ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Fragant
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
52
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Eylül 2022 14:52
Toplam Mesaj:
81 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
CW010 Gold Laser Corydoras
Sterbai Corydoras
Trilineatus Corydoras
Albino Tül Corydoras
Orange Venezuala Corydoras
Corydoras Adolfoi
Corydoras Panda
Super Red
Bristlenose LDA 16
SON 10 MESAJI
Çöpçülerim Tembel
Ne durumdasınız merak ettim[:?]
Ne durumdasınız merak ettim[:?]
Corydoras Loxozonus
[:nazar:]Ben bir kiskann, bir kiskannnn..Saglikla buyutun, bol yavrunuz olsun inşallah.. iste o yavrulardan bir kac tanesi lazim olacak bana😁😁[:nazar:]
[:nazar:]Ben bir kiskann, bir kiskannnn..Saglikla buyutun, bol yavrunuz olsun inşallah.. iste o yavrulardan bir kac tanesi lazim olacak bana😁😁[:nazar:]
Çöpçü Balığım Tahtanın Altında Hareketsiz Duruyor
Bunu zaman zaman yaparlar, yem attığınızda ilgileniyorsa bir sorun yoktur..
Hasta hissettiklerinde genelde üst yüzgeçlerini vücutlarına yapıştirirlar..Sizin coryniz bence biraz dinlenme modunda..
Bunu zaman zaman yaparlar, yem attığınızda ilgileniyorsa bir sorun yoktur..
Hasta hissettiklerinde genelde üst yüzgeçlerini vücutlarına yapıştirirlar..Sizin coryniz bence biraz dinlenme modunda..
Çöpçülerim Tembel
Merhabalar, öncelikle sunu belirteyim, corydoraslar akıntı sever..sadece pipo filtre yeterli degil genç ve erişkinler için..hava hareketini sadece yüzeyde bulabildiği icinde yüzeye yakınlaşmışlar haliyle... sadece coryler için değil, diger baliklar icinde bir ic filtre mutlaka alın.. pipo filtreler bakteri oluşumu icin iyi ama genel temizliği yapmıyorlar.. Hoş, iç filtrelerde bir sump veya dış filtre kadar etkin degil, ama tek pipo balıklariniza yeterli degil.. Kısaca tembellikten degil, çaresizlikten yukarıdalar...
Merhabalar, öncelikle sunu belirteyim, corydoraslar akıntı sever..sadece pipo filtre yeterli degil genç ve erişkinler için..hava hareketini sadece yüzeyde bulabildiği icinde yüzeye yakınlaşmışlar haliyle... sadece coryler için değil, diger baliklar icinde bir ic filtre mutlaka alın.. pipo filtreler bakteri oluşumu icin iyi ama genel temizliği yapmıyorlar.. Hoş, iç filtrelerde bir sump veya dış filtre kadar etkin degil, ama tek pipo balıklariniza yeterli degil.. Kısaca tembellikten degil, çaresizlikten yukarıdalar...
Canlı Doguran Yemi
[QUOTE=TheHobi]Merhaba arkadaslar 3-4 cesit yem kullanıyordum canlı doguranlarıma ımzamda yazan balıklara sımdı yemlerım azaldı ve daha farklı ve cesıtlı yem almak ıstıyorum sızce bu secıtıgım yemlerden hangılerı uygundur elıcem ıclerınden sızın dedıklerınıze gore saygılar
1-TETRA DiSCUS BiTS
2-SERA DiSCUS GRANULAT
3-ROTIFISH KABUKSUZ ARTEMIA
4-TETRAMİN
5-SERA GRANU GREEN
6-TETRA PHYLL BiTKiSEL PUL YEM
7-JBL NOVO FECT TABLET[/QUOTE]
Size, yazsiklaeiniza ilave olarak özellikle happy fish almanizi da öneririm. Baliklarda kabiz yapmayan ve besin degeri yüksek üründür..sahsen memnun kaldim, tavsiye ederim..ben buyuklerde de baby boy olanini kullaniyorum
[QUOTE=TheHobi]Merhaba arkadaslar 3-4 cesit yem kullanıyordum canlı doguranlarıma ımzamda yazan balıklara sımdı yemlerım azaldı ve daha farklı ve cesıtlı yem almak ıstıyorum sızce bu secıtıgım yemlerden hangılerı uygundur elıcem ıclerınden sızın dedıklerınıze gore saygılar
1-TETRA DiSCUS BiTS
2-SERA DiSCUS GRANULAT
3-ROTIFISH KABUKSUZ ARTEMIA
4-TETRAMİN
5-SERA GRANU GREEN
6-TETRA PHYLL BiTKiSEL PUL YEM
7-JBL NOVO FECT TABLET[/QUOTE]
Size, yazsiklaeiniza ilave olarak özellikle happy fish almanizi da öneririm. Baliklarda kabiz yapmayan ve besin degeri yüksek üründür..sahsen memnun kaldim, tavsiye ederim..ben buyuklerde de baby boy olanini kullaniyorum
Yumurtalarım Yok Oldu, Eridi Gitti Tam Kabus!
[QUOTE=Kfat]Merhaba, iki yeni anne gelince dinlenme akvaryumunda sıkıntı çıkmasın diye kusturdum.
Resmen yok oldular. Eriyip gittiler, Bir kere çıkartıp yarım birkaç yumurtayı ayırıp tekrar koydum.
İlk koyduğumda bir kaç tane kum tanesi kuluçka içinde kalmıştı, o zarar vermiş olabilir mi?
Mantarlaşma nasıl oluyor? Havalar sıcak neredeyse 25 altı hiç görmedim büyükmakvaryumda ama dinlenme akvaryumu 100litre belki o bir iki derece daha düşüktü.
Yorum alabilir miyim?
İlk halleri;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207710/300520192204361.jpg[/IMG]
Sonraki kabus;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207710/300520192206011.jpg[/IMG]
[/QUOTE]
Evet mantarlasmislar maalesef..acaba havalandirma siddetini mi ayarlayamadiniz?
[QUOTE=Kfat]Merhaba, iki yeni anne gelince dinlenme akvaryumunda sıkıntı çıkmasın diye kusturdum.
Resmen yok oldular. Eriyip gittiler, Bir kere çıkartıp yarım birkaç yumurtayı ayırıp tekrar koydum.
İlk koyduğumda bir kaç tane kum tanesi kuluçka içinde kalmıştı, o zarar vermiş olabilir mi?
Mantarlaşma nasıl oluyor? Havalar sıcak neredeyse 25 altı hiç görmedim büyükmakvaryumda ama dinlenme akvaryumu 100litre belki o bir iki derece daha düşüktü.
Yorum alabilir miyim?
İlk halleri;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207710/300520192204361.jpg[/IMG]
Sonraki kabus;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207710/300520192206011.jpg[/IMG]
[/QUOTE]
Evet mantarlasmislar maalesef..acaba havalandirma siddetini mi ayarlayamadiniz?
Yumurtalarım Yok Oldu, Eridi Gitti Tam Kabus!
[QUOTE=SalihNarci]Kuluçkaya koymak yerine yavrular keselerinden çıkana kadar bekletin öyle kusturun. Kuluçka hiçbir zaman annenin yerini [QUOTE=Kfat]Arkadaşlar, uzun beklemelerden sonra çok şükür 60 a yakın yumurta aldım. Anne yi çiftleşmeden sonra ayrı akvaryuma aldım, 15 gün kadar sonra kusturup yumurtaları kuluçka makinasına aldım.
Yumurtalar yuvarlak içlerinden yavrular çıkıyor gibiydi, ikişer göz çıkmış gibi, tabiri caizse Büyük Ö harifi gibiydiler.
Ancak Biolife X6 kuluçya koydum fakatne olduysa sayıları azalmaya başladı, çözünüp, parçalanıp eridi gittiler. Tam bir kabus, o kadar bekledim, yumurtalar resmen eridiler.
Sizce ne olmuş olabilir?
İki ağzı dolu anne daha var, Allah (cc) korusun, onlarada olursa ne yaparım diye düşünüyorum.
Lütfen yardım...
Kuluçkaya aşırı hafa vermedim, milletin yaptığı gibi yavaş yavaş süzülüyotlardı.[/QUOTE]
Video varsa, yüklerseniz daha iyi, daha net yorumlar olur..Yumurta mantarlaşsa bile icinde kalırdı en azindan..bir şekilde belli ki akvaryuma dağılmış yumurtalar...[:$]
[QUOTE=SalihNarci]Kuluçkaya koymak yerine yavrular keselerinden çıkana kadar bekletin öyle kusturun. Kuluçka hiçbir zaman annenin yerini [QUOTE=Kfat]Arkadaşlar, uzun beklemelerden sonra çok şükür 60 a yakın yumurta aldım. Anne yi çiftleşmeden sonra ayrı akvaryuma aldım, 15 gün kadar sonra kusturup yumurtaları kuluçka makinasına aldım.
Yumurtalar yuvarlak içlerinden yavrular çıkıyor gibiydi, ikişer göz çıkmış gibi, tabiri caizse Büyük Ö harifi gibiydiler.
Ancak Biolife X6 kuluçya koydum fakatne olduysa sayıları azalmaya başladı, çözünüp, parçalanıp eridi gittiler. Tam bir kabus, o kadar bekledim, yumurtalar resmen eridiler.
Sizce ne olmuş olabilir?
İki ağzı dolu anne daha var, Allah (cc) korusun, onlarada olursa ne yaparım diye düşünüyorum.
Lütfen yardım...
Kuluçkaya aşırı hafa vermedim, milletin yaptığı gibi yavaş yavaş süzülüyotlardı.[/QUOTE]
Video varsa, yüklerseniz daha iyi, daha net yorumlar olur..Yumurta mantarlaşsa bile icinde kalırdı en azindan..bir şekilde belli ki akvaryuma dağılmış yumurtalar...[:$]
Vatozum Kayıp
[QUOTE=Micheal Scofield][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209194/300520191403171.jpg[/IMG]
Dün balıkları eklediğim 3 türün ismini bilmediğim şişko japon 1albino çöpçü 1albino cüce vatoz almıştım vatoz akvaryumda yok kalıntı vb yok nereye gitti bu balık[/QUOTE]
Ortadaki genis süsün altina girmis olabilir..kumu kaziyip tersten yapistirmis olabilir kendini..
[QUOTE=Micheal Scofield][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209194/300520191403171.jpg[/IMG]
Dün balıkları eklediğim 3 türün ismini bilmediğim şişko japon 1albino çöpçü 1albino cüce vatoz almıştım vatoz akvaryumda yok kalıntı vb yok nereye gitti bu balık[/QUOTE]
Ortadaki genis süsün altina girmis olabilir..kumu kaziyip tersten yapistirmis olabilir kendini..
30 Lt Akvaryumda Ne Bakılır
[QUOTE=Ulvikerem][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/215418/210520192153061.jpg[/IMG]
Bu akvaryumda hangi balık türlerinden ne kadar bakabilirim bide filtre temizliği nasıl yaparım?[/QUOTE]
Akvaryumunuz bana 30 litreden buyuk gibi geldi..tam ölçüleri kaca kac?
[QUOTE=Ulvikerem][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/215418/210520192153061.jpg[/IMG]
Bu akvaryumda hangi balık türlerinden ne kadar bakabilirim bide filtre temizliği nasıl yaparım?[/QUOTE]
Akvaryumunuz bana 30 litreden buyuk gibi geldi..tam ölçüleri kaca kac?
Melek Çiftim Öldü
Taşıdığınız tank eski bir tanksa ve temizliği yeterince yapilmamissa, bakteri çakışması yaşamış olabilirsiniz....
Taşıdığınız tank eski bir tanksa ve temizliği yeterince yapilmamissa, bakteri çakışması yaşamış olabilirsiniz....
SON MESAJLAR
- Deniz Akvaryumu İçerisnde Oluşan Tabaka ogurcay, 10:25
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor Mustafa010, 10:24
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Buhar Camı Vartego, 10:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığının Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Ali Selim Kadan, 10:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Beyaz Benek Mi ? Mustafa010, 10:06
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mustafa010, 09:54
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık Canbudakkkk, 09:50
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Çevresinde Küçük Sinekler egemenozbeyli, 08:56
Bitki Akvaryumları Genel - 25 Cm Küp Betta H.polat, 08:37
Akvaryum Tanıtımı - Axotl Suyun Altına İnemiyor Uzun Süredir Ahmet Kamber, 06:56
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Oranda Balık Yemi HOPPALA, 03:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sarımsak Konusunu Açıklığa Kavuşturalım HOPPALA, 02:39
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Emresrsln, 00:56
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Ehtiyar, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Bakteri Besini Sorunu Göksel D, 00:35
Yeni Üye Forumu - Vatoz Baligim Hamilemi mhmt266, 00:01
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları Bakımı Dexter85321, 23:52
Yeni Üye Forumu - Betta Splendens HarunYILDIRIM, 23:02
Akvaryum Tanıtımı - Işık Omerclk, 22:55
Yeni Üye Forumu - Cuce Vatoz Yumurtasi mhmt266, 22:19
Yeni Üye Forumu - Moli Neden Bu Şekilde Davranıyor Muhammedbedri, 22:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Challenger Hakkında Ehtiyar, 21:41
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Göksel D, 21:17
Yeni Üye Forumu - Canlı Yem Ne Kadar Verilmeli ? aliefecilciler, 20:56
Yeni Üye Forumu - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - Jebo 829 Filtre Malzemesi Önerisi Utku_kerem, 19:45
Filtreleme Seçenekleri - Sump Motoru İçin Bilgi Almak İstiyorum Umut2334, 19:35
Filtreleme Seçenekleri - Melek Yumurtalarına Hangi Marka Dezenfektan Anti07, 19:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Motorlu Pipo Filtre MasterChief, 19:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var bendeniztayfun, 18:57
Yosun - Dekorasyon Konusu bendeniztayfun, 18:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryuma Balıklar Ne Zaman Eklenmeli mitii, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Fosfat İçin Lavman Kullanımı KaanE, 18:14
Bitki Akvaryumları Genel - 250 Lt Akvaryum Sump İçin Kafa Motoru Seçimi Göksel D, 17:41
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Leke ÇınarTtl, 17:07
Yeni Üye Forumu - Akrilik Akvaryum Matlık, Çizik Giderme Parlatma KaanE, 16:23
Yeni Üye Forumu - Beta Baligim İcin Napabilirim Kuyruk Erimesi Var Taha Yanık, 15:48
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Suyu Berraklığı Sorunu bendeniztayfun, 15:41
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu Göksel D, 15:02
Yeni Üye Forumu - Bitki Önerisi bendeniztayfun, 15:00
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kribensis Çifti İçin 60lt,bitkili Akvaryum Göksel D, 15:00
Yeni Üye Forumu - Nano Bloody Mary AbdullahKurcaduz, 14:08
Akvaryum Tanıtımı - Eheim Experience150 60x40x40 Akvaryuma Yeterli Mi? Emresrsln, 13:40
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Tavsiyesi BATU, 13:20
Yeni Üye Forumu - Tavsiye Canbudakkkk, 12:15
Yeni Üye Forumu - Eheim Experience 250 Mi Aquel Ultramax 1000 Mi? Emresrsln, 12:11
Yeni Üye Forumu - Plakatımın Bir Gözü Yok Üremesinde Sakınca Olurmu ArifhbsAquatics, 10:38
Yeni Üye Forumu - Betta Akvaryumu Hakkında. dimbeleth, 10:24
Yeni Üye Forumu - Askı Filtre Yetermi Orhan76, 08:49
Yeni Üye Forumu - Sessiz Ve Güçlü Hava Motoru Sobo Sb-688 Aguamentist, 06:55
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 10:11
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 10:11
- Larviva Kafalı Yunus Ciklet İçin Kafa Yemi Esakvarist 10:10
- Limnophila Sessiliflora Esakvarist 10:10
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:42
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:33
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 09:23
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 09:20
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 09:20
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 09:20
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 09:20
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 08:52
- Tetra 300w Isıtıcı, Eheim 600 Lt/s Kafa Motoru Vs. diaslayt 08:48
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 08:48
- Kaliteli Malzemeler - Eheim,sera,matrix Vs. FurkanSehit 08:22
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 08:20
- Bio Sünger Brdk64 08:10
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:10
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 08:06
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 08:06
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 07:57
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 07:57
- Ultra Clear Akvaryum,eheim Isıtıcı,ramirezi,panda yamansengonca 07:51
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 07:27
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 07:27
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 07:27
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 06:56
- Altın Kafa Melekler Tekin35 02:56
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:46
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:46
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:46
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:46
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:46
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 01:43
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 01:43
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 01:05
- Yerli Üretim Erkek Dişi Karşık Halfmoon Genç Betta betta.ist 01:05
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 01:05
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 01:04
- Christmas Moss Ve Dev Saz Furkann 01:04
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 23:27
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 23:27
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:53
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 22:53
- Set Akvaryum Ve Malzeme propecia 22:52
- Led Driver 36-48w ilh4n 22:49
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 22:49
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 22:49
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W!!! JapoJupo 21:17
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 21:17
KULLANICILAR
- 127 Online Kullanıcı, 69 Üye
Online Kullanıcılar
aktugsedat,
simsekal,
Balikcidede,
İsmail YILDIRIM,
hasancn,
bayram11,
Vartego,
Mustafa010,
Reber07,
otolkurt,
Miller,
Kimsesiz,
Mikail Erdoğan,
-RBG-,
Serdariekrem,
K3r3m,
Yasin034,
laryscrl,
kadirik,
ogurcay,
saturday,
Orhan76,
Selo.,
Golgeci,
AbdullahKurcaduz,
TuRKeR,
egemenozbeyli,
rockhl,
osmandbnl,
kn0w,
HarunYILDIRIM,
muzunman,
Brdk64,
Muhammedcay,
lordnelsono6,
chimeric,
Oasis,
Qnur89,
SinanBulut,
eneskilic34,
ahmetteke,
gavaser,
Ruchansuzen,
Kuzey 01,
ozgurtpcogl,
BRHNSNMZ,
vahitender,
egeuchiha,
karavezir,
Ciyus,
BeReal,
enes2334,
Furkann,
sefo,
BATU,
TayfunKs28,
valarmorghulis12,
Esakvarist,
bendeniztayfun,
ZET,
burakbalkanli,
BİTKİ SETİ,
Sait Eşlik,
Barış18,
mmemati,
Baranyldlz,
Ali Selim Kadan,
ArifhbsAquatics,
MCY4,
ottoman,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.