ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
omerali06
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
586
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Saat 9 Dakika önce
Toplam Mesaj:
753 [0.37 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ömer Ali Arabacı
Doğum Tarihi:
13 Haziran 1994
İl:
Ankara
Meslek:
Otomatik Dizgi Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Zamanımızın kötü anlayışlarından biride, kurnazlığın zeka olarak bilinmesidir.
Ömer Ali Arabacı
SON 10 MESAJI
Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi
[QUOTE=TheOscar]Yan sumplu akvaryumdan alt sumplu akvaryuma geçtim fakat memnun kalmadım. Her yerde alt sump övülmüş ama bence yandan sumpun artıları daha fazla. Öncelikle yandan sumplı tankım daha güçsüz kafa motoru ile daha iyi temizlik yapıyordu, dipte hiç pislik birikmiyordu ve tamamen sessiz çalışıyordu. Alt sumplu akvaryumda daha güçlü motor ile filtrasyon yetersiz geliyor. Tabanda devamlı pislik birikimi mevcut artı olarak hem motorun sesi çok duyuluyor hemde akvaryumdan sumpa inen suyun sesi çok bariz şekilde duyuluyor. En önemli sorun da yan sumpun temizliğinin son derece basit, alt sumpun ise zor olması. Şöyle ki; yan sump kullanırken malzemeleri çıkartıp temizledikten sonra içeride kalan kirli suyu basitçe yükseklikten yararlanıp sifon ile boşaltabiliyordum normal dip çekimi yapar gibi ancak alt sumpta bu mümkün olmuyor. Alt sump yer ile aynı hizada olduğu için hiçbir şekilde içinden su çekimi yapılamıyor. Normal dip sifonu işe yaramadığı gibi sırf bu iş için elektrikli dip çekim aleti aldım o da bir işe yaramadı. Mutlaka dipte o kirli su kalıyor ve ne yaparsam yapayım gitmiyor. Akvaryumu kuralı 3-4 ay oldu ve sumpun içindeki pis suya müdahale edemediğim için her gün çoğalıyor. Merak ediyorum alt sumpu olanlar bu durumda ne yapıyor ilginç şekilde hiçbir yerde bu konuya değinilmemiş. Bu sorunları nasıl aşabilirim sırf bu yüzden tekrardan yan sumpa dönmek istiyorum mümkün olsa. Ses filan bir şekilde idare edilir ama En çok kafama takılan konu Alt sumpu olan hobiciler temizliğini yapmayı nasıl başarıyorsunuz. [:?][/QUOTE]
Ayberk Bey Merhaba
Bahsettiğiniz kirli su aslında dokunmazsanız zararsız alt sumpın dibinde tortu oluşur ancak bunun temizlik seviyesi uzunca bir zaman alıyor. Motor sesinede yurt dışından dc motor alırsanız hem elektronik debi ayarı hem elektrik tasarrufu hemde sessizlik elde edersiniz. Borulardan gelen sesi ise bir çok yöntem var emiş borusunun ilk emdiği yere aparat yapmak veya döküldüğü yere vana takmak veya bi kaç büyük boy bioball koyarak çözebilirsiniz. Yine takıldığınız beğenmediğiniz yeri olursa yazabilirsiniz.
[QUOTE=TheOscar]Yan sumplu akvaryumdan alt sumplu akvaryuma geçtim fakat memnun kalmadım. Her yerde alt sump övülmüş ama bence yandan sumpun artıları daha fazla. Öncelikle yandan sumplı tankım daha güçsüz kafa motoru ile daha iyi temizlik yapıyordu, dipte hiç pislik birikmiyordu ve tamamen sessiz çalışıyordu. Alt sumplu akvaryumda daha güçlü motor ile filtrasyon yetersiz geliyor. Tabanda devamlı pislik birikimi mevcut artı olarak hem motorun sesi çok duyuluyor hemde akvaryumdan sumpa inen suyun sesi çok bariz şekilde duyuluyor. En önemli sorun da yan sumpun temizliğinin son derece basit, alt sumpun ise zor olması. Şöyle ki; yan sump kullanırken malzemeleri çıkartıp temizledikten sonra içeride kalan kirli suyu basitçe yükseklikten yararlanıp sifon ile boşaltabiliyordum normal dip çekimi yapar gibi ancak alt sumpta bu mümkün olmuyor. Alt sump yer ile aynı hizada olduğu için hiçbir şekilde içinden su çekimi yapılamıyor. Normal dip sifonu işe yaramadığı gibi sırf bu iş için elektrikli dip çekim aleti aldım o da bir işe yaramadı. Mutlaka dipte o kirli su kalıyor ve ne yaparsam yapayım gitmiyor. Akvaryumu kuralı 3-4 ay oldu ve sumpun içindeki pis suya müdahale edemediğim için her gün çoğalıyor. Merak ediyorum alt sumpu olanlar bu durumda ne yapıyor ilginç şekilde hiçbir yerde bu konuya değinilmemiş. Bu sorunları nasıl aşabilirim sırf bu yüzden tekrardan yan sumpa dönmek istiyorum mümkün olsa. Ses filan bir şekilde idare edilir ama En çok kafama takılan konu Alt sumpu olan hobiciler temizliğini yapmayı nasıl başarıyorsunuz. [:?][/QUOTE]
Ayberk Bey Merhaba
Bahsettiğiniz kirli su aslında dokunmazsanız zararsız alt sumpın dibinde tortu oluşur ancak bunun temizlik seviyesi uzunca bir zaman alıyor. Motor sesinede yurt dışından dc motor alırsanız hem elektronik debi ayarı hem elektrik tasarrufu hemde sessizlik elde edersiniz. Borulardan gelen sesi ise bir çok yöntem var emiş borusunun ilk emdiği yere aparat yapmak veya döküldüğü yere vana takmak veya bi kaç büyük boy bioball koyarak çözebilirsiniz. Yine takıldığınız beğenmediğiniz yeri olursa yazabilirsiniz.
Sump Türü Seçimi Hakkında
[QUOTE=yazgunesi]Merhaba arkadaşlar. Sizlere sump seçimi konusunda danışmak istiyorum. Şöyle olursa bak daha iyi olabir fikri.
Oturma salonunu tüm mobilyalar değişecek ve parke de yapılacak. Haliyle buda yeni bir akvaryum için yeni bir yer demek. Akvaryum tipi [U]lowtech[/U] bitkili akvaryum. Akvaryum 190 lt (47x90x45h) . Tabi yüksekliği biraz artırırsam 250 lt olabilir.
Aslında benim aklımdan geçen şey alt sump olması ve akvaryumun olduğu yerin geniş alan olması. Duvar köşesine koymayı düşünüyorum ve direk olarak gün ışığı almayacak zaten. Farkındayım borulardaki su sesi konusu hakkında, sump kulesi için de araştırma yaptım. Niyetim tam teşeküllü sumplu bir akvaryum yapmak. CO2 konusunu da okudum birçok kez..
Aklımdaki esas fikir [B]alt sump[/B]'lu olması fikridir. Yan sump, arka sump, alt sump olarak çeşitleri sayarsak hangisi daha uygun olur sizce? :-)
[/QUOTE]
Az sorun çok hacim ve çok randıman isterseniz kesinlikle alt sump derim. Yan sump ve tepe sump kullandım. Tıkanma debi düşme vs gibi sorunları yan sumpta çok yaşadım. Alt sumplı ikinci tankım şuan ve çok memnunum. Geniş hacim yüksek verimli temizlik.
[QUOTE=yazgunesi]Merhaba arkadaşlar. Sizlere sump seçimi konusunda danışmak istiyorum. Şöyle olursa bak daha iyi olabir fikri.
Oturma salonunu tüm mobilyalar değişecek ve parke de yapılacak. Haliyle buda yeni bir akvaryum için yeni bir yer demek. Akvaryum tipi [U]lowtech[/U] bitkili akvaryum. Akvaryum 190 lt (47x90x45h) . Tabi yüksekliği biraz artırırsam 250 lt olabilir.
Aslında benim aklımdan geçen şey alt sump olması ve akvaryumun olduğu yerin geniş alan olması. Duvar köşesine koymayı düşünüyorum ve direk olarak gün ışığı almayacak zaten. Farkındayım borulardaki su sesi konusu hakkında, sump kulesi için de araştırma yaptım. Niyetim tam teşeküllü sumplu bir akvaryum yapmak. CO2 konusunu da okudum birçok kez..
Aklımdaki esas fikir [B]alt sump[/B]'lu olması fikridir. Yan sump, arka sump, alt sump olarak çeşitleri sayarsak hangisi daha uygun olur sizce? :-)
[/QUOTE]
Az sorun çok hacim ve çok randıman isterseniz kesinlikle alt sump derim. Yan sump ve tepe sump kullandım. Tıkanma debi düşme vs gibi sorunları yan sumpta çok yaşadım. Alt sumplı ikinci tankım şuan ve çok memnunum. Geniş hacim yüksek verimli temizlik.
Elma Salyangozum Öldümü Acil
[QUOTE=Berkayv]Şimdide sabahtan beri camda yapışık duruyo içine çekik bir şekide ölmemiştir dimi sabahtan beri böyle[/QUOTE]
Merhaba elma salyangozları rahatsız edildiği zamanlarda böyle takılıyor geceleri daha aktif oluyorlar. Formda konu mevcuttu alttaki kapak tarzı şeye dokunduğunuzda hareket eder canlılığını anlarsınız ama bu uygulamayı 3-4 gün aynı yerde kalırsa yapmanızı tavsiye ederim yoksa stresten ölebilir bu seferde.
[QUOTE=Berkayv]Şimdide sabahtan beri camda yapışık duruyo içine çekik bir şekide ölmemiştir dimi sabahtan beri böyle[/QUOTE]
Merhaba elma salyangozları rahatsız edildiği zamanlarda böyle takılıyor geceleri daha aktif oluyorlar. Formda konu mevcuttu alttaki kapak tarzı şeye dokunduğunuzda hareket eder canlılığını anlarsınız ama bu uygulamayı 3-4 gün aynı yerde kalırsa yapmanızı tavsiye ederim yoksa stresten ölebilir bu seferde.
Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu
[QUOTE=GkhaNLioN]Selamün aleyküm arkadaşlar dün Alsancak petshop dan balık ve ürün aldım internet üzerinden ama iletişim kuramıyorun oradan alışveriş yapan oldu mu bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
[/QUOTE]
Ankarada iki şubeleri var sıkıntı yaşamazsınız fiyatları uygun ancak canlı konusunda arkadaşlara katılıyorum.
[QUOTE=GkhaNLioN]Selamün aleyküm arkadaşlar dün Alsancak petshop dan balık ve ürün aldım internet üzerinden ama iletişim kuramıyorun oradan alışveriş yapan oldu mu bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
[/QUOTE]
Ankarada iki şubeleri var sıkıntı yaşamazsınız fiyatları uygun ancak canlı konusunda arkadaşlara katılıyorum.
Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor
[QUOTE=egemenozbeyli]Sabah yine çıldırttılar beni, streçin altında 30-40 tane birikmiş haftasonu fırsat bulursam büyük bir köküm var onu çıkaracam.
Önceden akvaryumun baya dışındaydı bir ucu acaba o arada içine mi yumurta bıraktı.
Onu tamamen temizleyip tekrar koyacam akvaryuma bakalım.
Kök dışında mosslarım var tele sarılı onları bi çıkarıp inceleyecem, çürüyen bir kaç bitki var onları tamamen sökecem.
Haftasonu bu işi çözmeye çalışacam olmadı hepsini söküp bitkisiz bir akvaryuma girecem çünkü artık iş kontrolden çıkıyor.[/QUOTE]
Sanırım aynı sorun bendede var ancak sizinki yoğun bazen bende tek tük sumpta görüyorum veya çevresinde çürük sineği gibi çiçek vs yok odada çok önemsemiyordum konuyu görünce paylaşmak istedim. Takipteyim.
[QUOTE=egemenozbeyli]Sabah yine çıldırttılar beni, streçin altında 30-40 tane birikmiş haftasonu fırsat bulursam büyük bir köküm var onu çıkaracam.
Önceden akvaryumun baya dışındaydı bir ucu acaba o arada içine mi yumurta bıraktı.
Onu tamamen temizleyip tekrar koyacam akvaryuma bakalım.
Kök dışında mosslarım var tele sarılı onları bi çıkarıp inceleyecem, çürüyen bir kaç bitki var onları tamamen sökecem.
Haftasonu bu işi çözmeye çalışacam olmadı hepsini söküp bitkisiz bir akvaryuma girecem çünkü artık iş kontrolden çıkıyor.[/QUOTE]
Sanırım aynı sorun bendede var ancak sizinki yoğun bazen bende tek tük sumpta görüyorum veya çevresinde çürük sineği gibi çiçek vs yok odada çok önemsemiyordum konuyu görünce paylaşmak istedim. Takipteyim.
Sump Yapmak İstiyorum 805 Litre Akvaryum İçin
[QUOTE=Burakmaysa]Merhaba 2.3metre uzunluk genişlik 50 cm yükseklik 70 cm frontoza akvaryumum var
2 adet dış filitrem vardı biri bozuldu balıklar 15 yaşında olanlar var 50 cm civarı 50 balık var sump yapmak istiyorum ama gördügüm bütün sumplar küçük bunun akvaryum litresine göre nasıl büyütüyoruz[/QUOTE]
Merhaba küçükten kastınız nedir acaba ve yapmak istediğiniz sump alt sump mı üst sump mı yan sump mı ?
[QUOTE=Burakmaysa]Merhaba 2.3metre uzunluk genişlik 50 cm yükseklik 70 cm frontoza akvaryumum var
2 adet dış filitrem vardı biri bozuldu balıklar 15 yaşında olanlar var 50 cm civarı 50 balık var sump yapmak istiyorum ama gördügüm bütün sumplar küçük bunun akvaryum litresine göre nasıl büyütüyoruz[/QUOTE]
Merhaba küçükten kastınız nedir acaba ve yapmak istediğiniz sump alt sump mı üst sump mı yan sump mı ?
Tatil Yemi
[QUOTE=Daniozb] Hayırlı akşamlar...
12 gün boyunca evde bulunamayacağım için resimdeki tatil yeminden aldım.
Balık sayısını ve kaç gün evde olmayacağimi sordu aldığım yerdeki kişi ve gideceğim gün 2 adet atmamın yeterli olacağını söyledi.
İlk başta yerler ve daha sonra suya verdiği vitaminin yeterli olacağını söyledi. Sizlerede bir danişayim dedim. Makine alacak durumum şu an maalesef yok.
50 cm akvaryum.
3 danio zebra ve 3 corrydoras var[/QUOTE]
2 günden uzun dışarıda kalmıcaksanız bence tatil yemine gerek yok.
[QUOTE=Daniozb] Hayırlı akşamlar...
12 gün boyunca evde bulunamayacağım için resimdeki tatil yeminden aldım.
Balık sayısını ve kaç gün evde olmayacağimi sordu aldığım yerdeki kişi ve gideceğim gün 2 adet atmamın yeterli olacağını söyledi.
İlk başta yerler ve daha sonra suya verdiği vitaminin yeterli olacağını söyledi. Sizlerede bir danişayim dedim. Makine alacak durumum şu an maalesef yok.
50 cm akvaryum.
3 danio zebra ve 3 corrydoras var[/QUOTE]
2 günden uzun dışarıda kalmıcaksanız bence tatil yemine gerek yok.
Dış Filtreye Ön Filtre Bağlama
[QUOTE=Akvarist061]Arkadaşlar Dış Filtreye Önfiltre Bağlayıp sorun yaşayanınız varmı ? Hangi ön filtreyi önerirsiniz ?[/QUOTE]
En ekonomik yöntem bence küçük pipo süngeri geçirmek.
[QUOTE=Akvarist061]Arkadaşlar Dış Filtreye Önfiltre Bağlayıp sorun yaşayanınız varmı ? Hangi ön filtreyi önerirsiniz ?[/QUOTE]
En ekonomik yöntem bence küçük pipo süngeri geçirmek.
Bu Sump Kullanılırmı
[QUOTE=Mokur]
Bu durso sistem diye geçiyor bunu normal sisteme çevirme imkanı var mı[/QUOTE]
Geç oldu ama naptınız sistemi.
[QUOTE=Mokur]
Bu durso sistem diye geçiyor bunu normal sisteme çevirme imkanı var mı[/QUOTE]
Geç oldu ama naptınız sistemi.
Akvaryum Sehpası Sallanma
[QUOTE=vel1d]
Evet çapraz çok daha iyi olurdu, insaat mühendisiyim ben [:)] çelik projelerimizde çaprazsız asla bu tarz agir yük tasıyacak profilleri tek düze bakacak sekilde kullanmayız, statik hesabı tabi ki yapilir hepsinde de diyagonal mevcuttur [:D] Ayrica sallantinin gecmesinin sebebi kösebent uygulamıs olması [:iyi:][/QUOTE]
İlgi alakanıza teşekkür ederim sağlamlıktan yana şu görüntüde bir problem varmı sizce
[QUOTE=vel1d]
Evet çapraz çok daha iyi olurdu, insaat mühendisiyim ben [:)] çelik projelerimizde çaprazsız asla bu tarz agir yük tasıyacak profilleri tek düze bakacak sekilde kullanmayız, statik hesabı tabi ki yapilir hepsinde de diyagonal mevcuttur [:D] Ayrica sallantinin gecmesinin sebebi kösebent uygulamıs olması [:iyi:][/QUOTE]
İlgi alakanıza teşekkür ederim sağlamlıktan yana şu görüntüde bir problem varmı sizce
SON MESAJLAR
- Dedikodu Zamanı 2 Kara Karga, 08:59
Discus Tanıtımları - 2. El Dış Filtre Alınır Mı Muhammedcay, 08:42
Filtreleme Seçenekleri - Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı Orhan76, 08:42
Filtre ve Sump Yapımı - Bitki Tohumu zedd, 08:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eurostar Hbl Ses Sorunu Ancher, 08:16
Yeni Üye Forumu - Yeşil Su Sorunu iwagumi, 08:05
Yosun - Yarasa Melek writer, 08:03
Fiyat Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı ktoG, 06:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Şelale Filtrenin Altında Takılıyorlar bendeniztayfun, 06:30
Akvaryum Bilimi - Hobiye Yeni Başladım Tavsiyelerinizi Bekliyorum KaanE, 03:12
Yeni Üye Forumu - Bitki yaşlanınca ölürmü darkaura, 02:57
Bitki Akvaryumları Genel - Japon Balığı Gözündeki Buğu Leof, 02:54
Hastalıklar ve İlaçlar - 40x40 Utricularia High Tech Laterthanbefore, 02:36
Akvaryum Tanıtımı - Melek Baligimin Solungac Yarasi Sos taskinramazan, 01:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Bettam Hep Su Yüzeyinde Ve Yem Yemiyor Eminator, 01:02
Labirentliler - Bitkili Akvaryum Yapımı ktoG, 00:01
Yeni Üye Forumu - Ramirezi sfcscannow, 23:30
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Resimden Cinsiyet ShowaSanshoku, 23:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Wish4fish, 22:57
Yeni Üye Forumu - Panda Garra Rufa Hakkında Her Şey BLGHN, 21:56
Sazansıgiller Tanıtımı - 2.el Şelale Filtre Alınırmı? bendeniztayfun, 21:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Molly Yavrularının Karnindaki Şişkinlik bendeniztayfun, 20:58
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Sisi bendeniztayfun, 20:53
Yeni Üye Forumu - Balık Cinsiyeti Alper Efe, 20:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 50x30x30 Lowtech Yeniden FISHERMAN01, 20:21
Akvaryum Tanıtımı - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 19:48
Labirentliler - Lepistes Hastalık Nedeni Wish4fish, 18:23
Hastalıklar ve İlaçlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 17:30
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Sizce Sağlam Mı ? Lovelepistes, 17:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığım Gün Boyu Suyun Dibinde Duruyor. Eminator, 17:22
Yeni Üye Forumu - Dış Filitre kadir_7, 16:30
Yeni Üye Forumu - Zebra Danio Kaannn455, 16:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 25x25 Karides Akvaryumu demian, 16:08
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Neden Durgun Yasin034, 15:07
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Nesi Var Kaannn455, 15:01
Yeni Üye Forumu - Doğuracak Lepistes İçin Hazırladığım Akvaryum burakbyrs, 14:37
Yeni Üye Forumu - Ada La Plata Sand Meryemmm, 14:27
Bitki Akvaryumları Genel - 1 Haftalık Japon Yavrusu Taha Yanık, 13:59
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerim Ne Zaman Doğurur zeyyk, 13:15
Yeni Üye Forumu - Karides Yemi Ve Balık ÇaĞRı, 12:37
Yeni Üye Forumu - Betta Akvaryumum Azizdurdenn, 11:57
Akvaryum Tanıtımı - Hobi Köşem Taha Yanık, 11:22
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu MasterChief, 10:58
Taban ve Gübreleme - Keşke Biri Yem Organizasyonu Yapsa MasterChief, 10:52
Toplu Yem Alımı - Mobilyalı Akvaryum bendeniztayfun, 06:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tür Tavsiyeleriniz KaanE, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En güzel fotoğraflarınızı gösterin PaPbRc, 02:33
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Lepistes Yavrularım Büyümüyor MiRY0, 02:31
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Kurulumu ebt06, 01:16
Yeni Üye Forumu - İzmir'de Discus Üreticisi erdemizm, 01:03
Discus
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bio Sünger Brdk64 09:01
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 09:01
- 140*60*60 Alttan Sumplı Extra Clearlı Akvaryum ciways 08:57
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 08:44
- Christmas Moss Furkann 08:44
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 08:35
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme barsbingul 08:35
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 08:35
- Malzeme propecia 08:23
- Set Akvaryum propecia 08:23
- Vitasand Kırmızı Bitki Kumu Demir İçerikli sirhill 07:55
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 07:48
- Kriza Gold emree06 07:48
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 06:37
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 06:37
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 06:37
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 05:31
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 05:30
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 05:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 05:18
- Bitki Çeşitleri emreemin 05:18
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 05:18
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 05:18
- Marina Pilli Dip Süpürgesi /ithal Akvaryum... egemenc 04:08
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 01:33
- Led Driver 36-48w ilh4n 01:23
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 01:23
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 01:23
- Altın Kafa Melekler Tekin35 01:10
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 00:50
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 00:50
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 00:50
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 00:50
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 23:51
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:47
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 22:39
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 22:17
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 22:17
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 22:17
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 22:04
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 21:49
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 21:40
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 21:40
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 21:40
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 21:40
- Komple Satılık Hazır Bitkili Dekor darkfreez 21:24
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 20:55
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 20:55
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 20:44
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:44
KULLANICILAR
- 49 Online Kullanıcı, 27 Üye
Online Kullanıcılar
darkaura,
dimbeleth,
Fatih_Yolalan,
Aguamentist,
Burakt122,
VuralSemih,
BaldGuy,
Hidro Dinamik,
iwagumi,
Hüdai,
MiSoSiKiaN,
Dexter85321,
AmatorAkvryumcu,
mitii,
M.YILDIRIM,
kadirbursa,
ilh4n,
Atesufuk,
hasanhr,
Muratakdag,
KaanE,
UrasArt,
topcuoglu53,
Kara Karga,
darkLightning0,
Taha Yanık,
şansal,
Gokalpp,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.