ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Rıdvan47
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Mart 2024 02:15
Toplam Mesaj:
45 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Rıdvan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Rıdvan
SON 10 MESAJI
Transgenetik Beta
[QUOTE=Neothauma ]Öncelikle bu glofish, transgenetik, balon şu bu saçmalıklarını icat eden ve piyasa haline getiren baş rolleri en güzel sözlerimle anıyorum. Ama bu asla son olmayacak. Kim bilir daha ne şekil ve renkte modifiye edilmiş canlılar göreceğiz.
Bir balığın veya herhangi bir canlının doğal hali üzerinde, ister dünyanın en soluk renklerine sahip olsun ister yanar döner şov yapsın, o canlıya dair güzelliği, ilginçliği görebildiğimiz sürece o canlı bize güzeldir, özeldir. Her balık akvaryum balığı olacak diye de bir kaide yoktur. Devasa boya ulaşan balıkları ev tipi tonluk hacimde bir akvaryumda bakıyor olsak bile ölçeğe vurduğumuzda fanustaki bir japondan veya betadan farkı olmaz. Ama bu başka bir konu.
Beta özelinde konuşacak olursak; zaten yıllarca halfmoondur, crowntaildir, doubletaildir birçok çeşit kuyrukta ve renkte betalar üretildi, üretiliyor. İşin içine herhangi bir kimyasal, genetik deney girmeden seçici üretimle bu zaten yapılıyor. Bu transgenetik olayı işin artık daniskası olmuş. Ama sonu da olmayacaktır muhtemelen.
Ben dahil betaya çok uzun yıllar önce başlayan ilgi gösteren herkes o zamanlar hem nadirliğinden hem güzel göründüğünü düşündüğümüzden ötürü halfmoonlara, crowntaillere dibimiz düşmüştür. Zamanla beğeni algımın değişmesinden mi desem olgunlaşmak mı desem bilemedim, bu betalara bile deforme olarak bakıyorum, hiç doğal bulmuyorum. Besleyeceğim hatta zamanında da ürettiğim tek tip olarak plakatları, halfmoon plakatları değer görürüm, onların da en azından kuyruk formları doğalına yakın olduğu için. Ama onlar da artık renk açısından tam bir freak show.
Şu an benim nezdimde beslemeye, hobisi yapılmaya en değer betalar tüm vahşi betalardır. Bakımı, bulunabilirliği, fiyatları derken bunu yapmak elbette çok zahmetli, ama imkansız değil. Doğalına yönelin arkadaşlar. Bırakın transgenetikmiş, oymuş buymuş gidin en azından bir imbellis bir smaragdina peşinde koşun. İmkanınız el veriyorsa bir üst segment olarak değerlendirebileceğim coccina kompleksine yönelin. Bunları konuşun araştırın peşleyin ki talep oluşsun ilgi görsün bir nebze olsun bulunabilirliği artsın. Şu balığın üzerine herhangi bir yapay seleksiyon deforme beta tanımam, Betta uberis:
[IMG]https://wildbettablog.com/wp-content/uploads/2021/02/betta-uberis-2.jpg[/IMG]
Ya da ne bileyim Betta splendens'in maça kuyruklu vahşi formuna bakın mesela:
[IMG]https://wildbettablog.com/wp-content/uploads/2020/12/wild-betta-fish-splendens.jpg[/IMG]
Bunları konuşun. Emrediyorum.[/QUOTE]
Çok güzel dedin valla👏
Biz sadece merak ettik zaten çok fazla bilinmiyor bu bilgiler, amaç herkes bu türler hakkında bilgi edinsin.
Attığın resimler muhteşem bu arada keşke tüm satıcılar bunları bulup satmaya çalışsa. Bazen öyle olmuyor işte herkes çeşitlere yöneliyor merak oluşturuyor o yeni türler.
[QUOTE=Neothauma ]Öncelikle bu glofish, transgenetik, balon şu bu saçmalıklarını icat eden ve piyasa haline getiren baş rolleri en güzel sözlerimle anıyorum. Ama bu asla son olmayacak. Kim bilir daha ne şekil ve renkte modifiye edilmiş canlılar göreceğiz.
Bir balığın veya herhangi bir canlının doğal hali üzerinde, ister dünyanın en soluk renklerine sahip olsun ister yanar döner şov yapsın, o canlıya dair güzelliği, ilginçliği görebildiğimiz sürece o canlı bize güzeldir, özeldir. Her balık akvaryum balığı olacak diye de bir kaide yoktur. Devasa boya ulaşan balıkları ev tipi tonluk hacimde bir akvaryumda bakıyor olsak bile ölçeğe vurduğumuzda fanustaki bir japondan veya betadan farkı olmaz. Ama bu başka bir konu.
Beta özelinde konuşacak olursak; zaten yıllarca halfmoondur, crowntaildir, doubletaildir birçok çeşit kuyrukta ve renkte betalar üretildi, üretiliyor. İşin içine herhangi bir kimyasal, genetik deney girmeden seçici üretimle bu zaten yapılıyor. Bu transgenetik olayı işin artık daniskası olmuş. Ama sonu da olmayacaktır muhtemelen.
Ben dahil betaya çok uzun yıllar önce başlayan ilgi gösteren herkes o zamanlar hem nadirliğinden hem güzel göründüğünü düşündüğümüzden ötürü halfmoonlara, crowntaillere dibimiz düşmüştür. Zamanla beğeni algımın değişmesinden mi desem olgunlaşmak mı desem bilemedim, bu betalara bile deforme olarak bakıyorum, hiç doğal bulmuyorum. Besleyeceğim hatta zamanında da ürettiğim tek tip olarak plakatları, halfmoon plakatları değer görürüm, onların da en azından kuyruk formları doğalına yakın olduğu için. Ama onlar da artık renk açısından tam bir freak show.
Şu an benim nezdimde beslemeye, hobisi yapılmaya en değer betalar tüm vahşi betalardır. Bakımı, bulunabilirliği, fiyatları derken bunu yapmak elbette çok zahmetli, ama imkansız değil. Doğalına yönelin arkadaşlar. Bırakın transgenetikmiş, oymuş buymuş gidin en azından bir imbellis bir smaragdina peşinde koşun. İmkanınız el veriyorsa bir üst segment olarak değerlendirebileceğim coccina kompleksine yönelin. Bunları konuşun araştırın peşleyin ki talep oluşsun ilgi görsün bir nebze olsun bulunabilirliği artsın. Şu balığın üzerine herhangi bir yapay seleksiyon deforme beta tanımam, Betta uberis:
[IMG]https://wildbettablog.com/wp-content/uploads/2021/02/betta-uberis-2.jpg[/IMG]
Ya da ne bileyim Betta splendens'in maça kuyruklu vahşi formuna bakın mesela:
[IMG]https://wildbettablog.com/wp-content/uploads/2020/12/wild-betta-fish-splendens.jpg[/IMG]
Bunları konuşun. Emrediyorum.[/QUOTE]
Çok güzel dedin valla👏
Biz sadece merak ettik zaten çok fazla bilinmiyor bu bilgiler, amaç herkes bu türler hakkında bilgi edinsin.
Attığın resimler muhteşem bu arada keşke tüm satıcılar bunları bulup satmaya çalışsa. Bazen öyle olmuyor işte herkes çeşitlere yöneliyor merak oluşturuyor o yeni türler.
Transgenetik Beta
[QUOTE=Thefishmannn]Bizim petshopta satıyordu bana söyle demişti çoğu kişi sadece glofish aliyior diye alıyorum demişti.[/QUOTE]
Demek ki satışı iyi çoğu kişi alıyordur.
[QUOTE=Thefishmannn]Bizim petshopta satıyordu bana söyle demişti çoğu kişi sadece glofish aliyior diye alıyorum demişti.[/QUOTE]
Demek ki satışı iyi çoğu kişi alıyordur.
Transgenetik Beta
[QUOTE=ali]
İlk defa duydum, gördüm bu bettaları. Satılık ilanları bile var. Çok üzüldüm gerçekten. Gen transferi yapılmışa benziyor. Fosforlu yeşil ve sarı renklere belli varyeteleri melezleyerek ulaşamazlar. [/QUOTE]
Aynen bende betadan bunu beklemiyordum, Petshoptan ilk gördüğümde şaşırmıştım ve alsam mı diye düşündüm sonrasında almadım birde pahalıya satıyorlar.
[QUOTE=Lennie]
Var maalesef. Ben de gördüm birkaç satıcıda. Danio, tetra, corydora, betta, barb, shark ...
Glofish üretimi için özel bir lisansa sahip olmak gerekiyor diye biliyorum. Herkesin üretim yapma izni yok sanki?
Edit: Bu linki buldum bakarken
[URL]https://shop.glofish.com/pages/license-notice[/URL][/QUOTE]
Amerikada üretiliyor orada satışı yasak diyor sitede, ama bizim ülkede herhangi bir yasak konulmamış sanırım, satışında bir problem olmaz 😂
[QUOTE=ali]
İlk defa duydum, gördüm bu bettaları. Satılık ilanları bile var. Çok üzüldüm gerçekten. Gen transferi yapılmışa benziyor. Fosforlu yeşil ve sarı renklere belli varyeteleri melezleyerek ulaşamazlar. [/QUOTE]
Aynen bende betadan bunu beklemiyordum, Petshoptan ilk gördüğümde şaşırmıştım ve alsam mı diye düşündüm sonrasında almadım birde pahalıya satıyorlar.
[QUOTE=Lennie]
Var maalesef. Ben de gördüm birkaç satıcıda. Danio, tetra, corydora, betta, barb, shark ...
Glofish üretimi için özel bir lisansa sahip olmak gerekiyor diye biliyorum. Herkesin üretim yapma izni yok sanki?
Edit: Bu linki buldum bakarken
[URL]https://shop.glofish.com/pages/license-notice[/URL][/QUOTE]
Amerikada üretiliyor orada satışı yasak diyor sitede, ama bizim ülkede herhangi bir yasak konulmamış sanırım, satışında bir problem olmaz 😂
Transgenetik Beta
[QUOTE=ali]
Transgenetik TETRA yerine yanlışlıkla beta yazdınız sanırım. Bildiğim kadarıyla henüz onun genetiği değiştirilmişi yok ve hiç de olmaz inşallah.
Kastınız tetraysa transgenetik tetraların mevcut mutasyonlarında renkleri dışında bilinen büyük ve sakıncalı bir değişiklik yok. Bu bağlamda bu balıkları güzel buluyorsanız safkan siyah tetralarla aynı koşulları sağlamanız durumunda sahiplenebilirsiniz.
Canlıların genleriyle sağlık vs. geçerli ve zorunlu nedenler olmadıkça sadece estetik sebeplerle oynanması etik değildir ve hatta tehlikelidir. Bu sebeple GD balıkların satın alınmasına zararlı genetik mühendisliği uygulamalarını teşvik ettiği gerekçesiyle karşıdır çoğu akvarist.
Yanlışlık yok, trasgenetik BETTA gördüm, buldum, var diyorsanız fotoğraf paylaşabilir misiniz?[/QUOTE][QUOTE=ali]
Transgenetik TETRA yerine yanlışlıkla beta yazdınız sanırım. Bildiğim kadarıyla henüz onun genetiği değiştirilmişi yok ve hiç de olmaz inşallah.
Kastınız tetraysa transgenetik tetraların mevcut mutasyonlarında renkleri dışında bilinen büyük ve sakıncalı bir değişiklik yok. Bu bağlamda bu balıkları güzel buluyorsanız safkan siyah tetralarla aynı koşulları sağlamanız durumunda sahiplenebilirsiniz.
Canlıların genleriyle sağlık vs. geçerli ve zorunlu nedenler olmadıkça sadece estetik sebeplerle oynanması etik değildir ve hatta tehlikelidir. Bu sebeple GD balıkların satın alınmasına zararlı genetik mühendisliği uygulamalarını teşvik ettiği gerekçesiyle karşıdır çoğu akvarist.
Yanlışlık yok, trasgenetik BETTA gördüm, buldum, var diyorsanız fotoğraf paylaşabilir misiniz?[/QUOTE]
Bilgi için sağol ama tetra değil. Yani ismi nasıl geçiyor bilmiyorum ama glow beta diye de duydum. Tam açık yeşil renginde transgenetiklere çok benziyor. Sitede ilanda da gördüm. Gittiğim bir Petshoptada gördüm.
[QUOTE=Cengizhan06]
Transgenetik bettamı ? Onudamı çıkarmışlar.Alınıp,alınmaması noktasında,balığın karakter olarak değişiklik gösterdiğini zannetmiyorum.İsterseniz alınabilir lakin ben doğal seven biri olduğumdan mümkün olduğunca doğal tercih ederim.Yani renklendirilecekse bile laboratuvar ortamında bayram şekerleri haline getirilenler çok ilgimi çekmiyor.Bununla birlikte bu gibi türlerde bazı zayıflıklar ortaya çıkabilir.[/QUOTE]
Bende nasıl ürettiklerini ve huylarını falan bilmiyorum, glow beta diye geçiyor sanırım yanlış olmasın.
[QUOTE=ali]
Yanlışlık yok, trasgenetik BETTA gördüm, buldum, var diyorsanız fotoğraf paylaşabilir misiniz?[/QUOTE][QUOTE=ali]
Yanlışlık yok, trasgenetik BETTA gördüm, buldum, var diyorsanız fotoğraf paylaşabilir misiniz?[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239743/300820231418461.jpg[/IMG]
[QUOTE=ali]
Bilgi için sağol ama tetra değil. Yani ismi nasıl geçiyor bilmiyorum ama glow beta diye de duydum. Tam açık yeşil renginde transgenetiklere çok benziyor. Sitede ilanda da gördüm. Gittiğim bir Petshoptada gördüm.
[QUOTE=Cengizhan06]
Transgenetik bettamı ? Onudamı çıkarmışlar.Alınıp,alınmaması noktasında,balığın karakter olarak değişiklik gösterdiğini zannetmiyorum.İsterseniz alınabilir lakin ben doğal seven biri olduğumdan mümkün olduğunca doğal tercih ederim.Yani renklendirilecekse bile laboratuvar ortamında bayram şekerleri haline getirilenler çok ilgimi çekmiyor.Bununla birlikte bu gibi türlerde bazı zayıflıklar ortaya çıkabilir.[/QUOTE]
Bende nasıl ürettiklerini ve huylarını falan bilmiyorum, glow beta diye geçiyor sanırım yanlış olmasın.
[QUOTE=ali]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239743/300820231418461.jpg[/IMG]
Mavi Ve Sarı Elma Salyangozu
[QUOTE=Alp3]
Yani çok fazla üreyen bir tür diye biliyorum satışı hakkında pek bir bilgim yok fakat karlı olacağını sanmam. [/QUOTE]
Tamamdır eyvallah cevapladığın için😊👌
[QUOTE=Alp3]
Yani çok fazla üreyen bir tür diye biliyorum satışı hakkında pek bir bilgim yok fakat karlı olacağını sanmam. [/QUOTE]
Tamamdır eyvallah cevapladığın için😊👌
[QUOTE=Alp3]
Küçükten kastınız ne ona göre değişir fakat önermem pek kendisi zaten fazlasıyla büyüyen bir salyangoz. Fakat üreme kontrolü çok kolay yumurtaları akvaryumun üstüne su olmayan yere yapıştırıyor gördüğün an alırsanız veya nemlenmesine izin vermezseniz yavrular çıkmaz. [/QUOTE]
Yani almayayım öyle mi. Eğer çok yavru yapacaksa o kadar yavruyu başka yere almamın şu anlık imkanı yok. Bu salyangozların satışı nasıl. Eğer satışı kolaysa ileride deneyebilirim.
[QUOTE=Alp3]
Küçükten kastınız ne ona göre değişir fakat önermem pek kendisi zaten fazlasıyla büyüyen bir salyangoz. Fakat üreme kontrolü çok kolay yumurtaları akvaryumun üstüne su olmayan yere yapıştırıyor gördüğün an alırsanız veya nemlenmesine izin vermezseniz yavrular çıkmaz. [/QUOTE]
Yani almayayım öyle mi. Eğer çok yavru yapacaksa o kadar yavruyu başka yere almamın şu anlık imkanı yok. Bu salyangozların satışı nasıl. Eğer satışı kolaysa ileride deneyebilirim.
[QUOTE=Alp3]
Genel olarak tek renk daha iyi çok hoş çıkan yavrular da gördüm fakat genel olarak daha soluk renkli ve görsel açıdan daha az tatmin eden yavrular çıkıyor diye biliyorum tabii size kalmış yine de. [/QUOTE]
Hiç farklı renkleriden elde edilen yavruları görmedim merak ettim. Mesela mavi biraz kapalı renk kalıyor yani yavru olursa kapalı renk ağır basar doğru diyorsunuz. Peki küçük akvaryumda bakımları nasıl olur çok fazla üredikleri için ileride sıkıntı çıkarabiliyormuş diyorlar
[QUOTE=Alp3]
Genel olarak tek renk daha iyi çok hoş çıkan yavrular da gördüm fakat genel olarak daha soluk renkli ve görsel açıdan daha az tatmin eden yavrular çıkıyor diye biliyorum tabii size kalmış yine de. [/QUOTE]
Hiç farklı renkleriden elde edilen yavruları görmedim merak ettim. Mesela mavi biraz kapalı renk kalıyor yani yavru olursa kapalı renk ağır basar doğru diyorsunuz. Peki küçük akvaryumda bakımları nasıl olur çok fazla üredikleri için ileride sıkıntı çıkarabiliyormuş diyorlar
[QUOTE=Lennie]Elinizde bir disi bir erkek varsa ya da geldigi yerde hali hazirda ciftlesmis ise evet.
Ancak siyah renm ve sari kabuk baskin gen diye biliyorum. Yavrularin cogu jade denen tarzda olur muhtemelen. Sari kabuk, kendisi siyah renk.
Jade mystery snail diye aratarak bakabilirsiniz[/QUOTE]
Merhaba bende sarı dişi var.
Mavi erkek almayı düşünüyordum. Sizce uygun olur mu ya da direkt sarı erkek mi alsam.
[QUOTE=Lennie]Elinizde bir disi bir erkek varsa ya da geldigi yerde hali hazirda ciftlesmis ise evet.
Ancak siyah renm ve sari kabuk baskin gen diye biliyorum. Yavrularin cogu jade denen tarzda olur muhtemelen. Sari kabuk, kendisi siyah renk.
Jade mystery snail diye aratarak bakabilirsiniz[/QUOTE]
Merhaba bende sarı dişi var.
Mavi erkek almayı düşünüyordum. Sizce uygun olur mu ya da direkt sarı erkek mi alsam.
Mavi ve sarı elma salyangozu çiftleşir mi yavru elde edilir mi?
Mavi ve sarı elma salyangozu çiftleşir mi yavru elde edilir mi?
SON MESAJLAR
- Böcek Malikanesi Busra1753, 21:23
Akvaryum Tanıtımı - Su Küfü Ve Alg Biyofilmleri - Beyaz Pamuklanmalar bendeniztayfun, 21:18
Makaleler ve Tercümeler - Ic Filtre Emreözamisos, 21:09
Filtreleme Seçenekleri - 2 Frontoza Erkegım Birbirini Kovalıyor Berke.., 21:07
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığı Emreözamisos, 21:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 90 Litre Tank Dış Filtre Tavsiyesi (2024)* GhostKoi, 20:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavruları 7stu, 20:33
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Japon Balıkları İçin Hangi Renk Işık Kullanmalıyım Taha Yanık, 20:31
Sazansıgiller - İç Filtrem Bozuldu, Tavsiye Verir Misiniz ytugcek, 20:21
Filtreleme Seçenekleri - En güzel fotoğraflarınızı gösterin İskorpit, 19:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. bendeniztayfun, 19:17
Yeni Üye Forumu - Camda Küçük Canlılar ÇaĞRı, 18:48
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma Laterthanbefore, 18:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tetra Sahiplendirme tgrlrgn, 18:00
Canlı Doğuranlar - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor Mnoomg, 17:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitki Önerisi Lepistes.., 17:11
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Ve Termometre Farkı Sorunu GhostKoi, 16:29
Akvaryum Bilimi - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sürekli Yan Yatan Kendini Okşatan Japon Balığı ahmetfiratozkaya, 15:34
Yeni Üye Forumu - Koloni Kurmak İstiyorum Hamite07, 15:10
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Yavrular Hk Atesufuk, 14:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Kılıçkuruk Hamile Mi Kadnezar, 14:17
Yeni Üye Forumu - Catappa Yaprağı Pamukçuklanma bendeniztayfun, 13:32
Akvaryum Bilimi - Biyolojik Filtre acemibiri, 13:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bulanik Su GhostKoi, 13:11
Yeni Üye Forumu - Dibe Çökerek Ölme Ayberk1634, 13:00
Yeni Üye Forumu - Severum Sevdası giyotyn, 12:56
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryumda Pus Sorunu Ve Balık Kayıpları abilge, 12:32
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Taha Yanık, 12:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adana Da Co2 Mertekmen, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seachem Sıvı Gübre Haftalık Program Montesque, 08:58
Taban ve Gübreleme - Baligimi Yeni Aldim Karni Sis Gibi Geliyor Kabiz M MasterChief, 02:00
Yeni Üye Forumu - Bu Lepisteslerin Hangisi Dişi Hangisi Erkek XAli, 01:20
Yeni Üye Forumu - Lepistes Renk Değişimi Gokalpp, 00:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryum Yapımı ktoG, 00:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Ne Bakılır sefamolsun, 00:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 00:29
Akvaryum Tanıtımı - Su Düzenleyici Bakteri Kültürü Ve Sıvı Gübre Öneri isssmailak, 00:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasımda Aşk Başkadır Mt_aquascaping, 00:00
Akvaryum Tanıtımı - Arka Fon Yapan Varmı MrtGn, 22:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 30* Nano Kurulum Süreci Fukushuu, 22:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zebra Danio İle Yaşayabilen Türler Sinanfb, 22:09
Yeni Üye Forumu - Armatür Yapıyorum Ehtiyar, 21:49
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Walstad Deneme alaladee, 20:39
Yeni Üye Forumu - Minik Lepistes Akvaryumum 1Balikci, 20:15
Akvaryum Tanıtımı - Betalar Taha Yanık, 19:25
Yeni Üye Forumu - Yosun Sorunu Canlı Önerisi Taha Yanık, 19:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Organik Atıklara Çözüm Ayberk1634, 19:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Önerilerinizi Bekliyorum (yengeç, Karides) furkandeveci, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 25 Kg Civarı Vitasand 3 Mm Dere Kumu DenizOlsam 21:22
- Seachem Phosguard 1000 Ml Fosfat Silikat Tutucu DenizOlsam 21:22
- Damızlık Cüce Vatozlar DenizOlsam 21:22
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 21:13
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 21:13
- Mega Dorsal Fullredler delir 21:03
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 20:40
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 20:40
- Harika Formda Moss Türleri. smithiseek 20:28
- Tetra Crusta Menü / Karides Yemi smithiseek 20:28
- Tanganyika Regani Cichlid Yavruları iakyol 20:17
- Mikro Kurt Ve Beyaz Kurt Köroglu.88 20:12
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 20:07
- Christmas Moss Furkann 20:07
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 19:56
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:56
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 19:48
- Bakımı Kolay Zeytin Bitkisi Uyguna Verilecektir Metinmert Yiğit 19:03
- Malawi Çiklet Redrainbow 19:00
- 50 Cm Lik Akvaryum Redrainbow 19:00
- 2 Adet Yavruluk Ve Bitki Mos Yetiştirme Akvaryumu VsfAkn 18:40
- Red Check Endler Doğasa 18:19
- Elektrik Blue Ramirazi Doğasa 18:19
- 50×50×50 Extraclear Akvaryum Doğasa 18:19
- 50×50×50 Extraclear Akvaryum Doğasa 18:19
- Eheim Isıtıcılar,sobo Armatür,sump Ve Dalga Motoru Burak PEKDEMİR 18:18
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 17:42
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 17:05
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 17:05
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 17:05
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme, İndirim barsbingul 17:05
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 17:05
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 16:49
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 16:49
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 16:39
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 16:39
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 16:32
- Eheim Compact 600 Ve 300 Kafa Motor- Ada 6'lı Co2 Ramboy 16:15
- Fainzilberi Ob Damızlık Altları iesiringu81 16:06
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 15:04
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 15:04
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:44
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:44
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:44
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:44
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:44
- Her Ölçüde Akvaryum Yapılır Theguardian 14:26
- Elindeki Balıkları Değerlendirmek İsteyenler İçin Theguardian 14:26
- Cüce Vatoz, Melek, Ciklet Vs Theguardian 14:26
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 14:21
KULLANICILAR
- 154 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
Azizdurdenn,
1Balikci,
Emreözamisos,
oktay42,
kdrackgz,
Balik76,
nisayılmaz,
Lepistes..,
osmandbnl,
mitii,
MehmetSerkan,
GhostKoi,
akk1396,
otlubaliklisu,
Koksal Gurkan,
Safrane42,
MiSoSiKiaN,
Ra93,
GnyOzcan,
fasteagle58,
Bgoodies,
vagus,
Nightingale78,
Akvaryum2000,
MrtGn,
Balikcidede,
mightymurat,
MrAlaattin,
ferhataydemir,
Öğretmen Ali,
Akax,
cagrisw,
Mrnight,
darkaura,
KaanE,
Sputnik,
aktugsedat,
Qtahya,
Nadirmbuna,
darkLightning0,
scorpion26,
beary,
CevdetSERBEST,
muratdeg,
Tortuga4,
Eymenkali,
BoranPara,
propecia,
Şahinöztürk,
mazo,
Ehtiyar,
ArifhbsAquatics,
Vlademirol,
abunil,
Rüzgar eser,
Ciyus,
Shinouzen,
Mnoomg,
Yunus cikletcii,
TuRKeR,
7stu,
smithiseek,
Gokay0,
Brdk64,
HaydarGul,
aleko61,
FISHERMAN01,
Malinua55,
Mertkaandoruk,
rhn35,
wallece,
ozan_1903,
teksas_tombiks,
Tulpar99,
Mustafae,
kucukyavuz,
İskorpit,
DenizOlsam,
Köroglu.88,
Atesufuk,
Ayberk1634,
ytugcek,
serkan1903,
Iebowski,
tgrlrgn,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.