ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Frkn
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6532
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Eylül 2019 17:36
Son Ziyaret:
Dün 20:05
Toplam Mesaj:
2267 [1.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Frkn
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğallık ve Sadelik..

SON 10 MESAJI

Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür
[:nazar:]Maşallah[:nazar:]
Üremesi İstenmeyen Zebra Cichlid Nasıl Bakılmalı?
[QUOTE=KaanE]

Daha önce erkek dişi beslemiştim. Yavrular için 100-120cm ayrı bir akvaryum kurduktan bir sene geçmeden o tankta full doldu. O yüzden üremeden bakmak istemiştim ama geçen yazdı o. Alternatifleri değerlendirdim. Zebra tankı kurmadım. [:)][/QUOTE]
Bu Titanların yavruları da kendileri gibi sağlam bünyeye sahipler. O yüzden ayrı bakılıp rutin yemlemeleri de yapıldığında, kayıp yaşanmadan büyütülmeleri yüksek ihtimal. Ancak bu kadar çok (yüzlerce) yavrunun büyümesini hangi hobici göze alabilir. Ticari amaçlı üretim hariç tabiki. Bende yıllar içinde farklı çiftlerden binlerce yavrularını gördüm. Ancak her seferinde anne babanın yanından ayırmadan doğal hallerine bıraktım. Yavrular için ekstra yemleme yapılmadığında, ikinci batın gelmeden yavrular küçülüp eriyerek, gözden kaybolurlar. Eğer benim gibi Zebra Çiklit aşığıysanız[:3] ancak bu şekilde döngüyü sağlıklı bir şekilde devam ettirebilirsiniz. Belli bir süre sonunda da bu durum canınızı sıkmaya başlar ve tekrar besleme isteği depreşinceye kadar ara verirsiniz. Bu böyle devam eder gider.. Sağlıklı hobiler.

[QUOTE=giyotyn]Isıtıcı kullanmamak gibi bir alternatif olabilir mi?
Yada mesela ısıyı 22-24 derece aralığında düşük tutmak?[/QUOTE]
Yaşam alanlarımız genel olarak 20 derecenin altına düşmediğinden, bu canlıların da ideal ısı yaşam aralığının 20-30 dereceler arası olduğunu göz önünde bulundurarak, her şartta üremeye odaklı olduklarını söylemek yanlış olmaz sanırım. Sağlıklı hobiler.
Üremesi İstenmeyen Zebra Cichlid Nasıl Bakılmalı?
Sadece erkekler bir arada beslenirse, aralarında mutlaka kavgalar kaçınılmaz oluyor, birbirlerine üstünlük kurmaya çalışıyorlar. Sadece dişiler bir arada beslenirse, erkek olmadığı için yumurtalardan yavru çıkmayacak olsa bile, yumurtlayan dişi yumurtaları korumak adına diğerlerini sürekli kovalayıp yıpratıyor. Tek beslenen erkek Zebra ise asla bir Flowerhorn gibi insana alışıp canayakın davranmıyor. En güzeli ve ideali, Zebraları bir çift olarak beslemek ve eşlerin birbirlerine olan bağlılıklarını, yavrularını korumalarını ve büyütme çabalarını belgesel tadında izlemek olacaktır. Sağlıklı hobiler.
Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür
[QUOTE=1Balikci ]Küpün içi bebek dolu ilk yavruları eğer yemezlerse bir sürü bebeğim olacak [:3][/QUOTE]
Evet yüzlerce bebek.[:)] Tabiki hayatta kalmaları için, ekstra günlük beslenmelerini sağlamanız gerek. Artemia, yavrular için üretilmiş türe uygun toz yemler vs. Bu kadar yavrunun büyütülmesi yer sorunlarını beraberinde getireceğinden, ekstra besin verir misiniz bilemem. Ben hiç maceraya girmedim. Defalarca binlerce yavrularını gördüm. Ama besin takviyesi yapmadığım için, her seferinde ikinci batına yavru kalmadı, eriyip küçülüp kayboldular.
Tabiki hepsini büyütüp yetişkin olmalarını görmek muazzam bir duygu. Ancak buna ne yerimiz var, ne imkanımız nede zamanımız.
Sağlıklı hobiler.
The Last
Siz bu hobiyi bırakmayın bence.. Harika bir kurulum, muhteşem bir görsel şölen var karşımızda. Emeklerinize sağlık.[:nazar:]

Tank ölçüleri, cam kalınlığı vs biraz daha detay verirseniz seviniriz. Sağlıklı hobiler.
Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür
Muhteşem tür harika ortam, emeğinize sağlık.[:nazar:] Benim üşenipte bir türlü bitki koyamadığım (Malawi alışkanlığı[:)]), sizin bitkilerle ve diğer objelerle harika görünen bir ortam oluşturmuş olmanız takdire şayan.. Bu harika canlılara verdiğiniz değer herşeyden daha güzel. Teşekkürler.🙏

Muhteşem anılarla dolu dolu bir macera, bir bakarsınız umarım. Sağlıklı hobiler.
https://www.akvaryum.com/Forum/mayista_ask_baskadir_k958102.asp
Ciklet Boylanması
[QUOTE=Ömer türk]Ciklet balıklarının hızlı boylanması için akıntı gerekirmi fazla akıntıdan rahatsız olurlarmı [/QUOTE]
Şöyle örnek vereyim; 120x40x60 280 litrelik Show akvaryumunda bakılan Malawi Çiklitleri (sarı prenses, paslı, ahli, yunus, acei, beyaz prenses, kadango, imparator erkekleri), 142x52x55h 400 litrelik akvaryuma geçtiklerinde hızlı bir şekilde boy atmışlar ve gelmeleri gereken maksimum boyutlarına kısa sayılabilecek bir zamanda ulaşmışlar, belki de aşmışlardı. Kendi tecrübelerim bu yönde. Yani akıntı değilde hacmin ve haftalık düzenli su değişimlerinin önemi büyük. Sağlıklı hobiler.
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[QUOTE=1Balikci ][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241280/230120251131511.jpg[/IMG][/QUOTE]
İşte benim favori balığım[:)] Maşallah[:nazar:]
180x60x60 Karma Güney Amerika
[QUOTE=kdrackgz][VID]https://youtu.be/N4w6d2_WwSE?si=37gjEb-tGzgdX4Ri[/VID][/QUOTE]
Takashi Amano'dan esintiler.. Emeğinize sağlık.[:nazar:]
Sarı Prenses Cinsiyeti
[QUOTE=Goktugk]
Dün iyice kontrol ettim ve erkek olduğuna kanaat getirdim dediğiniz gibi dış görünüşü dişiye benziyor sebebide daha küçük olması büyük bir ihtimalle. Yavaş yavaş alt yüzgeçlerde siyahlaşmada olmaya başladı.[:3][/QUOTE]
O zaman en doğrusu, biraz daha büyüyüp yetişkin bir birey olmasını beklemek olacak.[:)] Sağlıklı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.