ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
M0nty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
43
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Mart 2025 14:09
Toplam Mesaj:
186 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
25 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Monty
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Düzce
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Monty

SON 10 MESAJI

15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu
[QUOTE=NightWist]Ölçüler:15 Litre
Canlı Türleri: 1 Zebra Danio 1 Betta 1 Zebra Nerite
Bitki Türleri: Tilki kuyruğu
Filtrasyon ve Işıklandırma: Sobo iç filtre 200L/H (debisi azaltılmış)

İlk başta korkularım vardı betta hakkında danioya saldırır mı diye. Şuan güzel bir dostluk içinde yaşıyorlar. Mayalı sistem kullanıyorum co2 difüzör olarak ev yapımı bir difüzörüm var. Temudan satın aldım profesyonel bir difüzöre geçeceğim. İç filtre olarak Sobonun bir filtresi var. Debisi normalde az ama betayı rahatsız ediyordu. Filtresini çıkartıp ağzını elyaf ve süngerle tıkadım şuan kesinlikle betayı yormuyor. Kardeş kardeş takılıyorlar şuanda. Beta saldırma konusunda korkum yok. Hiç saldırdığını görmedim zaten saldırsa bile kesinlikle zebrayı yakalayamaz. Bettaya hala isim koymadım öneriniz var mıdır ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/090220251740471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/090220251740501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/090220251740521.jpg[/IMG][/QUOTE]
guzelim zebra danio betanin gazabina ugramadan cikarin bence
Betamın Türü Nedir ?
[QUOTE=NightWist]Halfmoon,fil kulak gibi beta morphlarından hangisi olabilir benim balığım ? Yardımcı olur musunuz lütfen.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/110220252122231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/110220252121231.jpg[/IMG][/QUOTE] hocam onune sadece bir kerelik bi ayna koyun tam kuyrugunu actigi zaman bir foto atin daha net anlayabiliriz
Betanın Yaptığı Yuvayı Bozmak Problem Olur Mu ?
[QUOTE=NightWist]Mecburi su değiştirirken köpük yuvasını bozuyorum. Bir zararı var mıdır ?[/QUOTE]
ciftlesme olmadan suyu degistirmeyin 10 20 lt tankta yapiyorsaniz eger 1 hafta bekliyicek desek yani bence erkegi alana kadar suya dokunmayin kopuk yuva cok onemli bozulunca erkek yumurtlaari yiyor dagitiyor hep yuvayi boyle bir durum yasadim bilmeden akvaryumun kapagini avik birakmistim yuvanin yarisi gitmisti ondan sonrada baska bir ciftlesmede disi carparak bozmustu baligim ciftlesmeden sogumustu butun yumurtalari yemeye baslamisti bakiklari kontrollu bir sekildr kendi haline birakmak en iyi oldugunu dusunuyorum
Beta Balığım Yem Yemiyor
[QUOTE=emir._.kaan]Herkese merhaba benim betta balığım yem yemiyor yesede 3 günde bir yiyor birde bazen dipte bazende yüzeyde duruyor son olarak balıkta son 1 haftada kuyruk erimesi gözlemledim ama neden oluyor bilemiyorum suyunu düzenli olarak değiştiriyorum yardımcı olursanız sevinirim [/QUOTE]
çeşme suyu kullanmayin dusuk phli icme suyu kullanin ben kesinlikle stres ve su degerlerinden dolayi oldugunu dusunuyorum yaslilikta olabilir ama pek ihtimal vermiyorum saglikli hobiler
Lepistes Akvaryumu İçin Dış Filtre
[QUOTE=yavuz3858][:?]merhabalar arkadaşlar ben 40 L BİR akvaryumum var içinde karidesler felanda var ve ben iç filtre kullanıyorum sesinden rajatsızım o yüzden bir dıi filtre istiyorum aklımda olan modeller mini 500 ve mini 500 at bütcemde bu aralıkta ve ben bu fitreyi yeni alıp takınca içerdeki bakteri kültürü oturması sürecinde balıklara bi sıkıntı olurmu ayvaryum 5 aylık bu arada elimde bacto feed felanda var [:?][:?][/QUOTE]
hocam en guzeli kardirsler vs var zaten pipo filtre veya az akintili selale filtre
Moscow Blue Lepistes X Scarlet Red Endler
[QUOTE=hokia386]Arkadaşlar bu ikisinin caprazlamasindan nasıl birşey çıkar acaba ? Endler almayi düşünüyorum. Akvaryuma hareketlilik getirirler. Irk takıntım yok. Şimdi hayır kırma sakin özel ırk falan diyenler çıkabilir. Kırılınca da hayvan olmaktan çıkıyor mu sanki. [/QUOTE]
hocam klasik endler cikar gibi eger mosciw bluelarinizda end geni varsa ben boyle birseye kalkismazdim herkesin kendi tercihi cok bozarsiniz turu bence scarlet endlerinizi farkli end turleriyle (albino olmayan) ciftlestirirseniz daha cok guzel olur eger moscow blue ya es dusunuyorsanizda white tuxedo dusunulebilir bu benim fikrim karsi cikan olabilir tecrubeleri olan olabilir ben end ve guzel bir tur heleki moscow blue gibi mukemmel bir turu endlerle caprazlamadim saglikli hobiler[:)]
Erkek Platinin Karnında Siyahlik?
[QUOTE=hokia386]Arkadaşlar erkek platilerin karnında neden siyahlık olur ? Genellikle petshoplardan alırken simsiyah oluyor daha sonra yavaş yavaş rengini keybedip küçülüyor. Bu arada o dişidir , hamiledir diyenler çıkabilir. Kesin erkek gonopodu var ve dişilerin peşinde dolaşıyor. Çiftleşmeye yelteniyor.[/QUOTE]
hocam besledikleri yemlerden kabizliktan artik kararmis olabilir ve ayriyetten ilac kullaniyolarsa olabilir hormon demiyelim zaten balik uretiminde hormonun maliyeti baligin maliyetini geciyor hic bir ureticinin hormon kullanidigini dusunmuyorum dedigim gibi ya ilactan veya kabizliktwn olabilir stres altinda ise belki ondandir diyorum saglikli hobiler
Beta Aynadan Kaçıyor
[QUOTE=NightWist]
Küçük bir balık diğer betalara göre. Özellikle alırken küçük ve hareketli seçmiştim uzun yıllar bakabilmek için.[/QUOTE]
yapmayın bu egzersizleri cidden yazik
Lepistese Uygun Ve Suyu Pisletmeyen Yemler
[QUOTE=İsmail_194606946]

Sizin dediğiniz gibi küçüklükten yedikleri yeme alışıyorlar ancak yem fiyatlatrını uçurdular tropikal ın yemlerine 700 tl diyor pet shoplar Pul yemi denedim onuda yemediler sizin dediğiniz yemi sera yapıyordu sanırım yarın alıp birde onu deneyeyim [/QUOTE]
deneyin hocam ben benim lepisteslere granul sprulinayi 2 ayda zor alistirdim bayiliyorlar o pul yemlere
Beta Aynadan Kaçıyor
[QUOTE=NightWist]Betam aynadan kaçıyor. Bu normal bir durum mu ? Günde 15-20 Dk egzersiz yaptırmak istiyorum ama yapmıyor. Genel keyfi yerinde. Sürekli hareketli bir balık kendisi.[/QUOTE]
bu egzersiz islerini kim uyduruyor bilmiyorum yapmayin baligi agresiflestiriyorsunuz balik oyle mutlu dovus baligi degil bu canli ciftlestirmeyi dusunuyorsanizds yanina bi disi koyun tepki vermiyorsa ya cok genc ya cok yaslidir yapicak birsey yok

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.