ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orhan76
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2197
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
1859 [3.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1087 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Barbol
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1976
İl:
Denizli
Meslek:
Maden Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40lt Bitkisiz Canlı Doğuran L081 Komando Cory 140lt Bitkisiz Orta-Güney Amerika Ciklet Leopar Vatoz 25lt Bitkisiz Neolamprologus Caudopunctatus 25lt Bitkili Galaxy Rasbora 25lt Bitkili Kardinal Neon Tetra 25lt Bitkili Pseudomugil Gertrudae

SON 10 MESAJI

Yeniden Başlangıç - Neo. Caudopunctatus
[QUOTE=ThanatoZek]Merhabalar,
Yavrular çıkalı yaklaşık 2 ay oldu, zorlu hayat mücadelesinde galip gelen 8 tanesi yavaş ama kararlı bir şekilde büyüyorlar [:nazar:]. Bu süreçte tank hacmi yetersiz olduğundan ve yakın zamanda büyütmeyi planlamadığımdan anaçları ve calvusları çıkardım. Bir de saz ekledim. Amatör birkaç çekimimi paylaşıyorum;
[/QUOTE]

Yavrular çok iyi büyümüşler, emeğinize sağlık [:)] [:iyi:] Saz eklemesi de güzel bir ayrıntı olmuş [:)]
Five Star General
[QUOTE=Farukden]Herkese selamlar,

Rastgele tanıştığım birisinden akvaryumu patladığ için karışık malawi çiklet satın aldım fakat içerlerinden bir balık biraz değişik gelmesi üzerine araştırdım. Sanıyorum Five Star General isimli Türkiye'de pek bulunmayan bir tür. Elinde olan, üretimini yapan veya satan varsa bilgi almak isterim. Ayrıca balık hakkında da bilgilerinizi arz ederim..[/QUOTE]

Görünüşü çok güzel bir ciklet. Yalnız resim size aitse yüzgeç ve kuyruğu biraz hırpalanmış. Biraz deri losyonu ve vitamin kullanırsanız kendini toparlar. Keyifli hobiler dilerim.
60x40x40 İçin Filtre Önerisi
[QUOTE=prostyle]Merhabalar 60x40x40 lowtech az bitkili bir tank kurmak istiyorum. ortalama 100 litre civarı.
akvaryumda canlı yükü olmayacak 1 çift apistogramma bakacağım.
daha önce daha büyük tanklarda sump kullanmıştım. bu hacimde dış filtre şart mı yoksa şelale kurtarır mı?
Oase biostyle 115 550l/h şelale
Sunsun 603b dış filtreye bakıyorum. farklı model ve önerilere açığım.[/QUOTE]

İmkanınız varsa belirttiğiniz hacim için dış filtre bakın. Bir kaç alternatif dış filtre, Tetra Ex 500 Plus, Oase Eden Fes 100, Fluval 107 (bu sonuncusu favorimdir). İyi hobiler dilerim.
Çözülemeyen Nokta Yosun
[QUOTE=gattar5050]
H2O2 ile yeşil nokta yosununda hiç bir ilerleme sağlayamadım. Hayatımda gördüğüm en lanet yosun. Bunlardan kurtulmak için aldığım salyangozlar ise yosunlardan daha beter. Kullandığınız yöntem ve doz hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? [/QUOTE]

Elbette bahsedeyim. Balıklarımı tank dışına aldıktan sonra filtremi kapattım ve 25 litre akvaryuma %3'lük 50ml H2O2 çözeltisini tatbik ettim. En az 1 saat denir genelde ama ben yosunların sararıp dökülmesine kadar 2-3 saat bekledim. Daha sonra suda canlı veya ölü alg sporu bırakmamak adına %80 su değişimi yaptım. Bu değişim ardından filtreyi çalıştırdım ve ertesi gün 3ml sıvı CO2 uyguladım. 1 gün bu şekilde tank filtreyle çalıştıktan sonra ertesi gün %50 su değişimi ve bir yosun önleyici uyguladıktan sonra tamamıyla kurtuldum bu sorundan. Tabi akabinde bol miktarda bakteri kültürü aşıladım.
Gecikmeli Yeni Kurulum 50x40x40h-güncelleme Sonda
[QUOTE=thecrow]

Çok teşekkür ederim abi. Güneş ışığı sabah 7 bucukta 10 15 dakika kadar geliyor ama çok hosuma gitti görüntüsü ondan çekmiştim [:)] Yosun yiyicileri de ışıklandırmaya bağlı olursa diye önlem amaçlı almıştım ama biraz aç kalıyorlar galiba yem attığımda ortalığı birbirine katıyorlar yeme ulaşmak için [:lol:]
Kökleri çıkartıp komple arka plan orta plan bitkisi yapayım diyorum senin fikrin nedir bu konuda [:?][/QUOTE]

Rica ederim [:)] Evet bence de özellikle orta ve arka planda çok daha hoş dururlar [:)] [:iyi:]
50.30.30 Low Tech
Güzel bir tank, bol anubiaslı oldukça hoş görünüyor [:iyi:] Yalnız bitkilerde delinmeler var yer yer. Ya ışık çok kuvvetli ya da potasyum gibi bir makro element eksikliği var. Işıklandırma ve gübre konusunu dikkate alırsanız sanırım bu durum ortadan kalkacaktır.
Gecikmeli Yeni Kurulum 50x40x40h-güncelleme Sonda
[QUOTE=thecrow]
Son hali bu şekilde akvaryumun. Kiraz karidesler,ramshornlar,1 otosinclus,2 cüce vatoz yavrusu eklendi. Bitkiler gördüğünüz sekilde duruyor şimdilik ama kökleri çıkarıp komple bitki yapma fikrim var. Tasarim Yorumlarınızı bekliyorum. 12 adet ember tetra da vardı fakat bugün itibariyle çıkardım. Karides yavrularını hüplettikleri için.[:)][/QUOTE]

Hocam elinize sağlık güzel bir tank olmuş. Yosun yiyiciler ve tankın direkt güneş ışığı görmesi muhtemelen bilinçli bir tercih [:)] Keyifli hobiler dilerim, takipteyim [:)][EDIT]Orhan76,2025-03-27 15:39:49[/EDIT]
Azoo Ürünleri Kayboldu
Hocam yukarda Burak Bey'in dediği gibi Türkiye'de dağıtım/distribütör durumuna pek ağırlık vermediler sanırım. Nitekim OF Ocean Free diye yine bir popüler ürün daha vardı o da Azoo gibi seneler önce Türkiye'de iyi iş yapıyordu yalnız son 5-10 yılda epey durumları zayıfladı. Sanırım pazarlama stratejisi olabilir. Avrupa/Amerikan firmaları hem çok güçlü hem de bizim gibi gelişmekte olan pazarlara sağlam yükleniyorlar. Azoo, OF gibi markalar da belki strateji gereği alım gücü fazla olan Avrupa/Amerika piyasalarından pay kapmak istiyor olabilirler. Sadece bir tahmin tabi.
Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika”
[QUOTE=1Balikci ][/QUOTE]

İçerde işler yolunda gibi, UV de görev alanına gelmiş gayet iyi [:)] [:iyi:]
Balıklar Gruplaşma Yapabilirmi
Tetra balık türlerinin bir çoğu sürü balığıdır. Ancak bir sürü oluşturabilecek en az 4-5 adetli (ve fazlası) sayıları oluşturduklarında doğal davranışlarını sergilerler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.