ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
arcamenel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2014 12:26
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Şener OSKAY
Doğum Tarihi:
08 Nisan 1975
İl:
Adana
Meslek:
Danışmanlık
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
110x50x60 malawi karma
50x20x30 yavru
SON 10 MESAJI
Black Angel / Gold Marble İnci Gövde
[QUOTE=Batuaydin][QUOTE=volcanotr]Ramazan bey Platinlerdemi var yavrularda?[/QUOTE]
[QUOTE=Batuaydin][QUOTE=volcanotr]Ramazan bey Platinlerdemi var yavrularda?[/QUOTE]
O yavrular melek yavruları :)
[/QUOTE]
Platin de bir melek türüdür.Sanırım sizde melek türlerini bir başlık altında toplayarak melek dediniz. Yalnız cümle sonundaki gülücüğü anlayamadım.
tek çıkışlı hava motonrundan pilli motor olur mu?
Merhaba,
Merhaba,
Hava motorunuz 220 volt alternatif akım ile çalışmakta. Pil ile çalıştırmak istediğiniz takdirde işin bir hayli karışık.
Şöyle, elinde kullanmadığın bir adaptör var ise ve değeride 220v/3v ise: 220v şebeke gerilimi (yani giriş gücü) fişe takdığında çıkış gücü olarak 3v alırsın. Çıkış gücüne 3v verdiğin takdirde giriş gücünde 220v elde edersin. Bunu yaptıktan sonra başka bir sorun ile baş edebilmen gerekiyor. Çıkış gücüne uygulayacağın akım doğru akım (yani pil) olduğu için sistem başarısız olacaktır. Bu sorunu halledebilmek için inverter yardımına ihtiyaç duyacaksın. İnverterin görevi ise girişteki dc gerilimi alternatif gerilime dönüştürmektir. 3v dc gerilimi inverter yardımı ile ac ye çevirdik ve bu gerilimide adaptörün çıkış gücüne bağladık adaptörün giriş gücü olan 220v elde ettik ve bu giriş gücü yeni çıkış gücü oldu bunuda hava motorumuza bağladık ve hava motorumuzu pilli motora çevirdik, bir hayli uğraştırıcı bence pilli motor al.
Şöyle, elinde kullanmadığın bir adaptör var ise ve değeride 220v/3v ise: 220v şebeke gerilimi (yani giriş gücü) fişe takdığında çıkış gücü olarak 3v alırsın. Çıkış gücüne 3v verdiğin takdirde giriş gücünde 220v elde edersin. Bunu yaptıktan sonra başka bir sorun ile baş edebilmen gerekiyor. Çıkış gücüne uygulayacağın akım doğru akım (yani pil) olduğu için sistem başarısız olacaktır. Bu sorunu halledebilmek için inverter yardımına ihtiyaç duyacaksın. İnverterin görevi ise girişteki dc gerilimi alternatif gerilime dönüştürmektir. 3v dc gerilimi inverter yardımı ile ac ye çevirdik ve bu gerilimide adaptörün çıkış gücüne bağladık adaptörün giriş gücü olan 220v elde ettik ve bu giriş gücü yeni çıkış gücü oldu bunuda hava motorumuza bağladık ve hava motorumuzu pilli motora çevirdik, bir hayli uğraştırıcı bence pilli motor al.
sarı prenseslerimde kararma
Tekin bey cok anormal bir durum değil kararma olması.
Tekin bey cok anormal bir durum değil kararma olması.
Balıkların beslenmesi konusunda bilgi verebilirmisiniz, ve kaç adet balığınız bulunmakta?
Akvaryum ısı sorunu
Merhaba,
Merhaba,
Yavru akvaryumumda atman 100w'lık ısıtıcı kullanıyorum. Isıtıcının üzerinden ısı ayar derecesi 22'ye ayarlı akvaryum içi derecem isem 26 dereceyi göstermekte.
Bunun sebebini söyle açıklayabilirim; Isıtıcıda kontak görevi olarak yapan bimetalin (iki farklı metalin birbine yapıştırılması ile oluşturulur. İki farklı metal olmasından kaynaklı sıcaklığa farklı esneme tepkisi vererek açılır kapanır kontak görevi yapar) gercek değerler üzerinde çalışmadığı sebebi ile ısıtıcı üzerinde gösterdigi sıcaklık ayar derecesi ile derecenin göstermiş oldugu değer farklılık gösterir. Akvaryum içi derece kullanarak gerçek sıcaklık derecesini öğrenip deneme yanılma yolu ile ısıtıcınızın hangi sıcaklık ayarında gerçek sıcaklığı verdiğini bulup sabitlemeniz gerekecektir.
Dereceye göre atman ısıtıcının hassasiyeti daha düşük olma olasılığı yüksektir.
EN ' ler Burada
[QUOTE=aLkIn41]Yavru alması en kolay olan malawi cikleti sarıprenses'tir Oldu mu? [/QUOTE]
[QUOTE=aLkIn41]Yavru alması en kolay olan malawi cikleti sarıprenses'tir Oldu mu? [/QUOTE]
Bence gayet güzel olmuş
malavilerde yumurta alım süresi
[QUOTE=COBRA]Akvaryum ortamında bu çok normal bi durum.Bu balıklarınızın iyi beslendiği ve sağlıklı olduğu anlımına gelir..Doğadada yavrulama olayının dediğiniz beslenmekle alakalı olduğunu düşünüyorum.Tahmin ettiğim kadarıyla bu benim nacizane fikrim biraz daha uzundur gibi geliyor bana.Çünkü akvaryum ortamında tabiri caizse ekmek elden su musluktan hesabı besleniyorlar Belgesellerde izlediğim kadar beslenmek için muazzam bi uğraş içindeler.Buda balığın kendini toplama süresinin daha uzun olacağını kanısını doğurdu bende.Bilemiyorum yanılıyorda olabilirim.Ayrıca bu sık yavrulama olayına gelince bence sevinmeniz gerek.Çünkü birçok hobici yavru alamamaktan şikayetçi.
[QUOTE=COBRA]Akvaryum ortamında bu çok normal bi durum.Bu balıklarınızın iyi beslendiği ve sağlıklı olduğu anlımına gelir..Doğadada yavrulama olayının dediğiniz beslenmekle alakalı olduğunu düşünüyorum.Tahmin ettiğim kadarıyla bu benim nacizane fikrim biraz daha uzundur gibi geliyor bana.Çünkü akvaryum ortamında tabiri caizse ekmek elden su musluktan hesabı besleniyorlar Belgesellerde izlediğim kadar beslenmek için muazzam bi uğraş içindeler.Buda balığın kendini toplama süresinin daha uzun olacağını kanısını doğurdu bende.Bilemiyorum yanılıyorda olabilirim.Ayrıca bu sık yavrulama olayına gelince bence sevinmeniz gerek.Çünkü birçok hobici yavru alamamaktan şikayetçi.
Saygılar,selamlar...
[/QUOTE]
Akvaryum ortamında yavru alma durumun düzenli olarak gerçekleşmesi normal bir durum bu durumdada beslenme çok büyük bir faktör düşüncesindeyim. Bu kadar kısa süreli yumurta alımları acaba normal mi? İşte bunu tam kestiremiyorum.
Neticede bir canlı olarak balıkların bukadar kısa sürede sürekli yavru vermeleri belki fizyolejik olarak yaşam sürelerine etki yada ne bileyim ilerleyen zamanda balıkların kendilerini çabuk tüketmesi durumu baş gösterebilir diye düşündürüyor beni. Sonuçta kuluçka makinesinde değiller
Kaç batım yavru aldığımı hatırlamıyorum evet balıklarınızdan yavru almak güzel bir duygu yalnız bir akvaryum hobicisi olarak kendimi üretici gibi görmekte istemiyorum Ayrıca yakın zamanda ıceman dişimden yaklaşık 130 yakın yavru aldım fakat bu seferde balıklar için yer sorunu baş gösterdi yakın zamnda bir akvaryum daha kuracam hayırlısı ile
Takribi elimde 200 yavru var kobalt,lithobates,ıceman, sarı prenses
[QUOTE=MaxiCooL]Şener abi bende mavi prenses var 2 tane dişim aynı anda yumurta almıştı birisi yumurtaları attı diğerinden yavru aldım yumurtaları atan yaklaşık 55 gün oldu yavru aldığım ise 33 gün oluyor.Fakat iki balıkta daha ağzına yumurta almadı hem akvaryumda hiç değişiklik olmadı vede su değişimleri motor temizliğini aksatmadan yapıyorum.Bende sorunun ne olduğunu anlamadım.Acaba sizin ekstradan yapmış olduğunuz birşey mi var yoksa bende mi bir sorun var? [/QUOTE]
[QUOTE=MaxiCooL]Şener abi bende mavi prenses var 2 tane dişim aynı anda yumurta almıştı birisi yumurtaları attı diğerinden yavru aldım yumurtaları atan yaklaşık 55 gün oldu yavru aldığım ise 33 gün oluyor.Fakat iki balıkta daha ağzına yumurta almadı hem akvaryumda hiç değişiklik olmadı vede su değişimleri motor temizliğini aksatmadan yapıyorum.Bende sorunun ne olduğunu anlamadım.Acaba sizin ekstradan yapmış olduğunuz birşey mi var yoksa bende mi bir sorun var? [/QUOTE]
Selim kardeşim,
Ekstra olarak yaptıgım bir şey yok günde 3 defa 4 çeşit yem ile yemleniyorlar.
Kullandığım Yemler;
Granugreen
Vipagran
Cichlids Sticks
Granured
Merhabalar,
Akvaryumumda red rubin, kobalt mavisi, lithobates, sarı prenses, ıceman türleri bulunmakta. Düzenli olarak yavru alıyorum fakat dişilerin yumurta alım süreleri bana kısa zaman aralıkları gibi geliyor düşüncesi ile yumurta aldıkları tarihleri not etmeye başladım. Ortaya söyle bir tablo çıktı yaklaşık yumurta alıştan 30-35 gün içersinde tekrar yumurta alıyorlar.(red rubin biraz daha fazla)İkinci yumurta alım süresi sizce normal mi ?(doğal tabitatlarına göre akvaryum ortamında daha kısa almaları söz konusu beslenmeden dolayı) 30-35 günlük süre bana çok kısaymış gibi geliyor.
Sizlerin görüşleri nelerdir bu konuda.
Saygılarımla.
lepistes akvaryumundaki elma salyangozları
http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=7&alt_kat=288 Gerekli çözümü size sunacaktır.
http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=7&alt_kat=288 Gerekli çözümü size sunacaktır.
yavru malavi
Akvaryumunuz da saklanma yeri olduğu sürece yaşama oranı bir hayli fazla yavrunuzun. Akvaryumumda sarıprenses yavrularından bir tanesi bir haftalık iken yavruluktan kaçıp kayaların arasına saklanarak ve hala orda yaşamını sürdüren bir yavrum var şu an boyu 2 cm oldu hala saklanıyor ilk zamanlara oranla fazla görünür olsada yinede tedbiri elden bırakmamakta. Şu an 1,5 aylık.
SON MESAJLAR
- Kribensis Gökdeniz Kale, 18:38
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Poso Rabbit Snail (tavşan Salyangoz) İlkerSHN, 18:37
Omurgasızlar Tanıtımı - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Gökdeniz Kale, 18:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Ramirezi İlkerSHN, 18:32
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 18:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Colisa Lalia(cüce Gurami) İlkerSHN, 18:19
Labirentliler Tanıtımı - Elma Salyangozum Öldümü Acil Dexter85321, 18:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Ehtiyar, 17:50
Canlı Doğuranlar - Meraklı Komşular Muhterem.dolma, 17:42
Discus Tanıtımları - Akvaryuma Buhar Camı Muhammedcay, 17:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 17:05
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 16:47
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Akvaryum Birolada, 16:24
Akvaryum Tanıtımı - Bu Beyaz Benek Mi ? Utku_kerem, 16:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Splendens Azizdurdenn, 15:51
Akvaryum Tanıtımı - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam valarmorghulis12, 15:31
Aydınlatma - Deniz Akvaryumu İçerisnde Oluşan Tabaka ogurcay, 14:56
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Orhan76, 14:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Oranda Dışkıları Uzun Beyaz Veya Şeffaf Orhan76, 14:15
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 14:08
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Isıtıcı Orhan76, 11:53
Yeni Üye Forumu - Hastalik Sonrasi Akvaryum Angelguy, 11:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Emiş Kısmındaki Beyazlık BeReal, 11:20
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 11:00
Güney Amerikan Cichlidleri - Cuce Vatoz Yumurtasi Aguamentist, 10:52
Yeni Üye Forumu - Japon Balığının Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Ali Selim Kadan, 10:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mustafa010, 09:54
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryum Çevresinde Küçük Sinekler egemenozbeyli, 08:56
Bitki Akvaryumları Genel - 25 Cm Küp Betta H.polat, 08:37
Akvaryum Tanıtımı - Axotl Suyun Altına İnemiyor Uzun Süredir Ahmet Kamber, 06:56
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Oranda Balık Yemi HOPPALA, 03:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sarımsak Konusunu Açıklığa Kavuşturalım HOPPALA, 02:39
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Emresrsln, 00:56
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Ehtiyar, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Bakteri Besini Sorunu Göksel D, 00:35
Yeni Üye Forumu - Vatoz Baligim Hamilemi mhmt266, 00:01
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları Bakımı Dexter85321, 23:52
Yeni Üye Forumu - Işık Omerclk, 22:55
Yeni Üye Forumu - Moli Neden Bu Şekilde Davranıyor Muhammedbedri, 22:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Challenger Hakkında Ehtiyar, 21:41
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Göksel D, 21:17
Yeni Üye Forumu - Canlı Yem Ne Kadar Verilmeli ? aliefecilciler, 20:56
Yeni Üye Forumu - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - Jebo 829 Filtre Malzemesi Önerisi Utku_kerem, 19:45
Filtreleme Seçenekleri - Sump Motoru İçin Bilgi Almak İstiyorum Umut2334, 19:35
Filtreleme Seçenekleri - Melek Yumurtalarına Hangi Marka Dezenfektan Anti07, 19:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Motorlu Pipo Filtre MasterChief, 19:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var bendeniztayfun, 18:57
Yosun - Dekorasyon Konusu bendeniztayfun, 18:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Dış, İç, Pipo Filtreler-nano Akvaryum-11w Armatür Dextran 18:12
- 60x40x40 İthal Akv-3lü Bitki Budama Seti-kökler Dextran 18:12
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 18:01
- Ribbon Kanlı Hbwhite Lepistes TheCoffin 18:01
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:51
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 17:51
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 17:05
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 17:05
- Bakmadan Geçmeyin Mavi Göz Tül Erkekler L144 rebelfire 16:52
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 16:42
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 16:23
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 15:13
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 15:13
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... onuribrahim 14:30
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 14:30
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:13
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 14:13
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:13
- Yetişkin Kongo Tetra Xl Boy paXua 13:41
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 13:30
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 13:30
- Co2 Regülatör Set egedin 13:11
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:11
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:11
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:11
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 13:04
- Ücretsiz Bitkiler Oguzhank 12:52
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 12:40
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:39
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:39
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 12:39
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 12:17
- Kan Kırmızı Kılıçlar salihclk 12:11
- Neon Tetra, Tül Transgenetik Koksal Gurkan 12:05
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:05
- Afrika Cichlidleri devito 12:05
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 12:00
- Spotted Angelfish Hiko 12:00
- Deniz Ve Salyangoz Kabuğu Hiko 12:00
- Whitefin Rosy Tetra Hiko 12:00
- Albino Platin.melek - Krom Tele Sarılı Moss bonker0618 11:58
- Yem Tablet BUCALILAR 11:48
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 11:48
- Çok Formda Channa Ornatipinnis Yellow Lips alpakalp 11:21
- Channa Limbata Gaucha alpakalp 11:21
- L 144 Longfin Damızlık ÖĞRÜNÇ 11:14
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 11:08
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 11:08
- Java Moss Miller 11:08
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 11:08
KULLANICILAR
- 131 Online Kullanıcı, 71 Üye
Online Kullanıcılar
efkango,
egeuchiha,
Bettasevdalisi,
gavaser,
Rüzgar.57,
Zytrec,
Vlademirol,
İlkerSHN,
MiSoSiKiaN,
speed944,
Hidro Dinamik,
akinoncul,
A2626,
Koksal Gurkan,
emiryilmazz,
kn0w,
Rafayel,
yavuzsezgin,
ahmetteke,
HaydarGul,
diaslayt,
Hakan ARP,
isssmailak,
denizim20,
fzkdevil,
Nilüfer35,
osmandbnl,
zekigonlum,
Blackpearl34,
Golgeci,
mewtwo,
Berkayv,
nurtensultan,
smkarabag,
Sametkaya,
Jilkorsen,
karabeyy.7,
Kurama,
akomania,
halit227,
kerem1135,
Kaya0606,
dark blue,
Atesufuk,
ArifhbsAquatics,
grendel1984,
Dexter85321,
Umut2334,
BeReal,
xellence07,
Heinzen,
Ehtiyar,
Burak PEKDEMİR,
ahmetfiratozkaya,
Dextran,
DenizUlucutsoy,
MertSoyumert,
Valeron83Hic,
Hiko,
LewShrimps,
Tulpar99,
Kemalk41,
Cem Altay,
Bettamtailung,
hardaway,
alpakalp,
mitii,
Hobilenyum,
Selim23,
Abbaowww,
akandemir1,
Gökdeniz Kale,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.