ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Chosen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
65
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2018 10:16
Son Ziyaret:
23 Kasım 2023 02:04
Toplam Mesaj:
78 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasin

SON 10 MESAJI

Karides Cinsiyetinden Anlayanlar Bakabilir Mi?
Tabi sizin tercihiniz. Akvaryumumda karideslerle sorun yaşayan tek canlı garra rufaydı. Bildiğiniz karideslerin peşine düşüyorlar akvaryumu dip bucak tarıyorlardı. Onun haricinde cory, cüce vatoz ve lepisteslerimle sakin bir şekilde geçiniyorlardı.
Karides Cinsiyetinden Anlayanlar Bakabilir Mi?
Sizin de bahsettiğniz olan karides dişi. Pipo filtrenin üzerinde olanlar için birşey diyemem. Bendekiler genellikle kabuk değişimindan kısa bir süre sonra yumurta tutarlardı. (Kiraz karides) Akvaryumunuz yeterince büyük ve bitkiliyse lepistesleri sahiplendirmenize gerek yok diye düşünüyorum. Bol moss olan akvaryumda kılıçlarla bile baktım karideslere. Zaten yavru balıklar karideslerle beraber büyüdüğü zaman hiç bir saldırganlık olmuyordu.
Dipte Kalan Yemler Ve Dışkılar Alınmazsa Ne Olur?
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]
Bu konu hakkında çok faydalı bir konu var şuan ismini hatırlamıyorum fakat aramaya dip çekimi yazarsanız ,uzun bir konuydu gözünüze çarpar . Bir iki satırla anlatılabilecek bişey değil üzgünüm. [/QUOTE]
Siz direk önerilen bir şey değil diyince konuyu açan veya okuyan insanlar bunu akvaryuma zarar veren bir uygulama olarak algılar. Balık dışkıları amonyak kaynağıdırlar. Bu da direk akvaryumdaki balıklara zarar verir. Bu sebepten düzenli dip çekimi önerilir. Döngünün oturduğu bol bitkili bir akvaryumda yapılmasına gerek yok diyebilirsiniz ama konuyu açan arkadaş akvaryumda bitki olup olmadığından bahsetmemiş bile.
Dipte Kalan Yemler Ve Dışkılar Alınmazsa Ne Olur?
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Dipte yem birikmesi olmaması için azar azar yem verilmesi lazım . Dışkıları görsel bir takıntınız yok ise almayabilirsiniz. Dip çekimi pek önerilen birşey değil. [/QUOTE]
Dip çekimi önerilen birşey değil demişsiniz. Sebebi nedir acaba?
Isıtıcı Kullanmak Gerekli Mi?
[QUOTE=vent0565]Japon balığı besleyen bir hobicinin akvaryumu yazın 22 derece, kışın ise 20 derece yapması balığın sağlığı açısından sıkıntılı bir yöntem mi? Yıl boyu stabil sıcaklık olmayacak ama en azından doğayı taklit etme adına böyle bir yöntem düşünülebilir mi?[/QUOTE]
Corydoraslarda bu yöntem uygulanıyor zaten üremeyi tetiklemek için. Doğalarında yağmur mevsiminde yumurtladıkları için su sıcaklığı birkaç derece düşürülüp günlük taze su değişimi yapılıyor.
Lepistes Yavrularıma Nasıl Bakmalıyım
Yavrular için en iyi yem artemiadır. Elinde varsa artemia çıkarıp verebilirsin. Ancak yoksa, elinde olan yemleri ufalayıp çok aşırıya gitmeden yavrulara versen yeterli olur.
Panda Copcu Turunde Surekli Sorun Yaşıyorum...
[QUOTE=Alehar]Malesef kalan iki cory doras panda dan bir tanesini daha olu buldum. Kalan son panda oldukca sakin ve butun gun uyumaya devam ediyor...[/QUOTE]

Merhaba, iyi hobiler dilerim öncelikle. Bende panda beslemekteyim. Mümkün olduğu kadar protein ağırlıklı besleme yapıyorum. Ara öğünlerde bitkisel ağırlıklı yem de veriyorum. Yemleme yaparken ışıkları kapatıyorum çünkü pandalar gerçekten çok utangaç balıklar. Hatta yemleme yapınca akvaryumun yanında çok uzun süre durmuyorum diyebilirim. Yem konusunda imkanınız varsa kurutulmuş tubifex verebilirsiniz. Zemin konusunda yukarıdaki arkadaşların dediği gibi zemindeki taşlar ve kumun uygun olduğunu düşünmüyorum. Bende şu anda hagen kum var ama daha ince taneli kum kullanmayı düşünüyorum. Hastalık konusunda coryler daha dayanıklı balıklar. Özellikle iç parazit hastalığında. Son olarak eğer panda bakmaya hala niyetliyseniz, sayıyı en kısa zamanda çoğaltın.
İnanılmaz, Akvaryumdaki Kayıp Cüce Vatoz🤔
Merhaba, şelale filtre mi kullanıyorsunuz acaba? Benim de başıma buna benzer bir olay geldi. Şelale filtrenin içinde bulmuştum. Akıntıya karşı yüzüp nasıl filtrenin içine girmeyi başardı, hala çözemedim.
Akvaryumda Örümcek Ağı Gibi Bir Oluşum Başladı ?
[QUOTE=mestanlaroglu]

Şelale filtre kullanıyorum sol köşede. Ortada kullanmayı denesem mi acaba ? Kararsız kaldım[/QUOTE]
Bence kepçe yardımı ile akvaryumdan temizleyin. Sorun tekrar ederse, o zaman filtrenin yerini değiştirmenizi tavsiye ederim.
Akvaryumda Örümcek Ağı Gibi Bir Oluşum Başladı ?
Selamlar, aynı durum bazen benim de karides akvaryumunda meydana geliyor. Bir zararını görmedim henüz. Akvaryumunuzda hangi filtre var? Sanırım suda yeterince sirkülasyon olmadığında oluşuyor bu durum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.