ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Laterthanbefore
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
779
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Mart 2025 21:52
Toplam Mesaj:
1028 [1.70 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
183 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
16 Mayıs 2005
İl:
Afyon
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-6lt Bitkili karides -30lt Bitkili karides -128lt High tech -225lt High tech

SON 10 MESAJI

Riverside Shallow Tank
Amazon ormanlarına dönmüş ,çok güzel [:D][EDIT]Laterthanbefore,2025-03-06 21:09:00[/EDIT]
Akvaryumdaki Katil Salyangozları Öldürme
İlan açarak yakınınızdaki kişilere ücretsiz veya ücretli sahiplendirebilirsiniz.[EDIT]Laterthanbefore,2025-03-06 16:35:26[/EDIT]
Bu Ürünleri Nereden Bulabilirim ?
3d yazıcıya sahip bir kişiye veya işletmelere yapıtabilirsiniz
Power Led Trafo Driver Önerisi
Çok güçlü bir aydınlatma olmuş nerede kullanacaksınız ki bunu çoğu akvaryum için 10 da 1 i bile iş görür yani.
Üstelik bunu soğutmak için sadece aliminyum yeterli olmayabilir fan falan da gerekecektir 3 4 adet

Bence bir elektirkciye danışın yapmadan önce.
Bitki İçin Gübre Tavsiyesi
Bu tarz bir kurulumda bitkiler besinsizkalacaktır genelde tabana aqua soil veya torf koyuyorlar waltsdat metodu ile kuranları da gördüm.
Akvaryum Üzerinde Yağ Birikmesi
Su yüzeyini hareketlendirin kısa sürede geçecektir, bu bir tür bakteri çeşidi, zararsızdır.[EDIT]Laterthanbefore,2025-03-03 23:07:45[/EDIT]
Akvaryumda Beyaz Tüyler Ve Camda Lekeler
Nerite salyangozu tavsiye ederim, Manuel olarak jiletli kazıyıcınız yok ise birtane edinmek iyi olur
Sıfırdan Co2'siz Bitkili Akvaryum Kurulumu

Excelin fazla kullanımı zararlı diye biliyorum dikkatli kullanmak gerek.

Co2 verdiğinizde besin oranını da iyi kontrol etmek gerekli bitkiler besinleri çok hızlı tüketirlerse yosun oluşabilir demem o ki co2 sistemi kullanacak kişinin amacı da zaten hızlı bitki büyütmek olacağından aslında istenilen durum da budur ama dediğiniz gibi sistemi oturtmak biraz deneyim biraz da iyi bir gözlem yeteneği istiyor.
Gene co2 sistemi kurmak okadar pahalı değil elbette pahalı ama 10 bin tl de değil yani, fiyat performans ürünleri ile 3 ila 5 bin tl bandında tüplü co2 sistemi kurabilirsiniz.

Dozaj pompası lowtech yani en azından co2 verilmeyecek bir akvaryum için gereksiz diye düşünüyorum bu tarz bir akvaryumda tek ihtiyacınız balık pisliği ve sık su değişimi olmalı ki adının hakkını versin :D
Zaten dozaj pompasına da haftada 1 kere ihtiyacınız olacak yani çoğu gübre çok az miktarda günde 1 ml gibi rakamlarda girileceğinden haftada 1 defa 10 ml girmekle aynı şey olacaktır sadece otomatik olarak verildiğinde daha efektif olur ama şimdi bir dozaj pompasının fiyatına bakınca bence olmasa da olur diye düşünüyorum.
Ha birde ada soil almışsınız yani neredeyse hiç gübreye ihtiyacınız yok denebilir.

Bitki olarak eğer çok sabırlı iseniz yavaş büyüyen mini anubias türlerinden kesinlikle tavsiye ederim.
2 ila 3 sene içerisinde eğer yerlerinden oynatmazsanız ve stabil bir büyümeye sahip olurlarsa yavaş yavaş dalları kayaları sarmalamaları muhteşem bir görsel şölen ama tabi 3 sene kim bekleyecek derseniz de javafern varyetelerini önerebilirim tam uzun senelik akvaryum bitkisi küçük türlerinden seçebilirsiniz (trident veya iğne yaprak), gene bucheler olmazsa olmaz bence.
Cyripto türleri de gene güzel gidebilir ama kesinlikle saz gibi amansız türlere yönelmeyin bahsettiğim yavaş büyüyen veya en fazla normal hızda büyüyen türleri kullanın, sadece 1 sene içerisinde higtech akvaryumuna ektiğim sazlardan en az 3 kilo budayıp çöpe attım üstelik topraktan sökerken ortalığı da birbirine katıyor çok güçlü kökleri var.
Genel olarak epifit türleri tercih etmekte fayda var daha dayanıklı oluyorlar ve genelde uzun senelik bitkiler oluyorlar.

Bende dün gece ani bir karar ile 128 lt lik hightech tankımı bozdum uzun süredir ilgilenemiyordum buyüzden de bahsettiğiniz şekilde bir kurulum yapmaya karar verdim şuanki mottom hem güzel görünsün hemde çok bakım falan gerektirmesin oldu 2 tane hightech tank ile uğraşmak heleki bakım yapmaya çok vakit ayıramıyorsanız resmen hobi değil ,başa dert.

Çok basit birşey olsun diye düşündüm başlangıçta 2 3 tane kaya koydum suyu doldurdum buda çok basit oldu diyip baştan kurmaya karar verdim şimdi peysaj planlıyorum [:)))]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/280220250704181.jpg[/IMG]
İlkini 30 dakikada falan yaptım fena da olmadı ama gerçekten çok basit oldu saatlerce peysaj bilgisi öğrendik videolar izledik dandirik birşeyler yapmayalım bu sefer diyince alt taraftaki şaheser"!" ortaya çıktı buna Orhun abideleri ismini koydum [:D]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/280220250704481.jpg[/IMG]

Tabi şimdi hepsini boşalttım daha farklı birşeyler deneyeceğim

Ben ada tarzı gibi birşey düşünüyorum island style çok hoşuma gidiyor uzun süredir de kurmayı istediğim bir tarz genelde de lowtech bitkiler kullanılıyor karides besleyeceğim bu tankta, orta kısmı açık bırakacağım ki karidesleri gözlemleyebileyim

[EDIT]Laterthanbefore,2025-02-28 08:01:29[/EDIT]
Floverhorn
Iyi bir filtrasyon ve sık su değişimi ile 1 2 ay bakılabilir

Daha büyük bir akvaryum alamayacaksınız tavsiye etmem.
[EDIT]Laterthanbefore,2025-02-28 06:47:49[/EDIT]
Akvaryumdan Bölme Sökmek
Cam kalınlığı ince gibi duruyor şuan kestiremiyorum oyüzden güvenlik tablosundan bir kontrol edin 4 mm tehlikeli olabilir bu hacimde.
Bayada güzel işçilik yapmış kim yaptıysa güzel olmuş silikonları falan.

Eğer güvenli ise camların silikonlarını dikkatlice jilet ile sökebilirsiniz hiç iz kalmaz eski haline geri döner.
Ama pek güvenli durmuyor dediğim gibi güvenlik tablosundan kontrol edin önce[EDIT]Laterthanbefore,2025-02-28 06:49:27[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.