göre durumu anlarım. Koku varsa herşey yolunda demektir. Koku hiç yoksa bir sorun var demektir. Koku rahatsız edici keskinse gene bir sorun var demektir. Bazı akvaryum dükkanlarına girersiniz, bir koku gelir...o koku, tankların birinde çevrimi tamamlanmamış ya da henüz tamamlanmış bir tank var demektir. Ne güzel kokudur o! Bslığının bokunun kokusunu sevemeyen balık da beslemesin!
Her hafta pazar günü, akvaryumum suyu ne kadar berrak olursa olsun 1/4 su değişimi yaparım. İç filitremi içerden aldığım suyla yıkarım. Süngerini yıkadıktan sonra koklarım. Sırf o kokuyu almaya cihan değer! Mis gibi balık boku kokusu! Amonyak kokusu aslında o. Kokunun tonuna göre durumu anlarım. Koku varsa herşey yolunda demektir. Koku hiç yoksa bir sorun var demektir. Koku rahatsız edici keskinse gene bir sorun var demektir. Bazı akvaryum dükkanlarına girersiniz, bir koku gelir...o koku, tankların birinde çevrimi tamamlanmamış ya da henüz tamamlanmış bir tank var demektir. Ne güzel kokudur o! Bslığının bokunun kokusunu sevemeyen balık da beslemesin!
Neocaridina Davidi (kiraz Karidesi) Sorusu
Anubias yapralarındaki yosun oluşumunu yemeleri için 2 adet kiraz karides düşünüyorum.
2 adet panda cory’im var, onlardan asla vazgeçemem, tabandan beslenen bu iki türün birbirine zararı olurmu bir?
İkincisi, java moss var, kiraz karedislerin java moss’u besin diye yemesi söz konusu olur mu?
Akavartumum net 55 lt su hacminde, 50x40 tabanda, 6 adet neon tetra, 3 adet plati, 3 adet balon ramirezi, iki adet panda cory. Bitkilerim: cüce anubias, java moss, saz.
Akıl fikir vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
Anubias yapralarındaki yosun oluşumunu yemeleri için 2 adet kiraz karides düşünüyorum.
2 adet panda cory’im var, onlardan asla vazgeçemem, tabandan beslenen bu iki türün birbirine zararı olurmu bir?
İkincisi, java moss var, kiraz karedislerin java moss’u besin diye yemesi söz konusu olur mu?
Akavartumum net 55 lt su hacminde, 50x40 tabanda, 6 adet neon tetra, 3 adet plati, 3 adet balon ramirezi, iki adet panda cory. Bitkilerim: cüce anubias, java moss, saz.
Akıl fikir vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
Akvaryum suyu değiştirilmezse ne olur ?
Acemi bir hobici olarak bana sorsalar: bu akvaryumda en değerli şey nedir? Hiç tereddüt etmeden vereceğim cevap: suyudur!
Acemi bir hobici olarak bana sorsalar: bu akvaryumda en değerli şey nedir? Hiç tereddüt etmeden vereceğim cevap: suyudur!
Akvaryumda Çeşme Suyu Kullanımı
Çeşme suyunu havalandırarak ve dinlendirerek kullanma denemelerimde yedek tankımda karşılaştığım bir sorun oldu: su bir türlü oturmadı, döngü ya gerçekleşmedi ya da geç gerçekleşti, zamanla mantar olduğunu sandığın kaygan, sümüksü oluşumlar ortaya çıktı.
Yaptığım şuydu: beş dakika suyu boşa akıt, yüksek sıcaklıkta duş armatüründen yükarıdan yağmurlama yaparak kovayı doldur, iki üç gün beklet, sonra bir kaç devir daim yapıp kovalar arasında akvaryuma koy.
Hata sanırım şurda: sıcak su ki 35 derecede oluyor kovada iki gün bekleyince suyun aşırı sıcaklığıyla mantar üretiyor.
Klordan -belki tamamen- kurtuluyorsun ama suyun mantar üretmiş olıyor.
Muhtemel Çözüm: evet, suyu sıcak olarak yukarıdan yağmurlama yapıp kovaya indir ama bekletme! Ne yapayım? Yarısı kadar soğuk damacana su ekle, kovalar arası devir daim yap hızlıca, sıcaklık zaten 25 dereceye iner, o suyu akvaryuma koy.
Not: başlık seçimi yanlış olabilir, tatlısu akvaryumum var.[EDIT]Kodeks,2018-01-12 18:01:28[/EDIT]
Çeşme suyunu havalandırarak ve dinlendirerek kullanma denemelerimde yedek tankımda karşılaştığım bir sorun oldu: su bir türlü oturmadı, döngü ya gerçekleşmedi ya da geç gerçekleşti, zamanla mantar olduğunu sandığın kaygan, sümüksü oluşumlar ortaya çıktı.
Yaptığım şuydu: beş dakika suyu boşa akıt, yüksek sıcaklıkta duş armatüründen yükarıdan yağmurlama yaparak kovayı doldur, iki üç gün beklet, sonra bir kaç devir daim yapıp kovalar arasında akvaryuma koy.
Hata sanırım şurda: sıcak su ki 35 derecede oluyor kovada iki gün bekleyince suyun aşırı sıcaklığıyla mantar üretiyor.
Klordan -belki tamamen- kurtuluyorsun ama suyun mantar üretmiş olıyor.
Muhtemel Çözüm: evet, suyu sıcak olarak yukarıdan yağmurlama yapıp kovaya indir ama bekletme! Ne yapayım? Yarısı kadar soğuk damacana su ekle, kovalar arası devir daim yap hızlıca, sıcaklık zaten 25 dereceye iner, o suyu akvaryuma koy.
Not: başlık seçimi yanlış olabilir, tatlısu akvaryumum var.[EDIT]Kodeks,2018-01-12 18:01:28[/EDIT]
İç Filtrenin Dışarı Sarkan Hava Hortumu
Eheim iç filitre kullanıyorum. Tepesinden hortumla çıkan bir ucu var. Bu uç, havada olunca hava motoru gibi filtrenin su çıkışına hava da ekliyor, hava motoru işini de görüyor. Bu ucu suya batırdığımda hava çıkışı olmuyor. Acı tecrübe sonucu, iç filtrenin su yüzeyinde yaptığı dalgalanmanın suyun oksijenlenmesine yetmediğini gördüm. Artık Gece yatmadan hortumun ucunu dışarı çıkarıyorum, sabah hortumun ucunu suya sokuyorum. Yalnız bir güvenlik önlemim var: gece hortumun ucu dışardayken, uç mutlaka su seviyesinin üstünde kalmalı. Aksi halde gece elektrik kesilip de iç filtre motoru durursa, açık uçtan su aşağı (dışarı) akmaya başlar.
Eheim iç filitre kullanıyorum. Tepesinden hortumla çıkan bir ucu var. Bu uç, havada olunca hava motoru gibi filtrenin su çıkışına hava da ekliyor, hava motoru işini de görüyor. Bu ucu suya batırdığımda hava çıkışı olmuyor. Acı tecrübe sonucu, iç filtrenin su yüzeyinde yaptığı dalgalanmanın suyun oksijenlenmesine yetmediğini gördüm. Artık Gece yatmadan hortumun ucunu dışarı çıkarıyorum, sabah hortumun ucunu suya sokuyorum. Yalnız bir güvenlik önlemim var: gece hortumun ucu dışardayken, uç mutlaka su seviyesinin üstünde kalmalı. Aksi halde gece elektrik kesilip de iç filtre motoru durursa, açık uçtan su aşağı (dışarı) akmaya başlar.
Corydoras Panda (Panda Çöpçü)
50x40 tabanda 55 lt net su hacminde 2 adet panda cory’im var. Özellikle akvaryuma üç adet plati ve üç adet ramirezi ekledikten sonra (bunlar da tabanda ne bulurlarsa yiyorlar) pandalarımın yeteri kadar beslenemediklerini düşünüyorum. Büyümüyorlar hatta zayıfladılar (pandalar 4 aydır bende, diğerleri 2 aydır, pandaların boyu 2 cm civarı). Ne yapmalıyım? Aşırı yemleme yapmadan pandaların tam beslenmesini sağlayacak yem, yol, yöntem nedir?
Not: 7 tane de neon tetra var pandalarla yaşıt ama onların tabanla hiç ilgileri yok baştan beri.[EDIT]Kodeks,2018-01-07 23:16:04[/EDIT]
50x40 tabanda 55 lt net su hacminde 2 adet panda cory’im var. Özellikle akvaryuma üç adet plati ve üç adet ramirezi ekledikten sonra (bunlar da tabanda ne bulurlarsa yiyorlar) pandalarımın yeteri kadar beslenemediklerini düşünüyorum. Büyümüyorlar hatta zayıfladılar (pandalar 4 aydır bende, diğerleri 2 aydır, pandaların boyu 2 cm civarı). Ne yapmalıyım? Aşırı yemleme yapmadan pandaların tam beslenmesini sağlayacak yem, yol, yöntem nedir?
Not: 7 tane de neon tetra var pandalarla yaşıt ama onların tabanla hiç ilgileri yok baştan beri.[EDIT]Kodeks,2018-01-07 23:16:04[/EDIT]
Paty Veya Plati
Güzel bir hayvan...aldım akvaryuma koydun...bir kere süper istenmeyen yosun yiyici...kiraz karides düşünüyordum hiç gerek kalmadı. Herifler her lüzumsuz yosunu yiyor ve bitilerin kendisine de zarar vermiyor. Bundan daha güzel bir hayvan olabilir mi? Öyle ayarlanmış,,,insan gerçekten hayret ediyor.
Güzel bir hayvan...aldım akvaryuma koydun...bir kere süper istenmeyen yosun yiyici...kiraz karides düşünüyordum hiç gerek kalmadı. Herifler her lüzumsuz yosunu yiyor ve bitilerin kendisine de zarar vermiyor. Bundan daha güzel bir hayvan olabilir mi? Öyle ayarlanmış,,,insan gerçekten hayret ediyor.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Isıtıcısı Akvaryumun İcinde Patladı adil09, 10:23
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Azizdurdenn, 10:00
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 09:16
Akvaryum Tanıtımı - 2. El Dış Filtre Alınır Mı Muhammedcay, 09:04
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Kaç Lt Olmalı Taha Yanık, 09:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cikletim Ağzını Boşaltı protag61, 08:59
Yeni Üye Forumu - Hava Motoru Ve Su Berraklaştırma Ozntrn, 08:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Elyaf bendeniztayfun, 06:56
Yosun - Filtre Malzemeleri Hk. Emreözamisos, 05:14
Filtreleme Seçenekleri - Japon Balığı Hastalığı Dexter85321, 04:54
Yeni Üye Forumu - Bettarmy: Bir Beta Üretimi Girişimi yigithanw, 03:57
Labirentliler - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Aayy, 01:18
Yeni Üye Forumu - Karides Filtre Si Yiğit solak, 00:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum hasanhr, 00:40
Tropheus - Bucephalandra İle Alakalı Yardım Lütfen emreabay6, 00:09
Bitki Akvaryumları Genel - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 Azizdurdenn, 00:04
Akvaryum Tanıtımı - Molly Serüveni Azizdurdenn, 23:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Benekli Kedi Balığım KaanE, 23:38
Kedi Balıkları Tanıtımı - Akvaryum Kumu Üzerine Mika Cam Yapmak Emreözamisos, 23:32
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Buhar Camı Gwynbleidd, 23:24
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Bitkiler Mesenizli, 23:21
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Dere Kumu Akvaryumda Kullanılır Mı? Tulpar99, 23:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 22:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balık Biti Hakkında Her Şey BLGHN, 22:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Balığımdaki Sorun Ne ? Gokalpp, 22:40
Canlı Doğuranlar - Monte Carlolarım Gelişmiyor Keremeker, 22:38
Yeni Üye Forumu - Havuzdan Çıkan Baloncuklar Tulpar99, 22:27
Sazansıgiller - Sp Ercan681, 22:23
Yeni Üye Forumu - Kuyruk Erimesi Larvaklm, 22:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 21:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hava Motoru Zorunlumu? neomeo, 19:38
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Caridina Suyunda Neocaridina Nasıl Olur? giyotyn, 19:35
Omurgasızlar - Ramirezi Hamite07, 18:26
Güney Amerikan Cichlidleri - Sonunda Başardım Melek Yavruları Hamite07, 17:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dry Start Başlangıç Orhan76, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Ocean Free Hk. ballantines, 16:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - 80ler Nostalji Orhan76, 15:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fluval E100 Isıtıcısı Nasıldır mitii, 15:46
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Melek Balığımın Dişisi Sürekli Yukarı Bakıyor Ahmetncy, 14:04
Yeni Üye Forumu - Ada La Plata Sand Meryemmm, 13:36
Bitki Akvaryumları Genel - Shallow Tank twinsoul, 12:42
Akvaryum Tanıtımı - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit SaRCoPhiLiuS, 11:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - Hava Motoru Ve Filtre Önerisi. Orhan76, 08:33
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Yavrusu Hakkında Jilkorsen, 07:02
Canlı Doğuranlar - Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem egedin, 00:46
Canlı Doğuranlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:31
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ebubekir ATAR, 00:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nano Deniz Akvaryumu Kurulumu İçin Ne Gerekiyor 1Balikci, 00:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığı Neothauma, 23:19
Yeni Üye Forumu - Hightech Aydınlatma Önerisi Alidndr, 23:07
Aydınlatma
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 10:05
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 10:05
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 10:05
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 09:58
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:58
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 09:58
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 08:56
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 08:03
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 08:03
- Epey Miktarda Moss brkenginol 07:30
- Altın Kafa Melekler Tekin35 05:33
- Cüce Vatoz İle Takas Olur Caninenss 04:12
- Kalan Malzemeler lazy46 03:23
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 01:33
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 01:33
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 01:12
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 01:12
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 00:41
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:17
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 00:15
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 23:53
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 23:46
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 23:46
- Led Driver 36-48w ilh4n 23:34
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 23:34
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 23:34
- Scarlet Red Lace Lepistes & Ramshornsalyangoz yns325 23:05
- L144 Tül Tam Damızlık Mavi Göz & L144 Düz Yavru yns325 23:05
- Akvaryum/bitki Işığı/lifetech 838 Filtre/kum neontetras 22:34
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:24
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:24
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:24
- Nano Led Armatür BywenzeL 22:08
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:03
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:03
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:03
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:03
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 21:57
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 21:53
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 21:53
- Kribensis Yavru tarikyksl 21:53
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 21:48
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 21:48
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 21:48
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 21:48
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 21:26
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 21:26
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 20:53
KULLANICILAR
- 85 Online Kullanıcı, 46 Üye
Online Kullanıcılar
bendeniztayfun,
KaanE,
Akax,
Aquarist101,
Angelguy,
ExceL,
Muhammedcay,
Hidro Dinamik,
scrap,
mazo,
etem,
Azizdurdenn,
MiSoSiKiaN,
UrasArt,
adil09,
YommeRR,
Burak çetin,
ali,
VuralSemih,
kadir_7,
kaancevik,
chimeric,
Dexter85321,
Fırat pınar,
Bibliyorlar,
fobko,
ekmbr,
oktay42,
rexxter,
Serdariekrem,
akomania,
turkiSHrimp,
Sıkılantosbaa,
BalıkçıUğur,
hasanhr,
jackiebrown,
Sadan,
AKGN,
ballantines,
teksas_tombiks,
Sputnik,
lojistisyen,
AtlasPoyraz,
alicanakarsu,
DanChi,
Kemalk41,
cafedogan,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.