ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2439
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 26 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1651 [3.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
890 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Yapacak pek bir şey yok gibi beklemek dışında, tankın oturma süreci gibi duruyor.
Görsel işin espirisi, anlaşılmadıysa yerini bulmamış demektir.
Yeni kurulan tanklarda her an her şey olabiliyor. Düzenleyici konmuyor, fazla konuyor, amonyak birikebiliyor, bakteriler yerleşemeden çoğalıyor, hiç olmuyor vs vs. Bu riskler için canlıların mümkün olduğunca geç eklenmesini uygun görüyorum.
Veya;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/270320251337211.jpg[/IMG]
El Yapımı Armatür
Merhaba, hoş geldiniz, elinize emeğinize sağlık. Güzel olmuş, daha da güzel olacaktır.
Önerilerime gelince; ne anaçlara ne yavrulara yavruluk vs eziyeti çektirmeyin bundan böyle. Bırakın orada doğup orada büyüsünler. Bitkileriniz için co2 desteğine gerek yok, arada bir vermeniz sadece yosun patlamasına yol açar bilesiniz. Büyüdükçe budayıp yine ekersiniz hoş olur. Armatürünüz de yeterli bence, sadece ortadaki kırmızıyı çıkarıp birer mavi ve yeşil eklenirse seyir zevki açısından iyi olabilir. Canlılar içinse midyeyi pas geçin, corydorasları 6 ya çıkarın, vatoz, cüce vatoz olmayacaksa hiç bulaşmayın. Keyifli dertsiz hobiler dilerim efendim.
Ekleme yapayım, aydınlatmayı 4 saatten fazla yapmayın şimdilik. Bir aydan sonra bitkilerin durumuna göre ve yosun durumuna bakarak haftada bir saat arttırarak 7, 8 saate çıkarırsınız en çok. [EDIT]Ehtiyar,2025-03-26 23:44:16[/EDIT]
Bilemiyorum, katil salyangozları hiç sevmiyorum. Nasıl avlanıp nasıl öldürdüklerini istersen araştır belki hak verirsin bana. Yazmayayım o vahşeti şimdi buraya[:(((].
Aldığın küçük ya o sebeple yazdım. Büyüyünce çatır çutur yer tabii. O zamana kadar sende başka formül bulmuş olursun. Esas olarak salyangoz bitkili tank canlısı çünkü. Kopan çürüyen yaprakları yiyecek, yosunların tadına bakacak vs.
Net olmamakla beraber adi salyangoz bu, tamam geniş parametrelerde yaşar ama ne yiyecek ne içecek [:)]. Boş mu bitkili mi, bitkili ise sorun yok idare eder sen de arada birşeyler verirsin tamam. Boş tanka koyma ama yazık sabiye, bari oscar tankına koy artan yemler falan dolansın. Ben tam ayıramıyorum, bu adi salyangozların bazı cinsleri eşeysiz yâni tek başına üreyebiliyor bilginiz olsun.
Kök değilde biraz taş kaya olabilir dolaşır altında üstünde. Yazmaktan ziyade youtube'dan örnek oscar kurulumları görsel olarak iyi fikir verebilir.
Benim Hatammı Onların Ölmeleri Ve Nasıl Öldüler
Sayın BETA4, dün hazırladım, karidesleri koydum diyorsunuz. Hadi fanusu falan geçtik yeni tank sendromunu okumadınız galiba. Ben de 5l tank hazırladım bitkili, filtreli 3 hafta sonra korka korka 3 tane karides ekledim. Dünkü üye sayılmazsınız değil mi?[EDIT]Ehtiyar,2025-03-23 20:51:36[/EDIT]
Koyun kenara temizlik zamanı koyarsınız, artık ellemeyin tankı bir ayar tutsun.
Elinize almayın zaten, ya çok sıkıştırılıp zarar veriliyor, yada avuçta tutulup zıplayıp düşüyor yine zarar görüyor. Aklınızda bulunsun başka zaman aktarırken lavobada suyu süzdürüp veya suyu kepçeye boşaltıp sadece balığı atarsınız, elinizle maşrapanın üstünü kapatın süpriz olmasın.
Şimdilik yemlemeyi bölüp küçük vermekte fayda var, zamana yayıp bir kaç dakikada verin. Zaten sizde göreceksiniz çiğneyip yarısını tükürecek yemi beğenmediğinden değil huyu böyle [:D]. Büyüdükçe daha çok yapacak pasaklı. Yedikçe verin tankla oynamayın bi zahmet alışsın [;)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.