ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
physc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2007 22:23
Son Ziyaret:
30 Mart 2008 00:18
Toplam Mesaj:
31 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Adil
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1970
Yaş:
54
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Adil

100 lt
9 neon, 1e,2d damızlık lepistes, 1e,2d ay blackmolly, 1e,2d kılıç, 3 panda çöpçü, 2 vatoz, muhtelif yavrular.

SON 10 MESAJI

Havalar Isınıyor
Yavrular sıcaklık değişimlerine yetişkinlere nazaran daha dayanıklıdır. Ancak diğer su değerlerine daha hassas olduklarını söyleyebilirim.
Havalar Isınıyor
Akvaryumunuzda iç motor varsa hemen çıkarın ve hava motoruyla temizlik ve havalandırma sağlayın. İç motor inanamayacağınız kadar suyu ısıtabilir. Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde olduğu bir yerde dışarıdaki sıcaklıktan daha fazlasını akvaryumunuzda görebilirsiniz.
Bir başka öneri suyu yukarıdan akvaryuma dökülmesini sağlarken düşen suya bilgisayar fanının sürkülasyonunu vermek olabilir. Buz dolabı sisteminin en basit hali.
Ayrıca akvaryum suyunun devir daimini metal bir boruyu dolaştırarakta düşük sıcaklık elde edilebilir.
Ayrıca bir başka öneri; akvaryumunuzun üstünü açın! Buharlaşan su ortamdaki sıcaklığı emecektir. Karpuzun kesildikten sonra 10 dk. bekletildiğinde soğuması olayı.
 Özellikle önerilerimi tartışmak istemiyorum. 15 yıllık Fizikçi olduğumu belirtmek istiyorum. Önerilerim kesinlikle bilime uygundur.
ŞOK! Neonlarım Yumurtladı.(Video)
Neonlarım bugün gene yumurtladılar. Yaklaşık bir ay sonra yani bu süre içinde neonlarımdan hiç kayıp gerçekleşmedi. Yumurtalar çok şefaf büyük bölümü diğer balıklar tarafından yeniyor ancak bir bölümü bitkilerle dolu tabana ulaşıyor. Umarım yumurtalardan hiç değilse bir kaç yavru çıkabilir. Ben tamamen doğal olarak ana tankta yumurtlatıyorum. Sanırım bu iş böyle devam ederse iyiden iyiye üretmeyi düşünebilirim...
Lepistes yavruları iğne kuyruklu
   Dip çekimide yaptım ancak yavruların çoğunu kaybettim. Hala 3-5 tane iğne kuyruk yaşıyor. Bir lepistesim daha yavruladı bakalım bunlar nasıl olacak.
 
   100 lt akvaryumda tül yavrulukta besliyorum, yavruluk bir miktar akıntının bulunduğu bölgede, bu durum yavruları olumsuz etkilermi ne düşünüyorsunuz. Ben yavrular havasız kalmasın diye akıntının olduğu bölüme yapıştırdım yavruluğu. Şuan olsa olsa 15 tane yavru ya var ya yok. ikitane yeni blackmolly yavrusuda vardı onlarda öldü. Yeniden bir mollyim daha yavrulayacak.
   Daha önce çok kere yavru besledim bu sorunlarla hiç karşılaşmamıştım.  Özenle seçtiğim lepisteslerin yavrularını yetiştiremiyorum. Halbuki büyüseler çok güzel kuyrukları çıkacak. S.O.S. Ouch
physc2007-04-22 02:45:33
Lepistes yavruları iğne kuyruklu
İbrahim bey açıklamalarınız için çok teşekkür ederim, gerçektende yavruların su değişiminden etkilendiğini gözlemlerin sonucunda daha önce elde etmiştim. Keşke Eskişehirdeki akvaryumcularda sizin gibi dürüst ve yararlı bilgiler verse. Ben eskişehirde bir kişi biliyorum bu özellikleri taşıyan, bir çoğu çoluğu çocuğu ve insanları dolandırarak haksız kazanç peşinde.
olamaz ölmüş
Balığı iyi seçememişsin, hiç bir zaman balık seçimini akvaryumcuya bırakmayın. Tam olarak hareketli, canlı, sağlıklı olduğu her halinden belli olan, kepçeyle yakalanması zor zıpkın gibi balıkları seçin. Akvaryumcuya bırakırsanız en kötü sağlıksız balığı size verebilirler. Benimde aldığım lepistesler ölüyordu sonra tüm akvaryumcuları dolaştım, akvaryumdaki en canlı balıkları seçtim ve ölmediler. Sağlıklı balık yüzgeçlerinin durumundan canlılığından belli olur. Akvaryumcu balığı yakalarken cama sıkıştırması esnasında balık kepçeyle cam arasında baskıya maruz kalmamalı özellikle hassas türlerde bu çok önemli aldığın neonlardan biri bu yüzden iki gün içinde ölmüştü diğerleri çok sağlıklı çünkü akvaryumcu 50 neonnun içinden birkaçını yakalamak için bayağı bir efor sarfetti. Kepçe ne tarafa gitse neonlar diğer tarafa zıpkın gibi kaçıyordu. Hatta cama sıkıştırdığı neonu kaçırmamak için neler yaptı bir bilseniz öleceğini biliyordu çünkü. Kendinize güvenin ve emin olun, Ayıp olmasın bir balık alayım hiç demeyin. Kimseyede inanmayın araştırın ve kendiniz öğrenin. Çünkü satmak için neler yaptıklarını bilseniz üç beş liraya değermi dersiniz. Eskişehirde kılıç arıyorum hiç bir yerde doğru dürüst erkek kılıç yok. ''benim erkek kılıçlarımın kılıçları geç çıkar bilmem ne'' Kardeşim ben kılıcı çıkmış kılıç istiyorum genç olacak. Ne yapayım ben senin güdük kılıçlarını. Bakalım gerçek kılıçmı? kırmamı.  Bir akvaryumcuda arkadaşına balık verecek o sana yaramaz hasta onlar hayır onlarda hasta haftaya yeni balık gelecek sana ondan vereyim diyordu. Bir iki balık alsan alma demezler hastalık diğer balıklarına da bulaşır.  Dikkatli olalım çok tanımadığımız bir yer olmadıkça güvenmeyelim, genellikle aynı yerden balıklarımızı alalım.
yavru tankı(resımlı)

Bir süre olur, sonra yavrular dengesiz ortam şartları nedeniyle yavruların bağışıklık sistemi çöker hepsi toptan bir günde ölür.  Benim molly yavrularına plastik su şişesinden yavruluk yaptım delerek akvaryumun içine koydum. Bayağı büyüdüler gibi oldu birgün bir baktım 50 kadar yavru hava yetersizliğinden ölmüştü. En sağlıklısı akvaryum veya ana tankta tül yavruluktur ki o da akıntılı bölgede durursa.

Lepistes yavruları iğne kuyruklu
Kuyruk erimesi olabilir tabii ancak bana daha çok genlerden kaynaklanan bir anomali gibi geldi. Dip çekimini düzenli yaparım ben hatta akvaryumun dibinde kum bile yok, taban plastik dekor kaplı ve temizlemesi çok kolay oluyor.
Aldığım lepistes damızlıktı böyle bir lepistesi niye satsınlar her ay 100 yavru verecek. Sanırım genlerinde hastalık taşıdığı için akvaryumcuya yollandı. Büyük bir ihtimalle aile içi dünyaya gelmiş bir balıktır.
Lepistes yavruları iğne kuyruklu

Akvaryumcudan aldığım damızlık lepistes doğurdu 10 gün oldu bugün farkettim, Yavruların kuyrukları iğne gibi, neden olmuş olabilir bilemiyorum. Yavruların çoğunluğu bu şekilde, şuan gayet sağlıklı görünüyorlar ama erişkin boya erişebileceklerini de pek sanmıyorum. Fikri olan varmı, acaba ikinci doğumda aynı olayla karşılaşabilirmiyim. Yeni bir erkekle çiftleşti bu sefer.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.