ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TayfunSylkn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
864
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
391 [0.57 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
65 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Sayılkan
Doğum Tarihi:
15 Ekim 1995
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[B]Tayfun Sayılkan[/B]

SON 10 MESAJI

Apisto Kakadu Vs Hb White Lepistes
Erkek Lepisteslerin kuyruk yüzgecinin yapılarından olsa gerek. Kakadu yanına dither olarak Tetra grubu genelde daha çok tercih ediliyor ve nadiren sorunla karşılaşılıyor, gerek hızlı olmaları gerekse Kakadu için pek merak uyandırmayan vücut yapıları bunu uygun kılıyor.

Lepistesler için kötü bir durum, imkanınız var ise uygun başka bir tanka alın veya sahiplendirin, günün sonunda kesinlikle 2 türün birinden vazgeçmenizi öneririm.[EDIT]TayfunSylkn,2025-03-14 02:21:00[/EDIT]
Akvaryum Suyunu Değiştirme
[QUOTE=Alperktl]Hocam aciliyet bişey yok. Balık yükünüze göre 1-3 ayda bir %50 değişim yeterlidir[/QUOTE]

Yanlış bilgilendirmedir.
Hangi Aski Filtreyi Almalıyım
100 litreden fazla hacminiz var, bütçenize göre sıfır askıya bu paraları vermektense ikinci el temiz dış filtre bulup almanız çok daha avantajlı olur. Örn: Eheim 2213, Fluval 206. Bütçenize göre bu filtreleri bulmak mümkün.

Bahsettiğiniz filtreler arasında da Aquael’i öneririm. Alışveriş sitelerinden değil de bunu direkt olarak mağazasından almanız daha hesaplı olacaktır.[EDIT]TayfunSylkn,2025-03-13 13:53:58[/EDIT]
90-45-45 Akvaryum İçin Filtre Önerisi
[QUOTE=arda9106]

Ultramax 1000 modeli bütçeme uygun, 1500 modelini bulamadım stoklarda ithalat 2 ay sonra yapılacakmış. Aklıma takılan tek soru işareti acaba yedek parça konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Bir de debinin düşeceğini düşünürsek 1000 modeli yeterli olur mu?
[/QUOTE]

Yedek parça konusunda Eheim önüne hiçbir marka şu an için geçemez. İkinci el de bile yedek parça piyasası olan bir marka. Aquael’de mevcutta da yaşadığınız durum gibi ithalat bekleme süreçlerinde sorun yaşama ihtimali mümkün. Diğer sorunuz için de 1000 modeli yeterli gelir.[EDIT]TayfunSylkn,2025-03-12 22:53:44[/EDIT]
90-45-45 Akvaryum İçin Filtre Önerisi
[QUOTE=arda9106]Merhaba, 90-45-45 ölçülerinde akvaryum yaptırıyorum. Dış Filtre olarak tavsiyeniz nedir? Aquael ultramax baktım ama daha önce hiç kullanmadım. Sizlerin tavsiyesine açığım. Şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]

Ultramax 1000 yeterli gelecektir, 1500 modeli fazlasıyla yeterli gelecektir. Diğer tercihler olarak, Fluval 307, Eheim 2215/2217 gibi filtreler de kaliteli ve yeterli gelir.[EDIT]TayfunSylkn,2025-03-12 01:19:09[/EDIT]
Black Neon Tetra Beyaz Benek
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Siyah neonlar (Hyphessobrycon herbertaxelrodi) Brezilya’nın Mato Grosso Do Sul eyaletindeki akarsularda yaşıyorlar. Genellikle bu nehirler temiz sulu/hafif bulanık; az miktar da blackwater tonlarında olurlar. Sizin dediğiniz gibi blackwater balığı değildir! Bakterisiz su derken, patojen miktarının az olduğu suları kastediyorsunuz sanırım.. Yeni üyeleri yanlış yönlendiriyorsunuz. Çoğu defa doğrusu size aktarıldıkça, siz, bilimsel kaynağı belli olmayan bir siteden millete örnekler verip duruyorsunuz! [/QUOTE]

Arif Bey, katılıyorum.
35 Litre Kaç Ember Tetra Olur ?
7-8 adet Ember yeterlidir, hem böylece daha rahat edeceklerdir. Tankınızın bitkili olduğunu varsayıyorum; ek canlı olarak nerite salyangoz, karides ekleyebilirsiniz, tatlı bir akvaryum olur.
[EDIT]TayfunSylkn,2025-03-11 21:54:22[/EDIT]
Zeytin Bitkisi Sararma
Işıklandırma gücü hacminiz için fazla, 8 saatlik süre bu güç ile hayli fazla. Bu düzenle tankta yosunlar çiçek açar. Bir an önce ışıklandırma sürenizi 4-5 saatlere indirerek mekanik temizlik yapmanız, akabinde de su değişimi yapmanız gerekli. Bu düzenle ve sık su değişimi ile yosun kontrolünü elinize alırsınız. Zeytin bitkisi kendini öyle veya böyle kurtaracaktır, merak etmeyin, ölü yaprakları keserek sürekli tazeleyin.[EDIT]TayfunSylkn,2025-03-11 21:46:57[/EDIT]
Molly Balığım Sebepsiz Öldü
Debiniz yeterli görünüyor, yüzey hareketini denizde ki dalga hareketi boyutunda kıyas etmek yanlış olur, mevcut filtrasyon ile tankınıza oksijen girmiş oluyor.

Balığınız yeni kurulum sonucu tankta ki amonyak birikmesi ve adaptasyon sürecini yenemediği için öldüğünü düşünüyorum, bir diğer sebepte; su değişiminden sonra ki gün öldüğü için tankınızda ki su ile eklediğiniz suyun aşırı farklı ısılarda olması. Aşırıdan kastımı 10-15 derece gibi görmeyin, tankta ki 3-4 derecelik hızlı ısı değişimi bile olumsuz bir fark yaratır.[EDIT]TayfunSylkn,2025-03-11 21:37:37[/EDIT]
Bitkilerim Ölüyor
[QUOTE=baranalkasi]

Hocam dere kumunun altında dennerlenin toprağı mevcut kullandığım ürünün fotoğrafını bırakıyorum onun dışında bir gübre vs kullanmadım bitkilerimin isimlerini maalesef bilmiyorum bildiğim tek şey co2 istemeyen basit bitkiler olduğu petshoptan alırken özellikle bunu belirterek aldım orion ledin b50 sini kullanıyorum armatür olarak dümen ve watt bilgisini bulamadım hocam tankım 45 lt [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256140/100320251719331.jpg[/IMG][/QUOTE]

Aydınlatma ve tabanınız düşük destekli bitkiler için yeterli. Bitki seçiminizde bir yanlışlık yok ise toparlayacaktır merak etmeyin, biraz sabrederek zamana bırakın. Tankınız henüz yeni bir kurulum sayılır, 10 gün olmuş, 6 saatlik aydınlatma şimdilik yeterli. Zaman içinde kademeli olarak 8 saate aydınlatma süresini çıkartabilirsiniz. Sadece birazcık zaman diyorum :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.