ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BeyzPl
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7894
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
22 Mart 2025 12:37
Toplam Mesaj:
8876 [3.67 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
122 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Beyza Pala
Doğum Tarihi:
09 Şubat 2006
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208569/220420221411201.jpg[/IMG] "Doğa ile savaş halindeyiz. Eğer kazanırsak kaybedeceğiz." Habert Reeves Beyza PALA [URL]https://www.instagram.com/beyzpl?igsh=eXZuaWM1a2tsZTM1[/URL]

SON 10 MESAJI

Ludwigia Repens'in Su Üstüne Çıkan Yaprakları
Genelde ortam nemli olmasa dahi büyümeye devam ediyorlar. Tabi formu biraz daha değişiyor.
Bir iki hafta bekleyin. Önce kuruyabilir. Şayet büyüyeceği varsa ondan sonra tekrar yeşilleniyor.
Aquael Leddy 30 Set İle Başlangıç Problemleri
Bahsettiğiniz filtre de bu hacimde fazla gelir. Daha küçük pipo filtrelere bakabilirsiniz. Dophin SPF16 nano gibi.
Beta Balığı Lekeler
Columnaris başlangıcı olabilir belki. Bu hastalığı bi' araştırabilirsiniz.
Betta Ve Filtre
Aslında, filtreyi en düşük ayara getirip videosunu YouTube'a yükleyerek linkini paylaşsanız, net bir cevap verilebilir.

Genelde şelale filtrelerin akıntıları, üzerlerindeki ayar ile oldukça azaltılabiliyor. En düşük ayarda uygun olma ihtimali var.
Beta Balığı Haraket Etmiyor Hızlı Solunum Yapıyor
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Beyza merhaba; betta konusunda hassas olduğunu ve çoğu hobiciye yardım etmeye çalıştığını biliyorum ama her betta konusuna ‘kanunmuş’ gibi aynı şeyleri yazıp duruyorsun. Bunlar genel geçer bilgilerdir; her betta türüne, beslenme amacına, morfolojik yapısına, istediği su parametrelerine göre oluşturulacak farklı farklı varyasyonların olabileceği tanklarda beslenir. Bazı bettaların yüzgeç formlarını korumaları için 10 litreden yukarısı olmayabilirken bazıları daha geniş yüzme alanı isteyebilir. Bazılarının ayna vb egzersizlerle birlikte form tutturulması gerekebilir, bazılarını da üretim amacıyla kurulan cama cam, biraz bitki olan yerde tutabilirsin de. İdeal ısı 27 diye bir şey yok malesef. 24-28 aralığında rahatlıkla bakılır her türe. Ataları esasen imbellis, splendens, smaragdina, mahachaensis gibi wild ve saf olan türlerin melez ve seçici üretimle günümüze gelen varyasyonlarını besliyor çoğu hobici. Üstelik bu türlerin ataları da genellikle freshwater sulardan geliyor; her türü için blackwater yapılması da tartışılır. Canlı yem verme zorunluluğu, keza diğer önerilerin de tartışılır. Bak, ‘Fazla akıntı oluşturmayan bir filtre, 23-28 derecede su ısısı, saklanma alanları ve biyofiltrasyona katkısı olması bakımından canlı bitkiler kullanarak bir tank yapabilirsiniz. Bettalar genellikle etçildirler ve diyetlerinde protein ağırlıklı yemler, imkanınız olursa da arada canlı yemler verirsiniz’ desen gayet makul olacak.

Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Merhaba,
Bu maddeleri kendi bilgi birikimime göre hazırlamıştım. Faydalı olacağını düşündüğüm yerlere doğrudan yapıştırıyorum. Hobiye yeni yeni ilgi duyan insanların kafası karışabileceği için böyle net bilgiler -ya da ana hatlar diyeyim- anlamayı kolaylaştırır diye tahmin ediyordum. En azından benim için öyle oluyor.

Ama, daha öz ve şahsi düşüncelerimden arındırılmış bir düzenleme yapmaya çalışacağım.

Dediğim gibi, maddeleri kendi bilgi birikimime göre hazırladığım için eksik olduğum konularda hatalı kısımlar olabilir. En azından şu blackwater konusunu araştırmaya çalışacağım. Bettaların freshwater kökenli olduğu bilgisine daha önce rastlamamıştım.

Teşekkür ediyorum.
Beta Balığı Haraket Etmiyor Hızlı Solunum Yapıyor
Beta beslerken her şeyin tam ve balığın sağlıklı olması için aşağıdaki şartları sağladığınızdan emin olun:
-En az 20-30 litre civarı bir akvaryumda besleyin.
-Bir ısıtıcı olsun ve su 27 °C sıcaklıkta olsun.
-Akıntı yapmayan ama hafif sirkülasyon sağlayan bir filtre kullanın.
-Sık sık ve düzenli bir şekilde canlı yem vermeye özen gösterin.
-Üç dört çeşit kadar kaliteli yeminiz olsun. Hepsi beta için üretilmiş yemler olabilir. Kuru yemleri, canlı yemi, dondurulmuş yemleri dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz.
-Akvaryumu 40 litreden büyük değilse yanında başka bir balık türü olmasın.
-Haftalık %20 civarında su değişimi yapın.
-Dekorasyonu ihmal etmeyin ve canlı bitkiler, saklanması için mağaralar, kökler kullanın.
-Blackwater akvaryum kurmaya çalışın. Herhangi bir vitaminden daha faydalı olabiliyor.
Beta Kuyruk Erimesi
Petshopçunun verdiği reçete pek işe yararamaz.

Tuz konusunda kanıtlanmış birşeye denk gelmesem de betaya kullanılması önerilmeyen bir malzeme. Kuyruk erimesinde gerek de yok zaten. Hakeza metilen mavisi de aynı şekilde. Kuyruk erimesine etki edecek şeyler değil bunlar. Zaten hasta olan balığı aç bırakmak da mantıklı değil. İnsandan pay biçin. Şu an olabildiğince iyi beslenmesi lazım.

Akvaryumun balık için çok iyi bir şekilde dizayn edildiğine emin olduktan sonra bırakın, gözlemleyin sadece. Varyetesi halfmoon olduğu için kuyruk erimesi hayatının bir gerçeği haline gelebiliyor. Bu yüzden iyileşmesine değil ilerlememesine odaklanmanız daha doğru oluyor.
Hızlı bir ilerleme olursa ilaca başvurun.
Beta Balığım Hasta
Kuyruk erimesi için olan ilaçlar lazım, ilaç olmadan iyileşmez. Bir an önce temin etmeye bakın.
15 Litrede Betanın Yanına Hangi Canlı Koyulabilir?
Ek olarak balıklar arasındaki ilişki yalnızca gözle görülebilecek düzeyde olmayadabilir pekala. Onların birbirine verdiği bir rahatsızlık var. Ve bu rahatsızlıktan doğan bir stres. O stresin illaki ölüme sebep olmasına gerek yok. Stresin var olması bir problem. Sizin, bu tarz stres doğuracak şeylerin var olmamasına odaklanarak akvaryum kurmanız lazım. Balıklar için en iyi şey budur.
Aquael Leddy 30 Set İle Başlangıç Problemleri
Biyolojik yük fazla.
İçindeki tüm canlılar için tavsiye edilen minimum hacim 30 litreden daha büyük. Bu tavsiye edilen hacimler, balığın biyolojik yükünü de göz önünde bulundurur. Siz bunu ihmal ettiğinizden dolayı su sararmış. Ki su sararması olarak bitmiyor, o yalnızca bir belirti. Asıl sıkıntı suyu sarartan su değerlerinin balıklara yaptığı şeyler.

Akvaryumdaki bu hataları çözüme kavuşturana değin su değişim sıklığını arttırın. Suyun sarımtırak olmasına müsaade etmeyin.
Filtre içine çektiği çeşitli malzemelerden geçirip geri akvaryuma veriyorsa görevini yapıyordur. O kısımda sorun yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.