ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Umitakgun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Aralık 2024 09:30
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Akgün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ümit Akgün

SON 10 MESAJI

Akvaryum İçi Ekipman Ve Kum
[QUOTE=Mithrandirr]Saatte 1000l su çevirir. Akvaryuma boş haliyle yeterli gelmeyebilir. Kum ve kayalardan sonra net kaç litre su alacak ona bakmak gerek. Eğer 300-350 litrelere düşerse yeterli gelecektir.[/QUOTE]

Hocam akvaryumun 3 te 1 i muhtemelen dekor olcak bol kaya düşünüyorum çok yüksek ihtimal 350 lt civarı olur.
Akvaryum İçi Ekipman Ve Kum
Merhabalar sonunda karar verildi. 135 genişlik 60 derinlik 55 yükseklik tropheus için akvaryum siparişi verdim. Buna uygun dış filtre, kum dekor için taş önerileri bekliyorum. Aklımdaki filtre dolphin c1300. Yanına içeri ya da dışarı ek filtre gerektirir mi ?
540 Litre İçin Dış Filtre Ve Hava Motoru Önerisi
Merhabalar uzun zaman sonra hobiye geri dönüyorum. Akvaryumum 160×60×60 şeklinde olacak. İlk kez bu hacimlere çıkacağım. Besleyeceğim canlı ya 1e4d frontoza ya da 10 15 adet arası tropheus kolonisi. Bu hacim için dış filtre önerebilirseniz sevinirim. Hava motoru mutlaka gerekli midir? Isıtıcı kaç watt olmalı? Sump sistemde akvaryum delindiği için çok sıcak bakmıyorum. Eğer içimi rahatlatacak önerileriniz varsa sump da düşünebilirim
Tropheus Yeni Akvaryum Kurulumu
Son kararda frontozayı ileri bir zamana erteleyip 150×55×55 bir tropheus akvaryumu kurmaya karar verdim. 450 litre yapıyor. Ben dekorlarla muhtemelen 400 litre civarına düşürüp devam edeceğim. Kurulum başladığında konu açıp günlük güncellemeler atacağım
[QUOTE=Orhan76]

Bazen dekorasyonda vs. tankı kurmadan önce yerde veya duvarda bir modelleme yapıyoruz, kaya veya kütüğün ebatlarını vs. görmek için ya da iwagumi tarzı özel tasarımlar yaparken. Eğer imkanınız varsa tank ölçülerinizde zeminde veya duvarda bir çerçeve oluşturun ve tankınızda olabilecek nesneleri (kaya,kütük,balık,dalga motoru vs.) çerçeve içine koyun. Belki 3 boyutlu bir tasarım gibi sağlıklı olmaz ama genel fikir verir size.[/QUOTE]

Mantıklı, deneyeceğim. Seiryu kayalar için ne düşünüyorsunuz ? Bu balıklar için uygun mu ?
Aklımdaki görüntü şöyle

https://pin.it/6ihc6m9Fo

Eğer böyle rahat bir görüntü alamayacaksam frontoza beslemeyi düşünmem. Hem ben tatmin olmam hem de hayvanlar rahat edemez gibi hissediyorum.
[EDIT]Umitakgun,2024-12-05 16:08:30[/EDIT]
[QUOTE=Orhan76]Tanganyika kökenli Frontoza ve Trop için yüksek pH yakalamak bakımından mercan kumu veya kalsiyum karbonatlı kum tavsiye ederim. Maksimum 60cm 'lik yükseklik güvenlik açısından daha iyi olacaktır [:)] Hatta kaya olarak bulabilirseniz keskin kenarlı olmayan mermer veya traverten (özellikle traverten) parçaları kullanın, sadece dekoratif olarak değil aynı zamanda yüksek pH sağlar.[/QUOTE]

Yukarıda sormuştum ama size ayrı sorayım. Frontoza erişkin boyda 1e 4d 140 cm de çok sıkışık rahatsız bir görüntü verir mi ? Daha önemlisi 5 balık o hacimde rahat eder mi ?[EDIT]Umitakgun,2024-12-05 15:41:50[/EDIT]
Bitkili akvaryum sevmiyorum ileride de düşünmem muhtemelen. İlk fikir frontoza olduğu için -malum derin yer balığı- siyah arka fona çok az aydınlatmalı bir akvaryum fikri vardı o yüzden 70 cm yükseklik istemiştim. Hala daha kalbimde frontoza var ama o doğal rahat rahat süzülen balık hissini alamayacağımı düşünüyorum. O konuda ne dersiniz 140 cm genişlikte 1 e 4 d frontoza kolonusu tam adult boyda sıkışık bir görüntü mü oluşturur ?

[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Tankınız bir koloni tropheus için gayet yeterli gelecektir. Ancak yükseklik 70cm yazmışsınız. Bu gereksiz ve riskli bir değer. İlerde bitkili tank kurulumu düşünseniz ışığı zemine indirmekte zorlanırsınız, herhangi bir müdahale de 70cm yükseklik sizi zorlar. Onun yerine genişliği 70cm çevirip yüksekliği 55cm yapsanız süper olacaktır.

Trop tanklarının olmazsa olmazı oval/yuvarlak/yuvarlatılmış kayalardır. Bu kayalardan edinip yeşillenmesini sağlamak için bir tık yüksek ışık ile ideal tankı oluşturursunuz.

Zemini koyu renk tercih etmeyin. Koyu renkte balıklarınız pigmentlerini karartacak ve asıl renklerini görmenizi engeller. Krem, açık kahve ve ince kum ideal olur.

Bitki olarak kontrast yakalanması yönünden -trop tanklarında ihtiyaç olmasa da Anubias tercihiniz hem balıkların yememesi hem de kum ile ilişkisi olmadığı için (ince kumda bitki zor) doğru seçim olur.

Balık türü için de bir tavsiye verecek olursam, -ki bu durum sizin zevkiniz dahilinde, Duboisi Maswa, İlangi, Red Rainbow, İkola dörtlüsünden bir tür, bir koloni müthiş olacaktır.

İyi hobiler,[/QUOTE]

Merhabalar çok teşekkür ederim cevabınız için. Zemin ya silis yada mercan kumu düşünüyorum. Kaya dekoru da biraz yüksek ve büyük tutmak istiyorum. Ama 70 genişlik 55 yükseklik hoşuma gitmez gibi geliyor. Tür önerisi olarak sp red bembalara ne dersiniz ? Kızıl çizgileri çok hoşuma gitti.

[QUOTE=Orhan76]

Ümit Bey Merhaba,

Tankınız hayli yeterli Trop için. Bir çok yabancı kaynakta 200 litreden başlayarak en az yine 300 litre olan tanklarda Trop ların daha doğal hareket edecekleri belirtiliyor. Hacminiz bunun çok çok üzerinde ve tank boyunuz da uygundur. Min. 120 boylu tank kullananlar dahi var. Sonuç olarak hem tank hacminiz hem ölçüleriniz yeterlidir. Naçizane tavsiyem sadece tabanda ince kum substrat kullanmanızdır. İyi hobiler dilerim.[/QUOTE]

Baya bir araştırma gerekecek tropheus için muhtemelen.
Merhaba 140×55×70(h) akvaryum yaptırıyorum. Aklımda aslında frontoza bakmak vardı ama 140 cm genişliğin aklımdaki görüntüyü vermeyeceğini düşündüğüm için tropheus a döneceğim gibi. Kalabalık bir akvaryum istemiyorum. Sizce akvaryum ebatları tropheus beslemeye engel teşkil eder mi ? Bir arkadaş tropheus 150 cm aşağı olmamalı demiş aklıma takıldı.
Sokaktan Toplanan Taşlar Akvaryumda Kullanılabilir
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Sert su seven bir canlı beslemeyi düşünüyorsanız taşın salınım yapması korkutmasın. [/QUOTE]

Bir çift leleupi beslemeyi düşünüyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.