ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bora Bey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
60
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2021 01:42
Son Ziyaret:
8 Saat 13 Dakika önce
Toplam Mesaj:
23 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bora Gürçay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz?
12 saatlik güçlü (şiddetli) bir aydınlatma yine oluşumu başlatır;

Yosun'un Yeşil kalabilmesi ve süreklilik açısından T5 kullanmanız daha iyi olur. Bunu zaman ayarlı priz ile günde iki saat açık, iki saat kapalı veya bir saat açık bir saat kapalı olarak destekleyin.

T5 kullanma ihtimaliniz yoksa güçlü bir ışık işinizi görür. T5 dışında ki aydınlatma yine bir yosun işlemi başlatır ama yeşil kalır mı denemek gerekli.

Ben T5 kullanarak bu oluşumu sağlıyorum. Farklı bir şekilde daimi olarak kayaları yeşil tutabilen arkadaşlar da varsa onlarda fikirlerini söyleyeceklerdir.
Eheim Isıtıcı Kullananlara Sorum
Eheım jager ısıtıcılar da genellikle kalibrasyon sorunu olduğu doğrudur.[:iyi:]
Bu Lapistesler Hamile Mi
Hayat kurtarıcı önemli bir bilgi vereyim o ısıtıcıyı imkan dahilinde ivedi olarak değiştirin.

Cihazın içi su dolu dikkat!!![EDIT]Bora Bey,2023-07-09 23:54:14[/EDIT]
Julidochromis Ornatus Hakkında Bilgi
julidochromis Ornatus türüyle ilgili tecrübeli arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim.
Damızlık altı çift olduğunu düşündüğüm bu tür akvaryumun kontrolünü hızlı bir şekilde ele aldı. Sürekli olarak kendi aralarında kurlaşmalara rastlıyorım. Akvaryum da bulunan bir çift de Caudopunctatus var, Ornatus çiftinin Caudopunctatusları sürekli olarak haratsız ettiğini gözlemliyorum. Tahminlerime göre eklemiş olduğum ikinci resimde sağ köşedeki erkek olan, diğerininde dişi olduğunu düşünüyorum.

Türle ilgili nasıl bir yol izlenmeli...
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229162/030320231353541.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229162/040320231134331.jpg[/IMG][EDIT]Bora Bey,2023-03-04 17:47:55[/EDIT]
Güncel - Tekrardanminikss Tanganyika Çabası
Tekrardan Merhaba, yeni konu eski konumun devamı olduğu için buradan devam etmek istedim.

Daha önce niyet edip Lamprologus Caudopunctatus türünün davranış biçimini izlemek için akvaryum kurmuştum. Akvaryumu kurduğum dönemde babamın kalp krizi geçirmesi nedeniyle akvaryum ilgizilikten içerisinde canlı olmadan kendi haline uzun süre çalıştı. Sıfırdan yeni bir kurulum için geçtiğimiz ay karar verdim.

Ufak çaplı ekipmanlarda değişiklik yaptım ve yeni kuruluma start verdim.
Şuan aydınlatmanın ve bir kaç saz bitkisinin gelmesini bekliyorum.
Akvaryum 60x30hx35 olarak aldım. Filtrasyonu eheım 2213 ile değiştirdim, ısıtıcıyı aquael'in 100 watt ısıtıcısı ile değiştirdim. Isıtıcıya gerek yoktu aslında ev merkezi sistemli ama her ihtimale karşı aldım tasarımı da hoşuma gitti.

Tabi her şey plan aşamasındayken bu kez ilk önce canlıları aldım, akvaryum daha sonra kuruldu.[:)] Şuan için bir kaç resim ve daha güncel resimleri yankın zamanda eklemeyi düşünüyorum.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229162/290120231116381.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229162/290120231118071.jpg[/IMG]
Ocellatus Ve Similis İçin Kabuklar
[QUOTE=Ulgen]
Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.😊 Anlaşılan bulabilirsem Similis türü sahiplenmeliyim. Onu da bulamazsam galiba apistogramma yada canlı doğuran türlerine yöneleceğim.😊[/QUOTE]

Similis de bulunabilir, Ocellatus türü kadar agresif değil daha uysal sakin bir tür. Brevis de önerebilirim ama kabukçul türler arasında birevis biraz fazla kabukçul. Kabuk başından yemleme dışında ayrıldığını görmedim. Davranış biçimini izlemek için güzel bir tür. Tek tür sadece çift olarak Caudopunctatus, Daffodil, Maskeli Brichardi de önerebileceğim türler arasında.
Ocellatus Ve Similis İçin Kabuklar
Merhaba,

Ocellatus gold ve Blue, bu iki tür üzerindeki ilk acemiliğimde ve iki ayrı akvaryum da yaptığım ilk hata hemen hemen sizin verdiğiniz akvaryum ölçülerine yakın bir akvaryumda düşük hacimde beslemek oldu. Ocellatus erkeği tam bir bela. Kendi türüne karşı inanılmaz agresif, 60'cmlik bir alan tutuyor ve kendi türüne tam bir bela oluyor.
Erkek çoğu zaman bölgesinden dişilerin bile geçmesine izin vermiyor. İki erkeğin o hacimde karşılaşmasından bahis bile etmiyorum gerisini siz düşünün. Bölgeci kabuk düşkünü aç gözlü erkek dişiyi sürekli kovaladığı için dişi balık yüzeyde kıytı köşede boru arkalarında, ısıtıcı arkalarında takılmak zorunda kalıyor.
Bu durum bi kere sizin seyir zevkinizi düşürür bunu bilin!

Şöyle bir durum var yavru aldım mı, evet iki türden de o hacimde yavru aldım fakat bu bahsettiğim durumların hepsi iki türü daha büyük hacimli akvaryuma alana kadar devam etti ve sabrımın sonunda yavru alabildim. Büyük akvaryumda bahsettiğim sorunların hiç birini yaşamadım ve sayısını bilemediğim kadar yavrular aldım. Her zaman savunacağım bir durum Lamprologus Ocellatus türleri fizik yapısına göre küçük tür olsalarda davranış biçimleri yüzünden asla küçük hacim balığı değil, benim gözümde...

Eğer olacaksa!
Balık başına bir kabuk düşecek şekilde kabuk koymalısınız. Kabukların spiral kısmı geniş olsun yoksa kullanmıyorlar yada kullanmak için girdiklerinde sıkışıp ölüyorlar.
Düşük Hacimde Kabukçul Ve Davranış Durumu
Ocellatuslar kabukçul türler arasında renkli ve hareketli olan tür olarak bilinselerde bence ufak hacimli akvaryumlarda bakılmamalılar.

Erkek kendi türlerine oldukça sert ve geniş bir alan tutuyor mevcut kabukların hepsini sahiplenmek istiyor dişiyi veya dişileri su yüzeyinden aşağı indirmiyor. Dişi sürekli su yüzeyinde veya ısıtıcı köşelerinde asılı kalıyor. Anca dişi çiftleşmeye hazır olduğu zaman gözünü karartıp zemine inip kabuk tutabiliyor ardından erkeği eşleşmeye davet ediyor. Erkek kabuğa girmeden kabuk ağzından dölleme işlemini yapıyor.Bu davranışları izlemek güzel ama belirttiğiniz hacim için şahsen önermem. Sayısız yavrular aldım küçük hacimlerde yaşadığım sorunların hiç birini geniş hacimli akvaryumlarda yaşamadım.

Brevisler kabuk düşkünü olarak evlerinin başından fazla ayrılmasalarda davranış biçimleri ocellatuslar kadar sert değil brevis öneririm.
Güncel - Tekrardanminikss Tanganyika Çabası
[QUOTE=ecetin]Elinize sağlık güzel tasarım olmuş , taşların birbirine uyumu hoş görünüyor. Umarım o taşlar sıkıntı çıkartmaz [:nazar:][/QUOTE]

Emre bey, yorumuz için teşekkür ederim. [:)]
Güncel - Tekrardanminikss Tanganyika Çabası
[QUOTE=yesilwedding]Bende dış filtre kullanacağım hocam ama araştırdığım kadarıyla su yüzeyinin hareketlenmesi gerekiyor dış filtre yeterli olmuyor, 300 litre akvaryumum, dış filtreden akan su yeterli olur mu sizce balıkların hava alması için ?[/QUOTE]

Bence 300 litre için kullanılacak olan filtreye, sadece dış filtre olarak bakmamak gerekli diye düşünüyorum. Dış filtreler yelpazesi geniş ürünler. Elinizdeki filtre akvaryum hacmini döndürebilecek kapasite de değilse bir adet iç filtre ile destekleyebilirisiniz.

Su yüzeyinin hareketli olmasının size kazandıracağı avantaj şu olur, su yüzeyinde yeteri kadar hareket olursa yağlanma olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.