ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
XNevermore
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
49
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Şubat 2025 12:16
Toplam Mesaj:
71 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80lt Bitkili L144, Lepistes, Bandit Corydoras.

SON 10 MESAJI

Beta Balığı İçin Şelale Filtre
Eheim Liberty 130 olabilir.
Akvaryuma Hangi Filtre Uygun
[QUOTE=İsmail_194606946]

Ana tankımdaki üretimini yapıyorum burda sadece yavru beslemek için kurcam ama biraz görsel açıdan iyi olsun istiyorum üreme yaşlarına gelince ana akvaryuma geri koyacağım
Ayrıca kapağı filtre boylarında kessem uygun olurmu

Yavrular şelale filtre nin çekemeyeceği boyda[/QUOTE]
Benim akvaryumda da kapak vardı şelale filtre koyabilmek için denk gelen yeri kesip kullanmıştım. Şelale filtre iyi olur bu litre için.
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239905/110220251124271.jpg[/IMG]
60x40x40 Yeni Düzen
[QUOTE=ercane][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232976/100220252114551.jpg[/IMG]
Güncelleme: 9 hafta bitti, haftalık su değişimi ve günlük gübrelemeye devam, rotalaları budama konusunda ikilemdeyim, tam bir sabır testi. Tecrübesi olan yardımcı olabilirse sevinirim, uzasın diye bırakmak mı daha iyi, üstten küçük küçük düzeltme şeklinde budamak mı yoksa yarısına kadar indirmek mi iyi gelir?[/QUOTE]
Hocam bunun dip çekimi tam bir sabır testi gibi olur[:lol:] Maşallah çok güzel akvaryum[:nazar:]
Şelale Filtre Malzemesi Ne Olmalı
Elyaf çok çabuk debi düşüşüne sebebiyet veriyor. En iyisi alta seramik halkalar, üstüne de sera crystal clear ya da aquael magic balls.
Hızlı Yapıştırıcı Spreyin Balıklara Zararı Varmı
[QUOTE=Hahahatii]Arkadaşlar merhaba dün akvaryuma lodos dalı yapılştırdım koydum tabi yapıştırdıktan sonra birgün havalandırdı öyle koydum. Fakat şuan akvaryum içinde yapıştırıcı kokusu var daha doğrusu yapıştırıcı spreyin kokusu. Balıklara zararı olur mu henüz balıkları eklemedim ana tanka [/QUOTE]
Ben de dün flamewood yapıştırdım ve spreyden sıktım, okuduğum çoğu yorum zararlı olacağı yönündeydi. Sprey sıktığım yerlerin üzerini akvaryum silikonu ile kapattım. İşi şansa bırakmamak lazım.[:iyi:][EDIT]XNevermore,2025-02-10 14:18:20[/EDIT]
80 Litreye Maksimum Kaç Lepistes?
[QUOTE=Taha Yanık]L 144 ler için o akvaryum olmaz en az hacmi 120 olmalıdır. [/QUOTE]
Hocam damızlık altı 7 cm 2 adet dişi l144ler. Yavrudan büyüttüğüm
80 Litreye Maksimum Kaç Lepistes?
80 litre 50x40x40 akvaryumumda dişili erkekli fil kulak besliyordum ancak sayıları inanılmaz arttığı için dişiler ve yavruları sahiplendirdim. Şu anda 22 adet erkek küçük büyük boy karışık lepistes, 6 cory, 2 dişi 7cm l144 tül kuyruk mevcut tankta. Lepisteslerin sayısını azaltmalı mıyım yoksa yeterli mi? Sobo SF-550F 500 l/s eheim substrat pro, aquael magic balls ve biyoloijk sünger kullanıyorum filtrasyon için.[EDIT]XNevermore,2025-02-08 01:26:09[/EDIT]
Beta İçin Filtre Önerisi
[QUOTE=yigiterylmz08]Merhabalar tekrar. Bir beta akvaryumu kuruyorum ve filtre olarak şelale filtre düşünüyorum. 30x30 küp 27 litre hacimli bir akvaryumda beta için nasıl bir filtre almalıyım. Elimde cama yapıştırmalı bir pipo filtre var ama görüntü kirliliğinden dolayı kullanmak istemiyorum. Dophin h80 ile Dophin h100 arasında kaldım 100 olanı alırsam sanırım filtrenin haznesi daha büyük oluyor ama balığı yorar mı o hacimde bilemedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.[/QUOTE]
Debi ayarlanabiliyor ve ekstra olarak şelale filtrede suyun döküldüğü yere şişe kesip koyuyorlar suya sert şekilde akmaması için. Yani balığı yormaz.
80 Litre İçin Askı Filtre
Şansımı Sobo SF-550F'den yana kullanacağım, filtre haznesinin şelale filtrelere kıyasla daha büyük olması nedeniyle alacağım. 3 litre haznesi varmış. [EDIT]XNevermore,2025-02-04 17:05:04[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.