ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BETA.4
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
180
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 36 Dakika önce
Toplam Mesaj:
311 [0.49 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
52 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arda YÜCE
Doğum Tarihi:
23 Ağustos 2011
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arda Hayvansever Lgs öğrencisi Ember dörtlü grup Helena Full black lepistes Geleceğin akvaristi

SON 10 MESAJI

Lepisteslerim Hangi Tür?
[QUOTE=efeunald]

Arda gerçekten çok teşekkür ederim dostum. Zaman ayırdığın için de ayriyetten teşekkür ederim.[/QUOTE]
Ne demek her zaman,[:)]
Sondaki yazıyı görmemişim lepistes özel tür olarak önerilerim;
Albino sky blue; Çok açık renkte ve güzel bir tür.
Pink tuxedo;Pembe renk lepisteslerde pek yok ondan güzel bir alternatif olabilir.
Red koi;Kırmızı ile beyazın uyumunu çok iyi
hissettiriyor.
Full black;Simsiyah olduğu için bence tek tür olunca uyumlu oluyor.
Blue moskow;Garip bir renk bütünlüğü var ama mavi ile uyumlu renkleri barındırıyor.
Önerilerim bunlar umarım yardımcı olur:).
Lepisteslerim Hangi Tür?
[QUOTE=efeunald]Öncelikle herkese iyi hobiler lepistesleri öğrenmek açısından karışık bir lepistes akvaryumu yaptım özel türe geçip , üretim yapacağım

1. Ve 2. Fotoğraftaki balık çok rahat durmadığı için net alamadım acaba bunların türü ne bilen birileri var ise yardım edebilir mi? Teşekkürler şimdiden.
En sonuncu balık da erkek bembeyaz

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256957/100420252334261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256957/100420252334281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256957/100420252334331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256957/100420252334371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256957/100420252334411.jpg[/IMG]

.

Bir de özel tür olarak ne bakabilirim[/QUOTE]

İlk olarak söylediklerim ile birlikte başka kişilerin söylediklerini ciddiye alın lütfen,
1-green cobra lepistes
2-red rose lepistes
3-snow white lepistes
Not:1 leopard tail veya yellow cobra da olabilir.
[EDIT]BETA.4,2025-04-11 17:57:05[/EDIT]
Lepistes Hamile Mi
[QUOTE=MaviMelek]Merhaba Lepistes im hamile mi 2 tane var dışı olduguna eminim 2 tane var ama çektiğim daha sis karnı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257180/090420252228211.jpg[/IMG] çok iyi çekemedim kusura bakmayın[/QUOTE]
Zaten cevap verilmiş denildiği gibi hamile değil.
Hangi Balık Türünü Secmeliyim
[QUOTE=efeunald]

Arda dostum Merhaba yaşını bilmiyorum da ama belli ki bilgin var 1000 bilsen de 1 bilene sor demişler ben lepistes işine girdim 14 adet aldım bunlar yavruladı şuan sayamadığım kadar yavrum var büyütüp ya özel tür ya da üretip satabileceğim göze hitap eden balık istiyorum önerin var mı 120 Lt. + 50 lt. + 40 lt akvaryumlarım var[/QUOTE]
Velifera veya küçük cichlid türlerini öneririm eğer çok fazla yavrulayan birşey istiyorsanız karides öneririm ve yukarıda bahsettiğim cüce cichlid türlerinin yavrulamasi biraz zordur ve son olarak hem görünüş hem de yavrulama olaraktan ise velifera öneririm
Aslında yavrulama olarak değilde fazla eğlenceli olmuyor lepistes mesela ben tek büyüyen balıkları daha iyi buluyorum mesela betayı tercih ederim veya daha nadir türlerde olabilir.
13 yaşındayım:)
Hangi Balık Türünü Secmeliyim
[QUOTE=Ekremblkn37]archarodon]

8 litrede bitkili beta akvaryumum var zaten ben sürü baligi istiyorum mesela Lepistes çok güzel hoş göze hitap ediyor ama çok dogurgan ve ısıtıcı vs. Gerekiyorsa almaktan yana değilim doğumla alakalı bilgim de yok.Ama lepistes isterdim

Zebra danio gözüme güzel gelmiyor

Neon tetralar sürü halinde ama onlarda bilmiyorum cok renksiz gibi yani akvaryumu doldurmaz[/QUOTE]
Hiç lepistes işine girmeyin. Bir süre sonra elinizden çıkarmak isteyeceksiniz ama size killifish türlerinden rocket kili ve gardneri tarzı türleri öneririm ama bulması pek kolay değil ve diğer opsiyon olaraktan ise ember veya yakut tetra sürüleri çok hoş olabilir.
Balık Arayışı..
[QUOTE=balikyemi07]Merhaba iyi hobiler herkese İstanbul/Anadolu içi cüce chiclid ve ottocinclus arıyorum fakat petlerde çok pahalı fiyatlar var yardımcı olabilecek var mıdır [:?][/QUOTE]
Direkt kargo ile alacaksanız reklam gibi olmasında cikletist avcılarda ve gönderim yapıyor.
Dwarf Puffer İç Parazit
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Merhaba, yanlış anlamayın balık sizin siz daha iyi bilirsiniz fakat iç parazit olduğunu nasıl teşhis ettiniz. Kesin iç parazit mi? Eğer değilse balık yorulacaktır ilaçla vs. [/QUOTE]
Yok işte dwarf pufferı alacağım daha almadım tank ve hazır hasta tankı da hazır her ihtimale karşın bir parazitlerden atıştıracağım yani genelde parazitli oluyprlarmis ondan ne olur ne olmaz diye.[:)]

Seachem garlic guard veya cupramine nasıl onları bulabildim bir tek?
Ayrıca metroplex de buldum.[EDIT]BETA.4,2025-03-29 14:28:33[/EDIT]
Dwarf Puffer İç Parazit
[QUOTE=MertSoyumert]

Ben internette ve Ankara'daki petshoplarda bulamadım. Siz isterseniz şansınızı deneyin. [/QUOTE][QUOTE=MertSoyumert]

Ben internette ve Ankara'daki petshoplarda bulamadım. Siz isterseniz şansınızı deneyin. [/QUOTE]
Şimdi bizim mahallenin petshopu var oraya gidip bakacağım.
Dwarf Puffer İç Parazit
[QUOTE=MertSoyumert]

Bu ilaçları sitelerden alamıyorsunuz diye biliyorum, en azından ben bulamamıştım. Tenikuru çiftlikere ilaç satan eczaneleri araştırıp arayıp sorabilirsiniz.

Tenidur kedi köpekler için, vet kliniklerde olabilir ama artık bu ilaç yerine hem iç hem dış parazit için farklı bir damla kullanılıyor, klinikleri arayıp var mı ve alınabiliyor mı diye sormanızı öneririm. İçeriğinde kaç ml'de ne kadar etken madde olduğunu da bilmeniz gerekir.

Balık için çeşitli markalar var ancak dediğim gibi Türkiye'de satışları yok diye biliyorum. [/QUOTE]
O zaman iç parazit ilacı satan bir türk site yokmu?
Bunalttıysam gerçekten üzgünüm.[:(]
Ayrıca petshoplarda vs.de mi yok?[EDIT]BETA.4,2025-03-29 13:22:36[/EDIT]
Dwarf Puffer İç Parazit
[QUOTE=MertSoyumert]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/290320251144001.jpg[/IMG]

Bu ilacı kullanmıştım. Çiftliklere ilaç satan bir yerden almıştım.

Balıklar için Türkiye'de antihelmintik ilaç bildiğim kadarıyla yok. API General Cure, Hikari Prazipro gibi ürünler var, ama getirtmesi zor. Hem gümrükte sorun çıkma ihtimali var, hem kargosu pahalı olur, hem de gelmesi uzun sürebilir.

Sitraks gibi kurt sökücü ilaçlar da var, şurup formunda şeker var diye biliyorum. Başka formu var mı bilmiyorum. [/QUOTE]
Hangi siteden alabilirim tenikürü yani güvenilir olaraktan ve peki seranın vs hiç yokmu böyle iç parazit giderici veya kediler için olan ilaçlar balıklara olurmu?
Tekrardan çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.